Προς το περιεχόμενο

Η ματιά του φωτογράφου .........

babisskg
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από costas_,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babisskg είπε

IMG_20211115_185025_256.jpg

Speechless... 

12 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Κ απο μενα μερικές σκοτεινές .

PSX_20211116_203117.jpg

PSX_20211116_203010.jpg

PSX_20211116_203055.jpg

PSX_20211116_202921.jpg

Όλες υπέροχες.. Μπράβο 

Επεξ/σία από Getapen
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, NickSyk είπε

..εδώ ανεβαίνουν τα επίπεδα τέχνης - επεξεργασίας.. μπράβο!!

Απο άποψη επεξεργασία δεν έχει κάτι το φοβερό εδώ. Κλασσική και τυπική ψηφιακή εμφάνιση είναι.

Έδωσα λίγο παραπάνω "ένταση" στη περιοχή του λιμενοβραχιονα (να ειναι λιγο πιο φωτεινο, shadows κλπ) και λιγο πιο θερμό wb σε αυτον αλλα και σε ολο το φωτισμό ώστε να κανει μια πιο ωραία αντίθεση με το ψυχρό ουρανο και θάλασσα. 

Επίσης και εγώ όπως και ο Ανέστης δουλεύω το lightroom σε συνδυασμό με το photoshop. Κυρίως στο LR κάνω σχεδόν τα πάντα και στο PS θα πάω μόνο σε πιο "εξειδικευμένες" καταστάσεις που το απαιτούν και δε μπορεί το LR 

(Focus stacking, εργαλείο αφαιρεσης/διορθώσεις, ρετους σε πορτραίτα κλπ)

Ακομα παλευω μαζί τους φυσικά με άπειρα tutorials και οδηγούς. 

🙂

• Like 5
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, georgerapp είπε

Κ απο μενα μερικές σκοτεινές .

PSX_20211116_203055.jpg

Πολυ ωραίες! 

Εδω σε αυτήν, ισως και λέω ίσως γιατί δεν γίνεται να ξέρεις πως και τι αν δε το δεις ή δεν είσαι εκει, να την εκανα ολη νετ και οχι μονο το βραχο.

Μιας και ηδη εισαι στο τριποδακι σου, δύο λήψεις με σχετικά κλειστο διαφραγμα f8 / f9, μια focus στον βραχο και μια στην πόλη πίσω (ή 3 εαν ήθελες και τον μπροστινό βράχο κατω δεξια) και μετά stacking. 

Και για το κερασακι θα έκανα και λιγο πιο θερμο το wb στην πόλη να φύγει αυτη η "ψυχρηλα" και να κάνει ενα πιο όμορφο κλωτσιμα και αντίθεση με το ολο ψυχρο του καδρου (wb εννοω)

Μπορεί να τσίμπαγα και λιγο τον βραχο 😁

Ξαναλεω όμως ίσως γιατί μπορεί ετσι οπως την εκανες τελικά να της ταιριάζει πιο πολυ! 

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1

1 ώρα πριν, Getapen είπε

Speechless... 

Όλες υπέροχες.. Μπράβο 

Για τα καλά λόγια δεν έχω παρά να ευχαριστήσω ξεκάθαρα .

Όμως η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει δείγμα σχετικά με την αξία του εξοπλισμού , την νεότερη τεχνολογία η οποία σαφώς και θα βοηθούσε μακράν στην συγκεκριμένη περίπτωση .

Δεν μπορείς λοιπόν να περιμένεις και σπουδαία πράγματα , με 2 και μισό καρέ το δευτερόλεπτο , ούτε να περιμένεις να πάρεις ένα αξιοπρεπές crop από 6mp .

Η εστίαση παραδόξως , τα πήγε αρκετά καλά , στην σβελτάδα όχι στην ακρίβεια .

Εννοείται πως θα μπορούσε να είναι πιο οργανωμένη λήψη με τρίποδα κλπ , οπότε και το αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ικανοποιητικό . 

Κακά τα ψέματα , ένας τουλάχιστον 24αρης αισθητήρας , μαζί με ένα πιο σύγχρονο σύστημα autofocus και κάποια έστω ταχύτητα γύρω στα 6 καρέ το δευτερόλεπτο θα βοηθούσε αρκετά την κατάσταση .

• Like 2

1 ώρα πριν, babisskg είπε

Δεν μπορείς λοιπόν να περιμένεις και σπουδαία πράγματα , με 2 και μισό καρέ το δευτερόλεπτο , ούτε να περιμένεις να πάρεις ένα αξιοπρεπές crop από 6mp .

Με έναν 200ρη όμως η 300ρη φακό , δεν χρειάζεται να κάνεις crop . Ειδικά αν είναι και σε crop σώμα, που με crop factor X1.5

θα ισοδυναμούν με 300 ή 450 !

• Like 2
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Με έναν 200ρη όμως η 300ρη φακό , δεν χρειάζεται να κάνεις crop . Ειδικά αν είναι και σε crop σώμα, που με crop factor X1.5

θα ισοδυναμούν με 300 ή 450 !

Το μυαλό μου διαβάζεις .......... δυστυχώς εκείνη την ώρα είχα μαζί μου επάνω στην Pentax τον κιτ 50 - 200 , αντί του 100 - 300 όπως έπρεπε ....... την άλλη φορά θα πάω με το πορτμπαγκάζ γεμάτο ...... 🤣🤣🤣 ...... ακόμη καλύτερα ...... θα πάω με την Lumix και τον 400αρη Tokina ...... ίσον 800 .......

10 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Πολυ ωραίες! 

Εδω σε αυτήν, ισως και λέω ίσως γιατί δεν γίνεται να ξέρεις πως και τι αν δε το δεις ή δεν είσαι εκει, να την εκανα ολη νετ και οχι μονο το βραχο.

Μιας και ηδη εισαι στο τριποδακι σου, δύο λήψεις με σχετικά κλειστο διαφραγμα f8 / f9, μια focus στον βραχο και μια στην πόλη πίσω (ή 3 εαν ήθελες και τον μπροστινό βράχο κατω δεξια) και μετά stacking. 

Και για το κερασακι θα έκανα και λιγο πιο θερμο το wb στην πόλη να φύγει αυτη η "ψυχρηλα" και να κάνει ενα πιο όμορφο κλωτσιμα και αντίθεση με το ολο ψυχρο του καδρου (wb εννοω)

Μπορεί να τσίμπαγα και λιγο τον βραχο 😁

Ξαναλεω όμως ίσως γιατί μπορεί ετσι οπως την εκανες τελικά να της ταιριάζει πιο πολυ! 

Πολύ ωραία η αποψη σου αν κ παλεύω να αντιληφθώ !!!

Εγω εκεί ακούμπησα την μηχανη σε ενα πεζούλι κ ειπα θα βγαλω το μπροστά μερος απο το κανόνι με θεα το υπόλοιπο .

Κανόνι ειναι το μαύρο .

Το γύρισα στο shutter speed εβαλα οσο χρονο ηθελε για να παει -1 έκθεση κ αφησα την μηχανη να κανει ολα τα αλλα !!!

Δεν ειμαι για πολλα πολλά παρότι τα παρακολουθώ , ψιλο λαγκαρω .

• Like 1

Την φωτογραφία την κάνουν , ο φωτογράφος και οι γνώσεις του......ο εξοπλισμός έρχεται τις περισσότερες φορές σε δεύτερη μοίρα.(όχι ότι δεν χρειάζεται....αλλά...).

Με ελάχιστο/φτηνό εξοπλισμό...και αρκετές γνώσεις, μπορείς να φτιάξεις μια καλή φωτογραφία....το αντίθετο όχι.

• Like 4

40 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Εγω εκεί ακούμπησα την μηχανη σε ενα πεζούλι κ ειπα θα βγαλω το μπροστά μερος απο το κανόνι με θεα το υπόλοιπο .

Κανόνι ειναι το μαύρο .

Το γύρισα στο shutter speed εβαλα οσο χρονο ηθελε για να παει -1 έκθεση κ αφησα την μηχανη να κανει ολα τα αλλα !!!

😅😅😅 

Κανονι είναι όντως το πρόσεξα! Χαχαχα

Ναι, ενα σημειο εστίασης, το κουνας το τοποθετείς οπου θέλεις εσυ στο σημείο που θέλεις να κάνεις focus. Μην αφήνεις τη μηχανή να αναλαμβάνει εκεινη που θα να κανει focus! Εσυ είσαι ο φωτογράφος! Ουτε τι διαφραγμα θα βαλει ουτε τι χρονο (ημιαυτόματα προγράμματα) 

Ολα τα υπόλοιπα αφορούσαν την επεξεργασία μετα!

🙂

• Like 1

44 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Κανόνι ειναι το μαύρο .

Σου λέει ότι μπορούσες να τραβήξεις μία έχοντας την εστίαση καθαρή στο κανόνι και αμέσως μετά μία ίδια , όπως ήσουν με την μηχανή πάνω στο τριποδακι , όπου αυτή την φορά θα εστιαζες στην πόλη πίσω και όχι στο κανόνι .

Στην συνέχεια θα ενωνες τις δύο εικόνες .

• Like 2

10 λεπτά πριν, Getapen είπε

Καλημέρα σε όλους 

PSX_20211117_100335.jpg

Επίσης την καλημέρα μας , μαζί με ευχές για υγεία και μακροημέρευση συνοδεία πολλών φωτογραφικών λήψεων !

• Thanks 1

1 ώρα πριν, georgerapp είπε

Κανόνι ειναι το μαύρο .

Να ένα πολύ κακό παράδειγμα που το βάζω μόνο γιατί νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να δεις οπτικά τι γίνεται. 

Στην πρώτη εικόνα η εστίαση είναι στα αστέρια. 

DSCF2522.JPG.88bc2e9545671e0ea0464084a55cdb00.JPG

Στην παρακάτω η εστίαση είναι στα βιβλία. 

DSCF2523.JPG.2fbd9225a5810bdda91e33a48469d28e.JPG

Τελικά τις βάζεις σε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να συνθέσει εικόνες (photoshop - affinity photo - νομίζω και το snapseed στο κινητό το κάνει σε κάποιο βαθμό) και ουσιαστικά το πρόγραμμα βάζει τη μια εικόνα πάνω στην άλλη με τέτοιο τρόπο ώστε να διαλέξει τα σημεία που η εστίαση είναι "σωστή" δηλαδή να μην υπάρχουν ανεστίαστα σημεία. Οπότε βγαίνει η τελευταία εικόνα όπου φαίνονται και τα αστέρια και τα βιβλία. 

Untitled.jpg.977f35671c6d4af1a322c5e7efdfcf10.jpg

Στη δική σου που ανέβασες, εγώ προσωπικά την προτιμώ έτσι όπως είναι παρά να ήταν εστιασμένη παντού αλλά αυτό ειναι υποκειμενικό. 

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...