gotthard Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Τρομερή φωτογραφία, συγχαρητήρια! Μια παρατήρηση μόνο: αρχικά μου φάνηκε ότι ο ορίζοντας έχει μια κλίση προς τα αριστερά (όπως και η εκκλησία) αλλά μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι: υπάρχει μυστακιοειδής παραμόρφωση με τον ορίζοντα περίπου ίσιο στο 80% του κεντρικού μέρους, και μόνο στα άκρα φαίνεται μια κάπως απότομη κλίση προς τα πάνω (στο δεξί) και προς τα κάτω (στο αριστερό, λιγότερο εμφανής). Τέτοιου είδους ασύμμετρη παραμόρφωση με κάνει να σκέφτομαι ότι ανεξάρτητα από το αν έχει επιχειρηθεί κάποιου είδους γεωμερική διόρθωση, έχει γίνει και σημαντικό κροπάρισμα της φωτογραφίας. Αν θες πες μας, αν και τι είδους διορθώσεις έκανες στη γεωμετρία της φωτογραφίας. Ευχαριστώ. Ισχύει αυτό που λες , μέχρι και το ruler έβγαλα και κοιτούσα τις ευθείες γιατί μου φαινόταν στραβά, πράγμα που όμως δεν ισχύει. Υπάρχει crop στα μισά θα έλεγα pixel ενώ είχα κάνει και μερικά wrap click. Εύστοχη η παρατήρηση σου, χαίρομαι απο την μια που ασχολήθηκες λεπτομερώς με την δουλειά μου, απο την άλλη θα ήθελα (δεν το έχω καταφέρει ) η επεξεργασία μου να μην είναι εμφανή στον ακροατή πέρα των χρωμάτων που μου αρέσει να ζωηρό και έντονο. 21 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Στις 15/8/2023 στις 10:21 ΠΜ, gotthard είπε Θα μπορούσε να είναι τέλεια φωτογραφία όμως...το σώμα της κοπέλας φαίνεται το μισό να κοιτάζει προς τα βράχια και το άλλο μισό από τη μέση και πάνω προς τη θάλασσα. Επίσης η προσθήκη του σιντριβανιού που έχει καλύψει και την εκκλησία δεν ταιριάζει καθόλου με το τοπίο.
Cntrl+X Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, gotthard είπε Κι αυτή πολύ ωραία φωτό, παρατεταμένης έκθεσης. Επειδή περνώ αρκετή ώρα με τις διορθώσεις παραμορφώσεων στη φωτογραφία τοπίου, μπορώ να αναγνωρίσω εύκολα τι θα ήταν αυτό που θα δυσκόλευε κάποιον εδώ. Καταρχήν όσον αφορά το barrel distortion που έχει η εξέδρα δε με χαλάει καθόλου. Ίσα ίσα μου αρέσει, νομίζω οτι προσθέτει κάποιο ενδιαφέρον. Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει εδώ μια ελαφρά κλίση του ορίζοντα προς τα αριστερά, αλλά η διόρθωση δεν είναι τόσο απλή όσο αρχικά φαίνεται. Δεν αρκεί να στρίψεις 1 -2 μοίρες τη φωτογραφία προς τα δεξιά. Γιατί αν συμβεί αυτό, η εξέδρα στα αριστερά που είναι ήδη λίγο πιο ανασηκωμένη, θα φαίνεται υπερβολικά ψηλά σε σχέση με τη δεξιά πλευρά. Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβει κανείς τη δυσκολία είναι να προσέξει την απόσταση ανάμεσα στο τέλος του ορίζοντα αριστερά και στη γωνία του ορίου εξέδρα-ορίζοντα αριστερά. Έχουμε έτσι μια κάθετη ευθεία στο αριστερό όριο της εικόνας. Και στη συνέχεια να τη συγκρίνει με την ίδια ευθεία δεξιά, ως εξής: Η δυσκολία λοιπόν είναι εμφανής. Δεν αρκεί μια απλή κλίση του ορίζοντα για να διορθώσει τα πράγματα. Αυτού του είδους το πρόβλημα ωστόσο συχνά διορθώνεται με εργαλεία horizontal perspective control. Δηλαδή που απομακρύνουν κατά κάποιο τρόπο προς τα πίσω το δεξιό μισό και φέρνουν πιο κοντά στον παρατηρητή το αριστερό μισό. 9 ώρες πριν, stratigos24 είπε Οι αλλεπάλληλες διαδοχικές κορυφογραμμές θα μπορούσε να είναι άνετα το κύριο θέμα εδώ αλλά ο πειρασμός να αφηγηθείς την πολύ ωραία αυτή σκηνή συνολικά όπως την είδες και τη βίωσες είναι μεγάλος και έτσι η παραλία και οι λουόμενοι λειτουργούν ως οπτικό ανταγωνιστικό στοιχείο. Και ενώ ο φωτισμός είναι ότι πρέπει για τις κορυφογραμμές, δεν ισχύει το ίδιο για τη θάλασσα και την παραλία που της στερεί το γνωστό βαθύ μπλέ, το contrast κλπ. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από Cntrl+X 2
stratigos24 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Οι αλλεπάλληλες διαδοχικές κορυφογραμμές θα μπορούσε να είναι άνετα το κύριο θέμα εδώ αλλά ο πειρασμός να αφηγηθείς την πολύ ωραία αυτή σκηνή συνολικά όπως την είδες και τη βίωσες είναι μεγάλος και έτσι η παραλία και οι λουόμενοι λειτουργούν ως οπτικό ανταγωνιστικό στοιχείο. Και ενώ ο φωτισμός είναι ότι πρέπει για τις κορυφογραμμές, δεν ισχύει το ίδιο για τη θάλασσα και την παραλία που της στερεί το γνωστό βαθύ μπλέ, το contrast κλπ. Σωστός. Από όλες αυτές τις σκέψεις πέρασα. Και κροπ να δω τις κορυφογραμμές με τα λίγα σπίτια έκανα και όντως στέκεται και μονη της ανετα. Βασικά το πρώτο πράγμα που είδα πριν βγάλω τη φωτό ήταν οι κορυφογραμμές και μετά έκανα το συνολικό κάδρο τι άλλο να βάλω μέσα. Για την παραλία και θάλασσα ναι θα ήθελε άλλο edit γιατί γενικά η φωτό μου έχει βγει φλατ παρόλο που επαιξα λίγο με κάποια sliders Αλλη μια με κορυφογραμμές στον ορίζοντα από τον Βαφε Αποκορώνου Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από stratigos24 12
D___G Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Μία μικρή πεταλουδίτσα Leptotes pirithous σήμερα με Nikon d90 και Tamron macro 90mm Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από D___G 14 1
babisskg Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Από την σημερινή , παγκόσμια ? ημέρα των φάρων , στα σβέλτα και με το κινητό ....... λόγω έλλειψης χρόνου , αποφυγής ερωτήσεων ( επιτρέπεται / δεν επιτρέπεται ) ....... συν κάποια από τον περιβάλλοντα χώρο πριν ανοίξει η είσοδος για το κοινό ....... τοποθεσία ....... Θεσσαλονίκη ( Μικρό Έμβολο ) η αν προτιμάτε ...... Αγγελοχώρι ......... η κάτω με την τραυματισμένη Olympus e - p1 , ηλεκτρονικό αντάπτορα σώνει και καλά συν τον 4/3 Zuiko Digital 70 - 300 ........ 8 λεπτά πριν, babisskg είπε Από την σημερινή , παγκόσμια ? ημέρα των φάρων , στα σβέλτα και με το κινητό ....... λόγω έλλειψης χρόνου , αποφυγής ερωτήσεων ( επιτρέπεται / δεν επιτρέπεται ) ....... συν κάποια από τον περιβάλλοντα χώρο πριν ανοίξει η είσοδος για το κοινό ....... τοποθεσία ....... Θεσσαλονίκη ( Μικρό Έμβολο ) η αν προτιμάτε ...... Αγγελοχώρι ......... η κάτω με την τραυματισμένη Olympus e - p1 , ηλεκτρονικό αντάπτορα σώνει και καλά συν τον 4/3 Zuiko Digital 70 - 300 ........ Olympus e - p1 ....... με χαλασμένη εξάτμιση και πεθαμένη μπαταρία ....... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από babisskg 12
Yannis1976 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Ένα ακόμα δράμα με εμάς ανύμπορούς στη μανία της φύσης 6 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα