GQPhDFBI Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Προσέξτε και το ενσωματωμένο καπάκι του φακού , με κορδόνι πιασμένο επάνω στο σώμα , ώστε σε περίπτωση πτώσης να μην το χάσετε . Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ μου είναι που εξαφανίζονται τα καπάκια.... Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω, γιατί όταν βρίσκω κάτι αξιόλογο για φωτογράφιση, δεν έχω μαζί μου φωτογραφική..... Αναγκαστικά με το κινητό και λίγο (λίγο παραπάνω) edit Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από GQPhDFBI 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ μου είναι που εξαφανίζονται τα καπάκια.... Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω, πως όταν βρίσκω κάτι αξιόλογο για φωτογράφιση, δεν έχω μαζί μου φωτογραφική..... Αναγκαστικά με το κινητό και λίγο (λίγο παραπάνω) edit Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους , μην ανησυχείς , η τσάντα μου είναι γεμάτη καπάκια πάσης φύσεως και μορφής , φυσικά χωρίς να είναι δυνατόν να βγάλεις άκρη ποιό πάει πού . Μετά από μια αλλαγή τσάντας , αφού διαπίστωσα πως πονάει πλέον ο ώμος μου , κατάφερα και βρήκα μία της Case Logic από ένα παιδί εδώ μέσα , το μοντέλο δεν κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά , οπότε έχω μέσα πάντα μία εναλλακτική λύση , ενώ στα χέρια μου βρίσκεται πάντα η K - 10 πλέον , η οποία με παρέσυρε ολοκληρωτικά στον δρόμο της χρήσης είτε 50αρηδων , είτε της αντιστοιχίας σε 50mm . Νομίζω πως χρειάζεται μία δεύτερη λύση με την μορφή μηχανής , τα smartphone όχι πως δεν κάνουν αλλά απέχουν πολύ από το να αποτελέσουν σοβαρή εναλλακτική λύση . Υπάρχουν αρκετές compact για ψίχουλα , μάλιστα πολλές με CCD αισθητήρα συν κάποια άλλα καλούδια και φυσικά διαθέτουν φακό κανονικό . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ μου είναι που εξαφανίζονται τα καπάκια.... Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω, γιατί όταν βρίσκω κάτι αξιόλογο για φωτογράφιση, δεν έχω μαζί μου φωτογραφική..... Αναγκαστικά με το κινητό και λίγο (λίγο παραπάνω) edit Καταλήγω πως πάντα χρειάζεται έστω μια compact. Το κινητό για εμένα δεν κάνει δουλειά πέρα απο φώτο καταγραφής αναμνήσεων με την παρέα. Μόλις πας την φώτο για επεξεργασία καταρρέει, εκτός και αν έχεις κάποιο μοντέλο 1000+ ευρώ. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε Ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω, γιατί όταν βρίσκω κάτι αξιόλογο για φωτογράφιση, δεν έχω μαζί μου φωτογραφική..... Νόμος του Μέρφυ. Την ημέρα που θα αποφασίσεις να μη πάρεις ομπρέλα μαζί σου, θα βρέξει οπωσδήποτε, έστω κι αν έχει λιακάδα. Βέβαια κατά το Μέρφυ δεν είναι λύση να έχεις πάντα φωτογραφική μηχανή μαζί σου γιατί δε θα βρεις ποτέ κάτι αξιόλογο να φωτογραφίσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, babisskg είπε Υπάρχουν αρκετές compact για ψίχουλα , μάλιστα πολλές με CCD αισθητήρα συν κάποια άλλα καλούδια και φυσικά διαθέτουν φακό κανονικό . Ψηνομαι για μια ixus 185 με ccd σενσορα, αλλα με φρεναρει το γεγονος πως δεν τραβαει raw. Απο την αλλη δεν θελω να παω σε 500 ευρω compact, και ειδικα με cmos Τελευταια φλερταρω και με το σεναριο αγορας μεταχειρισμενης μιας πρωιμης και αρχεγονης M4/3 δεκαετιας στα 12mpx γυρω στα 50-60 ευρω και πεταγμα στο τσαντακι με εναν pancake zoom. Το κινητο δεν με καλυπτει. Προτιμω τις φωτο που βγαζω με αυτη των 5mpx που εχει κλεισει πλεον 18 χρονια στα χερια μου. Μολις 5mpx αλλα CCD σενσορας και τρομερο γυαλι, απο την εποχη που η Kodak ηταν ακομη Kodak και οχι ChinodaK https://www.imaging-resource.com/PRODS/LS753/LS75A.HTM Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από highpriest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Νόμος του Μέρφυ. Την ημέρα που θα αποφασίσεις να μη πάρεις ομπρέλα μαζί σου, θα βρέξει οπωσδήποτε, έστω κι αν έχει λιακάδα. Βέβαια κατά το Μέρφυ δεν είναι λύση να έχεις πάντα φωτογραφική μηχανή μαζί σου γιατί δε θα βρεις ποτέ κάτι αξιόλογο να φωτογραφίσεις. Close enough ....... υπήρξαν φορές που υπήρχε ο χρόνος και η διάθεση με αποτέλεσμα μηδενικό τελικά και το ανάποδο φυσικά ..... 1 ώρα πριν, highpriest είπε Ψηνομαι για μια ixus 185 με ccd σενσορα, αλλα με φρεναρει το γεγονος πως δεν τραβαει raw. Απο την αλλη δεν θελω να παω σε 500 ευρω compact, και ειδικα με cmos Τελευταια φλερταρω και με το σεναριο αγορας μεταχειρισμενης μιας πρωιμης και αρχεγονης M4/3 δεκαετιας στα 12mpx γυρω στα 50-60 ευρω και πεταγμα στο τσαντακι με εναν pancake zoom. Το κινητο δεν με καλυπτει. Προτιμω τις φωτο που βγαζω με αυτη των 5mpx που εχει κλεισει πλεον 18 χρονια στα χερια μου. Μολις 5mpx αλλα CCD σενσορας και τρομερο γυαλι, απο την εποχη που η Kodak ηταν ακομη Kodak και οχι ChinodaK https://www.imaging-resource.com/PRODS/LS753/LS75A.HTM Επειδή χρησιμοποιώ χρόνια μία e - pl1 σου το ξεκαθαρίζω πως θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να ζήσεις με κάποιες παραξενιές ...... το βλέπω δύσκολο ...... όπως για παράδειγμα πως θα προκειμένου να αλλάξεις την ισορροπία έκθεσης θα πρέπει να πατήσεις ένα πλήκτρο πρώτα στο four way controller , ώστε να μπεις στις ρυθμίσεις και στην συνέχεια με τον όμοιο τρόπο πατώντας πάνω κάτω να κάνεις την ρύθμιση ....... θέμα συνήθειας ...... η οθόνη στην πλάτη θα είναι μαύρη σε έντονο φως ...... ενώ το autofocus της δεν θα σε προβληματίσει στο ελάχιστο ....... στην ουσία αυτή θα εστιάζει ενώ εσύ δεν θα βλέπεις τίποτε σχεδόν ...... Επισυνάπτω ένα δείγμα αποτελέσματος ........ από την συγκεκριμένη με τον τρόπο που περιέγραψα ...... απίστευτο κι' όμως αληθινό ....... έχοντας επάνω τον αδιάβροχο Zuiko 12 - 50 ...... Επίσης για να εκτιμάμε την καλή διάθεση και φιλία ....... την οποία απέδειξες ..... όποτε θελήσεις το σώμα στην διάθεση σου ....... μόνο με το έξοδο των μεταφορικών ...... το κρατάς όσο θες ....... αν αποφασίσεις πως σου κάνει το λες και τελείωσε ...... αν αποφασίσεις πως δεν σου κάνει ..... το παίρνω πίσω με το έξοδο των μεταφορικών δικό μου ....... το είπα κι τελείωσε ....... Χάριν εργοστασιακού ζητήματος το οποίο έχουν πολλές παρόμοιες , κάθε φορά πού θα φορτίζεις την μπαταρία , θα πρέπει να βάζεις εκ νέου την ημερομηνία για λόγους αναγνώρισης του αρχείου κλπ ....... σε κανά 2 εβδομάδες η φόρτιση αναλόγως χρήσης ...... δεν φταίει η εσωτερική μπαταρία αλλά το κύκλωμα ....... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Just_travel_everywhere Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Στην επεξεργασία αυτής , είπα να μην κάνω τα χρώματα πολύ πιο έντονα και πιο παστέλ , αλλά να δείχνει φυσική, μη λέει κάποιος γεροπαράξενος για τα χρώματα της canon . Στο μπλε, μπορεί να έκανα μία μικρή παρεκτροπή, αλλά όχι φοβερή. Η φωτογραφία βγήκε λίγο πριν τη δύση του ηλίου , οπότε τα χρώματα ήταν πολύ πιο golden φυσιολογικά, αλλά μειώθηκε η απόχρωση με την επεξεργασία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, babisskg είπε Close enough ....... υπήρξαν φορές που υπήρχε ο χρόνος και η διάθεση με αποτέλεσμα μηδενικό τελικά και το ανάποδο φυσικά ..... Επειδή χρησιμοποιώ χρόνια μία e - pl1 σου το ξεκαθαρίζω πως θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να ζήσεις με κάποιες παραξενιές ...... το βλέπω δύσκολο ...... όπως για παράδειγμα πως θα προκειμένου να αλλάξεις την ισορροπία έκθεσης θα πρέπει να πατήσεις ένα πλήκτρο πρώτα στο four way controller , ώστε να μπεις στις ρυθμίσεις και στην συνέχεια με τον όμοιο τρόπο πατώντας πάνω κάτω να κάνεις την ρύθμιση ....... θέμα συνήθειας ...... η οθόνη στην πλάτη θα είναι μαύρη σε έντονο φως ...... ενώ το autofocus της δεν θα σε προβληματίσει στο ελάχιστο ....... στην ουσία αυτή θα εστιάζει ενώ εσύ δεν θα βλέπεις τίποτε σχεδόν ...... Επισυνάπτω ένα δείγμα αποτελέσματος ........ από την συγκεκριμένη με τον τρόπο που περιέγραψα ...... απίστευτο κι' όμως αληθινό ....... έχοντας επάνω τον αδιάβροχο Zuiko 12 - 50 ...... Επίσης για να εκτιμάμε την καλή διάθεση και φιλία ....... την οποία απέδειξες ..... όποτε θελήσεις το σώμα στην διάθεση σου ....... μόνο με το έξοδο των μεταφορικών ...... το κρατάς όσο θες ....... αν αποφασίσεις πως σου κάνει το λες και τελείωσε ...... αν αποφασίσεις πως δεν σου κάνει ..... το παίρνω πίσω με το έξοδο των μεταφορικών δικό μου ....... το είπα κι τελείωσε ....... Χάριν εργοστασιακού ζητήματος το οποίο έχουν πολλές παρόμοιες , κάθε φορά πού θα φορτίζεις την μπαταρία , θα πρέπει να βάζεις εκ νέου την ημερομηνία για λόγους αναγνώρισης του αρχείου κλπ ....... σε κανά 2 εβδομάδες η φόρτιση αναλόγως χρήσης ...... δεν φταίει η εσωτερική μπαταρία αλλά το κύκλωμα ....... Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις αλλά και την διάθεση να μου την δώσεις για δοκιμή. Αν παω προς τέτοια λύση, θα σε ενοχλήσω για να την δοκιμάσω. 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε μη λέει κάποιος γεροπαράξενος για τα χρώματα της canon Μάπα αυτά τα χρώματα της Canon! 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Διάφοροι online experts (ή Fauxtogaphers με blog , κανάλια , άπειρες ώρες βίντεο κτλ) γράφουν ότι η RP , χάνει σε υψηλά iso στις σκιές κτλ . Δεν αμφισβητώ ότι υψηλότερης τιμής canon (και άλλες) , τα πάνε καλύτερα, λογικό άλλωστε , αλλά θέλησα να δω πόσο χάνει. Οπότε έκανα κάποιες δοκιμές ,βγάζοντας φωτογραφίες. Σε αυτή , με iso 40.000 , έχει φωτισμένο κομμάτι του κάδρου και δίπλα με έντονη σκιά . Οπότε το όποιο πρόβλημα θα είναι έντονο. Φυσικά δεν ήταν απαραίτητο τόσο υψηλό iso , μπορούσα να έχω πολύ μικρότερο ρίχνοντας πχ ταχύτητα (η συγκεκριμένη βγήκε με 1/320 σε 100mm εστιακή απόσταση). Εστίασα στη γλάστρα, οπότε τα πιο μακρινά είναι εκτός εστίασης. Η επεξεργασία έγινε με το πρόγραμμα της canon , το digital photo professional 4 . Με άλλα θα μπορούσε να αφαιρεθεί περισσότερος θόρυβος. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Dr_73 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestis1975 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 πρωινό φώς !!! 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 15 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dr_73 είπε Στην επεξεργασία αυτής , είπα να μην κάνω τα χρώματα πολύ πιο έντονα και πιο παστέλ , αλλά να δείχνει φυσική, μη λέει κάποιος γεροπαράξενος για τα χρώματα της canon . Στο μπλε, μπορεί να έκανα μία μικρή παρεκτροπή, αλλά όχι φοβερή. Η φωτογραφία βγήκε λίγο πριν τη δύση του ηλίου , οπότε τα χρώματα ήταν πολύ πιο golden φυσιολογικά, αλλά μειώθηκε η απόχρωση με την επεξεργασία. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι , μεγάλη ευθύνη για το χαρακτηριστικό των χρωμάτων της Canon έχουν οι φακοί και επισυνάπτω δύο φωτογραφίες από την ίδια μηχανή της Canon , όπου η μία τραβήχτηκε με τον κιτ φακό της εταιρείας ενώ η άλλη με έναν τελείως μα τελείως διαφορετικό φακό . Κι' έχω κι' άλλα παραδείγματα . Αν δυσκολευτείτε να αναγνωρίσετε τον κιτ φακο ........ ΟΚ ...... τι να δυσκολευτείτε δλδ ...... τι κάνει Canon Canon στα κεραμίδια ......... μπλέ , μπλέ , μπλέ , μπλέ ....... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από babisskg 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GQPhDFBI Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, anestis1975 είπε πρωινό φώς !!! Πολύ ωραίο φως και κάδρο. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα