and_64 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άγιο Όρος, Σιμωνόπετρα, ίσως η πιο επιβλητική απο τις μονές... 2 φωτό που βγήκαν κατα την πολύμηνη παραμονή εκεί, όποτε προλαβαίναμε να ξεφύγουμε απο το πρόγραμμα και ο ουρανός μας έκανε τη χάρη! Η 1η είναι D7200+tokina 11-16, η 2η D810+nikkor 24-85 Με κλικ ανοιγουν φουλ στο flickr Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από and_64 18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, and_64 είπε Άγιο Όρος, Σιμωνόπετρα, ίσως η πιο επιβλητική απο τις μονές... 2 φωτό που βγήκαν κατα την πολύμηνη παραμονή εκεί, όποτε προλαβαίναμε να ξεφύγουμε απο το πρόγραμμα και ο ουρανός μας έκανε τη χάρη! Η 1η είναι D7200+tokina 11-16, η 2η D810+nikkor 24-85 Χάρη απαράμιλλη ........ ζητώ επίσημα άδεια να την αναδημοσιεύσω , φυσικά με την ανάλογη κοινοποίηση του ονόματος του δημιουργού , εφόσον αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο ! Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2021 από babisskg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
and_64 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, babisskg είπε Χάρη απαράμιλλη ........ ζητώ επίσημα άδεια να την αναδημοσιεύσω , φυσικά με την ανάλογη κοινοποίηση του ονόματος του δημιουργού , εφόσον αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο ! Φυσικά, κανένα πρόβλημα! Δεν ξερω αν σε αφήνει το flickr οπως είναι, αλλιώς πρέπει να τις ανεβάσω ενα cloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, and_64 είπε Φυσικά, κανένα πρόβλημα! Δεν ξερω αν σε αφήνει το flickr οπως είναι, αλλιώς πρέπει να τις ανεβάσω ενα cloud Θέλω να την ανεβάσω με κείμενο ανάλογο όχι στο Flickr , όπου δεν σε βρήκα , αλλά στο Instagram ....... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getapen Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, and_64 είπε Άγιο Όρος, Σιμωνόπετρα, ίσως η πιο επιβλητική απο τις μονές... 2 φωτό που βγήκαν κατα την πολύμηνη παραμονή εκεί, όποτε προλαβαίναμε να ξεφύγουμε απο το πρόγραμμα και ο ουρανός μας έκανε τη χάρη! Η 1η είναι D7200+tokina 11-16, η 2η D810+nikkor 24-85 Υπέροχες.. Απλά η πρώτη... Μου έφερε μνήμες από μια ζωή που δεν έχω ζήσει.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
and_64 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Getapen είπε Υπέροχες.. Απλά η πρώτη... Μου έφερε μνήμες από μια ζωή που δεν έχω ζήσει.. Ευχαριστώ! Επειδή είχα την τύχη να ζήσω το Όρος για λίγο παραπάνω απο 1 χρόνο το '17-'18 λογω δουλειάς η όλη εμπειρία είναι κάτι μοναδικό άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, ακόμα και για ανθρώπους που ανήκουν εντελώς αλλου θρησκευτικά.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSyk Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, and_64 είπε Άγιο Όρος, Σιμωνόπετρα, ίσως η πιο επιβλητική απο τις μονές... 2 φωτό που βγήκαν κατα την πολύμηνη παραμονή εκεί, όποτε προλαβαίναμε να ξεφύγουμε απο το πρόγραμμα και ο ουρανός μας έκανε τη χάρη! Η 1η είναι D7200+tokina 11-16, η 2η D810+nikkor 24-85 απλά εξαιρετικές.. και η απορία μου ... έχει αναφερθεί πως ο tokina dx στα 16mm σε ff δεν παρουσιάζει βιενετάρισμα ή πολύ λίγο.. οπότε είναι χρήσιμος και στους δυο τύπους αισθητήρων ίδιας μάρκας. Εχετε άποψη περί αυτού.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
and_64 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, NickSyk είπε απλά εξαιρετικές.. και η απορία μου ... έχει αναφερθεί πως ο tokina dx στα 16mm σε ff δεν παρουσιάζει βιενετάρισμα ή πολύ λίγο.. οπότε είναι χρήσιμος και στους δυο τύπους αισθητήρων ίδιας μάρκας. Εχετε άποψη περί αυτού.. Ευχαριστώ!! Ετσι εχω διαβάσει και γω αλλά μια φορά τον κούμπωσα στην 810 και δεν εχω κρατήσει τα καρέ δυστυχώς. Το σώμα τον διάβαζε σαν dx αυτοματα και με εβαζε στα 16mpix αν θυμάμαι σωστά χρησιμοποιώντας αυτοματα μικρότερο κομμάτι του αισθητήρα και δεν ψηνόμουν πολύ 😂 Πάντως σαν λύση ανάγκης σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελάχιστο crop ή διόρθωση του vignette στο post Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Snorky.GR είπε Εδώ όμως την πάτησες φίλε μου! Η συγκεκριμένη φωτό, μόνο αρχάριο φωτογράφο που δεν δείχνει......δείχνει έμπειρο και καλλιτέχνη συνάμα. Μπορεί άνετα να αρχειοθετηθεί σαν καλλιτεχνική φωτογραφία. Μπράβο! Σε ευχαριστώ πολύ! 🙏🙏🙏 Την ειχα φανταστεί με κίνηση στα σύννεφα, σαν του αγαπητού @and_64αλλα δυστυχώς είχα ελάχιστο αέρα, ήθελε πολύ μεγαλύτερο shutter (απο τα 10 sec που ειχα) αλλα κατι τέτοιο θα δυσκόλευε εμένα να μεινω τόση ωρα ακίνητος.. Θα το ξαναπροσπαθησω όπως και να εχει εκει.. Το οτι είμαι "αρχάριος" ομως δε μου χρυσώνει το χάπι, να τα ριχνω στο "ελα μωρέ αρχάριος είμαι δικαιολογείται" Δικαιολογείται φυσικά να κάνεις λάθη και να μάθεις μέσα απο αυτα, παρόλο αυτά είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου! Την καλησπέρα μου σε όλους! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, and_64 είπε Άγιο Όρος, Σιμωνόπετρα, ίσως η πιο επιβλητική απο τις μονές... 2 φωτό που βγήκαν κατα την πολύμηνη παραμονή εκεί, όποτε προλαβαίναμε να ξεφύγουμε απο το πρόγραμμα και ο ουρανός μας έκανε τη χάρη! Η 1η είναι D7200+tokina 11-16, η 2η D810+nikkor 24-85 Η πρώτη είναι ποίημα ....... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSyk Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, and_64 είπε Το σώμα τον διάβαζε σαν dx αυτοματα και με εβαζε στα 16mpix αν θυμάμαι σωστά χρησιμοποιώντας αυτοματα μικρότερο κομμάτι του αισθητήρα και δεν ψηνόμουν πολύ 😂 Πάντως σαν λύση ανάγκης σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελάχιστο crop ή διόρθωση του vignette στο post ευχαριστώ , μου λύθηκε η απορία.. πάντως η ανάλυση γενικά των φακών dx στα 16mpix (σωστό αυτό) στη σειρά 8xxx της nikon σε σχέση με π. χ. d610 , d750 όπου η ανάλυση είναι στα 10 mp για τους ίδιους φακούς, αυτό είναι ακόμη ένα συν της σειράς αυτής.. το ότι κοστίζει σαν σώμα και ζητάει καλούς φακούς ,αυτό είναι ένα άλλο θέμα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
and_64 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, NickSyk είπε ευχαριστώ , μου λύθηκε η απορία.. πάντως η ανάλυση γενικά των φακών dx στα 16mpix (σωστό αυτό) στη σειρά 8xxx της nikon σε σχέση με π. χ. d610 , d750 όπου η ανάλυση είναι στα 10 mp για τους ίδιους φακούς, αυτό είναι ακόμη ένα συν της σειράς αυτής.. το ότι κοστίζει σαν σώμα και ζητάει καλούς φακούς ,αυτό είναι ένα άλλο θέμα.. Ναι δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αντίστοιχη με την 7200, θέλει πολύ καλά γυαλιά αν θες να πάρεις το 100% του αισθητήρα και λόγω ανάλυσης είναι πιο εύκολα φανερό. Φαντάζομαι στην 850 θα είναι ακόμα περισσότερο! Αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή να δουλέψουμε για κάποιες λήψεις με τον παλιό 50αρη nikkor ai-s και η διαφορά σε σχέση με τον g σε ανάλυση και ειδικά στα άκρα ήταν χαοτική... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 58 λεπτά πριν, and_64 είπε Ναι δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αντίστοιχη με την 7200, θέλει πολύ καλά γυαλιά αν θες να πάρεις το 100% του αισθητήρα και λόγω ανάλυσης είναι πιο εύκολα φανερό. Φαντάζομαι στην 850 θα είναι ακόμα περισσότερο! Αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή να δουλέψουμε για κάποιες λήψεις με τον παλιό 50αρη nikkor ai-s και η διαφορά σε σχέση με τον g σε ανάλυση και ειδικά στα άκρα ήταν χαοτική... Υπέρ τίνος ...... διότι έχω τις άριστες εντυπώσεις από τον ai - s ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgerapp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Τι ωραίο νημα !!!!! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
and_64 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, babisskg είπε Υπέρ τίνος ...... διότι έχω τις άριστες εντυπώσεις από τον ai - s ...... Επειδή κάναμε ψηφιοποίηση και οχι τέχνη, έπρεπε να παίρνουμε οσο το δυνατόν πιο κοντά στο 100% του αισθητήρα που σήμαινε να γεμίζει το κάδρο με το αντικείμενο. Στις γωνίες, σε μερικές εστιακές αποστάσεις και αναγκαστικά κλειστό διάφραγμα πάντα (~f8-f11) είχαμε θέματα σε οξύτητα. Οχι παντού, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν πολύ ορατό. Προφανώς δεν μιλάμε για τυπική χρήση που κανείς ποτε δεν θα ψάξει σε 100% μεγέθυνση τι κάνει η κάθε γωνία του κάδρου... Τελοσπαντων είναι μια τεράστια κουβέντα αυτή, αν το πάμε πολύ μακριά θα έπρεπε να γίνει αυτή η δουλειά με μεσαίο φορμά ουτε καν με d810 αλλά αυτό δεν ήταν τελικά τεχνικά εφικτό οπότε το σύνολο σχεδόν του έργου εχει γίνει με αυτή τη μηχανή +60αρη nikkor micro! Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από and_64 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα