jimnikol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα, διαθέτω μια καφετέρια σε χωριό και στα 150 μέτρα περίπου είναι το σπίτι μου. Στο σπίτι δεν έχω ίντερνετ και σκέφτηκα μήπως αγοράσω μια κεραία για να μου λύσει το πρόβλημα . Έψαξα και βλέπω οτι γενικά καλύτερη εταιρεία ειναι της Ubiquiti, με μια κεραία Ubiquiti Litebeam M5 (55€) στο μαγαζί όπου θα βλέπει προς τη ταράτσα του σπιτιού (έχουν υψομετρική διαφορά) θα είμαι εντάξει πιστεύετε; Υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει άλλο σπίτι από δίπλα και δεν είμαι σίγουρος αν θα πιάνω σήμα μέσα στο σπίτι λόγω των πολλών τοίχων. Θα χρειαστώ δύο κεραίες;; Τι θα μου προτείνατε να κάνω;
kostasbm Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, jimnikol είπε Καλησπέρα, διαθέτω μια καφετέρια σε χωριό και στα 150 μέτρα περίπου είναι το σπίτι μου. Στο σπίτι δεν έχω ίντερνετ και σκέφτηκα μήπως αγοράσω μια κεραία για να μου λύσει το πρόβλημα . Έψαξα και βλέπω οτι γενικά καλύτερη εταιρεία ειναι της Ubiquiti, με μια κεραία Ubiquiti Litebeam M5 (55€) στο μαγαζί όπου θα βλέπει προς τη ταράτσα του σπιτιού (έχουν υψομετρική διαφορά) θα είμαι εντάξει πιστεύετε; Υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει άλλο σπίτι από δίπλα και δεν είμαι σίγουρος αν θα πιάνω σήμα μέσα στο σπίτι λόγω των πολλών τοίχων. Θα χρειαστώ δύο κεραίες;; Τι θα μου προτείνατε να κάνω; με 2 κομματια Μ2 της ubiquiti θα εισαι μια χαρα για την αποσταση που λες(αρκει να βλεπουν οι κεραιες η μια την αλλη) η Μ5 ειναι για μακρυτερες αποστασεις
jimnikol Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δηλαδή δύο Ubiquiti NanoStation Loco M2 (sectorial);; Θα πιάνω όμως σήμα και μεσα στο σπίτι; Γιατι θα κοιτάει η μία την άλλη διαγώνια, και αν την τοποθετήσω στη ταράτσα του σπιτιού, το σήμα θα πιάνει και το υπόλοιπο σπίτι απο κάτω; γιατι πρώτα θα προσκρούεται στο διπλανό σπιτι
kostasbm Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, jimnikol είπε Δηλαδή δύο Ubiquiti NanoStation Loco M2 (sectorial);; Θα πιάνω όμως σήμα και μεσα στο σπίτι; Γιατι θα κοιτάει η μία την άλλη διαγώνια, και αν την τοποθετήσω στη ταράτσα του σπιτιού, το σήμα θα πιάνει και το υπόλοιπο σπίτι απο κάτω; γιατι πρώτα θα προσκρούεται στο διπλανό σπιτι uθα τις ρυθμισεις να κοιταει η μια την αλλη ,εχουν μενου και βλεπεις ακριβως το σημα .,λιγο πανω κατω και θα εισαι οκ από τη κεραία θα κατέβει καλώδιο που συνδέεται με τροφοδοτικό της κεραίας και από το τροφοδοτικό παίρνεις καλώδιο και το πας απευθείας σε λαπτοπ η πισι η βάζεις ένα παλιό ρουτερ αν έχεις για να έχεις και ασυρματο
jimnikol Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποια εμπόδια στην μεταξύ τους ορατότητα και υπάρχει η οικονομικη δυνατότητα για κάτι καλυτερο (επειδή βλέπω και κάποια αρνητικά σχόλια για τις συγκεκριμένες κεραίες) να προχωρήσω για την Μ5;;
dispi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Σε κάθε περίπτωση θέλεις οπτική ορατότητα μεταξύ τους
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 τα 5ghz εχουν μικροτερες παρεμβολες απο τα 2,4 ghz αλλα δεν σημαινει οτι θα περασουν εμποδια.οποτε θελεις οπτικη επαφη. κατα τα αλλα τα 150 μετρα ειναι γελοια αποσταση για κατευθυντικα access points. 1
jimnikol Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Άρα τι προτείνεις να βάλω για να πιάνω σήμα και μέσα στο σπίτι;
jimnikol Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Αν έπαιρνα μία κεραία με κατευθυνση προς το σπίτι και στο σπίτι έβαζα κάποια access points θα γινόταν δουλειά; ή χρειάζονται αναγκαστικα 2 (πομπός και δέκτης);
kostasbm Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 πομποδεκτες ειναι οι κεραιες αυτες .... αν εχεις εμποδια ξεχασε το....πρωτα τακτοποιεις αυτο και μετα ψωνιζεις
afm Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Απ' ότι φαίνεται δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργούν οι συγκεκριμένες κεραίες. Θα συνδέσεις με ένα καλώδιο ethernet την πρώτη κεραία με το router της καφετέριας σου. Αυτό θα παίξει το ρόλο του πομπού που θα στείλει το σήμα προς το σπίτι. Το δεύτερο m2 θα το χρησιμοποιήσεις σαν δέκτη για να λάβεις το σήμα σπίτι σου. Δεν θα το χρησιμοποιήσεις για να στέλνεις ασύρματα internet στις συσκευές μέσα στο σπίτι. Για να γίνει αυτό (όπως σου γράφει και πιο πάνω ο kostasbm) θα πρέπει να συνδέσεις ένα καλώδιο ethernet που θα συνδεθεί με το τροφοδοτικό της κεραίας. Από το τροφοδοτικό μπορείς με ένα καλώδιο ethernet να συνδέσεις απ' ευθείας το laptop σου ή τον σταθερό σου. Αν θες και ασύρματο δίκτυο τότε συνδέεις ένα access point ή βάζεις ένα παλιό router αν έχεις Δεν θα παίρνεις κατ' ευθείας ασύρματο internet από το m2. Δες περισσότερα για την συνδεσμολογία στην παρακάτω εικόνα. 1
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 On 12/01/2021 at 03:58, jimnikol said: Άρα τι προτείνεις να βάλω για να πιάνω σήμα και μέσα στο σπίτι; το Link γινεται με κατευθυντικα access points τα οποια κανουν μονο το Link.απο το ethernet τους μετα θα δωσεις σε καποιο access point για να εχεις και ιντερνετ εκει που θες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα