babisskg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Panpaiz79 είπε Καλησπέρα, Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκη. Ποια νομίζετε είναι η "σωστότερη" φωτογραφία; Ας μείνουμε στο αισθητικό μέρος , το συγκεκριμένο σημείο είναι πολυφωτογραφημένο κι' αυτό μεγαλώνει την δυσκολία να φτιάξει κάποιος ένα καρέ με ενδιαφέρον . Αν έβλεπα εγώ μέσα από τον φακό θα έβλεπα ξεκάθαρα την δεύτερη , αφού θέλω η μουντάδα της σκάλας να μην διατρέχει το τοπίο πέρα για πέρα , αλλά να διακόπτεται σε ένα σημείο και όχι ακριβώς στην μέση αλλά λίγο πιο πέρα , όπως σ' αυτή την εικόνα. Δεν θα άλλαζα την γωνία , επειδή πηγαίνω συχνά πυκνά στο σημείο , ίσως να έβλεπα την σκάλα από πολύ κοντά με έναν πολύ ευρυγώνιο όμως . Για την πρώτη εικόνα , θα έβλεπα την σκάλα να τρέχει πέρα για πέρα μέσα στο κάδρο χωρίς να φαίνεται πουθενά καμία από τις άκρες τις . Για το να ανέβαινε κανείς πιο ψηλά , το σημείο είναι επίπεδο η τουλάχιστον δεν βρέθηκε κανείς μέχρι τώρα να ανέβει σε κάποια σκάλα , καμμιά καρότσα φορτηγού ψυγείου ........... μία καλή λύση θα ήταν η μηχανή σε μονόποδο , ρυθμίσεις από πριν , χρονοδιακόπτης και σήκωμα ψηλά το μονόποδο για να σηκωθεί σε άλλο ύψος η μηχανή ........ 1 ώρα πριν, Panpaiz79 είπε Καλησπέρα, Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκη. Ποια νομίζετε είναι η "σωστότερη" φωτογραφία; ..... Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από babisskg 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 18 ώρες πριν, highpriest είπε ΟΛΟΙ σε Μ4/3 θα καταλήξετε στο τέλος! Χεχεχε 😄 Επειδή κατέληξα μάλλον , όπως επίσης επειδή έχεις ερευνήσει το θέμα διεξοδικά , τι εναλλακτικές λύσεις έχουμε σε σχέση με μια omd em1 mark ii . Πήγα να ρίξω μιά ματιά για Fuji , δεν εντυπωσιάστηκα από το σύνολο συν φακοί φυσικά , όπως επίσης τρέμω στην ιδέα αστοχίας μιάς Sony . Ουσιαστικά τρέμω στην ιδέα αστοχίας ενός evf και του κόστους επισκευής . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Επειδή κατέληξα μάλλον , όπως επίσης επειδή έχεις ερευνήσει το θέμα διεξοδικά , τι εναλλακτικές λύσεις έχουμε σε σχέση με μια omd em1 mark ii . Πήγα να ρίξω μιά ματιά για Fuji , δεν εντυπωσιάστηκα από το σύνολο συν φακοί φυσικά , όπως επίσης τρέμω στην ιδέα αστοχίας μιάς Sony . Ουσιαστικά τρέμω στην ιδέα αστοχίας ενός evf και του κόστους επισκευής . Κοίτα, σχετικά με τις υπόλοιπες μάρκες. Την Fuji την απέρριψα κι εγώ για παρόμοιους λόγους, αλλά και επειδή είναι ασύμβατο το post prossecing της λόγο σένσορα, με προγράμματα που ήδη έχω πληρώσει και δουλεύω. Συνεχίζω να πιστεύω όμως πως τα χρώματα της για όποιον τραβάει απευθείας σε jpg με κάποιο φίλτρο της (πχ velvia) είναι κορυφαία. Σχετικά με την σειρά e-m1 (βασικά την ii και την iii). Εξαιρετικές και οι δύο, αλλά η προηγούμενη γενιά μετράει πολλά χρόνια πλέον στην πλάτη της (2016) και ο επεξεργαστής της δεν μπορεί να σηκώσει τις απο εδώ και πέρα αναβαθμίσεις που θα πάρει η iii. Επίσης σε σχέση με την iii της λείπει το bluetooth (ασήμαντο), το ενσωματωμένο nd filter (σχετικά ασήμαντο μιας και μπορείς με άλλους τρόπους), αλλα της λείπει και το eye tracking focus που είναι αρκετά σημαντικό πλέον. Εναλλακτικές λοιπόν της e-m1 ii. Αν δεν θέλεις να φτάσεις τα 1400-1500 ευρώ που ζητάνε για την iii και δεν θέλεις να πληρώσεις και τα 1000 ευρώ που ζητάνε για τις στοκ 6ετίας ii, η λύση είναι μια. Lumix G9 😉 Παρόμοιες επιδόσεις με την iii, αλλά σε πιο χαμηλή τιμή. Έχει και κάποια features που δεν έχει η iii αλλά της λείπουν κάποια που έχει η iii.Πιο "στημένη στα πόδια" της εταιρία που δίνει ελπίδες για το μέλλον των καμερών της, αλλά και dual stabilisation σύστημα που πραγματικά επιτρέπει μεγάλους χρόνους έκθεσης σε στατικές φώτο, για εξαιρετικά αποτελέσματα. (βέβαια το τελευταίο εμένα με ενδιέφερε για συνθήκες στούντιο σε ακίνητα θέματα, για να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα απο τον μικρό σένσορα. Σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι περιττό). Επίσης συχνές και ουσιαστικές αναβαθμίσεις. Τέλος επειδή διάβασα κι εγώ πολλά για πολλές μικροβλάβες, ειδικά στις Olympus, επέλεξα την Panasonic για πιο σιγουριά, αλλά και καινούρια για εγγύηση. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2022 από highpriest 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DVaderLa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, highpriest είπε Εναλλακτικές λοιπόν της e-m1 ii. Αν δεν θέλεις να φτάσεις τα 1400-1500 ευρώ που ζητάνε για την iii και δεν θέλεις να πληρώσεις και τα 1000 ευρώ που ζητάνε για τις στοκ 6ετίας ii, η λύση είναι μια. Lumix G9 😉 Σε σχέση με την em1 ii, η G9 είναι και πολύ ανώτερη σε χειρισμό. Με joystick, drive mode dial, οθόνη lcd κλπ. Επίσης πριν μερικούς μήνες στο amazon.it κόστιζε 800 ευρώ σώμα καινούριο!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, highpriest είπε Κοίτα, σχετικά με τις υπόλοιπες μάρκες. Την Fuji την απέρριψα κι εγώ για παρόμοιους λόγους, αλλά και επειδή είναι ασύμβατο το post prossecing της λόγο σένσορα, με προγράμματα που ήδη έχω πληρώσει και δουλεύω. Ποιά προγράμματα δεν ανοίγουν raw της fuji ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GQPhDFBI Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Ποιά προγράμματα δεν ανοίγουν raw της fuji ; όλα τα γνωστά προγράμματα μπορούν να ανοίξουν raw αρχεία της Fuji. Υπάρχει ένα debate κατά πόσο ικανά είναι να αποδόσουν σωστά τις δυνατότητες του x-trans σένσορα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 51 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Ποιά προγράμματα δεν ανοίγουν raw της fuji ; Όλα τα προγράμματα ανοίγουν τα Raw της Fuji. Αλλά επειδή ο σένσορας είναι x-trans διαχειρίζεται αλλιώς τα χρώματα. Κάτι που τα περισσότερα γνωστά προγράμματα αδυνατούν να αποδώσουν σωστά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε όλα τα γνωστά προγράμματα μπορούν να ανοίξουν raw αρχεία της Fuji. Υπάρχει ένα debate κατά πόσο ικανά είναι να αποδόσουν σωστά τις δυνατότητες του x-trans σένσορα. Με το dxo photolab έχω δει τρομερά αποτελέσματα. Πολύ καλύτερα από το πρόγραμμα της ίδιας της fuji . Μπορεί βέβαια να αφαιρέσει τελείως το χαρακτήρα που έχουν τα out of camera jpg της εταιρείας. Προσωπικά δεν με χαλάει αυτό . Δεν θέλω να έχουν οι φωτογραφίες το χαρακτήρα της κάμερας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alxandros_gr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2022 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 16 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Το ευτύχημα με τα όλα τα φωτογραφικά σύνολα είναι πως μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες φυσικά , όπως εδώ με την K - 30 και τον απλό 35 da al f/2.4 ...... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, babisskg είπε Το ευτύχημα με τα όλα τα φωτογραφικά σύνολα είναι πως μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες φυσικά , όπως εδώ με την K - 30 και τον απλό 35 da al f/2.4 ...... Μπάμπη, μόνο παπόρια σε αρέσει να βγάζεις;😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2022 24 λεπτά πριν, highpriest είπε Μπάμπη, μόνο παπόρια σε αρέσει να βγάζεις;😄 Παμπόρι ...... όχι παπόρι ....... 🤣🤣🤣 ....... τεχνική ορολογία ....... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botistrip Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Να ρωτήσω κάτι για φακούς mft . Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να πλαισιώσει τον 14-42 ii r για ευρύ φωτεινό φακό γενικής χρήσης? Ε-m 10 iv είναι το σώμα Έχουμε και λέμε sigma 19mm 2.8 - Panasonic 20mm 1,8 - Olympus 17mm 1,8 (τσούζει η τιμή του) - Panasonic και Olympus 25mm 1,8 είναι αρκετά σφιχτοί νομίζω αλλά τους βάζω τελευταίους από τις επιλογές! Ο Panasonic 20mm 1.8 έχει κάποια κουσουρια τα οποία γνωρίζω - ο sigma είναι καλύτερος ; H να μαζέψω κάνα φράγκο και να πάρω τον Olympus 17; Η κανένα και έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, botistrip είπε Να ρωτήσω κάτι για φακούς mft . Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να πλαισιώσει τον 14-42 ii r για ευρύ φωτεινό φακό γενικής χρήσης? Ε-m 10 iv είναι το σώμα Έχουμε και λέμε sigma 19mm 2.8 - Panasonic 20mm 1,8 - Olympus 17mm 1,8 (τσούζει η τιμή του) - Panasonic και Olympus 25mm 1,8 είναι αρκετά σφιχτοί νομίζω αλλά τους βάζω τελευταίους από τις επιλογές! Ο Panasonic 20mm 1.8 έχει κάποια κουσουρια τα οποία γνωρίζω - ο sigma είναι καλύτερος ; H να μαζέψω κάνα φράγκο και να πάρω τον Olympus 17; Η κανένα και έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Μαζί με την καλημέρα μου , για τον Sigma 19 ex dn τα καλύτερα . Τον δούλευα παλιά επάνω σε προηγούμενη e - pl1 , τον ψάχνω πάλι , τον βρήκα δλδ ....... επάνω σε mft κοντεύει 40αρης , ίσως γι' αυτό και με άρεσε , ούτε πολύ πολύ ευρύς , ούτε πολύ πολύ 50αρης . Μικρή λεπτομέρεια , κάτι κουνιέται στο εσωτερικό του , μην σας παραξενέψει , το έψαξα , έτσι είναι . Όσο για τον 14 - 42 της Olympus , θα τον άλλαζα ευχαρίστως με τον 12 - 32 της Panasonic , κάτι που είχα κάνει άλλωστε . Το ευχάριστο είναι πως σε mft υπάρχουν αρκετές επιλογές γύρω από αυτό το εύρος . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα