Dr_73 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, babisskg είπε Άμα δεν σχολιάσετε εσείς οι δύο ....... θα σκάσετε ........ 🤣🤣🤣 ....... το μέγεθος του αισθητήρα μάρανε τον ένα .... ε Λόγω μεγέθους ... θέλω και μια F3 και F5 !!! 1
sakis444 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, NickSyk είπε καλώς ορίσατε, και αναμένουμε συνέχειες .. να και μια pentax λοιπόν! (συμπάθεια μου, αν και δεν ευδοκίμησε).. αν θέλετε , μας δίνετε μελλοντικά και καμμιά πληροφορία περί μηχανής ,φακών.. όσο για το έντομο , για σκούρκος ή σερσέγκι (οι λαικές ονομασίες του) δείχνει ότι είναι, και είναι εχθρός των μελισσών και των φρούτων, καθ'' ότι τρέφεται κατά κύριο λόγο με φρούτα και κρέας.. Καλως σας βρισκω. Σε οτι αφορα την ερωτηση εχω για δυο χρονια την pentax KP. Μη ρωτας πως βρεθηκα εκει...εψαχνα μηχανη στην κατηγορια apsc/dslr, κατεληξα αναμεσα σε αυτη κ την 7200...με βαση καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα της προτιμησα τελικα αυτη. Απολυτα ευχαριστημενος προσωπικα, οι pentax εχουν τις αδυναμιες τους (af ειδικα af-c, buffer) αλλα δεν τραβαω πολυ κινηση, ειμαι της πεζοποριας οποτε κυριως τοπια και φυση. Εχει ομως πολλα καλουδια που καλυπτουν τα κουσουρια της : high iso, flip screen, αδιαβροχοποιηση απο τις καλυτερες στην αγορά (σημερα την ειχα μια ωρα μεσα σε βροχη στο χερι) , σταθεροποθηση 5 αξονων, pixelshift, focus peaking. Απο φακους αστο....πρεπει να μπει φρενο στην αρρωστεια που ανεφεραν κι αλλοι....συγχρονοι...παλιοι μανουαλ...... (Δυσκολη μερα αυριο) Αφου απαντησα ας βαλω κ δυο απο τις βολτες της εβδομαδας...στα 300mm η πρωτη και η δευτερη long exposure για να αποκτησει λιγο ενδιαφερον κι ο μουντός ουρανος.. μεTamron 17-50 2.8 Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από sakis444 11
Dr_73 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Οι pentax , είναι σαν την alfa romeo ! Και όσοι δεν έχουν , τις γλυκοκοιτάζουν κρυφά ! Κανείς δεν θα την κατηγορήσει ποτέ. 4 1
and_64 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Οι pentax , είναι σαν την alfa romeo ! Και όσοι δεν έχουν , τις γλυκοκοιτάζουν κρυφά ! Κανείς δεν θα την κατηγορήσει ποτέ. Ισχύει! Εχω παίξει λιγο με k1mk2 και 645z, είναι πολύ ωραία εργαλεία! 2
NickSyk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, sakis444 είπε Καλως σας βρισκω. Σε οτι αφορα την ερωτηση εχω για δυο χρονια την pentax KP. Μη ρωτας πως βρεθηκα εκει...εψαχνα μηχανη στην κατηγορια apsc/dslr, κατεληξα αναμεσα σε αυτη κ την 7200...με βαση καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα της προτιμησα τελικα αυτη. Απολυτα ευχαριστημενος προσωπικα, οι pentax εχουν τις αδυναμιες τους (af ειδικα af-c, buffer) αλλα δεν τραβαω πολυ κινηση, ειμαι της πεζοποριας οποτε κυριως τοπια και φυση. Εχει ομως πολλα καλουδια που καλυπτουν τα κουσουρια της : high iso, flip screen, αδιαβροχοποιηση απο τις καλυτερες στην αγορά (σημερα την ειχα μια ωρα μεσα σε βροχη στο χερι) , σταθεροποθηση 5 αξονων, pixelshift, focus peaking. Απο φακους αστο....πρεπει να μπει φρενο στην αρρωστεια που ανεφεραν κι αλλοι....συγχρονοι...παλιοι μανουαλ...... (Δυσκολη μερα αυριο) Αφου απαντησα ας βαλω κ δυο απο τις βολτες της εβδομαδας...στα 300mm η πρωτη και η δευτερη long exposure για να αποκτησει λιγο ενδιαφερον κι ο μουντός ουρανος.. μεTamron 17-50 2.8 ..κάποια τέτοια στοιχεία έψαχνα κι εγώ , αλλά δίστασα στο τέλος όχι τόσο για τους φακούς ,αλλά λόγω φόβου τυχόν βλάβης, servis και μη δυνατότητας άλλης μηχανής εφεδρικής , πήγα στην nikon. τα χρώματα της πάντως είναι εξαιρετικά.. ειδικά αυτό το γλυκό κόκκινο.. 2
CONAN_ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μιας και αναφέρθηκε μερικά ποστ πιο πρίν.....Μαραθώνιος 2021 . 10
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, sakis444 είπε Καλως σας βρισκω. Σε οτι αφορα την ερωτηση εχω για δυο χρονια την pentax KP. Μη ρωτας πως βρεθηκα εκει...εψαχνα μηχανη στην κατηγορια apsc/dslr, κατεληξα αναμεσα σε αυτη κ την 7200...με βαση καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα της προτιμησα τελικα αυτη. Απολυτα ευχαριστημενος προσωπικα, οι pentax εχουν τις αδυναμιες τους (af ειδικα af-c, buffer) αλλα δεν τραβαω πολυ κινηση, ειμαι της πεζοποριας οποτε κυριως τοπια και φυση. Εχει ομως πολλα καλουδια που καλυπτουν τα κουσουρια της : high iso, flip screen, αδιαβροχοποιηση απο τις καλυτερες στην αγορά (σημερα την ειχα μια ωρα μεσα σε βροχη στο χερι) , σταθεροποθηση 5 αξονων, pixelshift, focus peaking. Απο φακους αστο....πρεπει να μπει φρενο στην αρρωστεια που ανεφεραν κι αλλοι....συγχρονοι...παλιοι μανουαλ...... (Δυσκολη μερα αυριο) Αφου απαντησα ας βαλω κ δυο απο τις βολτες της εβδομαδας...στα 300mm η πρωτη και η δευτερη long exposure για να αποκτησει λιγο ενδιαφερον κι ο μουντός ουρανος.. μεTamron 17-50 2.8 Ότι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα . Άλλωστε έχω Nikon πρωτίστως , είχα K7 , ενώ τώρα έχω και K100d Super . Αξιολογότατα μηχανήματα , οι σειρές με τους καλούς φακούς είναι έτσι κι' αλλιώς ακριβές σε όλες τις εταιρείες , δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι σε K 70 ας πούμε η ακόμη καλύτερα σε KP , αλλά μιά χαρά είναι η K100d . Καλές λήψεις εύχομαι . 6 ώρες πριν, sakis444 είπε Καλως σας βρισκω. Σε οτι αφορα την ερωτηση εχω για δυο χρονια την pentax KP. Μη ρωτας πως βρεθηκα εκει...εψαχνα μηχανη στην κατηγορια apsc/dslr, κατεληξα αναμεσα σε αυτη κ την 7200...με βαση καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα της προτιμησα τελικα αυτη. Απολυτα ευχαριστημενος προσωπικα, οι pentax εχουν τις αδυναμιες τους (af ειδικα af-c, buffer) αλλα δεν τραβαω πολυ κινηση, ειμαι της πεζοποριας οποτε κυριως τοπια και φυση. Εχει ομως πολλα καλουδια που καλυπτουν τα κουσουρια της : high iso, flip screen, αδιαβροχοποιηση απο τις καλυτερες στην αγορά (σημερα την ειχα μια ωρα μεσα σε βροχη στο χερι) , σταθεροποθηση 5 αξονων, pixelshift, focus peaking. Απο φακους αστο....πρεπει να μπει φρενο στην αρρωστεια που ανεφεραν κι αλλοι....συγχρονοι...παλιοι μανουαλ...... (Δυσκολη μερα αυριο) Αφου απαντησα ας βαλω κ δυο απο τις βολτες της εβδομαδας...στα 300mm η πρωτη και η δευτερη long exposure για να αποκτησει λιγο ενδιαφερον κι ο μουντός ουρανος.. μεTamron 17-50 2.8 Και τα δύο κάδρα είναι πολύ προσεγμένα . 1
sakis444 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, babisskg είπε Ότι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα . Άλλωστε έχω Nikon πρωτίστως , είχα K7 , ενώ τώρα έχω και K100d Super . Αξιολογότατα μηχανήματα , οι σειρές με τους καλούς φακούς είναι έτσι κι' αλλιώς ακριβές σε όλες τις εταιρείες , δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι σε K 70 ας πούμε η ακόμη καλύτερα σε KP , αλλά μιά χαρά είναι η K100d . Καλές λήψεις εύχομαι . Και τα δύο κάδρα είναι πολύ προσεγμένα . Ευχαριστώ Μπάμπη. Η K100d είναι παλιό μοντέλο μεν, λίγα Mp αλλά διαβαζω τα καλύτερα για τους παλιούς CCD sensors και τα χρωματα που αναπαράγουν. Κάποια στιγμή στο μέλλον έχω στο μυαλό να χτυπήσω μια οικονομική από εκείνης της γενιάς μοντελα και να την έχω ως δεύτερη και αποκλειστικά για τη σειρά των manual φακών της film εποχής της pentax που έχω.
babisskg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, sakis444 είπε Ευχαριστώ Μπάμπη. Η K100d είναι παλιό μοντέλο μεν, λίγα Mp αλλά διαβαζω τα καλύτερα για τους παλιούς CCD sensors και τα χρωματα που αναπαράγουν. Κάποια στιγμή στο μέλλον έχω στο μυαλό να χτυπήσω μια οικονομική από εκείνης της γενιάς μοντελα και να την έχω ως δεύτερη και αποκλειστικά για τη σειρά των manual φακών της film εποχής της pentax που έχω. Να πάρεις προληπτικά τον γνήσιο αντάπτορα ( δαχτυλίδι ) της Pentax για χρήση με m42 mount , διότι πολλοί παλαιοί φακοί της εταιρείας είναι σε m42 . Να είναι με το κλειδί απελευθέρωσης από το σώμα της μηχανής , αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να φρακάρει . Για παλιότερα μοντέλα η K100d σε σκέτο η Super είναι εξαιρετική επιλογή και κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο . Αρκεί να βρεθεί μία σωστή . Ήμουν τυχερός και την βρήκα με όλα τα κουτιά για 120 ευρώ με τα μεταφορικά , μαζί με τους δύο κιτ 18 - 55 και 50 - 200 , όχι τους αδιάβροχους , συμπλήρωσα με έναν 35 f/2.8 και έναν Tamron 100 - 300 και είναι ένα καλό πλέον σετάκι . Η K100d έχει από τότε image stabilization στο σώμα . Βρέθηκε και η κατάλληλη λύση για τις AA μπαταρίες που απαιτούνται σε επαναφορτιζόμενες , οπότε υπάρχει ιστορικό σαν οδηγία . Ειδικά ο 35αρης , σαν 50αρης επάνω της είναι φοβερός . Η εικόνα είναι από την μηχανή με τον Tamron 100 - 300 , χωρίς image stabilization το οποίο δεν χρησιμοποιώ έτσι κι' αλλιώς . 9
babisskg Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Από την άλλη πλευρά των αλυκών στο Αγγελοχώρι κι' όποιος δεν γνωρίζει τον δρόμο , δίδονται οδηγίες ....... Συν μία επιπλέον , σε αστικό περιβάλλον πια , αφού δεν μας έφαγαν οι λύκοι εκεί έξω ........ Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2021 από babisskg 6
georgerapp Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Ωραίες του μαραθωνίου , η φωτογραφία ανθρώπων πάντα κουβαλάει συναίσθημα . 2
sakis444 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, babisskg είπε Να πάρεις προληπτικά τον γνήσιο αντάπτορα ( δαχτυλίδι ) της Pentax για χρήση με m42 mount , διότι πολλοί παλαιοί φακοί της εταιρείας είναι σε m42 . Να είναι με το κλειδί απελευθέρωσης από το σώμα της μηχανής , αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να φρακάρει . Για παλιότερα μοντέλα η K100d σε σκέτο η Super είναι εξαιρετική επιλογή και κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο . Αρκεί να βρεθεί μία σωστή . Ήμουν τυχερός και την βρήκα με όλα τα κουτιά για 120 ευρώ με τα μεταφορικά , μαζί με τους δύο κιτ 18 - 55 και 50 - 200 , όχι τους αδιάβροχους , συμπλήρωσα με έναν 35 f/2.8 και έναν Tamron 100 - 300 και είναι ένα καλό πλέον σετάκι . Η K100d έχει από τότε image stabilization στο σώμα . Βρέθηκε και η κατάλληλη λύση για τις AA μπαταρίες που απαιτούνται σε επαναφορτιζόμενες , οπότε υπάρχει ιστορικό σαν οδηγία . Ειδικά ο 35αρης , σαν 50αρης επάνω της είναι φοβερός . Η εικόνα είναι από την μηχανή με τον Tamron 100 - 300 , χωρίς image stabilization το οποίο δεν χρησιμοποιώ έτσι κι' αλλιώς . Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τον m42 ανταπτορα δεν τον χρειάζομαι για την ώρα, γιατί όλοι οι παλιοί φακοί που έχω είναι απο K-mount σειρές της, ώστε να χρησιμοποιούνται χωρίς πρόβλημα και με την KP αλλά κ με φιλμ μηχανή που έχω της pentax. Μαζί όμως με ένα παλιό σώμα όπως είπα κάποια στιγμή θα ήθελα να δοκιμάσω και κάνα δύο φακούς με m42 (κάποιον παλιό takumar της pentax, ή τον helios τον 58mm) oπότε εκεί θα ψάξω να βρω γνήσιο ανταπτορα όπως είπες γιατί γνωρίζω το θέμα με τους φθηνιάρικους. * 35mm 2.8 ποιον φακό εννοείς ότι έχεις; * Το image stabilisation γιατί το έχεις στο off; Τι πρόβλημα σου δημιουργεί εννοώ κ τον κλείνεις για καλύτερα; Δεν ξέρω πόσο καλό ήταν το πρώτης γενιάς, αλλά το 5-axis που έχει τώρα που το βρίσκεις σε κάτι sony a7iii+ εμένα με βοηθά απίστευτα. Έχω καταφέρει να βγάλω καθαρές φωτό σε τηλεφακους 200mm στα 1/10" αν βοηθήσω κι εγώ λίγο κ μείνω ακίνητος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα