Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ub40 είπε

Τσαλαπετεινός. Η φώτο είναι παλιά, βγαλμένη με sony α6000 + αντάπτορα af και δανεικό canon EF 75-300mm f/4-5.6 III στα 200mm μια και ήταν ήδη κοντά μου.
Η δεύτερη είναι κι αυτή παλιά, κ
αστανοκέφαλος γλάρος, με samsung nx500 και Samsung NX 50-200mm f4-5.6 III ED OIS

Ίσως να είναι και η πιο καθαρή λήψη που έχω δει ως τώρα! Εξαιρετική! Μπράβο!

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, XrysaKakou είπε

Ίσως να είναι και η πιο καθαρή λήψη που έχω δει ως τώρα! Εξαιρετική! Μπράβο!

Ευχαριστώ, αν και οποιαδήποτε μηχανή και φακός θα μπορούσε να καταγράψει καθαρά τον μικρό από την απόσταση αυτή νομίζω. Ήταν περισσότερο θέμα τύχης, παρά εξοπλισμού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

canon 80D, 300mm 1/50 f4 6400 ISO

κανονικά έπρεπε να έχω τουλάχιστον 1/25 ή περισσότερο, παρόλα αυτά ανέβασα +2 exposure στο ACR και +20 shadows.

Το καινούργιο ΑΙ noise reduction της adobe είναι εκπληκτικό, καλύτερο κατα την γνώμη μου και απο το noiseXterminator AI που είναι κορυφαίο για αστροφωτογράφηση.

IMG_0037-Enhanced-NRf.jpg

Επεξ/σία από johzio
  • Like 9
Δημοσ.

Πράγματι johzio η AI συμπληρώνει πετυχημένα τις τεχνικές ατέλειες του εξοπλισμού μας, πολύ χρήσιμη στον τομέα αυτό.
- - - - - 
3 φωτογραφίες με την μιας ίντσας sony rx100 που είχα στην κατοχή μου για μερικούς μήνες όταν χρειάστηκε να πουλήσω τη ff μου.

DSC04716.jpg

DSC04775.jpg

DSC04707.jpg

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με τον canon rf 100-400 usm , στα 300mm που το πιο φωτεινό του είναι f/8  .  Εστίαση στο λεμόνι δεξιά. 

Με ταχύτητα 1/160 . 

IMG_4473_up.jpg.2b2537a33a8bde1113336fe570de8972.jpg

• Like 7
Δημοσ.

Χαοτικές διαφορές σε επίπεδο εξοπλισμού ......... κι' ο καθένας ας διαλέξει ότι τού αρέσει σαν τελικό αποτέλεσμα κι' ας επιλέξει ότι τον βολεύει καλύτερα κι' ότι λειτουργεί καλύτερα για τον ίδιο σε ότι αφορά το hardware εν τέλει . 

Δεν έχει νόημα να μπούμε σε μπελάδες του είδους τι τραβήχτηκε με τι , οι εικόνες παρατίθενται όπως βγήκαν σαν γνήσια jpeg .

ShadowPic_7310.jpg

ShadowPic_5435.jpg

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/5/2023 στις 3:09 ΜΜ, akatel είπε

E-M5MarkII  /   OLYMPUS M.60mm F2.8 Macro

Φιλικά, υπερβολικά πολλή ψηφιακή οξύτητα στις εικόνες... έτσι βγαίνουν από αυτή τη μηχανή ή είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας; 

- - - - - - - - 

Κάτι από τη χθεσινή μου βόλτα.

DSC05592.jpg

Επεξ/σία από ub40
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ub40 είπε

Φιλικά, υπερβολικά πολλή ψηφιακή οξύτητα στις εικόνες... έτσι βγαίνουν από αυτή τη μηχανή ή είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας; 

- - - - - - - - 

Κάτι από τη χθεσινή μου βόλτα.

DSC05592.jpg

DSC05543.jpg

Κατηγορήθηκα γι' αυτό το ζήτημα , λέγοντας πως αν δείς ένα Olympus jpeg είναι σαν να τα είδες όλα και μιλάω φυσικά για την νεότερη γενιά omd , όντας κάτοχος και em10 mark ii και em1 τώρα . 

Όντως έτσι βγαίνουν , το κατηγορήθηκα εντός εισαγωγικών εννοείται . Είναι σ' εμένα που δεν άρεσε , κάτι που μου θυμίζει έντονα την σειρά NX της Samsung , όπου ήταν σαν να έβγαζες με smartphone . Αυτή που ξεχώριζε πραγματικά ήταν η e - 420 . 

Ψάχνω ακόμη βέβαια κάποιες ρυθμίσεις πιο μέσα μήπως και ισορροπήσω αυτό το ψηφιακό αλλά ακόμη δεν βρήκα άκρη . 

Τα παραπάνω ισχύουν για μένα φυσικά και δεν έχουν σχέση με τις φωτογραφίες πιο πάνω οι οποίες είναι εξαιρετικές σαν λήψη .

Μιά κατάσταση όπου είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι , χωρίς τίποτε ενδιάμεσα .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...