Agmourk Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 2 hours ago, babisskg said: Πολύ κακώς που δεν σταμάτησα για φωτογραφίες , άρα πρέπει να επιστρέψω σε πρώτη ευκαιρία . Εννοείται, και φυσικά ένα pm για να ενημερώσω για το μέρος..! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Μία πρώτη εικόνα από την D70 , με κάμποσους λεκέδες στον αισθητήρα ....... οι οποίοι φυσικά με λίγο φύσημα συν μερικές λήψεις ακόμη θα ξετιναχτούν δεόντως . Μάλλον θέλει 0 στην έκθεση και όχι μείον . 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestis1975 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Καλημέρα να έχετε !!! 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSyk Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 καλημέρα σε όλους.. θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών προσώπων - αθλητών εδώ - από δημόσιες εκδηλώσεις όπως σήμερα απ'' τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας. Γενικά αποφεύγω εντελώς το ανέβασμα εικόνων με άγνωστα πρόσωπα που φαίνονται ευδιάκριτα .. ευχαριστώ εκ των προτέρων.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, NickSyk είπε καλημέρα σε όλους.. θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών προσώπων - αθλητών εδώ - από δημόσιες εκδηλώσεις όπως σήμερα απ'' τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας. Γενικά αποφεύγω εντελώς το ανέβασμα εικόνων με άγνωστα πρόσωπα που φαίνονται ευδιάκριτα .. ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Φίλε, χωρίς να αναλύουμε νόμους ... για χόμπυ δεν το κάνεις ; Δεν θα απολαύσεις το χόμπυ σου και χωρίς πρόσωπα ; Γιατί να ρισκάρεις, έστω και μια μικρή πιθανότητα τα συγχιστείς ; Αξίζει τον κόπο ;; Προσωπικά, δεν βγάζω ποτέ φωτογραφία με ογκώδεις φακούς όταν υπάρχουν άγνωστοι πιο κοντά από 6-7 μέτρα , ίσως και 10 . Αν υπάρχουν παιδιά, η μηχανή είναι στην τσάντα και η τσάντα κουμπωμένη . Έχω το κεφάλι μου ήσυχο . 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getapen Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, babisskg είπε Μία πρώτη εικόνα από την D70 , με κάμποσους λεκέδες στον αισθητήρα ....... οι οποίοι φυσικά με λίγο φύσημα συν μερικές λήψεις ακόμη θα ξετιναχτούν δεόντως . Μάλλον θέλει 0 στην έκθεση και όχι μείον . Μπάμπη υπέροχη.. Ένα έντονα αποκοσμο στοιχείο ξεπηδαει με μεγάλη ευκολία.. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snorky.GR Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, NickSyk είπε καλημέρα σε όλους.. θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών προσώπων - αθλητών εδώ - από δημόσιες εκδηλώσεις όπως σήμερα απ'' τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας. Γενικά αποφεύγω εντελώς το ανέβασμα εικόνων με άγνωστα πρόσωπα που φαίνονται ευδιάκριτα .. ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Θα σου απαντήσω σύμφωνα με την κατάσταση εδώ στην ολλανδία, αλλά γνωρίζω ότι οι καινούργιοι νόμοι περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, προσωπικότητας γενικά, που έχουν γίνει, ισχύουν όχι μόνο στην ολλανδία , αλλά σε όλη την ευρώπη , άρα και στην ελλάδα. Μπορείς να φωτογραφήσεις οποιονδήποτε ο οποίος κινείται /δραστηριοποιείται σε δημόσιο χώρο, χωρίς να τον ρωτήσεις , εκτός και εάν σου κάνει νεύμα , η σου πει , η σού στείλει μήνυμα με οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν θέλει να φωτογραφηθεί( αρκετά λεπτό σημείο αυτό).....αλλά δεν μπορείς σε καμιά περίπτωση να δημοσιοποιήσεις τις φωτογραφίες αυτές χωρίς την συναίνεση του εικονιζόμενου( εννοείται γραπτή συναίνεση...εδώ δεν παίζουμε). Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων προστατεύει τον δημιουργό( φωτογράφο), και ο νόμος περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων προστατεύει την αντίθετη μεριά( μοντέλο). Τα πρόστιμα είναι μεγάλα,..... και σε περίπτωση φωτογράφισης παιδιών χωρίς γονική συναίνεση, αντιμετωπίζεις και ενδεχόμενο φυλάκισης......γι αυτό όπως είπε πολύ σοφά πιο πάνω ο @Dr_73, φύλαξε την camera, και φάε το παπούτσι σου καλύτερα , παρά να πάρεις τέτοιο ρίσκο, όσο και καλό να είναι το θέμα σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CONAN_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, NickSyk είπε καλημέρα σε όλους.. θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών προσώπων - αθλητών εδώ - από δημόσιες εκδηλώσεις όπως σήμερα απ'' τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας. Γενικά αποφεύγω εντελώς το ανέβασμα εικόνων με άγνωστα πρόσωπα που φαίνονται ευδιάκριτα .. ευχαριστώ εκ των προτέρων.. 5 ώρες πριν, Dr_73 είπε Φίλε, χωρίς να αναλύουμε νόμους ... για χόμπυ δεν το κάνεις ; Δεν θα απολαύσεις το χόμπυ σου και χωρίς πρόσωπα ; Γιατί να ρισκάρεις, έστω και μια μικρή πιθανότητα τα συγχιστείς ; Αξίζει τον κόπο ;; Προσωπικά, δεν βγάζω ποτέ φωτογραφία με ογκώδεις φακούς όταν υπάρχουν άγνωστοι πιο κοντά από 6-7 μέτρα , ίσως και 10 . Αν υπάρχουν παιδιά, η μηχανή είναι στην τσάντα και η τσάντα κουμπωμένη . Έχω το κεφάλι μου ήσυχο . Προσωπικά έβγαλα πάρα πολλές φωτογραφίες απο αθλητές, καθαρά για δική μου εξάσκηση. Λογω της ημέρας και του γεγονότος δεν ήταν και λίγοι που φωτογράφιζαν τους δρομείς έστω και με κινητό οπότε δεν νομίζω οτι θα ενοχληθεί κάποιος αθλητής αν δεί τον εαυτό του στο Ινσόμνια. Ηδη οι περισσότεροι έχουν εμφανιστεί ήδη στα ΜΜΕ. Δεν βγήκαμε με μια μηχανή στο χέρι και φωτογραφίζαμε αγνώστους χωρίς λόγο.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, NickSyk είπε καλημέρα σε όλους.. θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών προσώπων - αθλητών εδώ - από δημόσιες εκδηλώσεις όπως σήμερα απ'' τον διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας. Γενικά αποφεύγω εντελώς το ανέβασμα εικόνων με άγνωστα πρόσωπα που φαίνονται ευδιάκριτα .. ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Προσωπικά βγάζω φωτογραφία οτιδήποτε και οποιονδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον χωρίς να ενοχλήσω και χωρίς να γίνω αντιληπτός όπως έχω γράψει και σε ένα άλλο thread σχετικά με την ηθική στη φωτογραφία δρόμου (καθώς μάλλον σε αυτό το "είδος" μπορεί να υπάρχει πρόβλημα κυρίως). Αυτό συμπεριλαμβάνει άτομα πάσης ηλικίας (ναι και παιδιά) και πάσης κατάστασης (πρόσφατα έβγαλα μια πρόσφυγα από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας καθώς είχαν εντυπωσιακά χρώματα τα ρούχα της). Από εκεί και πέρα αντιλαμβανόμενος το μέσο και τη δύναμη του επιλέγω τι θα δημοσιεύσω και τι όχι. Οπότε όχι, τις παραπάνω κατηγορίες δεν τις δημοσιεύω και αν κάτι μου αρέσει αρκετά τις εκτυπώνω για προσωπική χρήση για να μη μείνουν σε ένα σκληρό δίσκο έτσι ξερές. Τα παραπάνω τα λέω για να απαντήσω πως ναι εφόσον είναι μια δημόσια εκδήλωση και εφόσον ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα εν λόγω πρόσωπα θα τις ανέβαζα (αν και οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερς φαντάζομαι καλύπτονται κάπως νομικά, αν όχι διορθώστε με). Παρόλα αυτά, θα ήμουν προσεκτικός στο τι θα φαινόταν (ακόμα και η στάση του σώματος δηλαδή). Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2021 από pifilos 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSyk Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 40 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Προσωπικά έβγαλα πάρα πολλές φωτογραφίες απο αθλητές, καθαρά για δική μου εξάσκηση. Λογω της ημέρας και του γεγονότος δεν ήταν και λίγοι που φωτογράφιζαν τους δρομείς έστω και με κινητό οπότε δεν νομίζω οτι θα ενοχληθεί κάποιος αθλητής αν δεί τον εαυτό του στο Ινσόμνια. Ηδη οι περισσότεροι έχουν εμφανιστεί ήδη στα ΜΜΕ. Δεν βγήκαμε με μια μηχανή στο χέρι και φωτογραφίζαμε αγνώστους χωρίς λόγο.. καλησπέρα , κι εγώ για δική μου ευχαρίστηση / εξάσκηση έβγαλα αρκετές φωτογραφίες, κι απ'' ότι κατάλαβα εκεί ,αλλά και βλέποντας τες μετά στον υπολογιστή, παρατήρησα πως δεν υπήρχε αρνητική διάθεση, το αντίθετο μάλιστα.. αλλά '' καλύτερα φύλαγε τα ρούχα σου''... Οπως είπα και πρίν αποφεύγω επιμελώς τα πρόσωπα σε αναρτήσεις φωτογραφιών , και είχα καταλήξει σε μια φωτο , όπου σε όλους τους αθλητές της εικόνας φαίνεται το πίσω μέρος του σώματος τους χωρίς να διακρίνονται πρόσωπα.. αλλά όπως είπε και ο Dr- 73 ''άστο καλύτερα''.. ευχαριστώ για τις συμβουλές, κι έκανα και ένα μικρό λάθος.. την ερώτηση έπρεπε να την έχω βάλει στο άλλο θέμα ''Ηθική και φωτογραφία δρόμου''.. αλλά μου διέφυγε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
star12 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 οταν ειναι δημοσιο event. ξερουν οι επωνυμοι απο ολα τα ειδη οτι θα φωτογραφηθουν και θα δημοσιευτει η εικονα τους καπου,το ιδιο και το πληθος που βλεπει το event.,οπως και σε συναυλιες οταν ειναι φωτογραφια δρομου η και παπαριτσιστικη,βλεπεις τη καινουριου στη γλυφαδα [λεμε τωρα σιγα τη προσωπικοτητα] τη τραβας και τη βαζεις στο ινστα ισως κει αν εχοχληθει η ιδια .μπορει να χεις προβλημα. γιατι ειναι προσωπικη της στιγμη.. Για αυτο το λογο και πεφτουν πολες μυνησεις στην αμερικη απο διασσημους σε παπαρατσι. Ενας λογος που δε θελω με τιποτα να κανω φωτογραφια δρομου.Γιατι ειναι σα να παραβιαζεις τη ιδιοτικη στιγμη του αλλου,και φυσικα μπορει να αντιδρασει με μια μυνηση πχ Οσο αφορα τα events ομωσ, το βρισκω ανοητο ο διασσημος,η ο αθλητης στη προκειμενη περιπτϝση, που συμμετειχε , να τα παρει με σενα που ανεβασες τη φωτο σε ενα σαιτ χωρις καπιο κερδος.. .οταν η ιδια φωτο ανεβηκε σε αλλες τοσες σαιτς και περιοδικα με κερδος για τους φωτογραφους η φωτορεπορτερς.. εκτος αν οι ιδιοι βαζουν ορο οτι θελουν οι φωτο τους να παιζει σε ενα συγκ σαιτ η περιοδικο Επισης στο ινστα ειναι ανεβασμενες χιλιαδες η εκ φωτος απο events απο ολο το κοσμο με αναγνωρισιμα προσωπα.οπως και στο φλικερ με φωτος απο τραγouδιστεσ στη σκηνη ερμηνευοντας .Με την ιδια λογικη να πεφτουν αντιδρασεις και κει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getapen Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2021 από Getapen 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestis1975 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSyk Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 καλησπέρα , κυκλάμινο κήπου, με nikkor micro af - d 60mm/ f2.8, iso 100 ,f11, 1/20 sec, τρίποδο , χειροκίνητη εστίαση, φυσικός φωτισμός χωρίς επεξεργασία ή περικοπή, και απαραίτητη άπνοια αέρα.. 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα