Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θέλω ναρωτισω κάτι σε όλους εσάς που γνωρίζετε μπορώ να αλλάξω επιξεργαστη από i3 σε i7 όταν είναι ίδια γενιά και ίδιο socket  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αν θες επιβεβαίωση, με τον τύπο της μητρικής σου πας και κοιτάς το cpu support list, υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να χρειαστεί flash το bios. Αν αυτά που γράφω σου φαίνονται κινέζικα δώσε περισσότερα στοιχεία (μητρικής κτλ) να στα βρω

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Μητρική μου είναι gigabayte h61 p61 3 gene 

Θα έχω το ίδιο ανεμιστιρακη  η ότι στο διαλο έχει αυτό το. i3  και κάτι ακόμα το i3 είναι 22nm το ίδιο και το i7  καθώς και γράφει κάτι Ivy  και τα2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ είναι το support cpu list της μητρικής σου. Κατά πρώτον κοιτάς αν ο επεξεργαστής που θες να βάλεις είναι μέσα. Κατα δεύτερον θα κοιτάξεις την στήλη που λέει wattage. Αν ο επεξεργαστής που θα βάλεις έχει μεγαλύτερο TDP τότε ίσως να ανεμιστηράκι(ψύκτρα) να μην κάνει. Όχι οτι δε θα δουλέψει κιόλας απλά ίσως δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες και μειώσει την ζωή του επεξεργαστή ή/και να κολλάει.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εδώ είναι το support cpu list της μητρικής σου. Κατά πρώτον κοιτάς αν ο επεξεργαστής που θες να βάλεις είναι μέσα. Κατα δεύτερον θα κοιτάξεις την στήλη που λέει wattage. Αν ο επεξεργαστής που θα βάλεις έχει μεγαλύτερο TDP τότε ίσως να ανεμιστηράκι να μην κάνει. Όχι οτι δε θα δουλέψει κιόλας απλά ίσως δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες και μειώσει την ζωή του επεξεργαστή.

Πως καταλαβαίνεις αν χρειάζεται bios update. Εγώ έχω μια παλιά μητρική και είπα να την αλλάξω την cpu μιας που έχω μια λίγο καλύτερη. Μέσα στο site μου έχει να κατεβάσω το bios νομίζω αλλά τόσο παλιά συστήματα πιστεύεις ότι θέλουν bios update? Νομίζω πως τα πιο καινούργια μοντέλα θέλουν bios update.
Μητρική Asus P5KC

Intel Pentium E5700 3.00GHz

Cpu support https://www.asus.com/me-en/Motherboards/P5KC/HelpDesk_CPU/

Δημοσ.

Αν ο επεξεργαστής έχει κυκλοφορήσει μετά την μητρική ναι γίνεται να θέλει update. Αν κοιτάξεις στο support list που έδωσες γράφει πάνω Validated since BIOS και στη στήλη έναν αριθμό (version BIOS). Αν η cpu κυκλοφόρησε μετά μπορεί να μην περιέχει τους κατάλληλους drivers  να την οδηγήσει  σωστά, υπάρχει περίπτωση και να παίξει όμως με μεγάλη πιθανότητα BSOD κτλ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickol-us είπε

Αν ο επεξεργαστής έχει κυκλοφορήσει μετά την μητρική ναι γίνεται να θέλει update. Αν κοιτάξεις στο support list που έδωσες γράφει πάνω Validated since BIOS και στη στήλη έναν αριθμό (version BIOS). Αν η cpu κυκλοφόρησε μετά μπορεί να μην περιέχει τους κατάλληλους drivers  να την οδηγήσει  σωστά, υπάρχει περίπτωση και να παίξει όμως με μεγάλη πιθανότητα BSOD κτλ

Ευχαριστώ, θα το τσεκάρω :) 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Πως καταλαβαίνεις αν χρειάζεται bios update.

Εγώ όταν έβαλα 771 XEON είχα το παρακάτω πρόβλημα και η αιτία ήταν η έλλειψη microcodes από το BIOS:

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Εγώ όταν έβαλα 771 XEON είχα το παρακάτω πρόβλημα και η αιτία ήταν η έλλειψη microcodes από το BIOS:

Με xeon από τι ξέρω λογικό είναι να θέλει bios update, καθώς είναι διαφορετικού τύπου από τους κλασικούς intel.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeR1_700 είπε

Πως καταλαβαίνεις αν χρειάζεται bios update

Στη λιστα με τα supported cpu που ανεβασες λεει διπλα απο ποια bios version k μετα δουλευει ο καθενας.. Δες ποιον cpu θες, ποιο bios εχεις τωρα και συγκρινε να δεις αν εισαι καλυμενος με αυτη που εχεις τωρα.. Παντως δεν χανεις τιποτα να βαλεις το τελευταιο 😁

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...