Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, zernex201 είπε

Τα έχω βγάλει ήδη με ADB και περιορίζω τα tracker κλπ με το TrackerControl. Έχω αλλάξει και DNS για να μπλοκάρονται απευθείας σαν host και απο εκεί οι κινεζο-επικοινωνίες..

Για κάποιον μέσο χρήστη όμως που θα το πάρει, δε νομίζω ότι θα καταλάβει έστω και ένα από όσα είπαμε.

ακομα και εμενα με εχασες... 

adb για να σβησεις καποιες εφαρμογες που εχει το λειτουργικο... οκ... το πως μπαινει ειναι αλλο θεμα

tracker control δεν ειναι για adblocker και την ταχυτητα του ιντερνετ?

και αλλαγη dns σε android? προσπασθησα πριν καποια χρονια σε honor 8? 7? πολυ ιστορια...  δε μπορεσα...  πρεπει να εισαι αρκετα γνωστης για τετοια...

με το poco που σκεφτομαι να παρω περασε απο το μυαλο μου...

υ.γ αν υπαρχουν βιντεο σε κανα yt δε βαζεις κανα λινκ? ετσι μπας και ασχοληθουμε στην καραντινα

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Donalhioy είπε

ακομα και εμενα με εχασες... 

adb για να σβησεις καποιες εφαρμογες που εχει το λειτουργικο... οκ... το πως μπαινει ειναι αλλο θεμα

tracker control δεν ειναι για adblocker και την ταχυτητα του ιντερνετ?

και αλλαγη dns σε android? προσπασθησα πριν καποια χρονια σε honor 8? 7? πολυ ιστορια...  δε μπορεσα...  πρεπει να εισαι αρκετα γνωστης για τετοια...

με το poco που σκεφτομαι να παρω περασε απο το μυαλο μου...

υ.γ αν υπαρχουν βιντεο σε κανα yt δε βαζεις κανα λινκ? ετσι μπας και ασχοληθουμε στην καραντινα

adb για να γίνει πρέπει να ανοίξεις το μενού developer πρώτα. να ενεργοποιησεις το usb debugging και μετα να το συνδεσεις στο pc, και θα πατησεις στο κινητο να επιτρεπεται η μεταφορα αρχείων. Μολις γινει αυτο, τοτε το προγραμμα του adb θα αναγνωρίσει αυτόματα το κινητό και τις εφαρμογές που έχει μέσα.

Το trackercontrol είναι απλά μια εφαρμογή που μπορούμε να βρούμε απο το fdroid. Δημιουργεί ένα τοπικό εικονικό VPN (τοπικο ομως, δεν επικοινωνει πουθενα), οποτε φιλτράρει την κίνηση δικτύου του κινητού. Δεν είναι μόνο για να μπλοκάρει διαφημίσεις, μπλοκάρει τα tracker γενικότερα σε επίπεδο host, με αποτέλεσμα και να μη σε παρακολουθούνε μέσω εφαρμογής (συλλογή δεδομένων) αλλά και να μη βλέπεις διαφημίσεις. Σε κάποιες εφαρμογές μπορείς να επιλέξεις να κόψεις το ίντερνετ πράγμα που ειναι και το καλύτερο κατα τη γνώμη μου (το κομπιουτεράκι δε χρειάζεται ιντερνετ, ουτε οι σημειώσεις..)

Η αλλαγή του DNS είναι μια άλλη ιστορία. Γίνεται με 3 τρόπους, τον εύκολο, τον δύσκολο και τον πολύ δύσκολο :p 

Ο εύκολος είναι να πας στις ρυθμίσεις WiFi του κινητού σου, να βρεις το δίκτυο που είσαι συνδεδεμένος, και στις προηγμένες ρυθμίσεις να αλλάξεις το DNS σε αυτό που θες. Βέβαια θα είναι μόνο για το συγκεκριμένο δίκτυο και θα πρέπει να το κάνεις σε όσα wifi συνδέεσαι.

Ο "δύσκολος" τρόπος είναι μέσω του ρούτερ, να αλλάξεις το DNS σε όλο το δίκτυο σου οπότε και τα λαπτοπ και τα κινητα που θα ειναι μες το wifi σου θα περνάνε απο το DNS αυτό. Μια εναλλακτικη σε αυτο ειναι και το pi-hole που ειναι αρκετα δημοφιλες τελεταια.

Ο πιο δυσκολος ειναι με σκαλισμα στο κινητο. Δηλαδη να ξεκλειδωσεις το bootloader και να πειραξεις τις ρυθμισεις συστήματος. Βεβαια με αυτο το τροπο , όπως και με το adb που αναφέρω παραπάνω, κινδυνεύεις να μπρικάρεις το κινητό και να μην ξανα-ανοιξει ποτε.. Η μεθοδος με το bootloader εχει και το προβλημα οτι ανοιγεις κενα ασφαλείας στη συσκευή σου και γίνεσαι πιο ευάλωτος για χακάρισμα.

Αν μου πείς μάρκα/μοντέλο κινητού θα ψάξω μερικά βιντεάκια να σου στείλω για adb να πάρεις μια ιδέα. Αν θελεις βοήθεια να στήσεις το Trackercontrol ή το dns , πες μου να σε βοηθήσω. Είναι πολύ απλό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...