Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, Getapen είπε

Αντιλαμβάνομαι τι λες αλλά δεν υπήρξε καμία μεγαλειώδης παρέμβαση από μέρους μου μετά το shot.. Απλά βγήκε σε επιλογή πορτραίτο.Τώρα το '' άστοχες '' ελαφρώς έως πολύ υποκειμενικό όπως καταλαβαίνεις.. Η συγκεκριμένη επιλογή μου αρέσει και ιδιαίτερα θα τολμήσω να πω. Αλλά σεβαστό αυτό που λες. 

Φαίνεται οτι δεν εχουν γινει παρεμβασεις απο άνθρωπο χωρίς πολλές τελείες και χωρίς διάθεση ειρωνείας .

Ο προγραμματιστής που όρισε τι θα θολώσει στη φωτογραφία τεχνητά στην επιλογή ''πορτραιτο'' περιμένει να δει κάποιον ανθρωπο στη λήψη. Ανθρωπος δεν υπάρχει οπότε το αποτέλεσμα το είδες αλλα μαλλον δεν το αντιλήφθηκες.

Αντικειμενικά είναι άστοχες , δε μπορεί να έχεις στην ίδια απόσταση άλλα αντικείμενα εστιασμένα και άλλα οχι.

Υποκειμενικό είναι το τι αρέσει σε κάποιον και αυτό είναι σεβαστό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

Φαίνεται οτι δεν εχουν γινει παρεμβασεις απο άνθρωπο χωρίς πολλές τελείες και χωρίς διάθεση ειρωνείας .

Ο προγραμματιστής που όρισε τι θα θολώσει στη φωτογραφία τεχνητά στην επιλογή ''πορτραιτο'' περιμένει να δει κάποιον ανθρωπο στη λήψη. Ανθρωπος δεν υπάρχει οπότε το αποτέλεσμα το είδες αλλα μαλλον δεν το αντιλήφθηκες.

Αντικειμενικά είναι άστοχες , δε μπορεί να έχεις στην ίδια απόσταση άλλα αντικείμενα εστιασμένα και άλλα οχι.

Εντάξει θεωρητικά θα μπορούσε να έχει πάρει ένα απλό φίλτρο να έχει βάλει κάτι περιμετρικά π.χ. βαζελίνη ή κάτι άλλο και να βγει κάτι παρόμοιο με καθαρό το κέντρο. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά υποθέτω πως θα φαινόταν κάτι αντίστοιχο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε ο προγραμματιστης ή τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν κεντουσε τον κώδικα εγώ ξέρω ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και απλά μου αρέσει.. Είναι πολύ απλό. 

Τώρα για το πόσο '' αντικειμενικά '' είναι άστοχες είναι δύσκολο να καταλήξουμε... αν σκεφτούμε ότι η φωτογραφία είναι μια μορφή τέχνης με την υποκειμενικότητα να τη συνοδεύει σε κάθε κλικ. 

Μπορώ όμως με περίσσια άνεση να δεχτώ τα ακόλουθα 

- Δεν σου άρεσαν 

-Δεν ταυτίζεσαι

-Δεν συνδέεσαι συναισθηματικά 

Η λέξη αστοχία δεν συναδει ούτε με το νήμα ούτε με τη τέχνη της φωτογραφίας εκτός και αν πρέπει να αξιολογήσει κάποιος (εισηγητής, δάσκαλος) φωτογραφίες στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου (αλλά και σε αυτό θα ήταν δύσκολο να τη δεχτώ.. Για την ακρίβεια θα απαιτούσα τα λεφτά μου πίσω ) 

Εγώ προσωπικά  στο συγκεκριμένο νήμα παρουσιάζω φωτογραφίες με τις οποίες για κάποιο λόγο (συνήθως ανεξήγητο) συνδέομαι συναισθηματικά με τη διάθεση να συνδεθεί και κάποιος άλλος για το δικό του λόγο με τη σειρά του. 

Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο  νήμα βασική αποστολή έχει την παρουσίαση φωτογραφιών (αν έχω κάνει λάθος σχετικά με την ταυτότητα του νήματος ας με διορθώσει ο δημιουργός). 

Όλες οι '' συμβουλές '' καλοδεχουμενες με τη βασική προϋπόθεση ότι έχουν και την ανάλογη μορφή. 

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία. Φέτος δεν εύχομαι τίποτα άλλο.. Οτιδήποτε άλλο έπεται και είναι εφικτό. 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 7

Μια φωτογραφία απο ένα αγαπημένο μέρος !!!
Εχει δύο αναγνώσεις, δυση για τον χρόνο που φεύγει αλλα και ανατολή για αυτον που έρχεται . Δύση για τα άσχημα που πέρασαν αλλα και ανατολή για τα όμορφα που ελπίζουμε να έρθουν !!!
Καλή χρονιά σε όλους !!!!

_ANE0946.jpg

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Getapen είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε ο προγραμματιστης ή τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν κεντουσε τον κώδικα εγώ ξέρω ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και απλά μου αρέσει.. Είναι πολύ απλό. 

Τώρα για το πόσο '' αντικειμενικά '' είναι άστοχες είναι δύσκολο να καταλήξουμε... αν σκεφτούμε ότι η φωτογραφία είναι μια μορφή τέχνης με την υποκειμενικότητα να τη συνοδεύει σε κάθε κλικ. 

Μπορώ όμως με περίσσια άνεση να δεχτώ τα ακόλουθα 

- Δεν σου άρεσαν 

-Δεν ταυτίζεσαι

-Δεν συνδέεσαι συναισθηματικά 

Η λέξη αστοχία δεν συναδει ούτε με το νήμα ούτε με τη τέχνη της φωτογραφίας εκτός και αν πρέπει να αξιολογήσει κάποιος (εισηγητής, δάσκαλος) φωτογραφίες στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου (αλλά και σε αυτό θα ήταν δύσκολο να τη δεχτώ.. Για την ακρίβεια θα απαιτούσα τα λεφτά μου πίσω ) 

Εγώ προσωπικά  στο συγκεκριμένο νήμα παρουσιάζω φωτογραφίες με τις οποίες για κάποιο λόγο (συνήθως ανεξήγητο) συνδέομαι συναισθηματικά με τη διάθεση να συνδεθεί και κάποιος άλλος για το δικό του λόγο με τη σειρά του. 

Ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο  νήμα βασική αποστολή έχει την παρουσίαση φωτογραφιών (αν έχω κάνει λάθος σχετικά με την ταυτότητα του νήματος ας με διορθώσει ο δημιουργός). 

Όλες οι '' συμβουλές '' καλοδεχουμενες με τη βασική προϋπόθεση ότι έχουν και την ανάλογη μορφή. 

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία. Φέτος δεν εύχομαι τίποτα άλλο.. Οτιδήποτε άλλο έπεται και είναι εφικτό. 

Μαζί με την καλησπέρα μου , το νήμα έχει παραδοθεί σε όλους πλέον και ανήκει σε όλους . 

Με την ευκαιρία της κουβέντας που ανοίξατε , πιστεύω πως η κριτική υφίσταται , πρέπει να υπάρχει και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με φόβο , αν μάλιστα αυτός που κρίνει είναι κάποιος γνώστης τότε πρέπει να τον πείσουμε να μας δείξει τα περισσότερα μπας και μάθουμε κάτι παραπάνω .

Θα ήταν τύχη να συμμετέχει ένας επαγγελματίας του είδους σε τέτοιο νήμα , αφού θα μπορούσαμε να " κλέψουμε " την γνώση του προς όφελος μας .

Όπως και ναχει , αυτό που πιστεύω , είναι πως εφόσον κάποιος εκφραστεί αρνητικά για κάποια από τις φωτογραφίες μου και το κάνει με εύσχημο τρόπο , πρέπει να το δεχτώ και μιλάω για μένα φυσικά . 

Σωστά το ξεκινήσατε οι @Getapen και @decentintocerberonκατά την γνώμη μου και πιστεύω να βρείτε τρόπο να το συνεχίσετε ωφέλιμα .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 2

Την καλησπέρα μου , μαζί με τις ευχές μου από την Ολλανδία, σε όλη την φωτογραφική παρέα, για μια καλή χρονιά, με υγεία προπαντός , και πολλές φωτογραφικές ανησυχίες και μοιράσματα.

Χρόνια Πολλά σας παίδες ! 🥂

• Like 8
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αφού ο Μπάμπης μας, το ξεκίνησε με χρώμα, ας βάλω κι εγώ την δική μου πινελιά σε αυτό.....
Μια φωτό, από τις αγαπημένες μου, από εκείνα τα παγωμένα πρωινά, που περιμένεις πριν ακόμα ο ήλιος σκάσει μύτη, μήπως και σου δώσει κάποια χρώματα......

Nikon D80 - Focal Length 50mm - ISO 100 - Exp.Time 1/800 sec - on statief.

417997155_DeFabriek.thumb.jpg.6370f3259378807fad434881c6163a28.jpg

Επεξ/σία από Snorky.GR
  • Like 17

39 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε

Και αφού ο Μπάμπης μας, το ξεκίνησε με χρώμα, ας βάλω κι εγώ την δική μου πινελιά σε αυτό.....
Μια φωτό, από τις αγαπημένες μου, από εκείνα τα παγωμένα πρωινά, που περιμένεις πριν ακόμα ο ήλιος σκάσει μύτη, μήπως και σου δώσει κάποια χρώματα......

Nikon D80 - Focal Length 50mm - ISO 100 - Exp.Time 1/800 sec - on statief.

417997155_DeFabriek.thumb.jpg.6370f3259378807fad434881c6163a28.jpg

Με πέρασες και σε σύνθεση και σε χρώματα ....... 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά!

Δοκιμές με την καινούρια Μ50 σε manual mode.

Χωρίς edit. Μόνο κροπάρισμα 

F11, 4", ISO 100, με τριποδάκι τσέπης, χωρίς φλας με τον κιτ φακο 

ήθελα να δώσω μια πιο ζεστή σκοτεινή εικόνα με τα λαμπάκια να έχουν εκτεθεί σε περισσότερο χρόνο και να φαίνονται αναμμένα, με την βασιλόπιτα σε φόκους και τα υπόλοιπα στο backround όσο γίνεται λόγο φακου θολωμένα. Τα καταφερα; Τι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά στις ρυθμίσεις αν όχι;

new year 2022.JPG

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 6

5 λεπτά πριν, highpriest είπε

Καλή χρονιά!

Δοκιμές με την καινούρια Μ50 σε manual mode.

Χωρίς edit. Μόνο κροπάρισμα 

F11, 4", ISO 100, με τριποδάκι τσέπης, χωρίς φλας με τον κιτ φακο 

ήθελα να δώσω μια πιο ζεστή σκοτεινή εικόνα με τα λαμπάκια να έχουν εκτεθεί σε περισσότερο χρόνο και να φαίνονται αναμμένα, με την βασιλόπιτα σε φόκους και τα υπόλοιπα στο backround όσο γίνεται λόγο φακου θολωμένα. Τα καταφερα; Τι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά στις ρυθμίσεις αν όχι;

new year 2022.JPG

Καλή χρονιά με υγεία , το τι θα έπρεπε να κάνεις σε επίπεδο ρυθμίσεων είναι ένα κεφάλαιο που μόνον εσύ μπορείς να βρεις και να απαντήσεις ..... πχ μπορεί να ανακαλύψεις ότι σου αρέσει περισσότερο η απόδοση αν το WB είναι σε cloudy και όχι στο αυτόματο ........ λέμε τώρα .

Trough trial and error ...... 

• Like 2

Στις 31/12/2021 στις 10:53 ΠΜ, Ntinlanden είπε

Το πανοραμα και το Εύβοια Σταρ είναι που κανουν τα δρομολόγια Ραφήνα-Μαρμάρι (Νότιο Εύβοια)

σωστά, αυτό είναι..

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους.   κι από εδώ λίγο χρώμα για την αρχή του νέου έτους..

DSC_0596 (1).jpg

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...