Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ασχολουμαι ερασιτεχνικά με επεξεργασία φωτογραφίας και αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να ψάξω να νοικιάσω color calibrator για το monitor μου. Υπάρχει περίπτωση να βρω εδώ στην Αθήνα x-rite to rent? 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, maxilarry είπε

Ασχολουμαι ερασιτεχνικά με επεξεργασία φωτογραφίας και αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να ψάξω να νοικιάσω color calibrator για το monitor μου. Υπάρχει περίπτωση να βρω εδώ στην Αθήνα x-rite to rent? 

Κρίμα πριν λιγο καιρο ειχε σε προσφορά η amazon της datacolor τα calibration, στα 130κατι € είχε το spyder x pro....

Απο το Γερμανικό amazon τσίμπησα ενα..

Ριχνε καμια ματια εαν ξαναμπεί σε αυτές τις τιμές ή μήπως βάλουν το x rite..

Με ενα format θα ξαναχρειαστεις ή ανα 6 μηνες πάνω κατω καλο είναι μια επανάληψη..

Αρα σε μια καλη τιμη αν τα βρούμε δεν ειναι άσχημα να παρουμε ενα να υπάρχει..

Για rent δεν εχω ιδεα..

Στα της datacolor τωρα κανεις και ενα log in σε λογαριασμό, σκαναρεις ενα qr code, δηλ ειναι ανα συσκευή και λογαριασμός, δε ξερω δηλ πως θα δουλευε ή φαση με rent..

Αν καποιος το εχει κανει ας μας διαφωτίσει γιατι και εμενα μου το εχουν ζητησει φίλοι να κάνουν τη δικια τους αλλα υπάρχει αυτο το "πακετάκι"

Επεξ/σία από Ntinlanden

Νομίζω έχω διαβάσει κάπου ότι τα spyder κάνουν calibration για printing αλλά εμένα δε με ενδιαφέρει αυτό, γι αυτό κοιτάω για x-rite. 

Για κλείδωμα ανά συσκευή το βλέπω χλωμό, γιατί υποτίθεται ότι πρέπει όλα σου τα monitor ανεξαρτήτου μοναδας να έχουν ίδια απεικόνιση. Μπορεί να κάνω και λάθος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, maxilarry είπε

Νομίζω έχω διαβάσει κάπου ότι τα spyder κάνουν calibration για printing αλλά εμένα δε με ενδιαφέρει αυτό, γι αυτό κοιτάω για x-rite. 

Για κλείδωμα ανά συσκευή το βλέπω χλωμό, γιατί υποτίθεται ότι πρέπει όλα σου τα monitor ανεξαρτήτου μοναδας να έχουν ίδια απεικόνιση. Μπορεί να κάνω και λάθος. 

Οχι, οτι κανουν τα x rite κανουν και τα spyder, απλα ειναι οι δυο δυνατοί παίκτες στο κομμάτι αυτο, οποιο και να πάρουμε ήμαστε οκ..

Ανα συσκευή οχι, σίγουρα, δε νομίζω γιατί αν εγω εχω πχ δυο οθόνες δεν μπορει να μη γίνεται. 

Ανα λογαριασμό είναι.

Επεξ/σία από Ntinlanden

4 ώρες πριν, maxilarry είπε

Aν σε ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη χρωματική πιστότητα εννοείται πως αξίζει/χρειάζεται αλλά αντίστοιχα χρειάζεται και ενα monitor με χαρακτηριστικά ανω του μέσου όρου σε αυτό το κομμάτι.

Τωρα για ενοικίαση δεν ξερω και γω κάτι συγκεκριμένο, μόνο αυτό εχω δει χωρίς να το εχω χρησιμοποιήσει

• Like 1

10 ώρες πριν, maxilarry είπε

3 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Τώρα είδα ότι δεν υπάρχει ποια το site που το είχαμε νοικιάσει. Κάνε και μια αναζήτησή από άλλου μπας και το δίνουν κάποιοι για ενοικίαση .

Στις 27/1/2022 στις 8:27 ΠΜ, maxilarry είπε

Τι monitor έχεις ίσως να μην αξίζει η διαδικασία.
Επίσης δεν συστήνω color calibration εάν έχεις μόνο ένα monitor καθώς για να δεις σωστά  θα μειωθεί πολύ το brighteness  της οθόνης και σε καθημερινή χρήση, ίσως σε ταλαιπωρήσει.

Έχω το i1Display Pro της X-Rite  εάν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...