Cntrl+X Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Agmourk είπε Visual performance is also interfered by the wind turbine. If wind turbines are designed and planned carefully, many of these negative impacts can be minimized." Γι'αυτό και είπα στην κατακλείδα ότι δεν είμαι από θέση αρχής ενάντια στις ανεμογεννήτριες και στην αιολική ενέργεια. Είμαι υπέρ υπό προϋποθέσεις. Και το ερώτημα επανέρχεται: Μπορεί η ερήμωση που βλέπουμε στα δάση της Στερεάς για χάρη των αιολικών πάρκων να αποκληθεί ενεργειακός σχεδιασμός; Δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι πλέον δε θα απαιτούνται καν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων όσο μεγάλο και αν είναι ένα αιολικό πάρκο, όσα δέντρα κι αν κοπούν, αρκεί να δηλώνεται ως σύνολο επιμέρους αιολικών πάρκων; ή το γεγονός ότι χάρη στο νόμο Χατζηδάκη θα δούμε σημεία και τέρατα και στις περιοχές Natura; Υπάρχει κάποιο αποδεκτό τέλος πάντων όριο που θα πρέπει να καταστρέψουμε δάση, με όλα τα επακόλουθα (διάβρωση εδάφους, διάλυση τοπικών οικοσυστημάτων / άγριας ζωής κλπ) ή απλώς δε μας νοιάζει; Και εάν εν πάσει περιπτώσει μας νοιάζει, τι ακριβώς κάνουμε; Τι κάνεις εσύ συγκεκριμένα ως μηχανικός για τη μετατροπή των καταπράσινων βουνών της Στερεάς σε κρανίου τόπο; Με ποιό τρόπο καταγγέλεις ή αναδεικνύεις το θέμα; ή δεν είναι αυτό το θέμα; Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2021 από Cntrl+X 1
Agmourk Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 8 minutes ago, Cntrl+X said: Γι'αυτό και είπα στην κατακλείδα ότι δεν είμαι από θέση αρχής ενάντια στις ανεμογεννήτριες και στην αιολική ενέργεια. Είμαι υπέρ υπό προϋποθέσεις. Και το ερώτημα επανέρχεται: Μπορεί η ερήμωση που βλέπουμε στα δάση της Στερεάς για χάρη των αιολικών πάρκων να αποκληθεί ενεργειακός σχεδιασμός; Δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι πλέον δε θα απαιτούνται καν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων όσο μεγάλο και αν είναι ένα αιολικό πάρκο, όσα δέντρα κι αν κοπούν, αρκεί να δηλώνεται ως σύνολο επιμέρους αιολικών πάρκων; ή το γεγονός ότι χάρη στο νόμο Χατζηδάκη θα δούμε σημεία και τέρατα και στις περιοχές Natura; Υπάρχει κάποιο αποδεκτό τέλος πάντων όριο που θα πρέπει να καταστρέψουμε δάση, με όλα τα επακόλουθα (διάβρωση εδάφους, διάλυση τοπικών οικοσυστημάτων / άγριας ζωής κλπ) ή απλώς δε μας νοιάζει; Και εάν εν πάσει περιπτώσει μας νοιάζει, τι ακριβώς κάνουμε; Τι κάνεις εσύ συγκεκριμένα ως μηχανικός για τη μετατροπή των καταπράσινων βουνών της Στερεάς σε κρανίου τόπο; Με ποιό τρόπο καταγγέλεις ή αναδεικνύεις το θέμα; ή δεν είναι αυτό το θέμα; Τα θέματα τα οποία αναφέρεις αφορούν τον χωροταξικό σχεδιασμό καθώς επίσης και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Εγώ εξ' αρχής έχω απαντήσει στην ανακρίβεια ότι οι ανεμογεννητρίες κάνουνε κακό. Και έχω τονήσει σε όλα τα μηνύματα, όπως και άλλοι απο πάνω, ότι δεν είναι πανάκεια και πρέπει να δρούν συμπληρωματικά. Παν μέτρον, άριστον. ΟΜΩΣ, εφ' όσον μου μιλάς επι προσωπικού (και να με συγχωρείτε οι υπόλοιποι), η "δουλειά μου" είναι να επιμορφώνω κόσμο σε θέματα για τα οποία η παραπληρόφόρηση επικρατεί (όπως φαίνεται και απο τα παραδείγματα σου). Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος, δεν ξέρω για τις περιοχές natura. Όλα είναι θέμα σχεδιασμού. Εάν γίνονται εκπτώσεις σε θέματα σχεδιασμού δεν είναι κάτι που μπορώ να το ελέγξω. Ωστόσο, συμπεριφορές και απόψεις (και ειρωνείες) όπως αυτές που εκφέρεις έφεραν την Ήπειρό να πληρώνει το πετρέλαιο 1,30€, ενώ θα μπορούσε να έχει φυσικό αέριο (γιατί επικράτησε η άποψη "μας καταστρέφουνε το δάσος, πάνε τα ζωάκια" στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας). Οπότε, προτιμώ να αναδυκνείω το θέμα της αμάθειας και της επιτηδευμένης άγνοιας, παρά το πως πραγματοποιείται ο χωροταξικός σχεδιασμός. Επιτέλους, διαχωρείστε τα πράγματα στο μυαλό σας. Διότι, τελικά τελικά, όταν κάποιος είναι ενημερώμενος και επιμορφώμενος κάνει μεγαλύτερο "καλό" μακροπρόθεσμα παρά "κακό" πρόσκαιρα. Υγ1. Στα ξερονήσια γιατί δεν δέχονται να μπούνε που δεν υπάρχουν δάση? Ας είμαστε σοβαροί επιτέλους και ας προχωράμε στα ίδια βήματα που προχωράει και η τεχνολόγια. Ευκολότερη γίνεται η ζωή μας και απολαυστικότερη η καθημερινότητα μας. Δεν είναι κακό. Υγ2. Τα φωτοβολταικά πάρκα έχουν μεγαλύτερη απόδοση (MW) αλλά τα υλικά που χρησιμοποιούν δεν είναι εύκολα ανακυκλώσιμα και είναι τοξικά για το περιβάλλον (αρκετά περισσότερο απο τις ανεμογέννητριες). Αλλά εκεί, δεν μας ενοχλεί κάτι. Πήρε επιδότηση ο κόσμος και έκλεισε τα μάτια. Και φυσικά το γεγονός ότι όλη η πεδιάδα της Πτολεμαίδας έχει δημοπρατηθεί, δεν αναφέρεται κάπου. Ας ασχοληθούμε με τις ανεμογεννήτριες..! Είπαμε, ενημέρωση και επιμόρφωση. 1
Ntinlanden Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδια....και να μη το έλεγα ο άτιμος... Ας μοιράσουμε τις φωτογραφικες μας ματιές και ας αφήσουμε αυτο το θεμα.. 🙂 Ανέστη, εσυ φταις 😄 ΥΓ.: εχω μπόλικες με γεννήτριες..αλλά δεν τις εχω φτιαξει καν..θα φτιαξω κ εγω μερικες τετοιες ετσι για την αλητεία! Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2021 από Ntinlanden 1 2
georgerapp Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Νομίζω εχει δικιο ο φίλος , δεν το αφηνουμε καλύτερα ; Το 70% της μερας μου ειναι κατω απο ένα σασσι κ μισώ την Αθήνα οσο δεν παει λόγο μπετου . Δε θελω να διαβάζω για ερημοποίηση πράσινου κ κακο στην πανίδα μας , ας ισχύει ,με στεναχωρεί . Θα το ψάξω καθότι ενδιαφέροντα για την ζωη μας . Αλλα οχι εδω . Εδω είναι ωραία . Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2021 από georgerapp 2
Cntrl+X Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Agmourk είπε Τα θέματα τα οποία αναφέρεις αφορούν τον χωροταξικό σχεδιασμό καθώς επίσης και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Εγώ εξ' αρχής έχω απαντήσει στην ανακρίβεια ότι οι ανεμογεννητρίες κάνουνε κακό. Και έχω τονήσει σε όλα τα μηνύματα, όπως και άλλοι απο πάνω, ότι δεν είναι πανάκεια και πρέπει να δρούν συμπληρωματικά. Παν μέτρον, άριστον. ΟΜΩΣ, εφ' όσον μου μιλάς επι προσωπικού (και να με συγχωρείτε οι υπόλοιποι), η "δουλειά μου" είναι να επιμορφώνω κόσμο σε θέματα για τα οποία η παραπληρόφόρηση επικρατεί (όπως φαίνεται και απο τα παραδείγματα σου). Δεν ξέρω τι λέει ο νόμος, δεν ξέρω για τις περιοχές natura. Όλα είναι θέμα σχεδιασμού. Εάν γίνονται εκπτώσεις σε θέματα σχεδιασμού δεν είναι κάτι που μπορώ να το ελέγξω. Ωστόσο, συμπεριφορές και απόψεις (και ειρωνείες) όπως αυτές που εκφέρεις έφεραν την Ήπειρό να πληρώνει το πετρέλαιο 1,30€, ενώ θα μπορούσε να έχει φυσικό αέριο (γιατί επικράτησε η άποψη "μας καταστρέφουνε το δάσος, πάνε τα ζωάκια" στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας). Οπότε, προτιμώ να αναδυκνείω το θέμα της αμάθειας και της επιτηδευμένης άγνοιας, παρά το πως πραγματοποιείται ο χωροταξικός σχεδιασμός. Επιτέλους, διαχωρείστε τα πράγματα στο μυαλό σας. Διότι, τελικά τελικά, όταν κάποιος είναι ενημερώμενος και επιμορφώμενος κάνει μεγαλύτερο "καλό" μακροπρόθεσμα παρά "κακό" πρόσκαιρα. Υγ1. Στα ξερονήσια γιατί δεν δέχονται να μπούνε που δεν υπάρχουν δάση? Ας είμαστε σοβαροί επιτέλους και ας προχωράμε στα ίδια βήματα που προχωράει και η τεχνολόγια. Ευκολότερη γίνεται η ζωή μας και απολαυστικότερη η καθημερινότητα μας. Δεν είναι κακό. Υγ2. Τα φωτοβολταικά πάρκα έχουν μεγαλύτερη απόδοση (MW) αλλά τα υλικά που χρησιμοποιούν δεν είναι εύκολα ανακυκλώσιμα και είναι τοξικά για το περιβάλλον (αρκετά περισσότερο απο τις ανεμογέννητριες). Αλλά εκεί, δεν μας ενοχλεί κάτι. Πήρε επιδότηση ο κόσμος και έκλεισε τα μάτια. Και φυσικά το γεγονός ότι όλη η πεδιάδα της Πτολεμαίδας έχει δημοπρατηθεί, δεν αναφέρεται κάπου. Ας ασχοληθούμε με τις ανεμογεννήτριες..! Είπαμε, ενημέρωση και επιμόρφωση. Τι κι αν γράφω ότι δεν είμαι από αρχής αντίθετος σε ένα εργαλείο; Μάταιος κόπος. Και γιατί θα πρέπει εγώ να απολογηθώ αν κάποιοι δε θέλουν να μπούν ανεμογεννήτριες σε ξερονήσια; Συγνώμη αλλά υποβαθμίζεις το κύριο θέμα που είναι το πως εφαρμόζεται ο σχεδιασμός εγκατάστασης αιολικών πάρκων. Ειδικά εσύ θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα αντί να δηλώνεις αποστασιοποίηση. Και στο κάτω το ερώτημα είναι επιστημονικό: Είναι ή όχι αυτό που βλέπουμε στη χώρα μας εφαρμογή των νεότερων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τον ενεργειακό σχεδιασμό; Δεν είναι δείγμα ανεξαρτησίας της επιστημονικής σκέψης το να κάνεις συζήτηση για το διαμέτρημα που έχουν οι σφαίρες αλλά όχι για τον πόλεμο. Δε θα βλάψει την ενημέρωσή ή την επιμόρφωσή σου αν κάνεις μια βόλτα Βοιωτία - Φωκίδα μεριά και να μας πείς αν αυτό το αίσχος της καταστροφής δασών είναι επιστήμη. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2021 από Cntrl+X 1
anestis1975 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Παιδια....και να μη το έλεγα ο άτιμος... Ας μοιράσουμε τις φωτογραφικες μας ματιές και ας αφήσουμε αυτο το θεμα.. 🙂 Ανέστη, εσυ φταις 😄 ΥΓ.: εχω μπόλικες με γεννήτριες..αλλά δεν τις εχω φτιαξει καν..θα φτιαξω κ εγω μερικες τετοιες ετσι για την αλητεία! αχαχχα ... ναι το κατάλαβα ... δεν ειχα όμως τέτοιο σκοπό Οι ανεμογεννήτριες είναι το θέμα μου σε μια έκθεση που θέλουμε να κάνουμε με μια ομάδα (αν τα καταφέρουμε τελικα ) και είπα να ανεβάσω μερικές Η αλήθεια ειναι οτι με γοητεύουν ως φωτογραφικό θέμα !!! Τωρα μια μέρα θα παω και στα Σέρρες όποτε κατάλαβαίνεις πόσες θα ανεβάσω ...🤣🤣🤣😎😎😎😁😁😁 1
DVaderLa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Τι κι αν γράφω ότι δεν είμαι από αρχής αντίθετος σε ένα εργαλείο; Μάταιος κόπος. Και γιατί θα πρέπει εγώ να απολογηθώ αν κάποιοι δε θέλουν να μπούν ανεμογεννήτριες σε ξερονήσια; Συγνώμη αλλά υποβαθμίζεις το κύριο θέμα που είναι το πως εφαρμόζεται ο σχεδιασμός εγκατάστασης αιολικών πάρκων. Ειδικά εσύ θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα αντί να δηλώνεις αποστασιοποίηση. Και στο κάτω το ερώτημα είναι επιστημονικό: Είναι ή όχι αυτό που βλέπουμε στη χώρα μας εφαρμογή των νεότερων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τον ενεργειακό σχεδιασμό; Δεν είναι δείγμα ανεξαρτησίας της επιστημονικής σκέψης το να κάνεις συζήτηση για το διαμέτρημα που έχουν οι σφαίρες αλλά όχι για τον πόλεμο. Δε θα βλάψει την ενημέρωσή ή την επιμόρφωσή σου αν κάνεις μια βόλτα Βοιωτία - Φωκίδα μεριά και να μας πείς αν αυτό το αίσχος της καταστροφής δασών είναι επιστήμη. Η συζήτηση ξεκίνησε με το ερώτημα αν οι ανεμογεννήτριες κάνουν κακό. Οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν κακό. Ο σχεδιασμός είναι άλλο θέμα, και επειδή είμαστε εμείς άχρηστοι σαν κράτος, δεν κάνει την αιολική ενέργεια κακή. Αντίστοιχα αν κάποιος βγάλει το μάτι του με ένα στυλό, δε σημαίνει ότι πρέπει να απαγορέψουμε τα στυλό. Τέλος, θα μπορούσες να αντιπροτείνεις κάτι στον τομέα της ενέργειας;
Cntrl+X Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, DVaderLa είπε Η συζήτηση ξεκίνησε με το ερώτημα αν οι ανεμογεννήτριες κάνουν κακό. Οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν κακό. Ο σχεδιασμός είναι άλλο θέμα, και επειδή είμαστε εμείς άχρηστοι σαν κράτος, δεν κάνει την αιολική ενέργεια κακή. Αντίστοιχα αν κάποιος βγάλει το μάτι του με ένα στυλό, δε σημαίνει ότι πρέπει να απαγορέψουμε τα στυλό. Τέλος, θα μπορούσες να αντιπροτείνεις κάτι στον τομέα της ενέργειας; Σωστά. Όσον αφορά την αιολική ενέργεια θα πρότεινα ανεμογεννήτριες μόνο σε φαλακρά από δάση τοπία, σχετικά απομακρυσμένα από πληθυσμούς και άγρια ζωή όσο είναι εφικτό. Στην Ελλάδα ειδικά μας έχει μείνει ελάχιστη και πιθανόν λύσεις όπως του λιγνίτη να είναι και πιο κατάλληλες. Προσυπογράφω επίσης τις προτάσεις που υιοθετήθηκαν στο άρθρο που παρέθεσα. Αυτό που σίγουρα δε μπορώ να υιοθετήσω ως εναλλακτική είναι η μαζική καταστροφή της χλωρίδας για χάρη της ενέργειας όπως συμβαίνει τώρα. 2
babisskg Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, Snorky.GR είπε Ενας μικρός φίλος.... Με φοβερή φωτογένεια μάλιστα ........ 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα