Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, NickSyk είπε

χαίρετε,  δεν ξέρω αν σας  λέει κάτι, αλλά περίμενα αρκετή ώρα  μέχρι να αποφασίσει αυτή η άγρια  μέλισσα (έχει το μισό μέγεθος απ'' την κανονική)  να  μπεί στο οπτικό πεδίο   του nikon micro που περίμενε με την μηχανή επάνω στο τρίποδο στον κήπο, εστιασμένος στο κέντρο  του   κρόκου..  αυτόματη εστίαση , το δε  κλικ με ασύρματο ντεκλανσέρ από κάποια απόσταση. iso 200 ,1/600 sec , f9 .

DSC_9939 (1).jpg

Ναι όντως μας λέει κάτι.....αλλά θα μπορούσε να μας πει πολλά περισσότερα νομίζω , αν έκανες ένα όχι και τόσο τσιγκούνικο crop, έτσι ώστε να μείνει μόνο ο κρόκος με τον μίσχο του να βρίσκεται ακριβώς στην κάτω αριστερή γωνία, και η μέλισσα στο δεξιό 1/3 του κάδρου,....αφού το έχεις όλο αυτό το κάδρο με f:9 δεν νομίζω να παρουσιάσει πρόβλημα....ίσως και μια ελαφρά δεξιόστροφη μικρή περιστροφή, ίσα 5-10 μοίρες( για να καθίσει ο μίσχος ακριβώς διαγώνια)....ο στόχος είναι να ελαφρώσει το κάδρο από τις τόσες πολλές πληροφορίες που περιέχει(φύλα,κλαδάκια δυο άλλους κρόκους, έξτρα χρώματα πράσινο σκούρο /πράσινο ανοικτό, κόκκινο, άσπρο μαύρο, καφέ, και να καταλάβει το θέμα σου , μαζί με την ευκρίνεια του ένα μεγαλύτερο μερίδιο από το κάδρο, και όχι όπως τώρα που πιάνει περίπου το 1/7 του κάδρου και τα υπόλοιπα 6/7 είναι out of focus.......

Πάντα ταπεινή μου γνώμη( επειδή ρώτησες)...δες το και αν σου καθίσει έτσι καλύτερα μας λες 🙂

Μαζί με τις ευχές μου από Holland!

1 ώρα πριν, babisskg είπε

Μας λέει ότι θα μας βάλεις σε μπελάδες να ψάχνουμε για κανένα φακό μάκρο ....... μάλιστα από μέρες ο Arkady κάνει παρουσίαση τον 200 f/4 ..... αλλά ....... κι' όχι τίποτε άλλο , αλλά εξαφανίστηκε και το κιτ της Raynox .

Απλή , όχι super απόπειρα σε μάκρο με τον Kiron 75 - 150 f/4 επάνω στην Lumix G2 , όλα στο χέρι ...... η εικόνα παρατίθεται ως έχει ......  

sketch-1637680099984.jpg

Μπράβο Μπάμπη μας...ωραία σύνθεση..👍

Και μάλιστα στο χέρι ?.....δεν το συζητάμε 😊

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε

Ναι όντως μας λέει κάτι.....αλλά θα μπορούσε να μας πει πολλά περισσότερα νομίζω , αν έκανες ένα όχι και τόσο τσιγκούνικο crop, έτσι ώστε να μείνει μόνο ο κρόκος με τον μίσχο του να βρίσκεται ακριβώς στην κάτω αριστερή γωνία, και η μέλισσα στο δεξιό 1/3 του κάδρου,....αφού το έχεις όλο αυτό το κάδρο με f:9 δεν νομίζω να παρουσιάσει πρόβλημα....ίσως και μια ελαφρά δεξιόστροφη μικρή περιστροφή, ίσα 5-10 μοίρες( για να καθίσει ο μίσχος ακριβώς διαγώνια)....ο στόχος είναι να ελαφρώσει το κάδρο από τις τόσες πολλές πληροφορίες που περιέχει(φύλα,κλαδάκια δυο άλλους κρόκους, έξτρα χρώματα πράσινο σκούρο /πράσινο ανοικτό, κόκκινο, άσπρο μαύρο, καφέ, και να καταλάβει το θέμα σου , μαζί με την ευκρίνεια του ένα μεγαλύτερο μερίδιο από το κάδρο, και όχι όπως τώρα που πιάνει περίπου το 1/7 του κάδρου και τα υπόλοιπα 6/7 είναι out of focus.......

Πάντα ταπεινή μου γνώμη( επειδή ρώτησες)...δες το και αν σου καθίσει έτσι καλύτερα μας λες 🙂

Μπράβο Μπάμπη μας...ωραία σύνθεση..👍

Και μάλιστα στο χέρι ?.....δεν το συζητάμε 😊

Κώστα την καλησπέρα μου , δυστυχώς είναι κομμάτι blurred , για να μην πω πολύ , αλλά στα 200mm στο χέρι ....... με χειροκίνητη εστίαση , χωρίς focus peaking ...... δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω τρίποδα αφού ο φακός είναι πολύ βαρύς για το σώμα της Lumix .

• Like 1

3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Κώστα την καλησπέρα μου , δυστυχώς είναι κομμάτι blurred , για να μην πω πολύ , αλλά στα 200mm στο χέρι ....... με χειροκίνητη εστίαση , χωρίς focus peaking ...... δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω τρίποδα αφού ο φακός είναι πολύ βαρύς για το σώμα της Lumix .

Καλησπέρα και από μένα  Μπάμπη.....για όλες  αυτές τις συνθήκες που έγραψες είναι ακόμα καλύτερη....έμενα βεβαίως με τράβηξε το μινιμαλιστικό κομμάτι της σύνθεσής σου και η αναλογία του θέματος στο κάδρο. 👍

Άλλη μία με τον Kiron 75 - 150 f/4 επάνω στην Lumix G2 , η εστίαση έγινε μαρτύριο ενώ την κρίσιμη στιγμή ....... κάτι που ήταν τελείως έξω από το σχέδιο ....... ο γλάρος εμφανίστηκε σαν έξτρα δώρο ....... 

sketch-1637679148834.jpg

3 ώρες πριν, NickSyk είπε

χαίρετε,  δεν ξέρω αν σας  λέει κάτι, αλλά περίμενα αρκετή ώρα  μέχρι να αποφασίσει αυτή η άγρια  μέλισσα (έχει το μισό μέγεθος απ'' την κανονική)  να  μπεί στο οπτικό πεδίο   του nikon micro που περίμενε με την μηχανή επάνω στο τρίποδο στον κήπο, εστιασμένος στο κέντρο  του   κρόκου..  αυτόματη εστίαση , το δε  κλικ με ασύρματο ντεκλανσέρ από κάποια απόσταση. iso 200 ,1/600 sec , f9 .

DSC_9939 (1).jpg

Πάντως στα δικά μου μάτια , αυτό το πλήθος χρωμάτων με βρίσκει σύμφωνο , μάλιστα δεν κλέβει τελικά την παράσταση από το θέμα με την μέλισσα , θα έλεγα πως την συμπληρώνει πολύ ευχάριστα . Ακόμη περισσότερο με το συγκεκριμένο φως , που είναι φρέσκο και φυσικό .

• Like 4

3 ώρες πριν, Snorky.GR είπε

2 ώρες πριν, babisskg είπε

Πάντως στα δικά μου μάτια , αυτό το πλήθος χρωμάτων με βρίσκει σύμφωνο , μάλιστα δεν κλέβει τελικά την παράσταση από το θέμα με την μέλισσα , θα έλεγα πως την συμπληρώνει πολύ ευχάριστα . Ακόμη περισσότερο με το συγκεκριμένο φως , που είναι φρέσκο και φυσικό .

καλησπέρα , όντως βλέποντας το κάδρο  στην οθόνη σκέφτηκα να κάνω μια γεναία περικοπή αριστερά , αλλά τελικά προτίμησα να το αφήσω έτσι με μπερδεμένο ανάκατο πράσινο φόντο , μου φαινόταν πιο φυσικό στο φως της ημέρας..    αυτό πού θέλει μεγάλη προσοχή - όπως βλέπω - στο macro είναι οι άσχετες  λεπτομέρειες π. χ. εδώ ο ξεραμένος κρόκος δεξιά  να είχε αφαιρεθεί πριν.                                                                        Πάντως πρέπει να πω ,ότι έχετε κοφτερή  ματιά.... και είναι εποικοδομητικό να υπάρχουν εύστοχες παρατηρήσεις , που φυσικά είναι δεκτές.. ευχαριστώ..

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

_DSC7834

_DSC7825

_DSC7876

😅

Και εγώ με μέλισσες πάλευα σήμερα! 

Δεν μου έκατσαν στο φυσικο τους χώρο..δε τις προλάβαινα..

Πέτυχα αυτή την καημένη επανω στο αμάξι καθως πήγα να φύγω. 

Πόζαρε εκεινη αδιάκοπα. 

Κίτρινο το αμαξι κίτρινη και η μέλισσα έδεσε κάπως. 

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 15

Παρακολουθω το φορουμ κανα 2 χρονια και ας μην συμμετεχω. Ωραιες φωτογραφιες βλεπω. 

θα κανω μια προσπαθεια να ανεβασω μια, δεν εχω προσπαθησει ποτέ και δεν ειμαι σιγουρος οτι γνωριζω το πως....

(οπότε το κανω ως τεστ κυριως)

αφορμη οι macro που βαλατε... 

Η πρωτη μου προσπαθεια να τραβηξω μια γιγαντια σφηκα με εναν 35mm pentax macro φακο που αγορασα προσφατα. Δυσκολο με τοσο ευρυ φακο, επρεπε σχεδον να ακουμπαω το κεφαλι της για να πλησιασω σε 1:1 μεγεθυνση! Ηταν ελαφρως ζαλισμενη λογω εποχης αλλα επιτειθονταν συνεχως στο φακο και δεν μπορεσα να πετυχω τελεια εστιαση ουτε να χρησιμοποιησω το focus peaking της μηχανης. 

Tην επομενη φορα που θα επισκεφτει τη βεραντα μου καλυτερα....:)

_IMG9196.jpg

• Like 12

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, sakis444 είπε

Παρακολουθω το φορουμ κανα 2 χρονια και ας μην συμμετεχω. Ωραιες φωτογραφιες βλεπω. 

θα κανω μια προσπαθεια να ανεβασω μια, δεν εχω προσπαθησει ποτέ και δεν ειμαι σιγουρος οτι γνωριζω το πως....

Η πρωτη μου προσπαθεια να τραβηξω μια γιγαντια σφηκα με εναν 35mm pentax macro φακο που αγορασα προσφατα. Δυσκολο με τοσο ευρυ φακο, επρεπε σχεδον να ακουμπαω το κεφαλι της για να πλησιασω σε 1:1 μεγεθυνση! Ηταν ελαφρως ζαλισμενη λογω εποχης αλλα επιτειθονταν συνεχως στο φακο και δεν μπορεσα να πετυχω τελεια εστιαση ουτε να χρησιμοποιησω το focus peaking της μηχανης. 

_IMG9196.jpg

Έχετε την καλημέρα όλων , καλώς ήρθατε , χωρίς διάθεση για ευχολόγια λέω πως πρόκειται για εξαιρετική εικόνα και θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά αν συνεχίσετε και με άλλες !

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 2

Eυχαριστω. Ενικό θα προτιμούσα...δε μας πήραν και τα χρόνια 😂

Χαίρομαι σε πρώτη φάση που ανέβηκε από υπολογιστή εύκολα με μια συμπίεση που έκανα σε μέγεθος. Από κινητό είχα δοκιμάσει πιο παλιά μια φορά αλλά μου είχε φανεί μπελάς η όλη διαδικασία κ έμεινε εκεί.

Παρόλα αυτά έστω ανενεργός παρακολουθώ και στέλνω την επιβράβευση μου όποτε μου κάνει κάτι κλικ!

Θα επανέλθω αν θεωρήσω ότι αξίζει να ανεβάσω κάτι. Δεν είναι το macro το φόρτε μου, έτυχε απλά να έχω αυτή τη δυνατοτητα πλέον και είπα να τη δοκιμάσω.

Χαιρετώ τους πάντες.

• Like 1
  • Thanks 1

36 λεπτά πριν, sakis444 είπε

_IMG9196.jpg

Εγω ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΆΓΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΑ....

Ουτε με τηλεφακο. 😅

Πολύ ωραίο κάδρο, γεμάτο, πολυ μ αρέσει! 

Χαχαααα....η αλήθεια είναι ότι ήταν καρδαμωμένη (βασικά δεν ήταν σφήκα, αλλά τουλάχιστον 3πλασια σε μέγεθος) αλλά ήταν τόσο μαστουρωμενη λόγω εποχής που απλά περιστρέφονταν κι όποτε ξαναεβαζα το φακό μπροστά της γιατί την ήθελα και ανφας αυτή έκανε επιθετικές κινήσεις...

Στο τέλος βρήκε τη δύναμη να πετάξει μακριά οπότε μπορεί να τις έδωσα και πνοή ζωής!

Καλοκαίρι πάντως ούτε εγώ θα το πλησίαζα το θεριό!! 😂😂

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...