Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

150 συν πόσο ;; Ο 210mm μου λες είναι αρκετός (σε full frame) ;;; Μου βάζεις ιδέες για διαδρομές !

Καθόλου αρκετός παρά μόνον για το μέγεθος και τον όγκο . Αν δεν ενοχλούν αυτά τα δύο χρειάζεται 400αρης στο ανώτερο άκρο . Σε full frame είναι αρκετός θα λέγαμε , ενώ σε crop σώμα κερδίζει επιπλέον . Άντε με υποχώρηση στα 300 . 

Είναι προτιμότερο να έχεις έναν μεγαλύτερο , όπου μπορείς να αλλάξεις θέση πηγαίνοντας πιο πίσω , παρά έναν που θα φανεί όχι αρκετός .

Την πάτησα προχθές στο Καλοχώρι , όπου έπρεπε να έχω στην Pentax τον 100 - 300 και όχι τον 50 - 200 . Η απόσταση δεν μπορούσε να καλυφθεί . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

41 λεπτά πριν, babisskg είπε

Καθόλου αρκετός παρά μόνον για το μέγεθος και τον όγκο . Αν δεν ενοχλούν αυτά τα δύο χρειάζεται 400αρης στο ανώτερο άκρο . Σε full frame είναι αρκετός θα λέγαμε , ενώ σε crop σώμα κερδίζει επιπλέον . Άντε με υποχώρηση στα 300 . 

Το πιο οικονομικό σε fx, είναι μάλλον ο 75-300 που έχεις. Σκέφτομαι να πάρω έναν . Ο σταθερός χειροκίνητης εστίασης 300mm f/4.5 ai-s μάλλον ... δεν θα κάνει για surfers. Εκτός κι τον έχει κανείς μόνιμα στο άπειρο ; Αλλά πριν το άπειρο έχει 70m ! Οπότε το άπειρο θα είναι για 80+ μέτρα. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

150 συν πόσο ;; Ο 210mm μου λες είναι αρκετός (σε full frame) ;;; Μου βάζεις ιδέες για διαδρομές !

καλησπέρα, τα 200/210mm σε ff  θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικά για ένα αρκετά  ''γεμάτο '' πλάνο, ειδικά αν κάποιος surfers πλησιάσει κάπως προς την ακτή, μιας και το σημείο και το πέρασμα του αέρα που εξυπηρετεί το άθλημα  είναι    συγκεκριμένο , απ' ότι έχω παρατηρήσει..

41 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αν υπάρχει 300αρης  ή κάτι παραπάνω σε ff  καλύπτεσαι άνετα, κι επιπλέον έχοντας και την δυνατότητα αλλαγής θέσης/οπτικής..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Το πιο οικονομικό σε fx, είναι μάλλον ο 75-300 που έχεις. Σκέφτομαι να πάρω έναν . Ο σταθερός χειροκίνητης εστίασης 300mm f/4.5 ai-s μάλλον ... δεν θα κάνει για surfers. Εκτός κι τον έχει κανείς μόνιμα στο άπειρο ; Αλλά πριν το άπειρο έχει 70m ! Οπότε το άπειρο θα είναι για 80+ μέτρα. 

Το ζήτημα λύνεται πιο εύκολα , αρκεί να έχεις κάποιον τηλεφακό μέχρι 200 . Τσακώνεις μιά φθηνή mirrorles Olympus η Panasonic , με επί 2 crop , συν έναν φθηνό αντάπτορα και αμέσως έχεις έναν 400αρη . Ζημία ίσαμε 50 ευρώ .

Ο 75 - 300 ακρίβαινε δεόντως στα εξωτερικά !

Επεξ/σία από babisskg

Στις 19/11/2021 στις 10:28 ΠΜ, pavlospao13 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Οποιαδίποτε γνώμη δεκτή! Μπορείτε να βρείτε και περισσότερες στο instagram μου @pavlosins                   

ss.PNG

Ωραίο πρτοφολιο Παύλε !!

8 ώρες πριν, babisskg είπε

Το ζήτημα λύνεται πιο εύκολα , αρκεί να έχεις κάποιον τηλεφακό μέχρι 200 . Τσακώνεις μιά φθηνή mirrorles Olympus η Panasonic , με επί 2 crop , συν έναν φθηνό αντάπτορα και αμέσως έχεις έναν 400αρη . Ζημία ίσαμε 50 ευρώ .

Ο 75 - 300 ακρίβαινε δεόντως στα εξωτερικά !

Θα μας κουφάνεις μπάμπη ; Θα πάρεις mirroless και αντάπτορα με ... 50€ ; Μεταχειρισμένοι φακοί , όπως ο 75-300 , φυσικά δεν βρίσκονται όποτε θες, ειδικά σε καλύ τιμή. Αλλά αν την ψάξει κανείς, μετά από αναμονή, μπορεί να τον βρει σε πιο καλή τιμή γύρω στο 100ρικο . Οι σταθεροί 300ρηδες manual , είναι στα διπλά. 

• Like 1

52 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Θα μας κουφάνεις μπάμπη ; Θα πάρεις mirroless και αντάπτορα με ... 50€ ; Μεταχειρισμένοι φακοί , όπως ο 75-300 , φυσικά δεν βρίσκονται όποτε θες, ειδικά σε καλύ τιμή. Αλλά αν την ψάξει κανείς, μετά από αναμονή, μπορεί να τον βρει σε πιο καλή τιμή γύρω στο 100ρικο . Οι σταθεροί 300ρηδες manual , είναι στα διπλά. 

Ένα λίγο παλιό μοντέλο , τόσο έχει . Δεν είπα πως θα πάρεις Canon R . Μία Olympus e - pl1 δεν πάει πιο πάνω από 30 ευρώ , άντε 40 . Ομοίως και οι αντίστοιχες Lumix .

1 ώρα πριν, babisskg είπε

Ένα λίγο παλιό μοντέλο , τόσο έχει . Δεν είπα πως θα πάρεις Canon R . Μία Olympus e - pl1 δεν πάει πιο πάνω από 30 ευρώ , άντε 40 . Ομοίως και οι αντίστοιχες Lumix .

Κοίτα τι γίνεται όμως. Σε 12mp  και με crop factor X2 , τα ίδια με τη D610 που είναι 24mp θα βλέπω, από τη D610,  μπορώ να κόψω το μισό. Αν κόψω δηλαδή το κεντρικό κομμάτι tvn 24mp , με δεδομένο ότι η εικόνα των 24mp είναι 6000 Χ 4000 

και μείνει φωτογραφία των 12mp , δηλαδή ανάλυση 3000 Χ 2000 , τα ίδια έχω . Χωρίς να αγοράσω τίποτε. Πρέπει να είναι μεγαλύτερης ανάλυσης, για να έχεις κέρδος σε ζουμ . Π.χ. σε μια D7100 , που έχει crop factor X1.5 και ανάλυση 24mp,  έχεις κέρδος. 

29 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Κοίτα τι γίνεται όμως. Σε 12mp  και με crop factor X2 , τα ίδια με τη D610 που είναι 24mp θα βλέπω, από τη D610,  μπορώ να κόψω το μισό. Αν κόψω δηλαδή το κεντρικό κομμάτι tvn 24mp , με δεδομένο ότι η εικόνα των 24mp είναι 6000 Χ 4000 

και μείνει φωτογραφία των 12mp , δηλαδή ανάλυση 3000 Χ 2000 , τα ίδια έχω . Χωρίς να αγοράσω τίποτε. Πρέπει να είναι μεγαλύτερης ανάλυσης, για να έχεις κέρδος σε ζουμ . Π.χ. σε μια D7100 , που έχει crop factor X1.5 και ανάλυση 24mp,  έχεις κέρδος. 

Μπορείς να κόψεις το μισό , αλλά όχι στην απόσταση που καλύπτει ένας 800αρης , την οποία θα έχεις χωρίς να πειράξεις τίποτε .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...