Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Getapen είπε

Μετά  τον περιορισμό λέξεων και φράσεων που επιβλήθηκε.. 😁.. Υπέροχες αγαπητέ!!! 

Την καλημέρα μου σε όλους 

Όχι ...... αλλά να ..... είμαι πολύ ευαίσθητος και πληγώνομαι εύκολα ........ 🤣🤣🤣 ....... 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, NickSyk είπε

..καλημέρα , πού είναι το Κάκτους με το καλό τσίπουρο είπαμε;   αν και ακριβώς δίπλα εκεί υπάρχει καφετέρια με θέα και στους surfers..    εννοώ για Αρτέμιδα..                                                                                                                           με την ευκαιρία , '' conan'' ωραίες οι φωτογραφίες σου με τους surfers ..                                                                                ..  για του λόγου το αληθές..                                                  

DSC_9118 (1).jpg

Λάθος μου. Το όνομα είναι castus. Βρίσκεται Νίκο στην κεντρική παραλία της Αναβυσσου. Εκπληκτικο μαγαζί και για χειμώνα με θέα τους surfers. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, babisskg είπε

Προληπτικά το αναφέρω πως έφαγα την ομίχλη της αρκούδας και τρύπησαν μέχρι τα λάστιχα του αυτοκινήτου από την υγρασία ......... προσοχή λοιπόν στους σχολιασμούς ........ συγχαρητήρια , εύγε , εσύ είσαι και κανένας άλλος ....... ξέρετε εσείς ....... 🤣🤣🤣 ........ Nikon D70 μαζί με τον 70 - 210 όχι τον D , τον σκέτο ....... εστιάζει γρήγορα αυτό το ρημάδι ..... 

..όντως η υγρασία  '' τρυπάει'' τα κόκαλα , όπως λένε.. όμως προσθέτει ατμόσφαιρα και δίνει  μια απόκοσμη  αίσθηση σε κάποιες εικόνες σας ,όπως εύστοχα  παρατήρησε πιο πριν ο ''getapen''..                                                                     Θέλω να ρωτήσω κάτι, ο 70-210 που λέτε είναι ο push pull  f4.5/5,6; σε ff;  και πιθανόν ο ίδιος - αλλά σε D έκδοση -  είναι αυτός που αναφέρει στην υπογραφή του  ο '' Dr_ 73'' .. και πως τον κρίνεται επάνω στην d610 ( με ενδιαφέρει στο άνω άκρο - 180/210) .. δεδομένης της ηλικίας του..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NickSyk είπε

..όντως η υγρασία  '' τρυπάει'' τα κόκαλα , όπως λένε.. όμως προσθέτει ατμόσφαιρα και δίνει  μια απόκοσμη  αίσθηση σε κάποιες εικόνες σας ,όπως εύστοχα  παρατήρησε πιο πριν ο ''getapen''..                                                                     Θέλω να ρωτήσω κάτι, ο 70-210 που λέτε είναι ο push pull  f4.5/5,6; σε ff;  και πιθανόν ο ίδιος - αλλά σε D έκδοση -  είναι αυτός που αναφέρει στην υπογραφή του  ο '' Dr_ 73'' .. και πως τον κρίνεται επάνω στην d610 ( με ενδιαφέρει στο άνω άκρο - 180/210) .. δεδομένης της ηλικίας του..

Ευχαριστώ πολύ , το εκτιμώ ιδιαίτερα , πρόκειται για τον σκέτο 70 - 210 f/4 - 5.6 , όχι τον D , όπου και οι δύο είναι ταχύτατοι στο autofocus , είναι σαφώς ο push pull , τον οποίο απέκτησα πριν λίγες μέρες από έναν εξαιρετικό Κύριο , τον Γιάννη στην Αθήνα , για 65 ευρώ , μάλιστα ο φακός είναι σε κατάσταση ....... είναι λίγο ότι και να πω , έως καινούργιος θα έλεγα ...... ο Γιάννης έχει δύο ακόμη φακούς προς πώληση , έναν 35 - 135 σειράς D και έναν 35 κάτι τον γνωστό και παρεξηγημένο f/3.3 έως κάτι ....... τους οποίους ζητάει για λίγα χρήματα . Όποιος ενδιαφέρεται PM me , ώστε να τον ενημερώσω .

Ο φακός είναι τρομακτικά σφικτός , επειδή είναι αχρησιμοποίητος κυριολεκτικά , προσοχή όμως , για την ώρα δούλεψε αποκλειστικά πάνω στην D70 . Φυσικά δεν έχω καμία αμφιβολία , ότι πάνω στην D610 , θα αποδώσει εξίσου καλά . Θα το μάθω αύριο ....... στο κομμάτι συνεργασίας με την D70 , ότι βλέπετε , δεν πολύ είχα σε εκτίμηση τους έως 200 / 210 ..... πλην του 55 - 200 και σε όποια έκδοση ...... όμως ...... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ένα δείγμα από τον 70-210 f/4-5.6D , στη D610 , στα 210mm , τέρμα ανοιχτός στο f/5.6 . Το μηχάνημα, δεν είναι στο κέντρο του κάδρου, αλλά πιο περιφερειακά, εστίασα πάνω του με το κεντρικό σημείο  , έπειτα lock και έπειτα μετακίνησα τη μηχανή και έβγαλα τη φωτογραφία.

DSC_0401.JPG.128c39310e222a8c140fc797ca7ff8ef.JPG

Εδώ , υπάρχουν διάφορα δείγματα φωτογραφιών του φακού. Τη σελίδα τη θεωρώ πάρα πολύ αξιόλογη για πληροφορίες και για δείγματα αρχαίων φακών , συνδιασμένων με αρχαίες μηχανές, επειδή τα δείγματα προέρχονται από εξαιρετικούς φωτογράφους, που φωτογραφίζουν σε πολύ  ενδιαφέρονται μέρη . 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο κινητό

Ανατολή πάνω απο το Αιγαίο.... 

IMG-20211110-072252281121.jpg

Αεροδρόμιο Χανίων... 

IMG-20211111-175707281121281121.jpg

Επεξ/σία από CONAN_
  • Like 9
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Ένα δείγμα από τον 70-210 f/4-5.6D , στη D610 , στα 210mm , τέρμα ανοιχτός στο f/5.6 . Το μηχάνημα, δεν είναι στο κέντρο του κάδρου, αλλά πιο περιφερειακά, εστίασα πάνω του με το κεντρικό σημείο  , έπειτα lock και έπειτα μετακίνησα τη μηχανή και έβγαλα τη φωτογραφία.

DSC_0401.JPG.128c39310e222a8c140fc797ca7ff8ef.JPG

Εδώ , υπάρχουν διάφορα δείγματα φωτογραφιών του φακού. Τη σελίδα τη θεωρώ πάρα πολύ αξιόλογη για πληροφορίες και για δείγματα αρχαίων φακών , συνδιασμένων με αρχαίες μηχανές, επειδή τα δείγματα προέρχονται από εξαιρετικούς φωτογράφους, που φωτογραφίζουν σε πολύ  ενδιαφέρονται μέρη . 

Την έχεις επεξεργαστεί μήπως σε photoshop ή lightroom κ.λ.π.?........πειραγμένα settings στην camera?....ή είναι αυθεντική?

Τα χρώματα έτσι ήταν όντως στην πραγματικότητα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ιδια απορία εχω και εγώ. Βλέπω και το φακουδάκι στα 70-90 Ευρώ στο ebay και αλλού και θα το συνδύαζα εύκολα  με μια D90 (πχ)

Eκεινο που δεν ξέρω ειναι ποσο εύκολο ειναι να τον διαχειριστεί κανεις πάνω από τα 140-150mm λόγω έλλειψης VR

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, prometheas είπε

Την ιδια απορία εχω και εγώ. Βλέπω και το φακουδάκι στα 70-90 Ευρώ στο ebay και αλλού και θα το συνδύαζα εύκολα  με μια D90 (πχ)

Eκεινο που δεν ξέρω ειναι ποσο εύκολο ειναι να τον διαχειριστεί κανεις πάνω από τα 140-150mm λόγω έλλειψης VR

Έτσι κι' αλλιώς , ούτε η D70 αλλά ούτε και ο 70 - 210 διαθέτουν τέτοια τεχνολογία , οπότε ότι βλέπετε είναι χωρίς . 

sketch-1638121948249.jpg

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε

Την έχεις επεξεργαστεί μήπως σε photoshop ή lightroom κ.λ.π.?........πειραγμένα settings στην camera?....ή είναι αυθεντική?

Τα χρώματα έτσι ήταν όντως στην πραγματικότητα?

Τραβήχτηκε raw+jpg . Αυτή προέκυψε από επεξεργασία του raw με το πρόγραμμα της nikon , το nx studio .

Το jpg της φωτογραφικής είναι το παρακάτω (μειωμένη ανάλυση στο 1/3 και ποιότητα jpg 90%) . 

DSC_0401b.jpg.69a9632e9cb70d9cf8e08db5d87a038f.jpg

42 λεπτά πριν, prometheas είπε

Αν αναφέρεσαι στο φακό Nikon 70-210 mm f/4-5.6 D , λειτουργεί μια χαρά αν και δεν έχει vr . Πολλές δεκαετίες βγάζαμε φωτογραφίες χωρίς vr. Το vr, δεν βγάζει μόνο του φωτογραφίες. Σε dx, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του κανείς τον crop factor, για υπολογισμό ταχυτήτων . Π.χ. καλό θα είναι στα 210mm σε dx, να έχει ταχύτητες τουλάχιστον 1/320 ή και γρηγορότερες. Η συγκεκριμένη βγήκε με 1/400 , αφού ήταν τέρμα ανοιχτός με φως. Αν δείτε το λινκ που έβαλα παραπάνω, θα δείτε να έχουν βγάλει αριστουργήματα με το φακό . Και με τον άλλο παλιό φακό που έχω και στην υπογραφή μου, το Nikon 35-105mm f/3.5-4.5 AF-D , στο ίδιο site, εδώ , θα δείτε επίσης αριστουργήματα. 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η εικόνα είναι για όσους σκεφτούν την D90 μαζί με τον τότε κιτ φακό 18 - 105 , χωρίς VR φυσικά , αφού δεν υπήρχαν αυτές οι ευκολίες .

Δοκίμασα το VR σε επόμενο χρόνο , επάνω σε έναν 55 - 200 , τον VR ii , όντως κάνει δουλειά και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε , φυσικά η δουλειά γίνεται πάντα και χωρίς τέτοιο και είναι στην κρίση του καθενός να το αξιολογήσει .

Ανεβάζετε ταχύτητα και είστε μιά χαρά . Όσο για την D90 παραμένει ακόμη και σήμερα αξιολογότατη λύση + / - κάποια χαρακτηριστικά . 

sketch-1637554826124.jpg

• Like 5
Δημοσ.

Επιπλέον μία πρωινή από τον 70 - 210 , αυτή την φορά επάνω στην D610 . Η εικόνα δεν έχει καμία επεξεργασία , εκτός από λίγο ισιωμα , αφού η εστίαση έγινε με την μέθοδο " Στο περίπου " .

sketch-1638170886574.jpg

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...