Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιμνοχώρι , Λίμνη Ζάζαρη, από την επίσκεψή μου πριν μερικές μέρες :

IMG-0254.jpg

Από τη σημερινή επίσκεψή μου στη Βεγορίτιδα (Περαία) στο βάθος φαίνεται ο Άγιος Παντελεήμονας:

Spoiler

Ήρθαν με ένα τρακτέρ και μια βάρκα και την κατέβασαν στη Λίμνη,εγώ έβγαζα φώτο πιο πέρα .

Λέει ο έναν στον άλλον, εκεί που ζοριζόταν να κατεβάσουν τη βάρκα :"Πώς λέει η παροιμία , αν είναι να γ@...είς, πάνε σε μάστορα.

IMG-2856.jpg

Επεξ/σία από greekgreek
  • Like 8
  • Απαντ. 8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σήμερα πήγα μια εκδρομή αυθημερόν στο Παρανέστι Δράμας και στο φράγμα του Θησαυρού !!!!

Υ.Γ. Αν πάτε να μην φύγετε αν δεν φάτε στου Μποζίδη 🤣🤣🤣😎😎

ANE_2088.jpg

ANE_2127.jpg

ANE_2135.jpg

ANE_2149.jpg

• Like 13
Δημοσ.

Τέτοια ώρα ....... τέτοια κάδρα ....... Pentax K - 100d Super ...... συν Tamron ..... μισό λεπτό να δώ τι γράφει επάνω ο φακός ..... 🤣🤣🤣 ....... αααααα ..... SP Di ii 10 - 24 f/3.5 - 4.5 ..... το Tamron θυμάμαι μόνο ....... 😂😂😂 ....... τα υπόλοιπα ....... σκασίλα μου ...... δε πα να γράφουν ότι θέλουν ....... 

sketch-1667112077936.jpg

54 λεπτά πριν, babisskg είπε

Τέτοια ώρα ....... τέτοια κάδρα ....... Pentax K - 100d Super ...... συν Tamron ..... μισό λεπτό να δώ τι γράφει επάνω ο φακός ..... 🤣🤣🤣 ....... αααααα ..... SP Di ii 10 - 24 f/3.5 - 4.5 ..... το Tamron θυμάμαι μόνο ....... 😂😂😂 ....... τα υπόλοιπα ....... σκασίλα μου ...... δε πα να γράφουν ότι θέλουν ....... 

sketch-1667112077936.jpg

Πάω σε ένα κατάστημα προχθές ........ βάλτε μου παρακαλώ 24 μεγαπίξελ ....... 🤣🤣🤣 ...... θέλετε τύπου κλωβοστοιχείας μου λέει η τύπου αχυρώνα ....... 🤣🤣🤣 ....... αλανιάρικα του λέω ....... μην είναι πολύ παχιά ...... 🤣🤣🤣 ...... για το σπίτι είναι η για δώρο ........ 🤣🤣🤣 ........ 

sketch-1667115591350.jpg

• Like 15
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Yannis1976 είπε

Ταξιδεύοντας για Τήνο...2074951253_DSCF7149(Large).jpg.838025ed412c4349a23013dc001530b2.jpg1230567690_DSCF7163(Large).jpg.e9a9ae93f3641204c64cfb164a97e7f3.jpg

DSCF7310 (Large).jpg

DSCF7182_DxO (Large).jpg

Με τι φακό έβγαλες τον γλάρο, σε τι απόσταση ήταν;

Προσπάθησα προχτές να βγάλω ένα πουλί ,ενώ πετούσε και ούτε το πρόλαβα .

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Με τον 18-135 στο καράβι επάνω όπου πετάνε δίπλα σου οι γλάροι! Ορίστε και δυο ακόμα:

DSCF7165_DxO (Large).jpg

DSCF7172_DxO (Large).jpg

• Like 10
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Δεν θα πετύχεις το πουλί ...... 🤣🤣🤣 ....... παρά με τον τρόπο που σου έδειξε ο φίλος με τους γλάρους που πλανάρουν δίπλα σε πλοίο ....... και φυσικά επειδή δεν γίνεται να ταξιδεύεις συνεχώς ........ ο επόμενος τρόπος , είναι να υπολογίσεις την απόσταση , εστιάζοντας σε κάποιο παραπλήσιο σημείο η τέλος πάντων κατά προσέγγιση παραπλήσιο . Το επόμενο βήμα είναι να περιμένεις να περάσουν από εκείνο το σημείο , τραβώντας αλύπητα και κάνοντας μικροδιορθώσεις στην απόσταση .

Εννοείται πως δεν μιλάμε για χελιδόνια , πολύ δύσκολος στόχος , αλλά για πτηνά με σχετικό όγκο και λίγο πιο αργά σε ταχύτητα , βλέπε γλάρους πχ .

Για τα χελιδόνια , πρέπει να βρείς τις φωλιές τους . Νωρίς το πρωί , αρχίζουν να πηγαινοέρχονται σαν τρελά για να φέρουν τροφή στα μικρά . Εστιάζεις στην φωλιά , εύκολο , μόλις αρχίσει το πανηγύρι βαράς αλύπητα . Είναι βέβαιο πως θα βγάλεις μερικές της προκοπής . Όμως χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν 200αρι φακό , ώστε να μην τα ενοχλήσεις και χάσουν την συνήθεια τους , χώρια που μπορεί να σου ορμήξουν . 

Σε αποβάθρες πλοίων η κοντά στην ακτή , κουβαλάς πάντα μαζί σου ψωμί , οπότε οι γλάροι θα έρθουν όπως και νάχει . Τα μοντέλα πρέπει να πληρωθούν με κάποιο τρόπο .

Screenshot_2022-04-04-16-29-29-032_com.google.android.apps.photos~3.jpg

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Yannis1976 είπε

Με τον 18-135 στο καράβι επάνω όπου πετάνε δίπλα σου οι γλάροι! Ορίστε και δυο ακόμα:

DSCF7165_DxO (Large).jpg

DSCF7172_DxO (Large).jpg

Μια χαρά είναι οι φώτο,  ο φακός ο USM είναι;

Δημοσ.

Μία φρέσκια πρωινή , για το καλό του μήνα , παρατίθεται as is διότι δεν είχα χρόνο για ψαξίματα στα σωθικά της K - 5 ........ μετάαααααααα ....... είδα πως το ISO είναι στο αυτόματο με τα όρια του από 100 μέχρι τα ταβάνια ...... διορθώθηκε βέβαια ....... σε συνεργασία με τον Tamron 10 - 24 Gti Sx Lp L4 και turbo ...... 

1667280188425~2.JPG

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babisskg είπε

είδα πως το ISO είναι στο αυτόματο με τα όρια του από 100 μέχρι τα ταβάνια ...... διορθώθηκε βέβαια ....... σε συνεργασία με τον Tamron 10 - 24 

Φαντάζομαι με τον 10-24 , ειδικά στα 10mm και δεδομένης της σταθεροποίησης της pentax, σε στατικά θέματα, δεν θα χρειάζεται να βάζεις ταχύτητα γρηγορότερη από 1/15 οπότε κατά συνέπεια θα κρατά χαμηλό το iso . Το λέω επειδή έχουμε δει να βγάζουν τους κάβους των λιμανιών με 10mm και ταχύτητα 1/32.000 και μετά να κατηγορούν iso , σταθεροποιήσεις κτλ . 

Ώπα και τώρα το σκέφτηκα , εδώ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΕΙΡΑΓΜΑ !!!!

K5 είπες ;; Do you mean Pentax K5 ;;; Αυτή δεν είναι 16mp ;;; Εσύ δεν μας έλεγες ότι αποφεύγεις τα 16mp και πας σε 12mp και 24mp μετά ;;; Στερνή μου γνώση !

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Φαντάζομαι με τον 10-24 , ειδικά στα 10mm και δεδομένης της σταθεροποίησης της pentax, σε στατικά θέματα, δεν θα χρειάζεται να βάζεις ταχύτητα γρηγορότερη από 1/15 οπότε κατά συνέπεια θα κρατά χαμηλό το iso . Το λέω επειδή έχουμε δει να βγάζουν τους κάβους των λιμανιών με 10mm και ταχύτητα 1/32.000 και μετά να κατηγορούν iso , σταθεροποιήσεις κτλ . 

K5 είπες ;; Do you mean Pentax K5 ;;; Αυτή δεν είναι 16mp ;;; Εσύ δεν μας έλεγες ότι αποφεύγεις τα 16mp και πας σε 12mp και 24mp μετά ;;; Στερνή μου γνώση !

Τελειώνω κάτι δουλειές και επιστρέφω να σε τακτοποιήσω ........ 😂😂😂 ....... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Επέστρεψα .......  🤣🤣🤣 ........ είπα αποφεύγω και όχι αρνούμαι ........ και ΝΑΙ , έχω δοκιμάσει κάποιες στα 16mp , τα οποία στην Omd em10 mark ii ήταν κάπως ....... σου άφηναν την αίσθηση του πουσαρίσματος ....... την οποία ξανά δοκίμασα ως e - pl6 μόνο και μόνο για να διαπιστώσω τα ίδια ....... όσο για την Nikon D7000 ....... ναι μεν , αλλά της έλειπαν αρκετά για να χτυπήσει στα ίσια μία K - 5 ........ φυσικά και η K - 5 είναι ένα πρόχειρο μεταβατικό στάδιο ....... μέχρι την στιγμή που θα ....... 😂😂😂 ..... και μέχρι τότε ........ υγεία πάνω απ' όλα ....... χτίζουμε σε φακούς ....... σώματα υπάρχουν ........ 

Άσε να παίρνει ο κόσμος mirrorles να πέφτουν αί τιμαί εις τάς DSLR ....... 😎😎😎 ....... RP να πάρετε ...... καλές βγήκαν ........ 🤣🤣🤣 ....... 

2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Η ταχύτητα ήταν στο 1/2" ........ η μηχανή στα χέρια και αγνοώ πλήρως ( όμως θα το δώ και θα το πώ υπεύθυνα ) αν ήταν ενεργοποιημένο το image stabilization ........ θεωρητικά το ISO πρέπει να έμεινε στο 100 ...... 🤔🤔🤔 ......... έλα το είδα f/5.6 συνειδητά , 1/1 ταχύτητα , ISO 100 στα 10mm δλδ στο κατώτερο άκρο κι' αυτό ήταν που μας έσωσε δηλαδής ....... ναι , ήταν σε θέση ON το image stabilization ....... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...