akis_skrl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Επειδή τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι ιδιαίτερα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις! τι είναι το ACCA ακριβώς; σε ποιους απευθύνεται, εννοώ για κάποιον που τελείωσε οικονομικό με ένα μεταπτυχιακό στο ΜΒΑ... θα βοηθούσε; κατι διάβασα για κάποιες απαλλαγές από μαθήματα αν εχουνε σχέση με το αντικείμενο σου; Τι γνωρίζετε; Τέλος, ποιο το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται; ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex.panag Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα! Το ACCA είναι μια σουπερ-ντουπερ επαγγελματικη πιστοποιηση στο χωρο των οικονομικών/λογιστικής. Είναι αρκετά απαιτητική και αν συνδυάζεται με δουλεια, απαιτεί τουλάχιστον 3 χρόνια να την ολοκληρωσεις.. Απευθυνεται σε άτομα που θέλουν ασχοληθουν με το οικονομικό τμήμα σε μια επιχειρηση. Συνήθως για να περασεις την πιστοποιηση θα πρεπει να παρακολουθησεις μαθήματα σε κάποιο φορέα (με τους πιο γνωστους να είναι η Altium και η Global Training) και το κόστος παιζει γυρω στα 800-1000 ευρώ ανά ενότητα.. Μπορείς πραγματι να πάρεις απαλλαγές αναλογα το πτυχιο σιγά και ποτε το πήρες. Τις απαλλαγές που δικαιουσαι τις βρίσκεις στο site του ACCA. Παρεμφερες με το ACCA είναι το ACA. Εναλλακτικά υπάρχει το CIMA που είναι πιο managerial finance και το CFA που είναι επενδυτικης κατευθυνσης. Όλα αυτά τα ξερω γιατι το έψαχνα μια περίοδο να κάνω κάτι από όλα αυτα που σημαίνει ότι δεν έχω δική μου πειρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rg550 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, akis_skrl είπε Επειδή τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι ιδιαίτερα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις! τι είναι το ACCA ακριβώς; σε ποιους απευθύνεται, εννοώ για κάποιον που τελείωσε οικονομικό με ένα μεταπτυχιακό στο ΜΒΑ... θα βοηθούσε; κατι διάβασα για κάποιες απαλλαγές από μαθήματα αν εχουνε σχέση με το αντικείμενο σου; Τι γνωρίζετε; Τέλος, ποιο το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται; ευχαριστώ! Αν ενδιαφέρεσαι για θέσεις Accounting, Auditing, Control, Αccounting analyst κτλ, τότε ναι. Για οτιδήποτε άλλο σου είναι άχρηστό. 41 λεπτά πριν, alex.panag είπε Καλησπέρα! Το ACCA είναι μια σουπερ-ντουπερ επαγγελματικη πιστοποιηση στο χωρο των οικονομικών/λογιστικής. Είναι αρκετά απαιτητική και αν συνδυάζεται με δουλεια, απαιτεί τουλάχιστον 3 χρόνια να την ολοκληρωσεις.. Απευθυνεται σε άτομα που θέλουν ασχοληθουν με το οικονομικό τμήμα σε μια επιχειρηση. Συνήθως για να περασεις την πιστοποιηση θα πρεπει να παρακολουθησεις μαθήματα σε κάποιο φορέα (με τους πιο γνωστους να είναι η Altium και η Global Training) και το κόστος παιζει γυρω στα 800-1000 ευρώ ανά ενότητα.. Μπορείς πραγματι να πάρεις απαλλαγές αναλογα το πτυχιο σιγά και ποτε το πήρες. Τις απαλλαγές που δικαιουσαι τις βρίσκεις στο site του ACCA. Παρεμφερες με το ACCA είναι το ACA. Εναλλακτικά υπάρχει το CIMA που είναι πιο managerial finance και το CFA που είναι επενδυτικης κατευθυνσης. Όλα αυτά τα ξερω γιατι το έψαχνα μια περίοδο να κάνω κάτι από όλα αυτα που σημαίνει ότι δεν έχω δική μου πειρα. Το Acca αφορά αποκλειστικά Accounting-Auditing και όχι economics. Το ACA είναι κατά κάποιο τρόπο "ανώτερος ιεραρχικά" τίτλος. Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε για τα Accounting Bodies και θα καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης το Cima είναι πιστοποίηση αποκλειστικά για Management Accounting και όχι Finance και δεν είναι εναλλακτικό του ACCA, καθώς σαν πιστοποιήσεις έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και σε οδηγούν σε διαφορετικά paths του επαγγέλματος. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και οι δυο πιστοποιήσεις απαιτούν τρομερό dedication, πολύ διάβασμα και φυσικά εργασιακή εμπειρία για να τις ολοκληρώσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akis_skrl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, rg550 είπε Αν ενδιαφέρεσαι για θέσεις Accounting, Auditing, Control, Αccounting analyst κτλ, τότε ναι. Για οτιδήποτε άλλο σου είναι άχρηστό. Το Acca αφορά αποκλειστικά Accounting-Auditing και όχι economics. Το ACA είναι κατά κάποιο τρόπο "ανώτερος ιεραρχικά" τίτλος. Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε για τα Accounting Bodies και θα καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης το Cima είναι πιστοποίηση αποκλειστικά για Management Accounting και όχι Finance και δεν είναι εναλλακτικό του ACCA, καθώς σαν πιστοποιήσεις έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και σε οδηγούν σε διαφορετικά paths του επαγγέλματος. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και οι δυο πιστοποιήσεις απαιτούν τρομερό dedication, πολύ διάβασμα και φυσικά εργασιακή εμπειρία για να τις ολοκληρώσεις Σε ευχαριστώ για τις πολιτικές πληροφορίες, γνωρίζεις πάνω κάτω αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το ACCA? Δλδ να πληρώσω για να πάρω τις πιστοποιήσεις που απαλλάσσομαι και να πάρω 1-2 ακόμη που είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο μου, Βοηθός Λογιστή είμαι για την ώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, akis_skrl είπε Σε ευχαριστώ για τις πολιτικές πληροφορίες, γνωρίζεις πάνω κάτω αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το ACCA? Δλδ να πληρώσω για να πάρω τις πιστοποιήσεις που απαλλάσσομαι και να πάρω 1-2 ακόμη που είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο μου, Βοηθός Λογιστή είμαι για την ώρα. Το ζητάνε οι εργοδότες; Υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας που έχουν αυτές τις προϋποθέσεις; Αν ναι, εννοείται αφού θα είσαι πιο μπροστά από αυτούς που δεν έχουν τις πιστοποιήσεις. Αν δεν τις ζητάνε, ή δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, θα χρειαστεί να ψάξεις κι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex.panag Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, rg550 είπε Αν ενδιαφέρεσαι για θέσεις Accounting, Auditing, Control, Αccounting analyst κτλ, τότε ναι. Για οτιδήποτε άλλο σου είναι άχρηστό. Το Acca αφορά αποκλειστικά Accounting-Auditing και όχι economics. Το ACA είναι κατά κάποιο τρόπο "ανώτερος ιεραρχικά" τίτλος. Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε για τα Accounting Bodies και θα καταλάβεις τι εννοώ. Επίσης το Cima είναι πιστοποίηση αποκλειστικά για Management Accounting και όχι Finance και δεν είναι εναλλακτικό του ACCA, καθώς σαν πιστοποιήσεις έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και σε οδηγούν σε διαφορετικά paths του επαγγέλματος. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και οι δυο πιστοποιήσεις απαιτούν τρομερό dedication, πολύ διάβασμα και φυσικά εργασιακή εμπειρία για να τις ολοκληρώσεις Γενικα εχεις δικιο στις διορθωσεις σου. Το πηγα απο την σκοπια των αγγελιων. Εχω δει σε αρκετες θεσεις να σου λενε οτι επαγγελματικη πιστοποιηση θα θεωρηθει προσον και εχουν σε παρενθεση (ACCA,ACA,CIMA). Οποτε θεωρω πως στην πραξη εχουν πανω κατω τις ιδιες δυνατοτητες εξελιξης. Αυτα ειναι οτι ξερω απο οταν το ειχα ψαξει και επειδη ειχα εργαστει ενα χρονο σαν ελεγκτης σε εταιρια που εκανε το ACA. 26 λεπτά πριν, akis_skrl είπε Σε ευχαριστώ για τις πολιτικές πληροφορίες, γνωρίζεις πάνω κάτω αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το ACCA? Δλδ να πληρώσω για να πάρω τις πιστοποιήσεις που απαλλάσσομαι και να πάρω 1-2 ακόμη που είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο μου, Βοηθός Λογιστή είμαι για την ώρα. Γενικα στον κοσμο αξιζει να εχεις τετοιες πιστοποιησεις αν σε ενδιαφερει να εργαστεις σε Accounting/Finance τμημα εταιριων. Στην Ελλαδα εχει επισης νοημα, απλα οι εταιριες που αξιολογουν σωστα αυτες τις πιστοποιησεις και παραλληλα τις πληρωνουν και αναλογως ειναι οι μεγαλες + οι ελεγκτικες/Συμβουλευτικες. Θα σου προτεινα και εγω οτι προτεινει και SchinasN, ψαξε λιγο αγγελιες και δες τι ζητανε. Αρκετες αγγελιες για παραδειγμα ζητανε να εχεις πτυχιο και μεταπτυχιακο και οτι τυχον πιστοποιηση θα μετρησει υπερ σου. Δηλαδη αξιολογουν το μεταπτυχιακο ως κατι πιο σημαντικο απο την πιστοποιηση. Το θεμα ειναι η σημαντικοτητα της πιστοποιησης που θα παρεις να γινεται αντιληπτη απο αυτον που θα σε πληρωσει. Ωστοσο σε καθε περιπτωση αργα η γρηγορα θα αποκτησουν και στην ελλαδα την αξια που εχουν και εκτος ελλαδος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rg550 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 38 λεπτά πριν, akis_skrl είπε Σε ευχαριστώ για τις πολιτικές πληροφορίες, γνωρίζεις πάνω κάτω αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το ACCA? Δλδ να πληρώσω για να πάρω τις πιστοποιήσεις που απαλλάσσομαι και να πάρω 1-2 ακόμη που είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο μου, Βοηθός Λογιστή είμαι για την ώρα. Το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος, ναι αξίζει. Πχ. για εμένα άξιζε καθώς ήταν μονόδρομος και με το που έγινα member, ανέβηκα τόσο μισθολογικά όσο ιεραρχικά και είμαι και θα παραμένω ανταγωνιστικός στον τομέα μου μέχρι να βγω στη σύνταξη (που λέει ο λόγος). Το θέμα είναι γιατί να ασχοληθείς. Θες να κάνεις καριέρα σε τομέα Accounting-Auditing-Control; Αν όχι, τότε τζάμπα χρήμα και χρόνος. Αν θες να κάνεις καριέρα στα παραπάνω και κυρίως αν αγαπάς τη λογιστική, τότε ποιες οι προοπτικές σου; Για να βρεις δουλειά σαν βοηθός λογιστή που κάνει ΑCCA; Για παραπάνω χρήματα; Για να ανοίξεις λογιστικό γραφείο (παντελώς άχρηστο σε αυτή τη περίπτωση). Απάντα στον εαυτό σου γιατί να ασχοληθείς με μια τέτοια πιστοποίηση πρώτα, και μην την αντιμετωπίζεις σαν ένα άλλο τυπικό χαρτί που θα προσθέσεις στο βιογραφικό σου "μπας και το δει κανένας και βρω καμία θέση ευκολότερα". Έχω δει πολλά άτομα να ξεκινάνε έτσι και μετά να το παρατάνε μη έχοντας φτάσει στα μισά. Μπορεί να ακουστεί κακό- προσβλητικό αυτό που θα πω (δεν εχω καμία τέτοια πρόθεση), αλλά είναι η αλήθεια... οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις δεν είναι για όλους, για τον απλό λόγο ότι είναι χρονοβόρες, ακριβές και δύσκολες να ολοκληρωθούν από τη φύση τους. Εν κατακλείδι, κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει 100 % αν αξίζει γιατί εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι θες και κυρίως που εργάζεσαι, καθώς και από το πόσο μετράς το χρόνο σου και το χρήμα σου. Σχετικά με τις απαλλαγές. Κάτι δεν έχεις καταλάβει. Σε ποιες πιστοποιήσεις αναφέρεσαι ότι θα πάρεις; Απαλλαγές παίρνουν σε κάποια papers άτομα που έχουν κάποιο bachelor ή Master σε Accounting /Finance κτλ. Αν τα πτυχία σου είναι Management (general), Economics, Banking πιθανότατα δεν θα παίρνεις απαλλαγή. Εχει στη σελίδα excemptions calculator που ενδεικτικά σου δείχνει τυχόν απαλλαγές που παίρνεις με τα πτυχία σου. Για αρχή θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα πάντα στο official site του ACCA, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ασχοληθεί με το να διαβάσεις για το τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί αυτή η πιστοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akis_skrl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 40 λεπτά πριν, alex.panag είπε Γενικα εχεις δικιο στις διορθωσεις σου. Το πηγα απο την σκοπια των αγγελιων. Εχω δει σε αρκετες θεσεις να σου λενε οτι επαγγελματικη πιστοποιηση θα θεωρηθει προσον και εχουν σε παρενθεση (ACCA,ACA,CIMA). Οποτε θεωρω πως στην πραξη εχουν πανω κατω τις ιδιες δυνατοτητες εξελιξης. Αυτα ειναι οτι ξερω απο οταν το ειχα ψαξει και επειδη ειχα εργαστει ενα χρονο σαν ελεγκτης σε εταιρια που εκανε το ACA. Γενικα στον κοσμο αξιζει να εχεις τετοιες πιστοποιησεις αν σε ενδιαφερει να εργαστεις σε Accounting/Finance τμημα εταιριων. Στην Ελλαδα εχει επισης νοημα, απλα οι εταιριες που αξιολογουν σωστα αυτες τις πιστοποιησεις και παραλληλα τις πληρωνουν και αναλογως ειναι οι μεγαλες + οι ελεγκτικες/Συμβουλευτικες. Θα σου προτεινα και εγω οτι προτεινει και SchinasN, ψαξε λιγο αγγελιες και δες τι ζητανε. Αρκετες αγγελιες για παραδειγμα ζητανε να εχεις πτυχιο και μεταπτυχιακο και οτι τυχον πιστοποιηση θα μετρησει υπερ σου. Δηλαδη αξιολογουν το μεταπτυχιακο ως κατι πιο σημαντικο απο την πιστοποιηση. Το θεμα ειναι η σημαντικοτητα της πιστοποιησης που θα παρεις να γινεται αντιληπτη απο αυτον που θα σε πληρωσει. Ωστοσο σε καθε περιπτωση αργα η γρηγορα θα αποκτησουν και στην ελλαδα την αξια που εχουν και εκτος ελλαδος. Απλά έχει τύχει να δω σε βιογραφικά φίλων να εχουνε πάρει τις πιστοποιήσεις από α απαλλαγή κ απλά να πληρώνουνε κάθε χρόνο ένα ποσό για να τις ανανεώνουνε απλά και μόνο για να τις εχουνε στο βιογραφικό. Εγώ θα ήθελα να πάρω τις πιο βασικές στα οικονομικά, θέλω και να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου αλλά και να μάθω 1-2 πράγματα! Να τονίσω ότι δουλεύω, όποτε θέλω μαξ να πάρω 1-2 ενότητες... ο χρόνος είναι περιορισμένος και το μπατζετ μου το ιδιο. 4 λεπτά πριν, rg550 είπε Το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος, ναι αξίζει. Πχ. για εμένα άξιζε καθώς ήταν μονόδρομος και με το που έγινα member, ανέβηκα τόσο μισθολογικά όσο ιεραρχικά και είμαι και θα παραμένω ανταγωνιστικός στον τομέα μου μέχρι να βγω στη σύνταξη (που λέει ο λόγος). Το θέμα είναι γιατί να ασχοληθείς. Θες να κάνεις καριέρα σε τομέα Accounting-Auditing-Control; Αν όχι, τότε τζάμπα χρήμα και χρόνος. Αν θες να κάνεις καριέρα στα παραπάνω και κυρίως αν αγαπάς τη λογιστική, τότε ποιες οι προοπτικές σου; Για να βρεις δουλειά σαν βοηθός λογιστή που κάνει ΑCCA; Για παραπάνω χρήματα; Για να ανοίξεις λογιστικό γραφείο (παντελώς άχρηστο σε αυτή τη περίπτωση). Απάντα στον εαυτό σου γιατί να ασχοληθείς με μια τέτοια πιστοποίηση πρώτα, και μην την αντιμετωπίζεις σαν ένα άλλο τυπικό χαρτί που θα προσθέσεις στο βιογραφικό σου "μπας και το δει κανένας και βρω καμία θέση ευκολότερα". Έχω δει πολλά άτομα να ξεκινάνε έτσι και μετά να το παρατάνε μη έχοντας φτάσει στα μισά. Μπορεί να ακουστεί κακό- προσβλητικό αυτό που θα πω (δεν εχω καμία τέτοια πρόθεση), αλλά είναι η αλήθεια... οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις δεν είναι για όλους, για τον απλό λόγο ότι είναι χρονοβόρες, ακριβές και δύσκολες να ολοκληρωθούν από τη φύση τους. Εν κατακλείδι, κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει 100 % αν αξίζει γιατί εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι θες και κυρίως που εργάζεσαι, καθώς και από το πόσο μετράς το χρόνο σου και το χρήμα σου. Σχετικά με τις απαλλαγές. Κάτι δεν έχεις καταλάβει. Σε ποιες πιστοποιήσεις αναφέρεσαι ότι θα πάρεις; Απαλλαγές παίρνουν σε κάποια papers άτομα που έχουν κάποιο bachelor ή Master σε Accounting /Finance κτλ. Αν τα πτυχία σου είναι Management (general), Economics, Banking πιθανότατα δεν θα παίρνεις απαλλαγή. Εχει στη σελίδα excemptions calculator που ενδεικτικά σου δείχνει τυχόν απαλλαγές που παίρνεις με τα πτυχία σου. Για αρχή θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα πάντα στο official site του ACCA, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ασχοληθεί με το να διαβάσεις για το τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί αυτή η πιστοποίηση. Σε ευχαριστώ, ίσως θεωρώ και εγώ ότι μπορεί το ACCA να είναι μια πολυτέλεια για εμένα. Θα εξετάσω καλύτερα το θέμα και θα πάρω μια απόφαση. Να τονίσω ότι έχω πτυχίο στα Οικονομικά, μεταπτυχιακό ΜΒΑ στη λογιστική& χρηματοοικονομική και προσεχώς σκέφτομαι να κάνω ένα ακόμη μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα. Μπορεί να σου φενεται ότι είμαι λίγο μπερδεμένος, ναι ίσως είναι έτσι... απλά θέλω το καλύτερο για εμένα και Γι αυτό ψάχνομαι με τα πάντα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Freelancer κάνε ανεξάρτητες εργασίες συμπληρωματικά με την κυρία εργασία σου, θα δεις τι ζητάνε και θα εξελιχθεί με την αγορά εργασίας 8 λεπτά πριν, akis_skrl είπε Απλά έχει τύχει να δω σε βιογραφικά φίλων να εχουνε πάρει τις πιστοποιήσεις από α απαλλαγή κ απλά να πληρώνουνε κάθε χρόνο ένα ποσό για να τις ανανεώνουνε απλά και μόνο για να τις εχουνε στο βιογραφικό. Εγώ θα ήθελα να πάρω τις πιο βασικές στα οικονομικά, θέλω και να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου αλλά και να μάθω 1-2 πράγματα! Να τονίσω ότι δουλεύω, όποτε θέλω μαξ να πάρω 1-2 ενότητες... ο χρόνος είναι περιορισμένος και το μπατζετ μου το ιδιο. Στην εταιρεία που είσαι υπάρχουν τέτοιες θέσεις; Ο φίλος σου δεν σε είπε κάτι για αυτό; υπάρχουν part time εργασίες στο εξωτερικό, ή εξωτερικός συνεργάτης και να τ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rg550 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα τι λες. Αυτό δεν σου προσφέρει τίποτα απολύτως στο βιογραφικό σου όμως. Για να στο πω απλά, χέστηκε ο κάθε εργοδότης αν έχεις πάρει απαλλαγή 2-3 ενότητες από τις 15 του ACCA. Και ιδίως απαλλαγή, δεν έκατσες να τις διαβάσεις να μάθεις το αντικείμενο και να τις περάσεις... Επίσης, αυτό είναι και κάπως χαζό καθώς θα δίνεις τζάμπα λεφτά κάθε χρόνο συνδρομή (χώρια αυτά που θα έχεις πληρώσει τις απαλλαγές), για ποιο λόγο; Δεν θα έχεις καν δικαίωμα να φέρεις το designation ACCA στο βιογραφικό σου σου με 1-2 ενότητες, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να τελειώσεις 15 Papers+ethics+3χρόνια αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία. Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τη στρατηγική που περιγράφεις. Εντελώς φιλικά σου λέω ότι αν ψάχνεις κάτι γρήγορο και φθηνό, "there is nothing to see here, move along…" . Κοινώς το ACCA δεν είναι για σένα στη παρούσα φάση. Βρες κάτι που θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου και ο χρόνος σου. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από rg550 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex.panag Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, akis_skrl είπε Απλά έχει τύχει να δω σε βιογραφικά φίλων να εχουνε πάρει τις πιστοποιήσεις από α απαλλαγή κ απλά να πληρώνουνε κάθε χρόνο ένα ποσό για να τις ανανεώνουνε απλά και μόνο για να τις εχουνε στο βιογραφικό. Εγώ θα ήθελα να πάρω τις πιο βασικές στα οικονομικά, θέλω και να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου αλλά και να μάθω 1-2 πράγματα! Να τονίσω ότι δουλεύω, όποτε θέλω μαξ να πάρω 1-2 ενότητες... ο χρόνος είναι περιορισμένος και το μπατζετ μου το ιδιο. Σε ευχαριστώ, ίσως θεωρώ και εγώ ότι μπορεί το ACCA να είναι μια πολυτέλεια για εμένα. Θα εξετάσω καλύτερα το θέμα και θα πάρω μια απόφαση. Να τονίσω ότι έχω πτυχίο στα Οικονομικά, μεταπτυχιακό ΜΒΑ στη λογιστική& χρηματοοικονομική και προσεχώς σκέφτομαι να κάνω ένα ακόμη μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα. Μπορεί να σου φενεται ότι είμαι λίγο μπερδεμένος, ναι ίσως είναι έτσι... απλά θέλω το καλύτερο για εμένα και Γι αυτό ψάχνομαι με τα πάντα! Ταπεινη μου γνωμη ειναι πως δεν αξιζει να μπεις σε αυτη την πιστοποιηση μονο για να παρεις 1-2 ενοτητες αν και καταλαβαινω πληρως τους περιορισμους που υπαρχουν. Επισης, υπαρχει και η επιλογη να εργαστεις σε καποια ελεγκτικη εταιρια που θα σε βοηθησει σε ολη αυτη την πορεια (Με τις απαραιτητες απαιτησεις απο την μερια τους). Ωστόσο, επειδη οτι γνωριζω το ξερω απο την δικια μου αναζητηση και επειδη ο rg550 φαίνεται γνωστης, σταματω το σπαμαρισμα! Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε οτι αποφασισεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rg550 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) edit: εφαγε σκάλωμα και δημοσίευσε το ίδιο post 2 φορες! Κατάλαβα τι λες. Αυτό δεν σου προσφέρει τίποτα απολύτως στο βιογραφικό σου όμως. Για να στο πω απλά, χέστηκε ο κάθε εργοδότης αν έχεις πάρει απαλλαγή 2-3 ενότητες από τις 15 του ACCA. Και ιδίως απαλλαγή, δεν έκατσες να τις διαβάσεις να μάθεις το αντικείμενο και να τις περάσεις... Επίσης, αυτό είναι και κάπως χαζό καθώς θα δίνεις τζάμπα λεφτά κάθε χρόνο συνδρομή (χώρια αυτά που θα έχεις πληρώσει τις απαλλαγές), για ποιο λόγο; Δεν θα έχεις καν δικαίωμα να φέρεις το designation ACCA στο βιογραφικό σου με 1-2 ενότητες, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να τελειώσεις 15 Papers+ethics+3χρόνια αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία. Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τη στρατηγική που περιγράφεις. Εντελώς φιλικά σου λέω ότι αν ψάχνεις κάτι γρήγορο και φθηνό, "there is nothing to see here, move along…" . Κοινώς το ACCA δεν είναι για σένα στη παρούσα φάση. Βρες κάτι που θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου και ο χρόνος σου. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από rg550 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akis_skrl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, rg550 είπε Κατάλαβα τι λες. Αυτό δεν σου προσφέρει τίποτα απολύτως στο βιογραφικό σου όμως. Για να στο πω απλά, χέστηκε ο κάθε εργοδότης αν έχεις πάρει απαλλαγή 2-3 ενότητες από τις 15 του ACCA. Και ιδίως απαλλαγή, δεν έκατσες να τις διαβάσεις να μάθεις το αντικείμενο και να τις περάσεις... Επίσης, αυτό είναι και κάπως χαζό καθώς θα δίνεις τζάμπα λεφτά κάθε χρόνο συνδρομή (χώρια αυτά που θα έχεις πληρώσει τις απαλλαγές), για ποιο λόγο; Δεν θα έχεις καν δικαίωμα να φέρεις το designation ACCA στο βιογραφικό σου με 1-2 ενότητες, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να τελειώσεις 15 Papers+ethics+3χρόνια αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία. Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τη στρατηγική που περιγράφεις. Εντελώς φιλικά σου λέω ότι αν ψάχνεις κάτι γρήγορο και φθηνό, "there is nothing to see here, move along…" . Κοινώς το ACCA δεν είναι για σένα στη παρούσα φάση. Βρες κάτι που θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου και ο χρόνος σου. Ευχαριστώ πολύ, από ότι κατάλαβα το ACCA απευθύνεται σε ορκωτούς ελεγκτές παρά σε λογιστές. Όποτε ίσως, θα είναι κάτι αχρείαστο για μένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rg550 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, akis_skrl είπε Ευχαριστώ πολύ, από ότι κατάλαβα το ACCA απευθύνεται σε ορκωτούς ελεγκτές παρά σε λογιστές. Όποτε ίσως, θα είναι κάτι αχρείαστο για μένα Και πάλι.. όχι. Δεν είναι αποκλειστικά για ελεγκτές. Εγω πχ είμαι Accounting Manager. Στα 18 έτη εργασίας μου, είχα να κανω μόνο με Accounting / reporting και η μόνη μου σχέση με ελεγκτική ήταν που ήμουν 2 χρόνια assistant auditor όταν τελείωσα το μεταπτυχιακό μου. Το σχόλιο μου ότι δεν είναι για σένα πήγαινε στο "γρήγορο και φθηνό" που ψάχνεις Αν θες γρήγορο και "σχετικά" φθηνό, δες το Dip IFRS του ACCA. Μαθήματα το πολύ 6 μηνο (ακαδημαϊκό) και είναι καλό χαρτί για έναν λογιστή που θέλει να απασχοληθεί σε πολυεθνικές. Θα μάθεις να χειρίζεσαι όλα τα IFRS's & ΙΑS's, consolidations και reporting. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από rg550 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akis_skrl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, rg550 είπε Και πάλι.. όχι. Δεν είναι αποκλειστικά για ελεγκτές. Εγω πχ είμαι Accounting Manager. Στα 18 έτη εργασίας μου, είχα να κανω μόνο με Accounting / reporting και η μόνη μου σχέση με ελεγκτική ήταν που ήμουν 2 χρόνια assistant auditor όταν τελείωσα το μεταπτυχιακό μου. Το σχόλιο μου ότι δεν είναι για σένα πήγαινε στο "γρήγορο και φθηνό" που ψάχνεις Αν θες γρήγορο και "σχετικά" φθηνό, δες το Dip IFRS του ACCA. Μαθήματα το πολύ 6 μηνο (ακαδημαϊκό) και είναι καλό χαρτί για έναν λογιστή που θέλει να απασχοληθεί σε πολυεθνικές. Θα μάθεις να χειρίζεσαι όλα τα IFRS's & ΙΑS's, consolidations και reporting. Πραγματικά με Βοήθησες όσο δεν φαντάζεσαι, αν είχες την καλοσύνη να μου στείλεις ένα ινμποξ αν βέβαια θέλεις να σε ρωτήσω 1-2 πράγματα, ευχαριστώ πάντως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα