Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

θα ήθελα τις συμβουλές σας για να υλοποιήσω την εξής σκέψη μου. Εχω το σύστημα της υπογραφής που αποτελείται από:

cpu: Ryzen 2400g

psu: cx corsair 450w 

gpu: RX 580 pulse 4 gb

ram: 4x4 gb 

mobo: AsRock 450 fatal1ty

ssd: PNY 240 gb 

Σκεφτόμουν να κάνω μια αλλαγή του επεξεργαστή σε 2600 (ή 3600?), τις Ram σε 2 x 8 gb( γιατί μου ρίχνει τον χρονισμό στα 2133) και ίσως το τροφοδοτικό. σε 550 - 600 w.  Με τα κομμάτια που θα αφαιρούσα έλεγα να στήσω ένα δεύτερο σύστημα αγοράζοντας και μια μητρική Β450 κ ένα κουτί ώστε το μπάτζετ να μην ξεφύγει παραπάνω απο 250-300 ευρώ.  

Αξίζει και αν ναι ποια κομμάτια προτείνετε?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, moumos είπε

Αξίζει ?

Σε τι αποσκοπεί η αναβάθμιση ? 

Σίγουρα δεν αξίζει σήμερα που μιλάμε, λόγο υπεραξίας των κομματιών.
Ίσως μόνο μνήμες να άλλαζα γιατί σε κρατάνε πολύ πίσω τα 2133mhz. Έχεις ασχοληθεί καθόλου με το πρόβλημα?  

Σίγουρα θα αγόραζα και μια καλύτερη ψύκτρα, που ότι και να αλλάξεις στο μέλλον, σου μένει παρακαταθήκη και σου δίνει αέρα για OC και ησυχία.

Δημοσ.

Θα χρειαστώ ένα δεύτερο σύστημα και προσπαθώ να επιλέξω την βέλτιστη λυση απο θέμα vfm. Ο δεινόσαυρος που έχω με τον pentium 4 δεν πρόκειται να ανταπεξέλθει ούτε στα βασικά, το λάπτοπ τα 'παιξε οριστικά και πρέπει μέχρι το Πάσχα έστω να βρω κάποια λύση. Δεν πιστεύω μέχρι τότε οι τιμές να προσγειωθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Ψυκτρα έχω την gammaxx και έριξε τις θερμοκρασίες σε τρομερό βαθμό.

Η μητρική δεν σηκώνει 4 μνήμες σε μεγαλύτερο χρονισμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν οι μνημες σου ειναι single side λογικα μπορει να τις σηκωσει στα 2666MHz

Αν βαλεις στην μητρικη Zen2 ή Zen3 ισως μπορεις να τις πας και στα 3000MHz ή πιο πανω.

Ακομη και Zen+ να βαλεις εχει καλυτερο memory controller απο τους Zen (o δικος σου Zen ειναι).

Επισης η αναβαθμιση του BIOS ισως βοηθησει (αν δεν το εχεις αναβαθμισει ηδη).

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...