Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Χαχαχα αφρισμένος Μπάμπης! 

Γνωρίζω και καταλαβαινω τις "αναγκες" και την συμπεριφορά μεταχειρισμένων αγορών/πωλήσεων οπότε θέλω να είμαι αντικείμενος και σταθερός στη μέση ως προς τις δυο πλευρές. Εννοώ ότι σαν υποψήφιος αγοραστής ναι θα θέλω την καλύτερη τιμή σε σχέση με το προϊόν αλλα καταλαβαίνω οτι αυτος ο κάποιος το εχει αγοράσει και κοστιζει καποια λεφτά. Αρα ουτε ο παζαρακιας θα ειμαι και απαιτώ να το αγοράσω κοψοχρονια ουτε όμως ο έξυπνος πωλητής οτι πουλάω το χρυσό αυγό αν ειμαι σε εκεινη τη πλευρα.

Ειμαστε στο ενδιάμεσο και αυτη η περίοδος είναι της αλλαγής και των σκεψεων γενικά, σε μεγαλο πληθυσμό..θεωρώ σε λιγο (κάμποσο) καιρό όντως δεν θα πολυμιλαμε και ασχολούμαστε πλέον με dslr σώματα..

Οι εξελίξεις ειναι εκει εξω.

Δωσε τις τιμές και πληθώρα φακών στον λαο, των mirorless συστημάτων οπως εκεινων τον dslr και οι περισσότεροι εχουν αλλαξει χθες..κάποιοι φυσικα και προτιμάνε dslr και αυτοι θα παραμεινουν για τις δικιες τους αναγκες..

Η μάζα ομως θεωρώ πήγε τρέχοντας σε εκεινα, στα νεα δηλαδή. 

Στη προκειμένη περίπτωση (τη δικια μου) εαν η τιμή μιας D7500 είναι τοσο χαμηλη στην αγορά  εως dslr δεινόσαυρο πλέον, σαφώς και δεν την σκοτώνω αλλα την κρατάω ως μελλοντικο teleconverter x1.5 συμπληρωνοντας απλά με ενα ίδιο F mount FF σώμα και χτίζοντας επανω σε εκεινο (στο ff)

Το να πεσει η αξια της τοσο οσο πάνω κατω κανει ενας teleconverter απλα δεν για εμενα. Προτιμώ να τη κρατήσω.

Αν βρίσκουμε πια τοσο ευκολα φακούς για αυτές! 😅

Θα βρίσκουμε για λιγο ακόμα εντάξει υπερβολικός..

🙂

Nikon D70 μαζί με τον Kiron 75 - 150 f/4 ....... δυστυχώς η πρωινή υγρασία ωφελούσε ώστε να υπάρχει μία ελάχιστη αύρα , η οποία ήταν αρκετή για να κουνήσει το αντικείμενο ....... συν την χειροκίνητη εστίαση ....... ενώ αν είχαμε μία D7500 μαζί με έναν 24 - 70 f/2.8 .... 

sketch-1637592003246.jpg

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

33 λεπτά πριν, babisskg είπε

Nikon D70 μαζί με τον Kiron 75 - 150 f/4 ....... δυστυχώς η πρωινή υγρασία ωφελούσε ώστε να υπάρχει μία ελάχιστη αύρα , η οποία ήταν αρκετή για να κουνήσει το αντικείμενο ....... συν την χειροκίνητη εστίαση ....... ενώ αν είχαμε μία D7500 μαζί με έναν 24 - 70 f/2.8 .... 

sketch-1637592003246.jpg

Εξαιρετική!!!! 

• Like 1

1 ώρα πριν, Getapen είπε

Εξαιρετική!!!! 

Ευχαριστώ μεν , αν την έβλεπε ένας γνωστός δάσκαλος , πρώτον θα την πετούσε πάραυτα , αν ζητούσαμε σχολιασμό πιθανόν να έλεγε αδιάφορη αισθητικά αλλά κυρίως καλλιτεχνικά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babisskg είπε

Ευχαριστώ μεν , αν την έβλεπε ένας γνωστός δάσκαλος , πρώτον θα την πετούσε πάραυτα , αν ζητούσαμε σχολιασμό πιθανόν να έλεγε αδιάφορη αισθητικά αλλά κυρίως καλλιτεχνικά .

Αγαπητέ ο δάσκαλος θα μπορούσε  ίσως να εκφράσει μόνο άποψη αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι .. Αισθητική και καλλιτεχνία χάνονται μέσα στην υποκειμενικοτητα.. Ξέρεις πόσα καλλιτεχνικά έργα δέχτηκαν επικρίσεις από αυθεντίες αλλά αγαπήθηκαν από το κοινό?? Ρητορική η ερώτηση φυσικά.. 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 2

3 ώρες πριν, babisskg είπε

αν είχαμε μία D7500 μαζί με έναν 24 - 70 f/2.8 .... 

Μπάμπη, μην ανακατεύεις fx με dx ! Σε D7500 βάζεις ... 17-55 2.8 , όχι 24-70 2.8 . 

• Like 2

Εγω αρχικά βαζω στον εαυτο μου δυο ερωτήσεις. 

Ενα, τι σε εκανε και εκανες αυτο το κλικ; (τι σου άρεσε δηλ)

Και δυο, οκ το έκανες όπως και πολλά άλλα, αλλα τελικά τι και γιατί σου αρεσε στη συγκεκριμενη που διάλεξες, το τελικο αποτέλεσμα (τελική φωτογραφία μετά απο επεξεργασία κλπ) να παρουσιάσεις και να μοιραστείς;

Δεν αναφέρομαι στην φωτογραφια του Μπαμπη!

Η ροη του τοπικ συνεχίζει ακατάπαυστα! 

• Like 2

4 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Εγω αρχικά βαζω στον εαυτο μου δυο ερωτήσεις. 

Ενα, τι σε εκανε και εκανες αυτο το κλικ; (τι σου άρεσε δηλ)

Και δυο, οκ το έκανες όπως και πολλά άλλα, αλλα τελικά τι και γιατί σου αρεσε στη συγκεκριμενη που διάλεξες, το τελικο αποτέλεσμα (τελική φωτογραφία μετά απο επεξεργασία κλπ) να παρουσιάσεις και να μοιραστείς;

Δεν αναφέρομαι στην φωτογραφια του Μπαμπη!

Η ροη του τοπικ συνεχίζει ακατάπαυστα! 

Το κλικ είναι η στιγμή , όπου ένας λιγότερο σχετικός με την φωτογραφία θα θελήσει να την αποτυπώσει με το γνωστό εργαλείο και θα τα καταφέρει βέβαια στο μέτρο που επιτρέπει το μέσο .

Ένας περισσότερο ασχολούμενος , θα σηκώσει την μηχανή , ψάχνοντας κι' εκείνος το ίδιο , αλλά με πολύ περισσότερη τεχνική προσέγγιση στο ζήτημα .

Η ουσία παραμένει η ίδια , η συνέχεια είναι λίγο διαφορετική , όπου ο δεύτερος πιθανόν να θελήσει να ραφινάρει το αποτέλεσμα από τυχόν ατέλειες , κατά την άποψη του .

Για την ανάγκη να το μοιραστεί , οι λόγοι είναι διάφοροι , πολλές φορές έχουν να κάνουν με το αίσθημα της αναγνώρισης , κάτι που στις μέρες μας έχει πάρει περίεργες διαστάσεις με την μορφή των λάϊκς ( ενώ απουσιάζουν παντελώς τα ντισλάϊκς ) ένθεν κι' εκείθεν .

IMG_20211120_051045_158.jpg

5 ώρες πριν, Getapen είπε

Αγαπητέ ο δάσκαλος θα μπορούσε  ίσως να εκφράσει μόνο άποψη αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι .. Αισθητική και καλλιτεχνία χάνονται μέσα στην υποκειμενικοτητα.. Ξέρεις πόσα καλλιτεχνικά έργα δέχτηκαν επικρίσεις από αυθεντίες αλλά αγαπήθηκαν από το κοινό?? Ρητορική η ερώτηση φυσικά.. 

Παρά την θετική σου διάθεση , οι σαβούρες υφίστανται γενικά . Οι κανόνες υπάρχουν και μόνον αν τους γνωρίζει κάποιος , μπορεί να τους παρακάμψει δημιουργικά , άσχετα αν θα πετύχει τελικά η όχι την αναγνώριση . 

Επισυνάπτεται δείγμα σαβούρας , το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το δεί κανείς θετικά .

Τραβήχτηκε για να τραβηχτεί και πρόκειται για σαβούρα , αδιάφορη αισθητικά και τεχνικά . 

sketch-1637639067632.jpg

• Like 3

Εγω δε μπορω να καταλάβω γιατι ειναι σαβουρα; Δεν μπορω τεχνικά να διακρίνω εαν πληρεί καποιες γεωμετρίες κ.α . 

Αλλα μου αρέσει , ασπρόμαυρη , αντανακλάσεις , σκιες .

Οκ δεν εχει κατι έμβιο μεσα , καποια ιστορία . 

Αλλα γιατι σαβουρα; 

• Like 1

5 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Εγω δε μπορω να καταλάβω γιατι ειναι σαβουρα; Δεν μπορω τεχνικά να διακρίνω εαν πληρεί καποιες γεωμετρίες κ.α . 

Αλλα μου αρέσει , ασπρόμαυρη , αντανακλάσεις , σκιες .

Οκ δεν εχει κατι έμβιο μεσα , καποια ιστορία . 

Αλλα γιατι σαβουρα; 

Εεεεεεπ ....... το είπες ....... κάποια ιστορία ...... αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς πλέον ...... πέτυχε το παράδειγμα ...... 

• Thanks 1

Ισχύει . 

Ξεκίνησα να φωτογραφιζω με το κινητό κ ποσταρα σε νημα που ειχε να κανει με φωτογραφίες κινητών . 

Ημουν σε μια βόλτα πχ στα 10 κλικ 8 ποστ . 

Απο τα νήματα εδω κ βλέποντας φωτογραφίες σας έχω παει στο παράδειγμα . 

Βόλτα 30κλικ , βλεπω πολλά παραπάνω . Ποστ ........1 αντε 2 !!!!

Αυτο λέγεται φιλτρανση κ σεβασμός προς την φωτογραφία . 

Λαου λαού χτίζεται.

• Like 2

1 λεπτό πριν, georgerapp είπε

Ισχύει . 

Ξεκίνησα να φωτογραφιζω με το κινητό κ ποσταρα σε νημα που ειχε να κανει με φωτογραφίες κινητών . 

Ημουν σε μια βόλτα πχ στα 10 κλικ 8 ποστ . 

Απο τα νήματα εδω κ βλέποντας φωτογραφίες σας έχω παει στο παράδειγμα . 

Βόλτα 30κλικ , βλεπω πολλά παραπάνω . Ποστ ........1 αντε 2 !!!!

Αυτο λέγεται φιλτρανση κ σεβασμός προς την φωτογραφία . 

Λαου λαού χτίζεται.

Από την στιγμή που σε ευχαριστεί , σαν ασχολία , τα υπόλοιπα περισσεύουν . Θέλει χρόνο , όπως όλα τα πράγματα άλλωστε .

• Like 2

χαίρετε,  δεν ξέρω αν σας  λέει κάτι, αλλά περίμενα αρκετή ώρα  μέχρι να αποφασίσει αυτή η άγρια  μέλισσα (έχει το μισό μέγεθος απ'' την κανονική)  να  μπεί στο οπτικό πεδίο   του nikon micro που περίμενε με την μηχανή επάνω στο τρίποδο στον κήπο, εστιασμένος στο κέντρο  του   κρόκου..  αυτόματη εστίαση , το δε  κλικ με ασύρματο ντεκλανσέρ από κάποια απόσταση. iso 200 ,1/600 sec , f9 .

DSC_9939 (1).jpg

• Like 6

Στις 21/11/2021 στις 11:37 ΜΜ, CONAN_ είπε

Χανιά, παλιά πόλη 

DSC-0514211121.jpg

DSC-0515211121.jpg

DSC-0518211121.jpg

DSC-0525211121.jpg

DSC-0536211121-1.jpg

DSC-0546211121-1.jpg

Ο Ρούντι ήταν ανοιχτός?😋

Εμένα δε μου κάνει ιδιαίτερο χάζι το παλιό λιμάνι αλλά περισσότερο τα στενάκια πίσω από τα μαχαιράδικα ή κοντά στο Ωδείο Χανίων...

Βέβαια δεν κατεβαίνω από το Αρώνι και πολύ κέντρο...

• Like 1

55 λεπτά πριν, luhe98922 είπε

Ο Ρούντι ήταν ανοιχτός?😋

Εμένα δε μου κάνει ιδιαίτερο χάζι το παλιό λιμάνι αλλά περισσότερο τα στενάκια πίσω από τα μαχαιράδικα ή κοντά στο Ωδείο Χανίων...

Βέβαια δεν κατεβαίνω από το Αρώνι και πολύ κέντρο...

Εχω και φωτός απο τα σοκάκια τριγύρω... σε επομενο ποστ θα βάλω. Δεν ειχα ξαναπάει Χανιά, και τις λίγες ώρες που έιχα κενό απο την δουλειά μου, τις περασα τριγυρνωντας μεσα στην παλιά πόλη . Πραγματικά το ευχαριστήθηκα ! 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NickSyk είπε

χαίρετε,  δεν ξέρω αν σας  λέει κάτι, αλλά περίμενα αρκετή ώρα  μέχρι να αποφασίσει αυτή η άγρια  μέλισσα (έχει το μισό μέγεθος απ'' την κανονική)  να  μπεί στο οπτικό πεδίο   του nikon micro που περίμενε με την μηχανή επάνω στο τρίποδο στον κήπο, εστιασμένος στο κέντρο  του   κρόκου..  αυτόματη εστίαση , το δε  κλικ με ασύρματο ντεκλανσέρ από κάποια απόσταση. iso 200 ,1/600 sec , f9 .

DSC_9939 (1).jpg

Μας λέει ότι θα μας βάλεις σε μπελάδες να ψάχνουμε για κανένα φακό μάκρο ....... μάλιστα από μέρες ο Arkady κάνει παρουσίαση τον 200 f/4 ..... αλλά ....... κι' όχι τίποτε άλλο , αλλά εξαφανίστηκε και το κιτ της Raynox .

Απλή , όχι super απόπειρα σε μάκρο με τον Kiron 75 - 150 f/4 επάνω στην Lumix G2 , όλα στο χέρι ...... η εικόνα παρατίθεται ως έχει ......  

sketch-1637680099984.jpg

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...