Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θα ήθελα να αναβαθμίσω το σύστημα μου,μιας και πούλησα τον i5 4570 μου.

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

ελαφρύ gaming(league of legends), programming ( απλό σε Matlab,C, Golang) και browsing.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω ένα tv monitor 1080p που με καλήπτει 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Επαρχία-Ξάνθη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

κυρίως από ένα λόγω μεταφορικών

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . 

Θα μπουν windows 10 και Linux Mint

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Hardware που ήδη έχω Έχω sata ssd, κάρτα γραφικών 750 ti 2gb,κουτι coolermaster silencio 550, και τροφοδοτικο 
Thermaltake Smart SE 730W Semi Modular 80 Plus Bronze, επίσης έχω την ψυχτρα 212 evo

Ψάχνω !!!!

Μητρική

Επεξεργαστή

Ram.

Ποιά είναι η γνώμη σας για το ακόλουθο combo ?

ASROCK H410M-HVS

https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h410m-hvs-retail-p-PER.529101

i3 10100f

https://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i3-10100f-360ghz-lga1200-box-p-PER.558794

TEAM GROUP TDZGD48G3200HC16C01 T-FORCE DARK Z SERIES 8GB DDR4 3200MHZ 

https://www.e-shop.gr/ram-team-group-tdzgd48g3200hc16c01-t-force-dark-z-series-8gb-ddr4-3200mhz-grey-p-PER.323344

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από mikemart
Δημοσ.
23 ώρες πριν, nickol-us είπε

Στο budget που κοιτάς δε νομίζω πως μπορείς να πας για κάτι άλλο. Τα κομμάτια που διάλεξες είναι μια χαρά

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Η μόνη μου αποροία είναι για τις Ram, είναι αξιόπιστη η Team Group? Ξέρω πως η μητρική δεν υποστηρίζει 3000Mhz , απλά έλεγα να τις πάρω μήπως αλλάξω σε Ryzen στο μέλλον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω πάντως είναι η πιο φτηνή και απ'ότι βλέπω έχεις διαλέξει ότι φτηνότερο υπάρχει όποτε.... Κανονικά θα σου πρότεινα μητρική με 4 slot και 2x4gb ram με ακόμη 2 ελεύθερα για μελλοντική αναβάθμιση... όμως δε σε παίρνει λόγω budget. Αντί πάντως για teamgroup θα σου έλεγα Patriot Viper Elite. Ο χρονισμός δεν παίζει σημαντικό ρόλο, η μητρική θα τον ρίξει εκεί που πρέπει για να δουλέψει, πάντως με αυτό τον επεξεργαστή δε θα πάει πάνω απο 2666mhz

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συγγνώμη για το σπαμ , αλλά μιας και είμαι ένα βήμα πριν πάω να τα παραλάβω, αξίζει να αγοράσω τώρα ή να περιμένω για i3 11ης γενιάς;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mikemart είπε

Συγγνώμη για το σπαμ , αλλά μιας και είμαι ένα βήμα πριν πάω να τα παραλάβω, αξίζει να αγοράσω τώρα ή να περιμένω για i3 11ης γενιάς;

αξίζει επειδή έχουν χαμηλή τιμή. Διαφορετικά πας σε 3-4 μηνες αναμονη + μεγαλυτερη τιμη

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

αξίζει επειδή έχουν χαμηλή τιμή. Διαφορετικά πας σε 3-4 μηνες αναμονη + μεγαλυτερη τιμη

Τέλεια ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση !

Δημοσ.

Καλησπέρα, παρέλαβα τα κομμάτια, το έστησα και όλα καλά μέχρι εδώ.

Στο HWMonitor, ωστόσο βλέπω κάποιες υψηλές θερμοκρασίες στα tmpin6,8 . Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών είναι μαξ στους 30 βαθμούς (σε idle μου βγάζει τόσο).

Το έψαξα λίγο και είδα ότι ίσως δεν υπάρχουν αυτοί οι αισθητήρες στην μητρική και βγάζει τυχαίες τιμές. Ισχύει;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1.PNG

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mikemart είπε

Καλησπέρα, παρέλαβα τα κομμάτια, το έστησα και όλα καλά μέχρι εδώ.

Στο HWMonitor, ωστόσο βλέπω κάποιες υψηλές θερμοκρασίες στα tmpin6,8 . Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών είναι μαξ στους 30 βαθμούς (σε idle μου βγάζει τόσο).

Το έψαξα λίγο και είδα ότι ίσως δεν υπάρχουν αυτοί οι αισθητήρες στην μητρική και βγάζει τυχαίες τιμές. Ισχύει;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1.PNG

ναι, ισχύει. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mikemart είπε

Ωραία, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ΑΜΕΣΗ απάντηση!

Πολύ καλό μηχάνημα , μπράβο για την επιλογή σου.

Στις 11/1/2021 στις 4:01 ΜΜ, nickol-us είπε

Δεν ξέρω πάντως είναι η πιο φτηνή και απ'ότι βλέπω έχεις διαλέξει ότι φτηνότερο υπάρχει όποτε.... Κανονικά θα σου πρότεινα μητρική με 4 slot και 2x4gb ram με ακόμη 2 ελεύθερα για μελλοντική αναβάθμιση... όμως δε σε παίρνει λόγω budget. Αντί πάντως για teamgroup θα σου έλεγα Patriot Viper Elite. Ο χρονισμός δεν παίζει σημαντικό ρόλο, η μητρική θα τον ρίξει εκεί που πρέπει για να δουλέψει, πάντως με αυτό τον επεξεργαστή δε θα πάει πάνω απο 2666mhz

Μια χαρά είναι η μητρική , αν πάει σε ακριβή με 4 dimms , τον συμφέρει καλύτερα να πετάξει στα σκουπίδια τις παλιές μνήμες - ποιο φθηνά θα του έρθει.

5 λεπτά πριν, mikemart είπε

Ωραία, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ΑΜΕΣΗ απάντηση!

Παρόλες τις φήμες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπορείς να αναβαθμίσεις σε 11ης

Πέρα ότι μπορείς να πας σε έναν με περισσότερους πυρήνες , να υπολογίσεις και στο +50% τα ενσωματωμένα γραφικά (θα παίζει LOL/DOTA/ESPORTS & fortnite στα low)

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...