Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Καλή χρονιά με υγεία , το τι θα έπρεπε να κάνεις σε επίπεδο ρυθμίσεων είναι ένα κεφάλαιο που μόνον εσύ μπορείς να βρεις και να απαντήσεις ..... πχ μπορεί να ανακαλύψεις ότι σου αρέσει περισσότερο η απόδοση αν το WB είναι σε cloudy και όχι στο αυτόματο ........ λέμε τώρα .

Trough trial and error ...... 

Σε τέτοιες αναζητήσεις , βοηθάει πολύ το bracketing , είτε σε έκθεση είτε σε ότι άλλο προσφέρει το εκάστοτε σώμα .

Διαφορά μεγαλύτερη του ενός στοπ δεν χρειάζεται , το μάτι σου θα διακρίνει εύκολα την διαφορά , κλίνοντας υπέρ κάποιας !

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, babisskg είπε

Με πέρασες και σε σύνθεση και σε χρώματα ....... 

Μπάμπη μου σε ευχαριστώ , χαίρομαι που σε άγγιξε η φωτό μου 🙂....

Αλλά όπως έχουμε πει αρκετές φορές, και εδώ μέσα, δεν κάνουμε ανταγωνισμό...μοίρασμα κάνουμε!

Μια χαρά είναι και η δική σου , και η δική μου φωτό......αδερφάκια είναι....αλληλοσυμπληρώνονται 😉

Μην με τσιγκλάς βρε....θα μου βγει σεντόνι πάλι και δεν θέλω ...

Την αγάπη μου σε όλους από Holland!

33 λεπτά πριν, gorillas είπε

Καλή χρονιά σε όλους με πολλές - πολλές φωτογραφίες... 📸

(Oneplus 8t)

IMG_20211224_174105.jpg

@gorillas και εσυ πρωινος βλεπω 😀 👍

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snorky.GR είπε

Και αφού ο Μπάμπης μας, το ξεκίνησε με χρώμα, ας βάλω κι εγώ την δική μου πινελιά σε αυτό.....
Μια φωτό, από τις αγαπημένες μου, από εκείνα τα παγωμένα πρωινά, που περιμένεις πριν ακόμα ο ήλιος σκάσει μύτη, μήπως και σου δώσει κάποια χρώματα......

Nikon D80 - Focal Length 50mm - ISO 100 - Exp.Time 1/800 sec - on statief.

417997155_DeFabriek.thumb.jpg.6370f3259378807fad434881c6163a28.jpg

Μαγική!!! 

3 ώρες πριν, babisskg είπε

Ξεκινάμε λοιπόν την καινούργια χρονιά , με μία από τις πρώτες εικόνες . Υγεία σε όλους !

sketch-1641018750095.jpg

Υπέροχη!!! 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε

🙂

@gorillas και εσυ πρωινος βλεπω 😀 👍

Είναι πιο παλιά η φωτογραφία αλλά ταίριαζε με τις ευχές!! 

Επεξ/σία από gorillas
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Σε τέτοιες αναζητήσεις , βοηθάει πολύ το bracketing , είτε σε έκθεση είτε σε ότι άλλο προσφέρει το εκάστοτε σώμα .

Διαφορά μεγαλύτερη του ενός στοπ δεν χρειάζεται , το μάτι σου θα διακρίνει εύκολα την διαφορά , κλίνοντας υπέρ κάποιας !

Όντως απο 1 έως 4 στοπ ήταν περίπου ίδια η φωτογραφία (ίσως λίγο πιο φωτεινή στα 4)

Πάνω απο 4 στοπ χαλούσε, κάτω απο 1 στοπ σκοτείνιαζε.

Γενικά υπάρχει περιθώριο που μπορεί να παίξει κάποιος με τις ρυθμίσεις.

Έπαιξα και με το διάφραγμα αρκετά, για να πετύχω αυτή την σκοτεινιά. Με διάφραγμα 3,5 (το μέγιστο για τον κιτ φακό) δεν μπορούσα να πιάσω το άναμμα απο τα λαμπάκια, επειδή αναγκαστικά έπαιζα με γρηγορότερη ταχύτητα κλείστρου. Συνειδητά δηλαδή προσπαθώ πρώτα να σκεφτώ πως θέλω την φώτο, τι φως έχω, και μετά να βάλω τις ρυθμίσεις για να το πετύχω. Γι' αυτό και ρωτάω για το αν είναι σωστές οι ρυθμίσεις μου σύμφωνα με το ζητούμενο μου. Γενικά υπήρχαν δεκάδες τρόποι και ρυθμίσεις να βγάλω την φωτογραφία. Αλλά για αυτό που ζητούσα και με δεδομένο τον φακό που έχω, ήταν καλές οι ρυθμίσεις;

Διαπίστωσα πάντως πως τριποδάκι μου είναι για πέταμα για σοβαρή φωτογράφιση. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, highpriest είπε

Όντως απο 1 έως 4 στοπ ήταν περίπου ίδια η φωτογραφία (ίσως λίγο πιο φωτεινή στα 4)

Έπαιξα και με το διάφραγμα αρκετά, για να πετύχω αυτή την σκοτεινιά. Με διάφραγμα 3,5 (το μέγιστο για τον κιτ φακό) δεν μπορούσα να πιάσω το άναμμα απο τα λαμπάκια, επειδή αναγκαστικά έπαιζα με γρηγορότερη ταχύτητα κλείστρου. Συνειδητά δηλαδή προσπαθώ πρώτα να σκεφτώ πως θέλω την φώτο, τι φως έχω, και μετά να βάλω τις ρυθμίσεις για να το πετύχω. Γι' αυτό και ρωτάω για το αν είναι σωστές οι ρυθμίσεις μου σύμφωνα με το ζητούμενο μου. Γενικά υπήρχαν δεκάδες τρόποι και ρυθμίσεις να βγάλω την φωτογραφία. Αλλά για αυτό που ζητούσα και με δεδομένο τον φακό που έχω, ήταν καλές οι ρυθμίσεις;

Κάποιες φορές θα αναζητήσεις και την ταχύτητα κλείστρου , μαζί με άλλα διάφορα . 

Η ουσία του θέματος βρίσκεται πάντα στο γεγονός πως , αφού δοκιμάσεις κάποια τεχνικά πράγματα , αυτό κάνει πιο συγκεκριμένες τις απαιτήσεις σου σε  χαρακτηριστικά . Αυτή είναι η ορθολογιστική σειρά , πως μετά από καιρό γνωρίζεις πλέον πως χρειάζεσαι ( σύμφωνα με το στυλ σου ) ταχύτητα 1/8000 κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με μοντέλα και μάρκες εταιρειών . Συν πολλά πολλά άλλα ........ σαν απλό παράδειγμα , ότι η ταχύτητα σε καρέ το δευτερόλεπτο , δεν σου χρειάζεται σύμφωνα με το στυλ και τις φωτογραφικές σου συνήθειες , άρα μπορεί να κάνεις οικονομία κλίμακας στα σώματα , ρίχνοντας τα χρήματα σε φακούς , ακόμη και για τον επιπλέον λόγο πως ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι τα 9 η και 10 καρέ δεν θα σου βγάλουν όλες τις στάσεις εστιασμένες όπως πρέπει !!!

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Καταρχάς χρόνια σου πολλά @highpriest,....και να συμπληρώσω ( αν φυσικά  έχω καταλάβει καλά τι ήθελες να φτιάξεις), ότι για για την συγκεκριμένη σκηνή, χρειάζεσαι κάποιες άλλες ρυθμίσεις , αλλά και άλλο στήσιμο στο κάδρο....

Η συνταγή εδώ είναι κλασσική για όλες τις cameres,  και για όλους τους φακούς.

Αυτό που χρειάζεται είναι:
1. Αύξησε την απόσταση θεμα-background στο διπλασιο η τριπλασιο.( να ξεκολλήσει δλδ το θέμα από το background)
2. Σμίκρυνε  την απόσταση φακος-θεμα στο μισό η 1/3 η 1/5.
3. Κατέβασε το διάφραγμα στο 5.6-8 η 3.5-5.6( όχι πάντως πάνω από f8).
4. Το ISO παραμένει στο 100
5. Για πιο σκοτεινό κάδρο η πιο φωτεινό παίζεις με το light compensation
6. Σκόπευση στο κάτω μέρος του αρχικού 2 του 2022. Διαιρείς το βάθος του θέματος σε 3/3( απόσταση) και σκοπεύεις μεταξύ του 1/3ου και του 2/3ου.

Και τελευταίο , αν δεν εμπιστεύεσαι το τρίποδο σου, βάζεις ένα πιάτο βαθύ με ρύζι, και εκεί πάνω στήνεις την camera με ένα περιθώριο κλήσης από   -10 έως +10 μοίρες.

Νομίζω ότι αν έπρεπε να τιτλοποιησουμε την απορία σου, θα έπεφτε στην κατηγορία " Depth of vield"

Ρίξε μια ματιά εδω ίσως σε βοηθήσει περισσότερο στην ερώτηση σου.

Αν έχεις παραπάνω απορίες άφησε μας να το γνωρίζουμε, και αν ξέρουμε και μπορούμε θα προσπαθήσουμε να σε καλύψουμε.

Καλή χρονιά να έχεις γιομάτη με απορίες , αλλά και με λύσεις 😀

• Thanks 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snorky.GR είπε

Καταρχάς χρόνια σου πολλά @highpriest,....και να συμπληρώσω ( αν φυσικά  έχω καταλάβει καλά τι ήθελες να φτιάξεις), ότι για για την συγκεκριμένη σκηνή, χρειάζεσαι κάποιες άλλες ρυθμίσεις , αλλά και άλλο στήσιμο στο κάδρο....

Η συνταγή εδώ είναι κλασσική για όλες τις cameres,  και για όλους τους φακούς.

Αυτό που χρειάζεται είναι:
1. Αύξησε την απόσταση θεμα-background στο διπλασιο η τριπλασιο.( να ξεκολλήσει δλδ το θέμα από το background)
2. Σμίκρυνε  την απόσταση φακος-θεμα στο μισό η 1/3 η 1/5.
3. Κατέβασε το διάφραγμα στο 5.6-8 η 3.5-5.6( όχι πάντως πάνω από f8).
4. Το ISO παραμένει στο 100
5. Για πιο σκοτεινό κάδρο η πιο φωτεινό παίζεις με το light compensation
6. Σκόπευση στο κάτω μέρος του αρχικού 2 του 2022. Διαιρείς το βάθος του θέματος σε 3/3( απόσταση) και σκοπεύεις μεταξύ του 1/3ου και του 2/3ου.

Και τελευταίο , αν δεν εμπιστεύεσαι το τρίποδο σου, βάζεις ένα πιάτο βαθύ με ρύζι, και εκεί πάνω στήνεις την camera με ένα περιθώριο κλήσης από   -10 έως +10 μοίρες.

Νομίζω ότι αν έπρεπε να τιτλοποιησουμε την απορία σου, θα έπεφτε στην κατηγορία " Depth of vield"

Ρίξε μια ματιά εδω ίσως σε βοηθήσει περισσότερο στην ερώτηση σου.

Αν έχεις παραπάνω απορίες άφησε μας να το γνωρίζουμε, και αν ξέρουμε και μπορούμε θα προσπαθήσουμε να σε καλύψουμε.

Καλή χρονιά να έχεις γιομάτη με απορίες , αλλά και με λύσεις 😀

Ωραίος και to the point!

Ευχαριστώ!🙂

• Like 1
Δημοσ.

" Arabische Dochter"......." Η κόρη του 'Άραβα"

Μια από τις αγαπημένες μου και εδώ.....η κόρη του 'Άραβα, ....ο πατέρας της στέκονταν από δίπλα, λέγοντας της να κρύψει το πρόσωπο της, το οποίο και έκανε μεν, αλλά τα μάτια της έλεγαν άλλα..

Αυτή την αντίθεση προσπάθησα να πιάσω....

και έτσι βγήκε η ματιά της κόρης του Άραβα , απέναντι στην ματιά του φωτογράφου......

172319319_ArabisheDochter_v2.3.jpg.d8eec786d538af0d413bdae54bfe442b.jpg

• Like 21
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε

" Arabische Dochter"......." Η κόρη του 'Άραβα"

Μια από τις αγαπημένες μου και εδώ.....η κόρη του 'Άραβα, ....ο πατέρας της στέκονταν από δίπλα, λέγοντας της να κρύψει το πρόσωπο της, το οποίο και έκανε μεν, αλλά τα μάτια της έλεγαν άλλα..

Αυτή την αντίθεση προσπάθησα να πιάσω....

και έτσι βγήκε η ματιά της κόρης του Άραβα , απέναντι στην ματιά του φωτογράφου......

172319319_ArabisheDochter_v2.3.jpg.d8eec786d538af0d413bdae54bfe442b.jpg

Εξαιρετική... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Έτσι που πάει το πράγμα με το Καλοχώρι , μας βλέπω σύντομα να αγοράζουμε κανένα οικόπεδο η διαμέρισμα , αφού αν αφαιρέσουμε τις βενζίνες από τα πάνε έλα , μάλλον θα μας βγει πιο οικονομικά ...... 🤣🤣🤣 ....... τουλάχιστον σε μας που μένουμε ανατολικά ....... για τους φίλους από Αθήνα , είναι σαν να πηγαίνεις από Πειραιά στο Λαύριο η κάπως έτσι τέλος πάντων .

Από την χθεσινή επίσκεψη τα χαράματα , με την Pentax k100d Super μαζί με τον Tamron 100 - 300 .

sketch-1641107644529.jpg

• Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...