PanosJ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μια ερωτηση όσοι εχουν τη μαυρη. Η σκονη που λογικα θα κάθεται πανω στα πτερύγια, φαίνεται πολύ στη μαυρη? Ειχα παλια Noctua NH-C12P SE14 με 14αρι ανεμιστήρα, και η σκόνη που καθόταν πανω στα καφέ πτερύγια φαινόταν, φαίνεται το ίδιο ή περίσσοτερο στη μαυρη? Ωραια η καφε αλλα η μαυρη ταιριαζει περισσοτερο μεσα στο κουτι, αλλα αν φαινεται η σκονη, δεν αξίζει η αγορα της
SabotazNic Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, PanosJ είπε Μια ερωτηση όσοι εχουν τη μαυρη. Η σκονη που λογικα θα κάθεται πανω στα πτερύγια, φαίνεται πολύ στη μαυρη? Ειχα παλια Noctua NH-C12P SE14 με 14αρι ανεμιστήρα, και η σκόνη που καθόταν πανω στα καφέ πτερύγια φαινόταν, φαίνεται το ίδιο ή περίσσοτερο στη μαυρη? Ωραια η καφε αλλα η μαυρη ταιριαζει περισσοτερο μεσα στο κουτι, αλλα αν φαινεται η σκονη, δεν αξίζει η αγορα της Οι σκονες δεν φαινονται τοσο οσο ειναι σε λειτουργια το κουτι. Και η λογικη λεει οτι αν το φανακι αλλαξει χρωμα απο την σκονη...μαλλον θελει καθαρισμα 2
PanosJ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, SabotazNic είπε Οι σκονες δεν φαινονται τοσο οσο ειναι σε λειτουργια το κουτι. Και η λογικη λεει οτι αν το φανακι αλλαξει χρωμα απο την σκονη...μαλλον θελει καθαρισμα Ναι αυτό λογικό, δεν φαίνονται όταν γυρίζει, αλλά κλειστός ο υπολογιστής φαίνεται η σκόνη πιο πολύ στον μαύρο? Στο καφέ που είχα δεν χρειαζόταν συχνά καθάρισμα, δεν φαινόταν τοσο
vins Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, PanosJ είπε Ναι αυτό λογικό, δεν φαίνονται όταν γυρίζει, αλλά κλειστός ο υπολογιστής φαίνεται η σκόνη πιο πολύ στον μαύρο? Στο καφέ που είχα δεν χρειαζόταν συχνά καθάρισμα, δεν φαινόταν τοσο Γενικα πάντως παίζει ρόλο και το κουτι σου και αν έχεις αρνητική ή θετική πίεση λόγω διάταξης ανεμιστήρων. Οταν έχεις αρνητική πίεση, δλδ οι ανεμιστήρες εξοδου σου διώχνουν πιο γρήγορα τον αέρα σε σχέση τον αέρα που εισάγουν στο κουτί οι ανεμιστήρες που βάζουν αέρα, θα μαζεύεις σκόνη από κάθε ανοιγμα που υπάρχει στο κουτί. Το ιδανικό ια μενα είναι να έχεις ισορροπημένη προς θετική πίεση στο κουτί για να μη σκονίζεται τοσο γρήγορα, οπότε και δε θα έχεις το θέμα του να φαίνεται η σκόνη. Η λογική λέει ότι αν δεν αλλάξεις κάτι στην πίεση, η ίδια σκόνη θα φαίνεται ίσως περισσότερο στο μαύρο από το αγαπημένο τσιρλί χρωμα 😁 2
PanosJ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, vins είπε Γενικα πάντως παίζει ρόλο και το κουτι σου και αν έχεις αρνητική ή θετική πίεση λόγω διάταξης ανεμιστήρων. Οταν έχεις αρνητική πίεση, δλδ οι ανεμιστήρες εξοδου σου διώχνουν πιο γρήγορα τον αέρα σε σχέση τον αέρα που εισάγουν στο κουτί οι ανεμιστήρες που βάζουν αέρα, θα μαζεύεις σκόνη από κάθε ανοιγμα που υπάρχει στο κουτί. Το ιδανικό ια μενα είναι να έχεις ισορροπημένη προς θετική πίεση στο κουτί για να μη σκονίζεται τοσο γρήγορα, οπότε και δε θα έχεις το θέμα του να φαίνεται η σκόνη. Η λογική λέει ότι αν δεν αλλάξεις κάτι στην πίεση, η ίδια σκόνη θα φαίνεται ίσως περισσότερο στο μαύρο από το αγαπημένο τσιρλί χρωμα 😁 Η λογικη ναι αυτο λεει το μαυρο κανει πιο μπαμ η σκονη απο το καφε. Γιαυτο ρωτησα αν γνωρίζει καποιος που εχει τη μαυρη να μου έλεγε, για πιο σιγουρα Τωρα για την πιεση στο κουτι, δεν εχω ακομα κουτι για να ξερω, τωρα βλεπω εκτος απο το χρώμα της ψυχτρα που δεν ξερω τι να διαλέξω, ειναι και οι μνημες. καλυπτονται βλεπω με τον πρωτο ανεμιστήρα, που σημαινει αν παρεις με φωτισμό μνημες δεν θα φαινεται το φως τους. Ασε που αυτη η ψυχτρα καλυπτει ολη τη μητρικη οτι φωτισμό εχει η τελευταια, δεν θα φαίνεται τιποτα. Εχω την Asus ROG Strix X570-E. Τωρα μαζευω κομματια, κουτι, μνημη, επεξεργαστη, ψυχτρα..
vins Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, PanosJ είπε Η λογικη ναι αυτο λεει το μαυρο κανει πιο μπαμ η σκονη απο το καφε. Γιαυτο ρωτησα αν γνωρίζει καποιος που εχει τη μαυρη να μου έλεγε, για πιο σιγουρα Τωρα για την πιεση στο κουτι, δεν εχω ακομα κουτι για να ξερω, τωρα βλεπω εκτος απο το χρώμα της ψυχτρα που δεν ξερω τι να διαλέξω, ειναι και οι μνημες. καλυπτονται βλεπω με τον πρωτο ανεμιστήρα, που σημαινει αν παρεις με φωτισμό μνημες δεν θα φαινεται το φως τους. Ασε που αυτη η ψυχτρα καλυπτει ολη τη μητρικη οτι φωτισμό εχει η τελευταια, δεν θα φαίνεται τιποτα. Εχω την Asus ROG Strix X570-E. Τωρα μαζευω κομματια, κουτι, μνημη, επεξεργαστη, ψυχτρα.. Επίσης υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με 2 ανεμιστήρες αν έχεις rgb μνήμες. Οποτε δες και την nh-d15s που εχει καλύτερη συμβατότητα. Γενικά όμως εφόσον δεν έχεις κουτι, βλεπε και τις συμβατότητες σε οτι εχει να κάνει με το ύψος της ψυκτρας που θα βάλεις και το μέχρι τι ύψος παιρνει το κουτι που θα πάρεις. Αν σε νοιάζει το rgb τοσο σε μνήμες, μητρικη κλπ και εφόσον εισαι στο budget των 100€, παρε μια aio υδροψυξη που να έχει και κανα rgb κι αυτή κι έγινες! 😁
PanosJ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, vins είπε Επίσης υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με 2 ανεμιστήρες αν έχεις rgb μνήμες. Οποτε δες και την nh-d15s που εχει καλύτερη συμβατότητα. Γενικά όμως εφόσον δεν έχεις κουτι, βλεπε και τις συμβατότητες σε οτι εχει να κάνει με το ύψος της ψυκτρας που θα βάλεις και το μέχρι τι ύψος παιρνει το κουτι που θα πάρεις. Αν σε νοιάζει το rgb τοσο σε μνήμες, μητρικη κλπ και εφόσον εισαι στο budget των 100€, παρε μια aio υδροψυξη που να έχει και κανα rgb κι αυτή κι έγινες! 😁 Το κουτι που θεεελω να παρω ειναι το Be Quiet Silent Base 802 Window Black . Δεν εχει προβλημα στο ύψος. Θέλω με 2 φαν γιατι θεεεελω να παρω τον 5900x. ταιριαζει και με αυτον και αντεχει στις θερμοκρασίες του. Για τις μνημες σκεφτομουν αφου εχει δυνατοτητα η μητρικη μηπως παρω με rgb. Αλλα βλεπω δεν θα φαινεται τιποτα το φως από τις μνημες και της μητρικης Και το αλλο θεμα μου ειναι μαυρη ή καφε ψύχτρα γιατι δεν μπορω καθε λιγο να βγαζω να καθαριζω τα φαν. ειναι και κουμούτσες τεραστια και μπελαλιδικα, τα φαν αφου δεν υπάρχει χωρος μεσα στο κουτι να κινηθεις ανετα
vins Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, PanosJ είπε Το κουτι που θεεελω να παρω ειναι το Be Quiet Silent Base 802 Window Black . Δεν εχει προβλημα στο ύψος. Θέλω με 2 φαν γιατι θεεεελω να παρω τον 5900x. ταιριαζει και με αυτον και αντεχει στις θερμοκρασίες του. Για τις μνημες σκεφτομουν αφου εχει δυνατοτητα η μητρικη μηπως παρω με rgb. Αλλα βλεπω δεν θα φαινεται τιποτα το φως από τις μνημες και της μητρικης Και το αλλο θεμα μου ειναι μαυρη ή καφε ψύχτρα γιατι δεν μπορω καθε λιγο να βγαζω να καθαριζω τα φαν. ειναι και κουμούτσες τεραστια και μπελαλιδικα, τα φαν αφου δεν υπάρχει χωρος μεσα στο κουτι να κινηθεις ανετα Ωραίο κουτι, γιατι δεν παίρνεις και μια dark rock pro 4 να το σεταρεις;
PanosJ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, vins είπε Ωραίο κουτι, γιατι δεν παίρνεις και μια dark rock pro 4 να το σεταρεις; Η Noctua ειναι καλυτερη, σε θορυβο, θερμοκρασιες, ελαχιστα μικροτερη (κυριως στο υψος), μεγαλυτερη εγγύηση και είχα προηγουμενα Noctua και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από PanosJ
vins Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, PanosJ είπε Η Noctua ειναι καλυτερη, σε θορυβο, θερμοκρασιες, ελαχιστα μικροτερη (κυριως στο υψος), μεγαλυτερη εγγύηση και είχα προηγουμενα Noctua και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Οι διαφορες σε θορυβο είναι οριακές στα όρια του λάθους, και σε επιδόσεις 2-3 βαθμοί, δλδ αμελητέα. Στο λέω γιατί είχα τη noctua, τωρα εχω υδροψυξη και εντελει παρήγγειλα την be quiet αντι της nhd15 chromax μετά από πολύ ψάξιμο για λόγους συμβατότητας. 2
PanosJ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, vins είπε Οι διαφορες σε θορυβο είναι οριακές στα όρια του λάθους, και σε επιδόσεις 2-3 βαθμοί, δλδ αμελητέα. Στο λέω γιατί είχα τη noctua, τωρα εχω υδροψυξη και εντελει παρήγγειλα την be quiet αντι της nhd15 chromax μετά από πολύ ψάξιμο για λόγους συμβατότητας. Δεν ξερω ειμαι ακομα σε σκεψεις, παντως σε θεμα συμβατότητας δεν εχει θεμα με το κουτι και τη μητρικη η Νοκτουα, απλα λιγο με τις μνημες πανω απο 3.1 ύψος, δεν μπαινει το μπροστινο φαν, με αποτελεσμα να πρεπει να το σηκώνεις λιγο. Και φυσικα εξαφανίζει το RGB αν έχουν. Όσο για τη Be quiet , εκτος απο τη τιμή που ειναι πολυ καλυτερη, σε ότι εχω ψαξει η νοκτουα ειναι απο πανω της
vins Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δεν προσπαθώ να σε πείσω, απλά δες τα συγκριτικά, τη χρήση που θέλεις να κάνεις και αποφάσισε. Εγω πήρα την dark rock pro 4, γιατι αναμένεται μες στο έτος νέο μοντέλο nhd15 από noctua. Αν εχει θεραπεύσει τα θεματακια της τωρινής με συμβατότητες και "βιτρίνες" rgb, δίνω την drp4 και παίρνω τη νεα noctua.Απλα επειδή ήμουν σε ιδια φαση, στα λέω επειδή εφαγα κανα 2-3 βραδια ψάχνοντας.
PanosJ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, vins είπε Δεν προσπαθώ να σε πείσω, απλά δες τα συγκριτικά, τη χρήση που θέλεις να κάνεις και αποφάσισε. Εγω πήρα την dark rock pro 4, γιατι αναμένεται μες στο έτος νέο μοντέλο nhd15 από noctua. Αν εχει θεραπεύσει τα θεματακια της τωρινής με συμβατότητες και "βιτρίνες" rgb, δίνω την drp4 και παίρνω τη νεα noctua.Απλα επειδή ήμουν σε ιδια φαση, στα λέω επειδή εφαγα κανα 2-3 βραδια ψάχνοντας. Ναι καταλαβαινω, κουβεντα να γινεται και σε ευχαριστω για το χρόνο σου. Για συμβατότητα δεν νομιζω να εχω προβλημα με κουτι και μητρικη, με τις μνημες δε με πειραζει να μην εχουν rgb. Απλος θα ήταν ενα + να φαίνονταν. ο ογκος ειναι σχετικα ιδιος και στις δύο ψύχτρες, απλα η νοκτουα εχω διαβασει ειναι καλυτερη σε θερμοκρασιες με ryzen 5900x που τη θελω γιαυτο εχω καταληξει σε αυτη και εχω μεινει στο χρωμα τωρα, τι να διαλεξω. Χαζομαρεζες δλδ
vins Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, PanosJ είπε Ναι καταλαβαινω, κουβεντα να γινεται και σε ευχαριστω για το χρόνο σου. Για συμβατότητα δεν νομιζω να εχω προβλημα με κουτι και μητρικη, με τις μνημες δε με πειραζει να μην εχουν rgb. Απλος θα ήταν ενα + να φαίνονταν. ο ογκος ειναι σχετικα ιδιος και στις δύο ψύχτρες, απλα η νοκτουα εχω διαβασει ειναι καλυτερη σε θερμοκρασιες με ryzen 5900x που τη θελω γιαυτο εχω καταληξει σε αυτη και εχω μεινει στο χρωμα τωρα, τι να διαλεξω. Χαζομαρεζες δλδ Βουρ στην chromax και μη σκέφτεσαι σκόνες τοτε 😀 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα