DVaderLa Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Γιατί θες να αλλάξεις μηχανή είπαμε;;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Γιατί θες να αλλάξεις μηχανή είπαμε;;; Μέσα του δεν θέλει ...... είναι το GAS ( Gear Acquisition Syndrom ) που χτυπάει καμιά φορά σε ανύποπτο χρόνο , αν όχι μόνιμα ........ 🤣🤣🤣 ....... με πρώτο και καλύτερο εμένα φυσικά , επίτιμο μέλος του club " I will never buy another camera " και στο οποίο προεδρεύει ο φίλος μου James Griffin από το Greencastle της Pennsylvania . Εκεί να δεις τι γίνεται ....... 🤣🤣🤣 ....... Κι' όταν καμιά φορά του λέω ΜΗ ΤΖΙΖ ....... στην ουσία τα λέω σ' εκείνον για να τ' ακούω εγώ ....... 🤣🤣🤣 ....... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Εγω ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΆΓΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΑ.... Ουτε με τηλεφακο. 😅 Για εμάς τα παληκάρια είχε η nikon το 200ρη macro . Μόνο που είναι για πλούσια παληκάρια , πανάκριβος ! Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από Dr_73 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSyk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, DVaderLa είπε Γιατί θες να αλλάξεις μηχανή είπαμε;;; ..θα έχει τα '' δίκια ''του ο άνθρωπος, όπως λένε στο χωριό μου..χωρίς παρεξήγηση αυτό.. έτσι; 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CONAN_ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μια ερώτηση αρχαρίου : προτιμάτε κάδρα 16:9 ή 4:3 και γιατί ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Για εμάς τα παληκάρια είχε η nikon το 200ρη macro . Μόνο που είναι για πλούσια παληκάρια , πανάκριβος ! Σκέτο ποίημα ο 200 f/4 ....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, DVaderLa είπε Γιατί θες να αλλάξεις μηχανή είπαμε;;; Ενας απο τους διάφορους λόγους είναι και αυτός ο φακος! Ο sigma 105mm macro, να τον δω ανθρώπινα 105mm και οχι αυτο που βλεπω τωρα..και ας ειναι ενα μειονέκτημα αυτο για έντομα (πρέπει να πας πιο κοντά) Χαχαχα και άλλους πολλούς!.. Όπως το βλέπω μάλλον με βλέπω να την κρατάω, δεν την σκοτωνω..και να προσθέσω στο πολυ μέλλον ενα ff σώμα ιδιας μοντούρας.. Αν και θα ήθελα να μεταβώ ξαναλεω στις mirorless επιλογές... 1 ώρα πριν, CONAN_ είπε Μια ερώτηση αρχαρίου : προτιμάτε κάδρα 16:9 ή 4:3 και γιατί ; Στη φωτογραφία, προσωπικά προτιμώ το 3:2 φυσικο φορμα των καμερών. Μερικές φορες το 5:4 στα κάθετα καδρα αν εχω πολυ άχρηστη πληροφορία επανω και κατω απο το κυρίως θέμα μου. Για τον ιδιο λογο παλι ισως ενα τετράγωνο 1:1 Συνήθως όμως προτιμω να είμαι στο 3:2 3 ώρες πριν, babisskg είπε Μέσα του δεν θέλει ...... είναι το GAS ( Gear Acquisition Syndrom ) που χτυπάει καμιά φορά σε ανύποπτο χρόνο , αν όχι μόνιμα ........ 🤣🤣🤣 ....... με πρώτο και καλύτερο εμένα φυσικά , επίτιμο μέλος του club " I will never buy another camera " και στο οποίο προεδρεύει ο φίλος μου James Griffin από το Greencastle της Pennsylvania . Εκεί να δεις τι γίνεται ....... 🤣🤣🤣 ....... Κι' όταν καμιά φορά του λέω ΜΗ ΤΖΙΖ ....... στην ουσία τα λέω σ' εκείνον για να τ' ακούω εγώ ....... 🤣🤣🤣 ....... Χαχαχα θέλει θέλει και μέσα του! 😅😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Τον sigma macro σκέφτομαι να τον πάρω κι εγώ. Όπως το βλέπω όμως, μάλλον πλεονέκτημα έχει σε dx σε σχέση με fx. Αν ήθελες αληθινά 105 και όχι 150 , είχες οικονομικότερη επιλογή για dx να έπαιρνες τον 60ρη macro . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D___G Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με τον παλιό μου Tamron macro 90mm και την Nikon d90 Οι λήψεις σημερινές Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από D___G 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ntinlanden είπε Ενας απο τους διάφορους λόγους είναι και αυτός ο φακος! Ο sigma 105mm macro, να τον δω ανθρώπινα 105mm και οχι αυτο που βλεπω τωρα..και ας ειναι ενα μειονέκτημα αυτο για έντομα (πρέπει να πας πιο κοντά) Χαχαχα και άλλους πολλούς!.. Όπως το βλέπω μάλλον με βλέπω να την κρατάω, δεν την σκοτωνω..και να προσθέσω στο πολυ μέλλον ενα ff σώμα ιδιας μοντούρας.. Αν και θα ήθελα να μεταβώ ξαναλεω στις mirorless επιλογές... Στη φωτογραφία, προσωπικά προτιμώ το 3:2 φυσικο φορμα των καμερών. Μερικές φορες το 5:4 στα κάθετα καδρα αν εχω πολυ άχρηστη πληροφορία επανω και κατω απο το κυρίως θέμα μου. Για τον ιδιο λογο παλι ισως ενα τετράγωνο 1:1 Συνήθως όμως προτιμω να είμαι στο 3:2 Χαχαχα θέλει θέλει και μέσα του! 😅😁 Να ξαναπάς στις mirrorles επιλογές ......... διότι άλλο να στο λένε ........ κι' άλλο να το βλέπεις ....... 🤣🤣🤣 ......... όταν επιστρέψεις όμως ..... και το λέω δημόσια ...... θα σε περιμένω ...... 🤣🤣🤣 ...... να σου πουλήσω την D70 ....... κανά χιλιάρικο ....... 🤣🤣🤣 ........ μόνο τρελός θα σκότωνε την D7500 ........ χάριν μιάς mirrorles ...... Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από babisskg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Τον sigma macro σκέφτομαι να τον πάρω κι εγώ. Όπως το βλέπω όμως, μάλλον πλεονέκτημα έχει σε dx σε σχέση με fx. Αν ήθελες αληθινά 105 και όχι 150 , είχες οικονομικότερη επιλογή για dx να έπαιρνες τον 60ρη macro . Ειναι αξιόλογος ο sigma 105mm. vfm.. Εαν βρίσκεσαι Αθήνα μπορεις να δοκιμάσεις τον δικο μου για ενα real world review για να δεις εαν σου κάνει πριν τον πάρεις. Δεν είναι μόνο τα mm να αντισταθμίσεις..το diffraction δεν το γλυτώνεις στον aps-c κόσμο οπου είσαι μεσα στα όρια μεχρι f8 f9.. Να υπερβάλεις δε λεω, δεν εγινε και τίποτα να κλείσεις στο f11..f13..και ας αρχίζει η πτώση.. Στο ff (~24mp) όπου το diffraction έρχεται μετα το f11, f13 είσαι καπως καλύτερα και εχεις μια καβατζα να υπερβάλεις λιγο παραπανω. Ολα αυτα για macro αναφέρομαι οπου εκει εισαι κυριως με πολυ κλειστα διαφραγματα. Nikon 60mm macro vs sigma 105mm macro? Προτιμώ τον δεύτερο..και φθηνότερος και με σταθεροποίηση (οχι για macro, ειναι άχρηστη..αλλα σαν χρήση ενος 105mm prime φακου) Και αλλες δυο δικές μου με τον sigma. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τα καδρα/στιγμες/τεχνικα θέματα κλπ που ηθελα για πολλούς λόγους! (Δηλ δεν μου άρεσαν! 😁) Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από Ntinlanden 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, babisskg είπε . μόνο τρελός θα σκότωνε την D7500 ........ χάριν μιάς mirrorles ...... Μόνο για ... Ζ5, Ζ6, Ζ7. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, babisskg είπε Να ξαναπάς στις mirrorles επιλογές ......... διότι άλλο να στο λένε ........ κι' άλλο να το βλέπεις ....... 🤣🤣🤣 ......... όταν επιστρέψεις όμως ..... και το λέω δημόσια ...... θα σε περιμένω ...... 🤣🤣🤣 ...... να σου πουλήσω την D70 ....... κανά χιλιάρικο ....... 🤣🤣🤣 ........ μόνο τρελός θα σκότωνε την D7500 ........ χάριν μιάς mirrorles ...... Χαχαχα! Δεν θα σκότωνα σε καμια περίπτωση την 7500. Προτιμώ να την κρατήσω και να συμπληρώσω αργότερα με κατι αλλο. Δεν θα εκανα μετάβαση γενικά απο dslr σε mirorless μονο κ μόνο για αυτο. Η ολη σκεψη και κουβέντα γίνεται γιατι μπαίνεις ηδη σε μια διαδικασία αλλαγης μέγεθος αισθητήρα. Αρα αλλαγής. Αρα αφου αλλαζεις κατι αλλαξε τα ολα μια και καλή! Χαχαχα... Ειδωμεν είδωμεν 🤔.............. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Μόνο για ... Ζ5, Ζ6, Ζ7. 26 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε Χαχαχα! Δεν θα σκότωνα σε καμια περίπτωση την 7500. Προτιμώ να την κρατήσω και να συμπληρώσω αργότερα με κατι αλλο. Δεν θα εκανα μετάβαση γενικά απο dslr σε mirorless μονο κ μόνο για αυτο. Η ολη σκεψη και κουβέντα γίνεται γιατι μπαίνεις ηδη σε μια διαδικασία αλλαγης μέγεθος αισθητήρα. Αρα αλλαγής. Αρα αφου αλλαζεις κατι αλλαξε τα ολα μια και καλή! Χαχαχα... Ειδωμεν είδωμεν 🤔.............. Άμα δεν σχολιάσετε εσείς οι δύο ....... θα σκάσετε ........ 🤣🤣🤣 ....... το μέγεθος του αισθητήρα μάρανε τον ένα .... ενώ ο άλλος κόλλησε στο γράμμα Ζ ....... 🤣🤣🤣 ......... D70 βρε ........ 🤣🤣🤣 ....... Σήμερα το πρωί , είχα την χαρά να μιλήσω δια ζώσης με τον Κώστα ( Snorky.GR ) από την Ολλανδία , ήταν μία πολύ ανθρώπινη συνάντηση με την βοήθεια φυσικά των ηλεκτρονικών μέσων ( βλέπε Zoom ) τα οποία έχουν κι' αυτά την σημασία τους . Χάρηκα ιδιαίτερα , όπου αν και νωρίς , η δική μου μέρα ξεκινάει στις 4 περίπου τα χαράματα , είχαμε την ευκαιρία να ειδωθούμε , πολύ σημαντικό παρά την απόσταση και να πούμε δυό κουβέντες βρε αδερφέ ........ κάτι που εύχομαι και θέλω πραγματικά να έχω την ευκαιρία να επαναλάβω με όλους ....... Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από babisskg 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestis1975 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 19 ώρες πριν, pifilos είπε Πρέπει να είναι πολύ ωραίο αυτό το μέρος. Έχω δει τα πάντα από εκεί, τοπία, αστροφωτογραφία κάτι ωραίες ασπρόμαυρες μινιμαλιες long exposure, wildlife ... όρεξη να έχεις. Ναι είναι, θα έλεγα μαγικό ,γιατί όσες φορές και να πας βλέπεις και κάτι άλλο. Αλλάζει ανάλογα την εποχή . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα