Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπαδισμος όσο δεν πάει. Θα προσπαθήσω να ταράξω τα νερά και να πω ότι είστε όλοι λάθος :-)

βρε παιδιά, γιατί πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο συγκεκριμένος πλούσιος είναι είτε δίκαια είτε άδικα πλούσιος; Και να το ταυτίσουμε με τον αν είναι σωστές και καλές οι ιδέες του, κλεμμένες η πρωτότυπες κτλ;

εγω νομίζω ότι ισχύουν όλα τα από πάνω παράλληλα.

- ηλεκτρικά αυτοκίνητα: καλή ιδέα, όχι πρωτότυπη ιδέα, πρωτοπορία ομως στο να υλοποιηθεί, λάθος υλοποίηση αλλά με μια τάση για βελτίωση. Σε κάποια χρόνια θα τον ευχαριστούμε για την εξέλιξη ως την κινητήριο δύναμη της αλλαγής χωρίς διαφωνίες.

- τούνελ: ηλίθια ιδέα η αρχική και τελικά ο ίδιος την άλλαξε 2-3 φορές για να καταλήξει τελικά σε μια προτεινόμενη ιδέα που δεν είναι τίποτα άλλο από μια έκδοση μετρο με πιο μικρά αυτόνομα βαγόνια αντί πολλά ενωμένα πίσω από το βαγόνι μηχανή. Όχι κάτι που δεν υπάρχει ήδη σε πέντε πανεπιστήμια κάθε χώρας ως διπλωματική.

- space X: καμία πρωτοτυπία. Αλλά επιχειρηματικό θάρρος να βγει και να δοκιμάσει το επιχείρημα σε κάτι που η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει κόσμο ανοιχτά να βοηθήσει, και προχώρησε μαζεύοντας καλούς μηχανικούς. Ας το έκανε ο Bill gates αν ήθελε αλλά δεν κούνησε δαχτυλάκι.

Κτλ κτλ.μην τα βλέπουμε άσπρο μαύρο. Το κάθε καλό επιχείρημα έχει και μειονεκτήματα τα οποία ίσως με εξέλιξη να διορθωθούν.

ο φίλος που έγραψε πιο νωρίς εκείνο το κείμενο προκήρυξη, είχε δίκιο για κάποια απο τα αρνητικά (π.χ την μη περιβαλλοντική φιλικότητα των σημερινών ηλεκτρικών - υπάρχουν πολλές φωνές επιστημόνων που προσπαθούν να το επισημάνουν). Απλά δεν άφησε κανένα περιθώριο για τα θετικά.
Άλλοι βγαίνουν και πάλι έχουν δίκιο για τα θετικά και το πως σπρώχνει τη βιομηχανία μπροστά, αλλά τυφλώνονται από τον ροκ σταρ και θεωρούν πως δεν πρέπει να ασκούμε κριτική.

 

ισορροπία βρε παιδιά!!!

  • Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ADHD είπε

Όντως, φανταζομαι και ο Μπεζος ειναι σε φαση θείος Σκρουτζ με ενα τεραστιο θησαυροφυλάκιο να φυλαει τον χρυσο του.

 

Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι το χρυσό δεν τον φυλάνε σε πύργους τύπου Skroutz αλλά μισθώνουν ασφαλείς χώρους από υπηρεσίες φύλαξης σε τράπεζες. Και ο Μπέζος δεν διαφέρει και πολύ από τον Μασκ. Και αυτού η περιουσία του είναι κυρίως χαρτιά. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, LongTom είπε

Όταν οι πλουσιότεροι σε έναν τόπο, όχι μόνο δεν πληρώνουν τους φόρους που πρέπει, αλλά παίρνουν και κρατικές επιδοτήσεις, μια χαρά στέρησαν το φαγητό από τον κόσμο. 

Δεν ξέρω γιατί χαίρονται κάποιοι για τον Έλονα και τους λοιπούς δις και σύντομα τρις εκατομμυριούχους. 
Παίρνετε ποσοστά; 
Ή φαντάζεστε ότι κάποια μέρα θα γίνετε σαν και αυτούς;
Γιατί αλλιώς αυτά τα λεφτά που βγάζουν, όχι μόνο δεν γυρίζουν στην κοινωνία, αλλά όπως δείχνουν οι έρευνες ζημιώνουν πολύ και την οικονομία και τον άμεσο πλούτο των υπολοίπων.

 

Πολλοί άνθρωποι έχουν φάει το παραμύθι διάφορων ιδεολογιών που λένε πως οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους. Αν και μοιάζει δίκαιο, δεν δουλεύουν τα πράγματα έτσι. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να φορολογήσεις υπέρμετρα τους πλούσιους, όλοι ακόμα και οι φτωχοί πρέπει να πληρώσουν για κοινωνικές παροχές.Και να το γιατί.

Δεν μπορείς να φορολογήσεις την κτήση των μετοχών. Είναι σαν να ζητάς να πουλάνε ένα μερίδιο της εταιρίας κάθε χρόνο. Αλλά ποιος θα το αγοράζει, όταν οι πλούσιοι θα πρέπει να πουλήσουν; Το κράτος; Οι φτωχοί; Οι άλλοι πλούσιοι; Όλοι θα πρέπει να πουλάνε για πληρώσουν φόρους και ποιος θα θέλει να δώσει χρήματα για κάτι που θα του πάρουν πίσω με φόρους; Έχουμε κατάρρευση των πλουσίων και χάνουμε την τωρινή φορολογία τους και των καλά αμειβομένων (όσοι είναι αυτοί) υπαλλήλων τους.

Φορολογούμε τον μισθό τους; Αυτό είναι ένα πολιτικό κόλπο που πολλές κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει για ψήφους, ότι δηλαδή θα αυξήσουν την φορολογία του εισοδήματος. Ούτε αυτούς τους φόρους πληρώνουν γιατί μετακυλούν το κόστος στα προϊόντα, τις υπηρεσίες αλλά και στους μισθούς των υπαλλήλων και τον δικό τους. Ύστερα κοιτάν όλο απορία κάποιοι και λένε ότι οι CEO παίρνουν δυσανάλογα περισσότερα από τους εργάτες σε σχέση μα παλιότερα. Ναι, είναι κυρίως γιατί μπήκαν φόροι και αύξησαν τους δικούς τους μισθούς για να μείνουν στο τέλος στα ίδια. Και είναι πολιτικό κόλπο, γιατί οι έξυπνοι πολιτικοί ξέρουν ότι το κόστος φορολογίας μεταφέρετε στους φτωχούς, αλλά πουλάνε ιδεολογία.

Ο μόνος πραγματικός τρόπος να φορολογήσεις πλούσιους είναι η ακίνητη και κινητή περιουσία. Για αυτό βλέπει και τους πλούσιους να τα γράφουν όλα σε offshore. Αφήνουν κάτι για ξεκάρφωμα, αλλά γενικά η ιδιοκτησίες τους είναι εταιρικές. Για αυτό στην Ελλάδα και αλλού για παράδειγμα πληρώνουν φόρους στα leasing αμάξια και στα σπίτια που τους παραχωρούν οι εταιρίες.

Η ειρωνεία είναι ότι δείχνεις αποσπάσματα απο την washighton post, μια εφημερίδα δηλωμένα αριστερή άρα και προκαταλειμένη, η οποία ανήκει στον jeff bezos!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SakafliaC είπε

Έχει τελειώσει η γη φίλε δε σώζεται. Γι αυτό και η αποίκηση άλλου πλανήτη είναι αυτό που απασχολεί όλους αυτούς που έχουν τη δυνατότητα, με πρώτο και καλύτερο τον Musk που είναι ο πρώτος που ξεκίνησε ανοιχτά τις συζητήσεις και τις προσπάθεις γι αυτό.

Αν ειχε τελειωσει και ο ιδιος δεν θα εφτιαχνε τωρα αυτο που εφτιαξε ....πιστευω οτι η Γη ειναι ανεξαντλητη ,ο ανθρωπος περιοριζεται με αυτα που κανει ....μεταβαλεται η ενεργεια ,βλεπε εντροπια και δημιουργουνται αλλες προυποθεσεις που εμεις απλα δεν μπορουμε να επιβιωσουμε και να ζησουμε .Η φυση πχ , δαση ,ορυκτος πλουτος  κλπ ,παντα αναδημιουργουνται στο βαθος του χρονου ,η  φυση μεταβαλεται ,εναλασεται αλλα ποτε δεν τελειωνει ,ΟΤΙ και να κανει ο ανθρωπος .

Αρα η φυγη και το να φτιαξω κατι καινουργιο οπως εγω νομιζω ,ειναι λιγο εγωιστικο .Εδω θα βαλω και τη Θεολογια ,κατα την  οποια ο Θεος τα παντα εν σοφια εποιησε ....και εμεις τα διαχειριζομαστε λαθος ...αρα σε κατι ετοιμο και στρωμενο και αποτυγχανουμε ,ποσο περισσοτερο σε κατι που πολυ θεωρητικα θελουμε να ακουμπησουμε.

Συγνωμη για τον τονισμο ,αλλα εχω ενα θεμα με το μεσον που γραφω ,να ειστε καλα. 

Επεξ/σία από aetos100
Δημοσ.
11 ώρες πριν, michael92 είπε

Το point είναι πως η Tesla δεν έχει σημαντική παραγωγή, ενώ η Apple έχει. Προφανώς δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη άμεσα, έμμεσα όμως είναι. Με αυτά τα νούμερα η Tesla δεν μπαίνει καν στο top 20 της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η σύγκριση που κάνεις είναι τέρμα άστοχη. Έμμεσα έλα να την κάνεις σε 1-2 χρόνια.
Στο θέμα μας, μπορεί να μην είναι καν στο top 20 της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά αν δεις την παραγωγή των top 10 αυτοκινητοβιομηχανιών 2019-2021, θα διαπιστώσεις ότι όλες οι εταιρίες προσπαθούν να "χτυπήσουν" την Tesla από το πιο basic electric model μέχρι το πιο luxury supercar. Αν κάνεις μία αναζήτηση στα rankings και τα βάλεις κάτω μαζί με τη δημιουργία του Gigafactory 3 και του επερχόμενου 4, θα διαπιστώσεις πολύ εύκολα για τι growth μιλάμε. 
Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του, γιατί απ' ότι φαίνεται την κάνει πολύ καλά.

  • Confused 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, anax111 είπε

 

Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι το χρυσό δεν τον φυλάνε σε πύργους τύπου Skroutz αλλά μισθώνουν ασφαλείς χώρους από υπηρεσίες φύλαξης σε τράπεζες. Και ο Μπέζος δεν διαφέρει και πολύ από τον Μασκ. Και αυτού η περιουσία του είναι κυρίως χαρτιά. 

Εγινε ναι, ο πραγματικος πλουτος ειναι σε ανθρωπους τυπου Εσκομπαρ ολοι οι αλλοι χαρτια...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, merphi είπε

Από την στιγμή που δεν υπάρχει δουλειά, δίνεις χρήματα που ο άλλος δεν τα δούλεψε. Η εναλλακτική είναι κουπόνια φαγητού και τα λεφτά στις εταιρείες που τα εξαργυρώνουν. Συμφωνώ ότι όλοι γίνονται φτωχότεροι, όχι μόνο οι φτωχοί, αλλά και οι πλούσιοι. Είναι όμως αναγκαίο όπως ο απινιδωτής καρδιάς, που δεν αποτελεί εφόρου ζωής λύση, αλλά λύση ανάγκης που μπορεί να δουλέψει ή όχι αλλά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Το Περού δεν έχει σχέση με τον Τραμπ ή τον Ελον. Στην Αμερική δεν αντιμετωπίζονται οι ασθενής του covid ανάλογα με την ασφάλεια τους αλλά όλοι το ίδιο. Είναι κατάσταση εθνικής ανάγκης. Επίσης είναι ειρωνικό το γεγονός πως πεθάνανε, τουλάχιστον στο πρώτο κύμα, δυσανάλογα πολλοί περισσότεροι πλούσιοι απο φτωχούς, εξαιτίας του lifestyle, τα συχνά αεροπορικά ταξίδια κτλ. Στην βόρεια Ιταλία το επίκεντρο ήταν για καιρό στις πλούσιες συνοικίες.

Τα τρόφιμα κάποιοι τα παράγουν και περιμένουν να πληρωθούν για αυτό. Δεν θα ήταν παράξενο αυτοί να έχουν δουλέψει και όσοι δεν δουλέψανε να τα πάρουν χωρίς κάποια οικονομική συναλλαγή; Δίνει λεφτά το κράτος για αυτό το σκοπό, λέμε είναι κακό. Δεν δίνει λέμε είναι κακό. Δεν διαφωνώ πως και τα δύο έχουν αρνητικά, για αυτό άλλωστε είναι κρίση. Η δικιά σου άποψη φαντάζομαι θα ήταν κρατικά χωράφια, αγρότες δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες στην επεξεργασία τροφίμων ΔΥ, οδηγοί ΔΥ, υπάλληλοι στα super market ΔΥ και να τα παρέχει αυτά το κράτος δωρεάν σε όσους δεν δουλεύουν και να τυπώνει χρήμα για όσους δουλεύουν. Το ίδιο αποτέλεσμα με σήμερα. Αλλωστε τα σοσιαλιστικά κράτη δεν περάσανε ευκολότερα με τον covid.

Αν οι πλούσιου δίναν όλες τις μετοχές τους, δεν θα ήταν φιλανθρωπία άλλα άσκοπη κίνηση. Ας πούμε ότι ο Elon και ο Bezos δίνουν το σύνολο των μετοχών τους στο κράτος ή το μοιράζουν ισόποσα σε όλους του Αμερικανούς. Αυτά τα 300δις+ δεν θα έχουν καμία αξία (0δις αξία) γιατί όλη η αξία είναι στην ιδιοκτησία και στην επιθυμία κάποιου πιθανού αγοραστή να αποκτήσει την εταιρεία σου. Αν πχ ανήκουν στο κράτος οι μετοχές αυτή η αξία έχει εξαφανιστεί και το μόνο που έχει το κράτος είναι τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις της εταιρείας που θα είναι προφανώς ακόμα μικρότερα.

Αυτά τα 300δις+ δεν είναι λεφτά που τα πήρανε από τους φτωχούς. Δεν λέω πως δεν είναι πολλά για 2 άτομα αλλά δεν είναι λογικό να πιστεύουμε πως υπάρχει φτώχεια γιατί υπάρχουν πλούσιοι. Αυτό ήταν στην φεουδαρχία όχι στον σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Λοιπόν, ανά παράγραφο:

 

Σε θεωρητικό κομμάτι, για το αν "δούλεψε" κάποιος το λεφτά του, η άποψη μου είναι ότι κανείς δεν έχει δουλέψει τα λεφτά του. Ούτε ο Μασκ, ούτε ο Γκέιτς, ούτε εγώ. Κάποτε, ένας Γερμανός κυριούλης με μούσια είχε βγάλει μια θεωρία ονοματει Labor Theory of Value (LTV), κατά την οποία η αξία ενός προϊόντος εξαρτάται μόνο (ή σχεδόν μόνο, για να μην με φάνε οι Μαρξιστές) από την εργασία που χρειάστηκε για να παραχθεί. Οι σύγχρονοι οικονομολόγοι διαφωνούν, και υποστηρίζουν τη Relative Theory of Value, που χοντρικά και εντελώς αντεπιστικονικά (εκ μέρους μου, όχι της θεωρίας) λέει ότι και το όνομα, ότι (εκτός όλων των άλλων και) η τιμή ενός προϊόντος είναι "σχετική" (σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς"παράλογη"). Εγώ λοιπόν, παρόλο που γενικότερα συμφωνώ με μεγάλα κομμάτια της μαρξιστικής θεωρίας, συμφωνώ και με τους σύγχρονους οικονομολόγους ότι η LTV δεν ισχύει. Και αφού οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι "παράλογες", το ίδιο είναι και ο μισθός μας ή γενικότερα ο πλούτος μας. Δεν αντικατοπτρίζει τη δουλειά μας, αλλά εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, κυρίως φυσικά από την αγορά, η οποία αγορά δεν έχει κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό που να την κάνει δίκαιη ή αντικειμενική. Έτσι λοιπόν, κανείς δεν "δούλεψε" τα λεφτά μας. Δουλέψαμε μεν, και έτυχε να τα έχουμε. Εμείς λίγα, ο Μασκ πολλά.

Για το αρχικό κομμάτι της πανδημίας συμφωνώ. Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει.

Σε αυτό που διαφωνώ, είναι πως όλοι οι Αμερικάνοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση στο θέμα της υγείας. Εγώ δεν το βλέπω αυτό παρακολουθώντας τα δρώμενα μέσα από τα λεγόμενα Αμερικανών πολιτών ονλαιν (κυρίως στο reddit).

 

Ξαναγυρνώντας στο θεωρητικό κομμάτι, όχι, δεν θεωρώ καλύτερο να είναι όλη η χώρα κρατική και όλοι οι πολίτες δημόσιοι υπάλληλοι. Το θεωρούσα όμως παλιότερα (η μαρξιστική ανάλυση που λέγαμε παραπάνω) και μπορώ να μπω στο πνεύμα. Και να κατανοήσω γιατί θα ήταν το ίδιο. Συμφωνούμε. Όχι ακριβώς το ίδιο βέβαια, διαφορετικά προβλήματα θα οδηγούσαν σε πολύ παρόμοιο αποτέλεσμα (οι αδυναμίες τις αγοράς vs οι αδυναμίες της command economy).

Στο κομμάτι με τις μετοχές συμφωνώ 100%.

 

Για την ύπαρξη πλουσίων, νομίζω ότι είναι λίγο semantics, αλλά λέμε και δεν λέμε το ίδιο. Δεν μας ενοχλεί που είναι πλούσιοι, μας ενοχλεί η κοινωνική ανισότητα. Η οποία όντως δημιουργεί προβλήματα, από κοινωνικά (εγκληματικότητα) μέχρι ιατρικά (και ψυχολογικά, σύμφωνα με αρκετές μελέτες).

Αυτά τα 300 δις που λες, μπορεί να μην τα πήραν από τους φτωχούς, αλλά αυτά τα 300 δις ανήκουν στο ΑΕΠ της χώρας, το οποίο ΑΕΠ, σε μορφή νομίσματος, δίνει στον πολίτη πρόσβαση σε αγαθά όπως το φαγητό. Η πρόσβαση όμως του πολίτη στο ΑΕΠ είναι πολύ μικρότερη από αυτό που λένε οι αριθμοί, γιατί αυτά τα 300 δις αφαιρούνται (και άλλα πολλά μαζί). Η αγορά όμως δεν το λαμβάνει πάντα υπόψιν της. Και για αυτό οδηγούμαστε στο σημείο να έχουμε πλούσιες χώρες, με υψηλό ΑΕΠ, τεράστια παραγωγή, και πολίτες χωρίς φαγητό ή πρόσβαση σε άλλα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία κλπ). Εκεί έρχεται ο ρόλος του κράτους να ρυθμίσει την αγορά, και να δώσει έξτρα χρήμα όπως είπες κι εσύ, οπότε υποθέτω ότι στη θεωρία συμφωνούμε. Ή να αναδιανειμει τον υπάρχον πλούτο βέβαια.

Επεξ/σία από apostolisk86
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, dstilio είπε

Οπαδισμος όσο δεν πάει. Θα προσπαθήσω να ταράξω τα νερά και να πω ότι είστε όλοι λάθος :-)

βρε παιδιά, γιατί πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο συγκεκριμένος πλούσιος είναι είτε δίκαια είτε άδικα πλούσιος; Και να το ταυτίσουμε με τον αν είναι σωστές και καλές οι ιδέες του, κλεμμένες η πρωτότυπες κτλ;

εγω νομίζω ότι ισχύουν όλα τα από πάνω παράλληλα.

- ηλεκτρικά αυτοκίνητα: καλή ιδέα, όχι πρωτότυπη ιδέα, πρωτοπορία ομως στο να υλοποιηθεί, λάθος υλοποίηση αλλά με μια τάση για βελτίωση. Σε κάποια χρόνια θα τον ευχαριστούμε για την εξέλιξη ως την κινητήριο δύναμη της αλλαγής χωρίς διαφωνίες.

- τούνελ: ηλίθια ιδέα η αρχική και τελικά ο ίδιος την άλλαξε 2-3 φορές για να καταλήξει τελικά σε μια προτεινόμενη ιδέα που δεν είναι τίποτα άλλο από μια έκδοση μετρο με πιο μικρά αυτόνομα βαγόνια αντί πολλά ενωμένα πίσω από το βαγόνι μηχανή. Όχι κάτι που δεν υπάρχει ήδη σε πέντε πανεπιστήμια κάθε χώρας ως διπλωματική.

- space X: καμία πρωτοτυπία. Αλλά επιχειρηματικό θάρρος να βγει και να δοκιμάσει το επιχείρημα σε κάτι που η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει κόσμο ανοιχτά να βοηθήσει, και προχώρησε μαζεύοντας καλούς μηχανικούς. Ας το έκανε ο Bill gates αν ήθελε αλλά δεν κούνησε δαχτυλάκι.

Κτλ κτλ.μην τα βλέπουμε άσπρο μαύρο. Το κάθε καλό επιχείρημα έχει και μειονεκτήματα τα οποία ίσως με εξέλιξη να διορθωθούν.

ο φίλος που έγραψε πιο νωρίς εκείνο το κείμενο προκήρυξη, είχε δίκιο για κάποια απο τα αρνητικά (π.χ την μη περιβαλλοντική φιλικότητα των σημερινών ηλεκτρικών - υπάρχουν πολλές φωνές επιστημόνων που προσπαθούν να το επισημάνουν). Απλά δεν άφησε κανένα περιθώριο για τα θετικά.
Άλλοι βγαίνουν και πάλι έχουν δίκιο για τα θετικά και το πως σπρώχνει τη βιομηχανία μπροστά, αλλά τυφλώνονται από τον ροκ σταρ και θεωρούν πως δεν πρέπει να ασκούμε κριτική.

 

ισορροπία βρε παιδιά!!!

Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να ασκούμε κριτική. Φυσικά και πρέπει. Εγώ προσωπικά μίλησα για την ολοκληρωτική απαξίωση που κάνουν ορισμένοι εδώ, σε έναν άνθρωπο που τόλμησε και πέτυχε.

Μπορεί όντως καμία ιδέα του να μην ήταν πρωτότυπη, αλλά αν όλα ήταν τόσο απλά, γιατί κανένας δε το είχε κάνει? Απορίας άξιο.

Μάλλον κάνει κάτι καλά και πέτυχε. Και μακάρι να συνεχίσει. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους που απλά τολμούν.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Η σύγκριση που κάνεις είναι τέρμα άστοχη. Έμμεσα έλα να την κάνεις σε 1-2 χρόνια.
Στο θέμα μας, μπορεί να μην είναι καν στο top 20 της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά αν δεις την παραγωγή των top 10 αυτοκινητοβιομηχανιών 2019-2021, θα διαπιστώσεις ότι όλες οι εταιρίες προσπαθούν να "χτυπήσουν" την Tesla από το πιο basic electric model μέχρι το πιο luxury supercar. Αν κάνεις μία αναζήτηση στα rankings και τα βάλεις κάτω μαζί με τη δημιουργία του Gigafactory 3 και του επερχόμενου 4, θα διαπιστώσεις πολύ εύκολα για τι growth μιλάμε. 
Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του, γιατί απ' ότι φαίνεται την κάνει πολύ καλά.

Η Τεσλα δεν ειναι εταιρια αυτοκινητων αλλα καινοτομιας, πουλαει τεχνολογικη καινοτομια.. 

  • Like 1
Δημοσ.

ΝΑΙ είναι αλήθεια οτι οι πλούσιοι έγιναν πολύ πλουσιότεροι κι εμείς από φτωχοί τελικά....φτωχότεροι βεβαίως, βεβαίως...

  • Like 1
Δημοσ.

Συμπέρασμα: Αν θες να γίνεις ο πιο πλούσιος του πλανήτη, μη παντρεύεσαι ποτέ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, merphi είπε

Πολλοί άνθρωποι έχουν φάει το παραμύθι διάφορων ιδεολογιών που λένε πως οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους. Αν και μοιάζει δίκαιο, δεν δουλεύουν τα πράγματα έτσι. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να φορολογήσεις υπέρμετρα τους πλούσιους, όλοι ακόμα και οι φτωχοί πρέπει να πληρώσουν για κοινωνικές παροχές.Και να το γιατί.

Δεν μπορείς να φορολογήσεις την κτήση των μετοχών. Είναι σαν να ζητάς να πουλάνε ένα μερίδιο της εταιρίας κάθε χρόνο. Αλλά ποιος θα το αγοράζει, όταν οι πλούσιοι θα πρέπει να πουλήσουν; Το κράτος; Οι φτωχοί; Οι άλλοι πλούσιοι; Όλοι θα πρέπει να πουλάνε για πληρώσουν φόρους και ποιος θα θέλει να δώσει χρήματα για κάτι που θα του πάρουν πίσω με φόρους; Έχουμε κατάρρευση των πλουσίων και χάνουμε την τωρινή φορολογία τους και των καλά αμειβομένων (όσοι είναι αυτοί) υπαλλήλων τους.

Φορολογούμε τον μισθό τους; Αυτό είναι ένα πολιτικό κόλπο που πολλές κυβερνήσεις έχουν χρησιμοποιήσει για ψήφους, ότι δηλαδή θα αυξήσουν την φορολογία του εισοδήματος. Ούτε αυτούς τους φόρους πληρώνουν γιατί μετακυλούν το κόστος στα προϊόντα, τις υπηρεσίες αλλά και στους μισθούς των υπαλλήλων και τον δικό τους. Ύστερα κοιτάν όλο απορία κάποιοι και λένε ότι οι CEO παίρνουν δυσανάλογα περισσότερα από τους εργάτες σε σχέση μα παλιότερα. Ναι, είναι κυρίως γιατί μπήκαν φόροι και αύξησαν τους δικούς τους μισθούς για να μείνουν στο τέλος στα ίδια. Και είναι πολιτικό κόλπο, γιατί οι έξυπνοι πολιτικοί ξέρουν ότι το κόστος φορολογίας μεταφέρετε στους φτωχούς, αλλά πουλάνε ιδεολογία.

Ο μόνος πραγματικός τρόπος να φορολογήσεις πλούσιους είναι η ακίνητη και κινητή περιουσία. Για αυτό βλέπει και τους πλούσιους να τα γράφουν όλα σε offshore. Αφήνουν κάτι για ξεκάρφωμα, αλλά γενικά η ιδιοκτησίες τους είναι εταιρικές. Για αυτό στην Ελλάδα και αλλού για παράδειγμα πληρώνουν φόρους στα leasing αμάξια και στα σπίτια που τους παραχωρούν οι εταιρίες.

Η ειρωνεία είναι ότι δείχνεις αποσπάσματα απο την washighton post, μια εφημερίδα δηλωμένα αριστερή άρα και προκαταλειμένη, η οποία ανήκει στον jeff bezos!!!

Εν το μεταξύ, σε αυτό το κείμενο μας αναλύεις το πως οι πλούσιοι είναι καθάρματα και για να διατηρήσουν τον πλούτο τους ή θα χαντακωσουν τους εργαζόμενους, ή τους πελάτες, ή το κράτος (που αν έχουμε όντως δημοκρατία, κράτος=ο λαός). Και μετά απορούμε γιατί μπορεί ένα κομμάτι του λαού να μισεί τους πλούσιους και να ακούει αυτούς που προτάσσουν πολιτικές εναντίον τους.

Δημοσ.

Είναι ενας πολύ έξυπνος άνθρωπος προφανως και με το παραπανω, αλλα το κομμάτι του ειναι το επικοινωνιακό προφανως και του αρεσει να το παιζει tony stark φαση αλλα η πικρη αληθεια ειναι οτι εχει εκμεταλευτει αλλους ανθρωπους και το εργο τους φουλ, οπως εφαγε την τεσλα μεσα απο τα χερια των πραγματικων  ιδιοκτητων που την ξεκινησαν σαν ιδεα, καποια στιγμη οταν θα βγει και αυτο το σκανδαλο δεν θα δειχνει τοσο χαζο τετοιου ειδους σχολιο. Συγνωμη στα fanboys του musk :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...