stratigos24 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, highpriest είπε Ναι, αυτός είναι. Σε Νικον Ζ5 τον δουλευει Ο @stratigos24 είναι ambassador της Pergear, ρωτάς ότι θες!😉 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Για πες περισσότερα! Πρόκειται για αυτόν τον ultra macro φακό; Σε τι σώμα; Μην τον ακούς... δεν έχω σχέση με την Pergear, απλά έψαχνα φακό Z mount native για macro και ενώ έλεγα να πάρω έναν ttartisan Z mount 60mm crop και να τον δουλεύω πάνω στη Z5 σε κροπ mode στα 10mp έπεσα μετά από ψάξιμο σε αυτόν που είναι ο mkii έκδοση της εταιρείας και είναι και full frame σε σχέση με τον mk1 που είχε βγάλει το 2021 (αυτός που πήρα βγήκε Αύγουστο του 2023) και δε χάνω και τα mp της Ζ5 και δουλεύει στα 24mp. Μου βγήκε 175 ευρώ τελική με τα μεταφορικά από Pergear.de και έκανε ακριβώς μια εβδομάδα να έρθει. Για μένα προς το παρόν από αυτά που ζητάω κάνει μια χαρά τη δουλειά του, έχει και 1:1, 1,5:1 και 2:1 που επίσης τελικά χρειάζεται σε μικρότερα έντομα κλπ. και το βολεύτηκα. Για γενική χρήση να βγάλεις ένα τοπίο δεν κάνει, δε λέει πολλά. Ότι άλλο θες να ρωτήσεις, ελεύθερα. ΥΓ: Νομίζω έχεις και m4/3 σύστημα, αμα θες σου βάζω βιντεάκι αργότερα από youtube απλα δε μπορώ να το ψάξω τώρα για να δεις ενα review του πανω σε μια Olympus. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2023 από stratigos24 2
CONAN_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, NickSyk είπε νομίζω ότι κατάλαβα το σημείο κι αν ναι, είναι τραβηγμένη απ' τον λόφο του Αι Γιάννη; μια επαλήθευση... Οχι ο λοφος του Αη Γιάννη ειναι αυτός που φαίνεται πανω αριστερα στην φωτό. Δεν ειναι τοσο ψηλός. Ειναι τραβηγμένη με drone. 1
Cntrl+X Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, stratigos24 είπε Μην τον ακούς... δεν έχω σχέση με την Pergear, απλά έψαχνα φακό Z mount native για macro και ενώ έλεγα να πάρω έναν ttartisan Z mount 60mm crop και να τον δουλεύω πάνω στη Z5 σε κροπ mode στα 10mp έπεσα μετά από ψάξιμο σε αυτόν που είναι ο mkii έκδοση της εταιρείας και είναι και full frame σε σχέση με τον mk1 που είχε βγάλει το 2021 (αυτός που πήρα βγήκε Αύγουστο του 2023) και δε χάνω και τα mp της Ζ5 και δουλεύει στα 24mp. Μου βγήκε 175 ευρώ τελική με τα μεταφορικά από Pergear.de και έκανε ακριβώς μια εβδομάδα να έρθει. Για μένα προς το παρόν από αυτά που ζητάω κάνει μια χαρά τη δουλειά του, έχει και 1:1, 1,5:1 και 2:1 που επίσης τελικά χρειάζεται σε μικρότερα έντομα κλπ. και το βολεύτηκα. Για γενική χρήση να βγάλεις ένα τοπίο δεν κάνει, δε λέει πολλά. Ότι άλλο θες να ρωτήσεις, ελεύθερα. ΥΓ: Νομίζω έχεις και m4/3 σύστημα, αμα θες σου βάζω βιντεάκι αργότερα από youtube απλα δε μπορώ να το ψάξω τώρα για να δεις ενα review του πανω σε μια Olympus. Για μένα ίσως η πιο κρίσιμη παράμετρος για ένα macro φακό είναι το working distance. To minimum focus distance δε λαμβάνει υπόψη το μήκος του βαρελιού. Πάντως όπως και να έχει τα 19mm αν αναφέρονται σε μεγέθυνση 2:1 είναι πολύ καλό νούμερο αν σκεφτείς ότι π.χ. ο 7artisans 60mm mark2 έχει 17mm για μεγέθυνση 1:1. Κρίμα που δε τους βρίσκεις στην Ελλάδα αυτούς τους φακούς. Ultra macro με κάτω από 200 ευρώ δεν υπάρχει. 1
stratigos24 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2023 52 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Για μένα ίσως η πιο κρίσιμη παράμετρος για ένα macro φακό είναι το working distance. To minimum focus distance δε λαμβάνει υπόψη το μήκος του βαρελιού. Πάντως όπως και να έχει τα 19mm αν αναφέρονται σε μεγέθυνση 2:1 είναι πολύ καλό νούμερο αν σκεφτείς ότι π.χ. ο 7artisans 60mm mark2 έχει 17mm για μεγέθυνση 1:1. Κρίμα που δε τους βρίσκεις στην Ελλάδα αυτούς τους φακούς. Ultra macro με κάτω από 200 ευρώ δεν υπάρχει. Ναι τα 19mm αναφέρονται στο 2:1 το έκανα τεστ τώρα. Στο 1:1 ήταν περίπου 21mm.
greekgreek Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Φλαμίνγκο ,τις τελευταίες μέρες, στις εκβολές του Λουδία. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2023 από greekgreek 14
anestis1975 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα σας!!! κατι άσχετο και εντελώς πληροφοριακά θα σας πω οτι 18-19/11 έχει open house για όποιον ενδιαφέρεται !! 12
highpriest Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, anestis1975 είπε Καλημέρα σας!!! κατι άσχετο και εντελώς πληροφοριακά θα σας πω οτι 18-19/11 έχει open house για όποιον ενδιαφέρεται !! open house σε τι; 1
greekgreek Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Από τη σημερινή εξόρμηση: Λίμνη Βρυττών Λίμνη Άγρα Η ισχύς εν τη ενώσει για τις Φαλαρίδες ,ενάντια στον Καλαμόκιρκο. 12
anestis1975 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 9 ώρες πριν, highpriest είπε open house σε τι; δεν γνωρίζεις τι ειναι το open hoose ?? ειναι ενα event που γίνεται μια φορα τον χρόνο και ανοίγουν διάφορα κτίρια για το κοινό και εχει φωτογραφικό ενδιαφέρον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα