Ntinlanden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, sakis444 είπε Χαχαααα....η αλήθεια είναι ότι ήταν καρδαμωμένη (βασικά δεν ήταν σφήκα, αλλά τουλάχιστον 3πλασια σε μέγεθος) αλλά ήταν τόσο μαστουρωμενη λόγω εποχής που απλά περιστρέφονταν κι όποτε ξαναεβαζα το φακό μπροστά της γιατί την ήθελα και ανφας αυτή έκανε επιθετικές κινήσεις... Στο τέλος βρήκε τη δύναμη να πετάξει μακριά οπότε μπορεί να τις έδωσα και πνοή ζωής! Καλοκαίρι πάντως ούτε εγώ θα το πλησίαζα το θεριό!! 😂😂 Για τσεκαρε το φακο το hood κατι..αν λείπει κανένα κομμάτι.... Θα κλειδωνα και τη μπαλκονόπορτα οχι μόνο θα έμπαινα μέσα...
sakis444 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Είναι μεταλλικός και ο φακός και το hood. Θέλω να πιστεύω άντεξαν τις αιμοσταγείς επιθέσεις. Αλλά μπορώ να τσεκάρω αν η επίστρωση του μπροστά φακού έμεινε ακέραιη......😎😂 2
babisskg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, sakis444 είπε Είναι μεταλλικός και ο φακός και το hood. Θέλω να πιστεύω άντεξαν τις αιμοσταγείς επιθέσεις. Αλλά μπορώ να τσεκάρω αν η επίστρωση του μπροστά φακού έμεινε ακέραιη......😎😂 Εισάγετε νέα ζητήματα , όπως οι κίνδυνοι για τούς φακούς από την μάκρο φωτογράφιση , όπως επιθέσεις από έντομα κλπ ....... καλό .....
Ntinlanden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 True story. Σε φανάρι μπαίνει στο αυτοκίνητο (ταξί) ενα αντιστοίχους βεληνεκούς εντυπωσιακό κριτσούρι. Βγήκα εξω. Είχα και πελάτες. Χοροπηδούσαν και αυτοί.
babisskg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε True story. Σε φανάρι μπαίνει στο αυτοκίνητο (ταξί) ενα αντιστοίχους βεληνεκούς εντυπωσιακό κριτσούρι. Βγήκα εξω. Είχα και πελάτες. Χοροπηδούσαν και αυτοί. Τώρα ....... εμείς εντώ δεν ....... τι θα πει κριτσούρι ...... 🤣🤣🤣 .....
D___G Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, babisskg είπε Εισάγετε νέα ζητήματα , όπως οι κίνδυνοι για τούς φακούς από την μάκρο φωτογράφιση , όπως επιθέσεις από έντομα κλπ ....... καλό ..... Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαι με την μάκρο φωτογραφία, ποτέ δε με τσίμπησε έντομο και τα πλησιάζω πολλές φορές στην πιο κοντινή απόσταση που μπορεί να πλησιάσει ο φακός και πάντα χωρίς τρίποδο γιατί είναι κινούμενα τα έντομα, το παν είναι να έχεις αργές κινήσεις και να μην αισθανθούν αυτά κίνδυνο Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από D___G 3 1
Ntinlanden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, babisskg είπε Τώρα ....... εμείς εντώ δεν ....... τι θα πει κριτσούρι ...... 🤣🤣🤣 ..... Creature. Κριτσούρι σε greeklish 😅 Σε τέτοιο μέγεθος abort the ship.
babisskg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, D___G είπε Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαι με την μάκρο φωτογραφία, ποτέ δε με τσίμπησε έντομο και τα πλησιάζω πολλές φορές στην πιο κοντινή απόσταση που μπορεί να πλησιάσει ο φακός και πάντα χωρίς τρίποδο γιατί είναι κινούμενα τα έντομα, το παν είναι να έχεις αργές κινήσεις και να μην αισθανθούν αυτά κίνδυνο Προσωπικά έχω πλήρη μεσάνυχτα από το ζήτημα , όμως θα χαρώ ιδιαίτερα να ανοίξει κάποιος ένα καινούργιο , αποκλειστικό νήμα , γιατί όχι . Το αρχικό μου κίνητρο παραμένει , να δημιουργηθεί ένας τόπος φιλικός για την φωτογραφία , όπου όλοι θα έχουν συμμετοχή και λόγο . 3 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε Creature. Κριτσούρι σε greeklish 😅 Σε τέτοιο μέγεθος abort the ship. Καλά ...... είμαστε πολύ πίσω ...... 🤣🤣🤣 ........ literally ........ μου τολεγε ένας γνωστός στην Αθήνα το 78 ...... 🤣🤣🤣 ...... και ο χρόνος τον δικαιώνει ...... 1
Getapen Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, pifilos είπε Υπέροχες!!! Μπράβο!!! 1
Ntinlanden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, D___G είπε Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαι με την μάκρο φωτογραφία, ποτέ δε με τσίμπησε έντομο και τα πλησιάζω πολλές φορές στην πιο κοντινή απόσταση που μπορεί να πλησιάσει ο φακός και πάντα χωρίς τρίποδο γιατί είναι κινούμενα τα έντομα, το παν είναι να έχεις αργές κινήσεις και να μην αισθανθούν αυτά κίνδυνο Ναι...η αλήθεια είναι ότι είναι εντυπωσιακή η παρατήρηση αυτης της ζωης εκει έξω με ενα macro μικροσκόπιο. Να τα παρατηρείς και μονο ειδα οτι αρκει να σε γεμίσει.. Τωρα..μέλισσα φυσιολογικη & ανθρώπινη θα τη πλησιάσω..αντε και καμιά πασχαλίτσα, λιβελουλα, πεταλουδα.. Κριτσουρι σαν του Σάκη απο επανω προσωπικά θα άλλαζα χώρα και την επόμενη φορά μονο μανιτάρια θα δοκιμαζα 😅.. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Ntinlanden 2
NickSyk Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, sakis444 είπε Παρακολουθω το φορουμ κανα 2 χρονια και ας μην συμμετεχω. Ωραιες φωτογραφιες βλεπω. θα κανω μια προσπαθεια να ανεβασω μια, δεν εχω προσπαθησει ποτέ και δεν ειμαι σιγουρος οτι γνωριζω το πως.... (οπότε το κανω ως τεστ κυριως) αφορμη οι macro που βαλατε... Η πρωτη μου προσπαθεια να τραβηξω μια γιγαντια σφηκα με εναν 35mm pentax macro φακο που αγορασα προσφατα. Δυσκολο με τοσο ευρυ φακο, επρεπε σχεδον να ακουμπαω το κεφαλι της για να πλησιασω σε 1:1 μεγεθυνση! Ηταν ελαφρως ζαλισμενη λογω εποχης αλλα επιτειθονταν συνεχως στο φακο και δεν μπορεσα να πετυχω τελεια εστιαση ουτε να χρησιμοποιησω το focus peaking της μηχανης. Tην επομενη φορα που θα επισκεφτει τη βεραντα μου καλυτερα....:) καλώς ορίσατε, και αναμένουμε συνέχειες .. να και μια pentax λοιπόν! (συμπάθεια μου, αν και δεν ευδοκίμησε).. αν θέλετε , μας δίνετε μελλοντικά και καμμιά πληροφορία περί μηχανής ,φακών.. όσο για το έντομο , για σκούρκος ή σερσέγκι (οι λαικές ονομασίες του) δείχνει ότι είναι, και είναι εχθρός των μελισσών και των φρούτων, καθ'' ότι τρέφεται κατά κύριο λόγο με φρούτα και κρέας.. 2
anestis1975 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, pifilos είπε Ωραίος φίλε !!! Δέλτα Αξιού στις καλύβες !!! 10
pifilos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Πρέπει να είναι πολύ ωραίο αυτό το μέρος. Έχω δει τα πάντα από εκεί, τοπία, αστροφωτογραφία κάτι ωραίες ασπρόμαυρες μινιμαλιες long exposure, wildlife ... όρεξη να έχεις. 1
babisskg Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, pifilos είπε Πρέπει να είναι πολύ ωραίο αυτό το μέρος. Έχω δει τα πάντα από εκεί, τοπία, αστροφωτογραφία κάτι ωραίες ασπρόμαυρες μινιμαλιες long exposure, wildlife ... όρεξη να έχεις. Είναι τεράστια έκταση , ανεξερεύνητη φωτογραφικά με την έννοια πως δεν έχει δώσει όλη την δυναμική της , αφού είναι πολλά τα σημεία που προσφέρει , ενώ πρέπει να τα επισκέπτεσαι διάφορες χρονικά στιγμές . 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα