NickSyk Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, Dr_73 είπε NickSyk πολύ ωραία η φωτογραφία. Νομίζω ότι ανέφερες και τη βασικότερη αρχή της μάκρο φωτογραφίας. ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ. Για πες , τα 60mm σου φαίνονται λίγα , με την έννοια ότι πρέπει να είσαι πολύ κοντά στο θέμα ; Είναι το βασικό παράπονο των χρηστών του φακού΄ Σίγουρα ένας 90 ή 100 mm macro σε μηχανή πλήρους καρέ , δίνει μια καλύτερη ευχέρεια στην απόσταση θέματος - μηχανής + πιό σφιχτό κάδρο , και πιθανόν λίγο περισσότερο βάθος πεδίου (για ίδιο διάφραγμα) μιας και αυξάνει η απόσταση για το ίδιο κάδρο. Αυτό θεωρώ το προσπερνάς όταν μάθεις λίγο τον φακό. Απ΄' την λίγη χρήση του κατάλαβα ότι εδώ θέλει υπομονή, προσοχή στον φωτισμό , μεγάλη ακρίβεια στην εστίαση ,αν το θέμα είναι ακίνητο ή όχι και τρίποδο όπου βολεύει για χαμηλά iso. Στην απλή εικόνα που παραθέτω με τον χάρακα - για μέτρο σύγκρισης - δεν έχει γίνει περικοπή ούτε επεξεργασία (τα κυκλάκια είναι πινέζες)! , ήθελα να δω τι χρώματα δίνει ο φακός.. τα οποία μου αρέσουν. Υ.Γ. η μπλε γραμμή στον χάρακα είναι από χρήση και όχι χρωματική εκτροπή. 4
georgerapp Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Θα σας βαλω καποιες εικονες που σηματοδότησαν την αλλαγη μου ως προς το τι είναι φωτογραφία . Προσοχή ειμαι ακομα νουμπας ! Γνωρισα την φωτογραφία πιο καλα μεσα από κινητά . Δηλαδη οπως στην πραγματικότητα λεμε "δεν εχω βγει ποτε από Ελλάδα " . Ενας φιλος τοτε μου εδωσε να "παιξω" μια w220 sony . Για πρώτη φορά ειδα εικονες χωρίς οξύτητα , χωρις nr κ παστέλι του θανάτα , γνώρισα τον κοκο του θορύβου που ειναι όμορφος πολλες φορές , σίγουρα πιο ωραιος απο το noise reduction , γνώρισα εικονες που δεν ηταν hdr , ειχαν καμμένα φωτεινά είχαν σκοτεινά είχαν ψυχή , κ φυσικά ειδα το ανθρώπινο δέρμα εξω απο τις jpeg των κινητών που το "βιάζουν " . Και γενικά ηταν η αρχη να γνωρίσω την φωτογραφία λιγο καλύτερα . 14
babisskg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, georgerapp είπε Θα σας βαλω καποιες εικονες που σηματοδότησαν την αλλαγη μου ως προς το τι είναι φωτογραφία . Προσοχή ειμαι ακομα νουμπας ! Γνωρισα την φωτογραφία πιο καλα μεσα από κινητά . Δηλαδη οπως στην πραγματικότητα λεμε "δεν εχω βγει ποτε από Ελλάδα " . Ενας φιλος τοτε μου εδωσε να "παιξω" μια w220 sony . Για πρώτη φορά ειδα εικονες χωρίς οξύτητα , χωρις nr κ παστέλι του θανάτα , γνώρισα τον κοκο του θορύβου που ειναι όμορφος πολλες φορές , σίγουρα πιο ωραιος απο το noise reduction , γνώρισα εικονες που δεν ηταν hdr , ειχαν καμμένα φωτεινά είχαν σκοτεινά είχαν ψυχή , κ φυσικά ειδα το ανθρώπινο δέρμα εξω απο τις jpeg των κινητών που το "βιάζουν " . Και γενικά ηταν η αρχη να γνωρίσω την φωτογραφία λιγο καλύτερα . Όλα καλά , αυτό όμως με το να λες συνέχεια πως είσαι νούμπας ....... λες κι' εμείς είμαστε επαγγελματίες . 1
georgerapp Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δεν ξέρω ορολογίες ! Τι να πω ; Εχω μια κάμερα με σταθερό φακό κ ειμαι μέχρι εκει . Δε ξερω να μετατρέπω mm σε ff , δε ξερω καλα καλα να διαβάζω τους φακούς . Κ στην δικια μου δεν ξερω ενσυνείδητα να επιλέξω χειρισμούς . Ένα κλείστρο ξερω !!!!!! Α ! Και iso . 1
babisskg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 33 λεπτά πριν, georgerapp είπε Δεν ξέρω ορολογίες ! Τι να πω ; Εχω μια κάμερα με σταθερό φακό κ ειμαι μέχρι εκει . Δε ξερω να μετατρέπω mm σε ff , δε ξερω καλα καλα να διαβάζω τους φακούς . Κ στην δικια μου δεν ξερω ενσυνείδητα να επιλέξω χειρισμούς . Ένα κλείστρο ξερω !!!!!! Α ! Και iso . Το ίδιο κι' εγώ , συνεχώς μαθαίνω ! 2
NickSyk Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, babisskg είπε Το ίδιο κι' εγώ , συνεχώς μαθαίνω ! Όπως όλοι μας.. άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.. Απόψε βραδάκι , μετά την βροχή - στην έρημη προκυμαία - όπου οι λάμπες φθορισμού τονίζουν την φθορά στους κυβόλιθους απ' την αλμύρα της θάλασσας , κι αυτό μου έκανε ΄΄ κλικ '' . 46mm, iso 125, 2.5 sec , f 8 και τρίποδο. 8
babisskg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Lumix G2 με αντάπτορα , συν έναν Nikon 50 f/1.8D με CPL φιλτράκι της Tianya . 6
Cntrl+X Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/10/2021 στις 12:51 ΜΜ, Dr_73 είπε 'Ηθελα να δώσω αποχρώσεις παλιού θετικού φίλμ , έντονου καλοκαιρινού ήλιου και να τονίσω τα σύννεφα και τη θάλασσα.Όταν την είχα βγάλει , είχα βάλει ένα αρχαίο Hama φίλτρο , sky , μπροστά, που δίνει εξαρχής αποχρώσεις 70s. Και πάντα γρήγορες ταχύτητες, πιο γρήγορες από 1/80. Ωραία. Αλλά αυτό θα στη βελτίωνε πιθανότατα 😉: Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από Cntrl+X
Dr_73 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Ωραία. Αλλά αυτό θα στη βελτίωνε πιθανότατα 😉: Που είδες τη σκόνη ; Ο φακός μόλις είχε έρθει απο καθαρισμα και η μηχανή είναι καθαρή.
pifilos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Που είδες τη σκόνη ; Ο φακός μόλις είχε έρθει απο καθαρισμα και η μηχανή είναι καθαρή. Νομίζω σε αυτά αναφέρεται. 2
Cntrl+X Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Dr_73 είπε Που είδες τη σκόνη ; Ο φακός μόλις είχε έρθει απο καθαρισμα και η μηχανή είναι καθαρή. Δεν αμφιβάλλω. Μόνο πες μου που την πήγες για καθάρισμα. Δε ρωτάω για μένα, για ένα φίλο είναι 😁. 1 ώρα πριν, pifilos είπε Νομίζω σε αυτά αναφέρεται. Ευχαριστώ, με γλίτωσες από τον κόπο! 1
anestis1975 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Καλησπερα σας σήμερα λογο καιρού ο πειραματίστηκα λιγο και εγώ . Δεν εχω micro φακο οι φωτο ειναι με τον κλασικό 50mm f1,8 . Χρησιμοποίησα ενα speedlight της godox για τις σκιές !! 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα