Προς το περιεχόμενο

Windows σε παλιό laptop ;

tsiblinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα έχω ένα παλιό λάπτοπ Lenovo με Intel Pentium Dual-Core  T4300 2.10GHz και 4GB ram ( αλλαγμένη , αναβάθμιση από 2GB ram που ήταν ). Φοράει vista home basic από την αρχή. Προέκυψε εργασία με τηλεκπαίδευση ,οπότε σκέφτηκα να του κάνω φορμάτ και να περάσω νεότερη έκδοση Windows. 

Δεν ξέρω όμως ποια θα ήταν καλύτερη με την έννοια της ελαφρύτερης εκδοσης (ώστε να λειτουργεί στο μέτρο του δυνατού απροβληματιστα) , δεδομένου ότι το σύστημα είναι παλιό. Αυτα που με προβληματίζουν είναι τα εξής; 

α) Windows 7 ή 10 σε ποια έκδοση και σε τι σύστημα (32/64) ;

β) Δεν θα ήθελα να του βάλω Linux (αν μπορώ να το αποφύγω, θα γίνει σε έσχατη περίπτωση).

Το λάπτοπ όπως προανέφερα θα χρησιμοποιηθεί κατά το πλείστον για τηλεκπαίδευση, office, browsing. 

Κάθε τεκμηριωμένη άποψη θα μου ήταν χρήσιμη .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Καλή χρονιά με υγεία. 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1610272587185_6753972753523217343.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1610272673230_6753973114421186480.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1610272873379_6753973953908023992.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, tsiblinio είπε

Φοράει vista home basic

Αν είστε ευχαριστημένος από τη ταχύτητα απόκρισης των Vista, θα είστε και από τα 7. Στα 10 θα χρειαστεί οπωσδήποτε SSD και αν είναι δυνατόν αναβάθμιση επεξεργαστή.

+1 για windows 7/64 και ας μην έχουν support πλέον...

+100 επίσης για ssd, έστω έναν οποιοδήποτε 120gb στο εικοσάρικο

και επεξεργαστή θα μπορούσες όμως το μπλέκουμε πολύ (advanced) και δεν βλέπω κάτι πολύ συμφέρων οικονομικά που να αξίξει την αναβάθμιση

7 ώρες πριν, tsiblinio είπε

Καλημέρα έχω ένα παλιό λάπτοπ Lenovo με Intel Pentium Dual-Core  T4300 2.10GHz και 4GB ram ( αλλαγμένη , αναβάθμιση από 2GB ram που ήταν ). Φοράει vista home basic από την αρχή. Προέκυψε εργασία με τηλεκπαίδευση ,οπότε σκέφτηκα να του κάνω φορμάτ και να περάσω νεότερη έκδοση Windows. 

Δεν ξέρω όμως ποια θα ήταν καλύτερη με την έννοια της ελαφρύτερης εκδοσης (ώστε να λειτουργεί στο μέτρο του δυνατού απροβληματιστα) , δεδομένου ότι το σύστημα είναι παλιό. Αυτα που με προβληματίζουν είναι τα εξής; 

α) Windows 7 ή 10 σε ποια έκδοση και σε τι σύστημα (32/64) ;

β) Δεν θα ήθελα να του βάλω Linux (αν μπορώ να το αποφύγω, θα γίνει σε έσχατη περίπτωση).

Το λάπτοπ όπως προανέφερα θα χρησιμοποιηθεί κατά το πλείστον για τηλεκπαίδευση, office, browsing. 

Κάθε τεκμηριωμένη άποψη θα μου ήταν χρήσιμη .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Καλή χρονιά με υγεία. 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1610272587185_6753972753523217343.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1610272673230_6753973114421186480.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1610272873379_6753973953908023992.jpeg

Θα συμφωνήσω σε ότι αναφέρθηκε.

Αν δεν μπορείς να τοποθετήσεις και έναν SSD 120GB, καλύπτει τις ανάγκες που αναφέρεις τότε μείνε σε Windows 7 εναλλακτικά κάνε τη μετάβαση σε Windows 10.

8 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Ποιο μοντελο συγκεκριμενα? Καρτα γραφικων του?
7αρια η 8αρια λογικα 64bit καλυτερα, παρα 10αρια.

Είναι ένα Lenovo G550 με επεξεργαστή: 

https://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_Dual-Core/Intel-Pentium Dual-Core Mobile T4300 AW80577GG0451MA.html

Και το μοντέλο είναι αυτό : ( με Windows vista όμως και 4 γιγα πλέον ram).

https://www.cnet.com/products/lenovo-g550-2958-15-6-p-t4300-windows-7-home-premium-3-gb-ram-250-gb-hdd-series/#p=lenovo-g550-15-6-pentium-t4300-3-gb-ram-250-gb-hdd-ntde4uk/

7 ώρες πριν, nickol-us είπε

+1 για windows 7/64 και ας μην έχουν support πλέον...

+100 επίσης για ssd, έστω έναν οποιοδήποτε 120gb στο εικοσάρικο

και επεξεργαστή θα μπορούσες όμως το μπλέκουμε πολύ (advanced) και δεν βλέπω κάτι πολύ συμφέρων οικονομικά που να αξίξει την αναβάθμιση

Θα  μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο/ους συγκεκριμένα δίσκο/ους SSD ; 

8 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αν είστε ευχαριστημένος από τη ταχύτητα απόκρισης των Vista, θα είστε και από τα 7. Στα 10 θα χρειαστεί οπωσδήποτε SSD και αν είναι δυνατόν αναβάθμιση επεξεργαστή.

32 bit ή 64 bit στα 7αρια. 

Πάει σαφώς καλύτερα από τα 2γιγα που είχα πριν . 

Δε χρειάζεσαι κάτι ειδικό....θα δεις τεράστια διαφορά από μηχανικό σε ssd δίσκο. Ότι βρεις πιο οικονομικό σου κάνει δουλειά. Αν βλέπω σωστά έχεις sata2 οπότε οτιδήποτε σε ταχύτητα σου κάνει. Εγώ έχω προηγούμενης γενιάς Patriot burst και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Αυτή την στιγμή έχει ο 120gb - 18,5 ευρώ στο eshop, φαντάζομαι οτι μπορείς να βρεις αντίστοιχους και σε άλλα μαγαζιά σκρουτζ

• Like 1

46 λεπτά πριν, tsiblinio είπε

Είναι ένα Lenovo G550 με επεξεργαστή: 

https://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_Dual-Core/Intel-Pentium Dual-Core Mobile T4300 AW80577GG0451MA.html

Και το μοντέλο είναι αυτό : ( με Windows vista όμως και 4 γιγα πλέον ram).

https://www.cnet.com/products/lenovo-g550-2958-15-6-p-t4300-windows-7-home-premium-3-gb-ram-250-gb-hdd-series/#p=lenovo-g550-15-6-pentium-t4300-3-gb-ram-250-gb-hdd-ntde4uk/

Θα  μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο/ους συγκεκριμένα δίσκο/ους SSD ; 

32 bit ή 64 bit στα 7αρια. 

Πάει σαφώς καλύτερα από τα 2γιγα που είχα πριν . 

64bit για να εκμεταλλευτείς και όλη την μνήμη Ram.

9 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

64 Bit. Οι περισσότερες εφαρμογές πλέον έχουν μόνο 64 Bit εκδόσεις.

...συν αυτό!

Aφου δεν εχει την Nvidia καρτα γραφικων κι ειναι το μοντελο με την Intel δεν θα μπορεις να
του περασεις π.χ. ενα φθηνο P8800 -οχι πως χανεις κατι να τον δοκιμασεις αν εχεις: ανοιγει
πολυ ευκολα απο κατω το καπακι του και εχεις προσβαση στα παντα ολα ευκολα- θα μπορει
να δει τον Τ9500 -που ομως δεν ειναι το ιδιο φθηνοι οι 800αρηδες fsb για αναβαθμιση cpu..😝
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/33918/intel-core-2-duo-processor-t9500-6m-cache-2-60-ghz-800-mhz-fsb.html
lenovo_g550_wartung_system_02.jpg

3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Aφου δεν εχει την Nvidia καρτα γραφικων κι ειναι το μοντελο με την Intel δεν θα μπορεις να
του περασεις π.χ. ενα φθηνο P8800 -οχι πως χανεις κατι να τον δοκιμασεις αν εχεις: ανοιγει
πολυ ευκολα απο κατω το καπακι του και εχεις προσβαση στα παντα ολα ευκολα- θα μπορει
να δει τον Τ9500 -που ομως δεν ειναι το ιδιο φθηνοι οι 800αρηδες fsb για αναβαθμιση cpu..😝
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/33918/intel-core-2-duo-processor-t9500-6m-cache-2-60-ghz-800-mhz-fsb.html
lenovo_g550_wartung_system_02.jpg

Γιατί να μπει κάποιος σε διαδικασία τέτοιας αναβάθμισης για ένα τέτοιο μοντέλο?
Να κερδίσει τι ακριβώς με την αλλαγή του CPU? 🙄

Σε αυτο το μοντελο, οχι -> καθως δεν υπαρχουν φθηνες επιλογες...!
🤓
Σε οσα δεχονται τον P8800 για ενα (αρκετα) μικρο ποσο θα κερδιζε:
* γρηγοροτερο επεξεργαστη (27-28%) δεν φαινεται μεν πολυ, αλλα ειναι εξαιρετικα σημαντικο
   σε τετοιους φορητους ειδικα που ειναι με χαμηλους διπυρηνους C2D
* με μεγαλυτερη ταχυτητα cpu κι ομως καλυτερες θερμοκρασιες λογω κατεβασματος 35 watt -> 25
   μα και περισσοτερων εγγενων εξοικονομησης του C2D σε σχεση με Pentium  

• Like 1

Προτείνω windows 8.1 x64. Πολύ ελαφρύ λειτουργικό και πάρα πολύ σταθερό. Και επίσης ακόμη υποστηρίζεται.

Έχει τη ρετσινιά δυστυχώς από τα πολύ κακά windows 8.

Και SSD του 20-30€ οπως προανέφεραν.

Στις 10/1/2021 στις 1:25 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Τελικά δεν το απέφυγα και έβαλα τα Lubuntu 20.04 64 bit  ( με προσπάθεια γιατί είμαι αρχάριος στα Linux).  Δεν ήθελα να βάλω λειτουργικό. των Windows 7. ( Επειδή δεν υποστηρίζονται πλέον) .

Το σύστημα ανταποκρίνεται όπως ποτέ άλλοτε, ( θετικά) αλλά έχω ένα πρόβλημα. Δεν αναγνωρίζει την ασύρματη κάρτα δικτύου , ενώ συνδέεται κανονικά ενσύρματα. 

Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα ; 

Ευχαριστώ επίσης για όλες τις πληροφορίες που μου δώσατε. 

4 ώρες πριν, tsiblinio είπε

Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα ; 

Αφού βγάλατε άκρη, όλα καλά!

Είχα δοκιμάσει κι εγώ παλιότερα τα Ubuntu, αλλά τα Windows μου φαίνονται πιο εύχρηστα.

Λοιπόν, για το θέμα σας ρίξτε μια ματιά μήπως υπάρχει κάποιος driver για εγκατάσταση όπως αναφέρεται εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...