Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, anestis1975 είπε

Καλησπέρα σ ευχαριστώ πολύ 

Ναι θα προσπαθήσω  γιατι οχι .... καταρχας ειναι με την D750 και φακο 24-120 f4 και επεξεργασία στο lightroom 

Η μέρα ειναι  μουντή γιατι εχει όμίχλη και αυτο βοηθάει ,στις έγχρωμες  εχω πειράξει τα highlightis στο τερμα λιγο shadows τα λευκα .Το κοντραστ καθόλου ανεβασα κορεσμό και πείραξα hsl στα πορτοκαλί και τα κίτρινα ανέβασα αρκετά και το dehaze για να μην εχει πολύ μουντάδα στο θέμα μου  ,σε κάποιες εχω κάνει τα αντίθετα η έχω πειράξει τους τονους . Είναι λιγο δύσκολο να σου εξηγήσω τι έχω κανει ακριβός . Αυτο ομως που κάνω και μπορώ να στο πω ειναι οτι εγω ανοίγω την φωτογραφία στο πρόγραμμα και αρχίζω πειράζω τις μπάρες και εκει που μου αρέσει τις αφήνω .

Καλημέρα,

Κατανοητός, ειδικά το κομμάτι με το πείραγμα των χρωμάτων hsl, εκεί προσπαθώ και εγώ να το βρω. Μπορείς να ανεβάσεις μία από αυτές πριν την επεξεργασία? Ή να την στείλεις μέσω pm αν δεν θέλεις να την ανεβάσεις εδώ.

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, nullindex είπε

Καλημέρα,

Κατανοητός, ειδικά το κομμάτι με το πείραγμα των χρωμάτων hsl, εκεί προσπαθώ και εγώ να το βρω. Μπορείς να ανεβάσεις μία από αυτές πριν την επεξεργασία? Ή να την στείλεις μέσω pm αν δεν θέλεις να την ανεβάσεις εδώ.

Ευχαριστώ πολύ!

Να προσθέσω, εαν σε βοηθάει, στο hsl επιλέγεις τι θέλεις να πειράξεις (hue, saturation ή luminance) πατας επανω στην φωτογραφια το χρώμα που θέλεις (κρατημένο το δεξί κλικ) και με κίνηση επανω ή κάτω αυξάνεις ή μειώνεις.

Αυτο περισσότερο για οταν δεν ξέρεις τι χρώμα (ή χρώματα, 2 μαζι πχ) είναι αυτό που θέλεις να πειραξεις.

Στο 9.35 εξηγεί εδω τη παλετα του HSL

• Like 2

4 ώρες πριν, nullindex είπε

Καλημέρα,

Ευχαριστώ πολύ!

Θα ανεβάσω αργότερα αν δεν ενοχλεί και τους υπόλοιπους

6 ώρες πριν, Axelfc είπε

Μάλιστα! Ευχαριστώ! Μόλις πριν από κανά δίμηνο επισκέφτηκα πρώτη φορά αυτό το δάσος...!

Εγω να πω την αλήθεια πήγα πρώτη φορά και άλλη μία είχα πάει πριν λίγες μέρες μόνο στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία ....

anestis ... το youpic, έχει πιθανότητα να αντικαταστήσει το flickr ; Για πες εντυπώσεις ! Μην κάνουμε τσάμπα εγγραφές !

Τι εντυπώσεις έχεις ;

• Like 1

7 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

anestis ... το youpic, έχει πιθανότητα να αντικαταστήσει το flickr ; Για πες εντυπώσεις ! Μην κάνουμε τσάμπα εγγραφές !

Τι εντυπώσεις έχεις ;

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το youpic πιστεύω . Εγώ δεν μπορούσα να βγάλω άκρη στο flickr και για αυτό ανέβαζω στο youpic 

Υπάρχει κ το imgbb παιδιά , εξαιρετικά εύκολο κ γελοίο . Οι εγράφη δεν ειναι καν εγράφη αφου κανει login με λογαριασμο google που ολοι φαντάζομαι εχουμε τουλάχιστον εναν . Εάν θέλετε να σας βοηθήσω σε κατι περί αυτού pm .

1 ώρα πριν, anestis1975 είπε

Εγω να πω την αλήθεια πήγα πρώτη φορά και άλλη μία είχα πάει πριν λίγες μέρες μόνο στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία ....

Έχει ωραία θέα από το εκκλησάκι εκείνο!

Και μιας και μιλάμε για δασάκια κοντά στη Θεσσαλονίκη να μια Φθινοπωρινή από το δάσος Αμαδρυάς στο Φίλυρο.

spacer.png

Και μια με ομίχλη δίπλα από το Κυβερνείο.

spacer.png

• Like 19

3 ώρες πριν, CONAN_ είπε

Κάτω απο το ίδιο δέντρο , μια μέρα που βρεχε :) :) :)

καλησπέρα,  απ΄΄ ότι φαίνεται αν - και πρώτη φορά πέρασα από εκεί -  έχει ενδιαφέρον το σημείο.. 

μ΄΄ αρέσει αυτό..     εδώ απ΄΄ την πλευρά της  θάλασσας..   

DSC_1837_01 (4) (1).jpg

• Like 9

3 ώρες πριν, Axelfc είπε

Έχει ωραία θέα από το εκκλησάκι εκείνο!

Και μιας και μιλάμε για δασάκια κοντά στη Θεσσαλονίκη να μια Φθινοπωρινή από το δάσος Αμαδρυάς στο Φίλυρο.

spacer.png

Και μια με ομίχλη δίπλα από το Κυβερνείο.

spacer.png

Η δευτερη μαγική !!

Να πω την αλήθεια αν και ειναι ντροπή να έχουμε τοσο ωραία μέρη γύρο μας και να μην τα ξέρουμε .
Στο Φίλυρο  εχω πάει αν θυμάμαι μια φόρα 

• Like 2

28 λεπτά πριν, anestis1975 είπε

Η δευτερη μαγική !!

Να πω την αλήθεια αν και ειναι ντροπή να έχουμε τοσο ωραία μέρη γύρο μας και να μην τα ξέρουμε .
Στο Φίλυρο  εχω πάει αν θυμάμαι μια φόρα 

Σ'ευχαριστώ! Η δεύτερη έχει κάποιες λεπτομέρειες που κάθε φορά τις βλέπω και λέω γιατί δεν τις πρόσεξα τη στιγμή που έστηνα το κάδρο...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Χρειάστηκε μια πανδημία για να επισκεφτώ για πρώτη φορά ένα σωρό όμορφα μέρη στη Θεσσαλονίκη που δεν τα γνώριζα καν προηγουμένως.

• Like 2

53 λεπτά πριν, NickSyk είπε

καλησπέρα,  απ΄΄ ότι φαίνεται αν - και πρώτη φορά πέρασα από εκεί -  έχει ενδιαφέρον το σημείο.. 

μ΄΄ αρέσει αυτό..     εδώ απ΄΄ την πλευρά της  θάλασσας..   

DSC_1837_01 (4) (1).jpg

ναι η αληθεια ειναι οτι εχει αρκετές γωνιές για φωτογραφίες , συνεχισε παραλιακα και θα βρεις κιαλλες.  ;) 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...