Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με σκληρο δισκο Western Digital JB!

BladeRunner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα φιλοι μου.Αντιμετωπιζω ενα πολυ περιεργο προβλημα με τον υπολογιστη μου απο εχτες και θελω τα φωτα σας!

Λοιπον,καθε βραδυ αφηνω ανοιχτω το PC μου και κατεβαζω τραγουδακια απο το νετ κτλ.Αυτο γινεται καθε βραδυ για περιπου 5 ωρες ςνω εγω κοιμαμαι. Εχτες το βραδυ,το ειχα αφησει ανοιχτο και κατα τις 6 το πρωι κουνησα το ποντικι για να βγει απο την αδρανεια η οθονη και να τον κλεισω.Ομως το pc κολλησε.Xαλαρα λεω,του κανω επανεκινηση,ομως εκεινη την στιγμη ακουω εναν περιεργο θορυβο απο τον σκληρο.Σαν να προσπαθει να ξεκινησει ,να δινει στροφες και να μην μπορει να ξεκινησει.Οπως κανουν τα χαλασμενα cd ενα πραγμα.Παγωσα,λεω χτυπησε ο σκληρος!

Μετα το ρεσταρτ μου εβγαζε DISK BOOT FAILURE(σαν να μην υπαρχει σκληρος δηλαδη).Του ξανακανω ρεσταρτ,τον αναγνωριζει αλλα μετα δεν εμπαινα ουτε καν σε safe mode!Μου εβγαζε μπλε οθονη(ναι στα XP!!!!) με κατι κινεζικα και η μονη λεξη που διαβαζονταν ηταν UNMOUNTABLE DRIVE.

Βαζω το cd των ΧΡ και κανω επισκευη.Γραφω την εντολη chkdsk και αφου εβγαλε καποια λαθη,μετα δουλεψε το pc!Λεω την γλυτωσα!

Κανω μετα και μια ανασυγκροτηση δισκων και λεω οκ!

Σημερα,ολη μερα ηταν κλειστος και πριν που τον ανοιγω,ενω μπηκε σε περιβαλλον windows κολλησε και εκανε παλι τον ηχο της....μιζας...Εκανε τσαφ,τσαφ δηλαδη!

Ανοιγω το κουτι και βλεπω οτι το καλωδιο του ρευματος στο σκληρο,το κοκκινο ειχε καπου μαυρισει,το αλλαζω με ενα extra του τροφοδοτικου και τωρα δουλεψε...Αλλα ως ποτε....

Να πω οτι ο σκληρος ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ!Τον πηρα τα Χριστουγεννα,ειναι WD JB 80 GB και ολοι που λεγανε γαμω τον σκληρο πηρες(ναι καλα,τελικα).

Πειτε μου παιδια,φταιει το τροφοδοτικο(PAN STAR 250 WATT,ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΕΒΓΑΖΕ ΣΕ ΟΛΑ) η παω για σκληρο?

Εχω εργασιες μεσα για την νομικη,τραγουδια για μια εκπομπουλα στο ραδιοφωνο,πολλες εικονες παιχνιδιων,τσοντες :lol: κτλ και εχω τρελαθει!

Τι φταει????

P.S. Ειναι δυνατον να ειχα εναν seagate 8gb 8 χρονια και να δουλευει ακομα και αυτος καινουργιος και καλος σκληρος να χτυπησε?Τωρα δουλευει αλλα ως ποτε?

P.S.2 Το συατημα αρχειων μου ειναι NTFS

P.S.3 Οποιος εκανε τον κοπο να διαβασει ως εδω ας πει μια ιδεα...

Δημοσ.

Πες μας και τι σύστημα έχεις ... cpu,motherboard,κάρτα γραφικών, πόσους δίσκους έχεις συνδέσει στο τροφοδοτικό κλπ. Ισως να μην αντέχει το τροφοδοτικό σου αν έχεις πολλές συσκευές.

Υ.Γ : Παρεπιμπτόντως τυχαίνει να έχω και εγώ τους ίδιους δίσκους με σένα seagate 8,4gb και wd jb 80gb , ο πρώτος αντέχει ακόμα αν και ζορίζεται λίγο και ο δεύτερος τα πάει μια χαρά...

Δημοσ.

Eχω Athlon xp 2200+,asus a7v8x-x,geforce 2 titanium,2*256mb ram,τον καταραμενο σκληρο,cd-rw sony 52x.Ποτε δεν ειχα προβλημα με τροφοδοσια.Να φανταστεις παλαιοτερα του ειχα και τον παλιο σκληρο απανω και δευτερο αντιγραφικο RICOH και δουλευε τελεια.Μετα τα αποσυνδεσα για να τον αποφορτισω... :( :(

Δημοσ.

Μαυρισμένη επαφή στην τροφοδοσία σημαίνει κακή επαφή. Η ενέργειά να αλλάξεις το επαφές ήταν πολύ σωστή. Καλό θα ήταν να καθαρίσεις την επαφή στό σκληρό με σπρέϊ καθαρισμού επαφών. Θα βρείς σε όλα τα καταστήματα με ανταλλακτικά ηλεκτρονικών. Καλό θα ήταν να αλλάξεις τροφοδοτικό γιατί πλέον τα 250 W με τις σημερινές απαιτήσεις είναι σχετικά μικρό.

Το τελικό σου όπλο για τον εφιάλτη του δίσκου σου είναι το Norton Ghost. Πάρε ένα backup όλο τον δίσκο μαζί με τα windows να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.
Θα έλεγα να αλλάξεις τροφοδοτικό πριν κάψεις τα πάντα...

Ακριβως,το περιεργο θα ταν να μην εχεις προβλημα με τοσο λιγα Watt τροφοδοτικο.Μην κατηγορεις αδικα λοιπον το σκληρο δισκο (περιμενω κι εγω την επομενη βδομαδα ερχεται ενας JB 120 :lol: ,επιτελους να δουμε και λιγη ταχυτητα)

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παιδια!Και εγω τεινω να πιστεψω οτι ειναι η τροφοδοσια.Κατι η υγρασια,σκονη,ταλαιπωρια τοσων ετων,κατι τα watt με οδηγουν στο να αλλαξω πια το τροφοδοτικο.Παω απο βδομαδα να παρω ενα 400αρι.

Και ερχομαι στην ερωτηση!Ο δισκος εχει πληγει ανεπανορθωτα?Δηλαδη αφησε bad sectors,κοινως του αφησε κουσουρι?Υπαρχει περιπτωση καπως να το διαπιστωσω αυτο?Ολα κυλανε οκ τωρα που αλλαξα το βυσμα και ο σκληρος παει οπως πρωτα ομως εκεινα τα ανατριχιαστικα τσαφ τσαφ,σαν μιζα triumph με προβληματιζουν για το μελλον... :shock:

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα το scandisk απο dos εχει επιλογη για να κανει και επιφανειακό ελεγχο και πιο "βαθυ" που μπορει να σου βρει τα bad sectors(ευχομαι να μην εχεις) και να τα καταστησει ανενεργα ωστε να μην εχεις προβλημα να γραφουν δεδομενα πανω τους.

Δημοσ.

kalimera lipon tha kaneis backup opos soy eipan ta paidia me to norton gost h tha graceis oti simantiko exeis se cd prin kaneis otidipote prota tha alaxeis to trofodotiko exapantos bale ena 400 tha katebaseis apo to site tis western digital to life gard einai ena programataki gia elenxo toy hard meta repair xana ta windows kai meta scan disk sxolastiko ston skliro kai h esxati lisi format kai kainoyrgia egkatastasi toy leitoyrgikoy

Δημοσ.

Λοιπον παιδια,πηγα και πηρα σημερα τροφοδοτικο και θα το βαλω αργοτερα.Ομως θα διατυπωσω μια αιρετικη αποψη τωρα που εγω την πιστευω σε ενα βαθμο(ωχ,νιωθω σαν αυτους που βλεπουν εξωγηινους)

Οποτε μου παρουσιαζε το προβλημα με το σκληρο,δηλαδη και τις τρεις φορες που εκανε οσα περιεγραψα απανω,ειχα στο drive του cd-rw ενα cd μαρκας RPS.Αυτο το cd οποτε το δουλευα,το διαβαζε με πολυ δυσκολια,κοβονταν τα mp3's,μετεφερε δεδομενα στο σκληρο με ρυθμους--->90μβ 30 λεπτα και τετοια.Οποτε του εκανα ρεσταρτ του υπολογιστη,πιεζονταν να το διαβαζει και κολλαγε το ρευμα!Εν ολιγοις ηταν τοσο ελλατωματικα που κολλησανε μεχρι και dvd φετα.

Μια ιδεα λεω,γιατι συμπτωση που επαναλαμβανεται....

PS.Εκανα chkdsk /p kai chkdsk /r,δεν εβγαλε συμαντικα λαθη οποως ελεγε(βασικα στην αρχη δεν με αφησε να κανω καν chkdsk,ελεγε οτι ηταν ενταξει ο σκληρος).Τα ιδια και το scandisk.Θα κατεβασω το lifeguard,κατεβασα και το norton ghost και βλεπουμε....

Δημοσ.

KWSN_Men wrote:

Θα έλεγα να αλλάξεις τροφοδοτικό πριν κάψεις τα πάντα...

Ακριβως,το περιεργο θα ταν να μην εχεις προβλημα με τοσο λιγα Watt τροφοδοτικο.Μην κατηγορεις αδικα λοιπον το σκληρο δισκο

symfwnw.... :)

Δημοσ.
asxeto,alla peira prin liges imeres enan wd1200jb. Ta ews twra apotelesmata einai thetika alla ena megalo kai sumantiko miwnektima einai oti den upostirizei temperature monitoring...

Ma kala eisai sovaros???Exo enan WD 80JB kai enan 80JD kai oi dio ipostirizoun temperature monitoring...Pos ginetai na min ipostirizei o dikos sou???

Δημοσ.
Λοιπον παιδια,πηγα και πηρα σημερα τροφοδοτικο...

Ελπίζω το τροφοδοτικό που πήρες να είναι καλή μάρκα (και όχι no-name) και να μην σου στοίχισε λιγότερο από 60 ευρώ γιατί πάλι τα ίδια προβλήματα θα έχεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν έχει σημασία αν είναι 400άρι. Το θέμα είναι πια είναι τα πραγματικά του Watt (αυτό θα το δεις πάνω στο τροφοδοτικό, αν θυμάμαι καλά το αναφέρει σαν Combined Power το οποίο καλό θα ήταν να είναι τουλάχιστον 180 Watt).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...