trelaras22 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Κάθομαι εδώ κι υπολογίζω οτι δίνω 3 με 4 ευρώ για 2 φρέντο την ημέρα, κάθε μέρα σταθερά κι οτι τους περισσότερους καφέδες, προ και μετά καραντίνας τους έπαιρνα ή τους έπινα στο σπίτι κι υπολογίζω οτι, τον έναν απ τους 2 ν αντικαθιστούσα με σπιτικό που θα μου γλίτωνε το 1 ευρώ απ το 1,70 που δίνω, σε βάθος ενώς χρόνου θα ξεχρέωνα μια μηχανή κοντά στα 400 με τους πλέον απαισιόδοξους υπολογισμούς. Οπότε, μπαίνω στη διαδικασία αναζήτησης μηχανής μέχρι 400 -500 ευρώ, αυτόματης. Δεν αμφιβάλλω οτι ένας ξεχωριστός μήλος σε συνδυασμό με μηχανή της προκοπής θα έδιναν καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο ο συνδυασμός ανεκτού καφέ κι ευκολίας στην παρασκευή του με στέλνουν μάλλον στις αυτόματες. Υπάρχει κάποια πρόταση μέχρι αυτά τα χρήματα που να έχετε χρησιμοποιήσει, τσεκάρει και να έχετε κάποια γνώμη; Έχει η delonghi τις magnifica που φαίνονται τίμιες απ τα σχόλιά τους, έχει κι η gaggia καναδυό μοντέλα, ούτε ξέρω διαφορές ούτε τις καταλαβαίνω. Θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για espresso, ζεστό και κρύο, δε με απασχολλούν αφρογαλιέρες κι ιστορίες, όποιος θέλει καπουτσίνο θα του τον παραγγέλνω απ το e-food και θα ηρεμεί το κεφάλι μου. Υ.Γ.: Δεν είμαι αρνητικός σ ένα σετάκι μήλου με μηχανής μέχρι 400 -500, αν πραγματικά υπάρχει κάτι πολύ καλό, ωστόσο νομίζω θα με κούραζε σε βάθος χρόνου, στην αρχή θ ασχολληθώ , θα μάθω χρόνους σ ιστορίες και θα βγάλω καφέ, αλλα σταθερά σε βάθος χρόνου ίσως να προτιμούσα κάτι ελαφρώς ποιό εύκολο/γρήγορο. Υ.Γ.2: Έχω πιεί απο αυτόματη στο παρελθόν, δε θυμάμαι μοντέλο και παλευόταν ο καφές, δε συγκλονίζει το περιμένω, ωστόσο ήταν συμπαθητικός, αντίθετα μ εκείνος κάψουλας που έχω τιμήσει συστηματικά στο παρελθόν λόγω ύπαρξης μηχανής nespresso σε εργασιακό περιβάλλον, την οποία ποτέ δεν κατάφερα να συνηθίσω, δε μου αρέσει υποκειμενικά, οπότε θα ήθελα να μην μου προτείνετε κάψουλες ως εναλλακτική, μακάρι να μου άρεσε να γλίτωνα και το μπελά. Υ.Γ.3: Προτρέχω κι είναι γεγονός, ωστόσο, έχω σταμπάρει τον καφέ σε κόκους της hausbrant, έλεγα να πάρω ένα κιλό μαζί με την οποιαδήποτε μηχανή επιλέξω. Έχετε άποψη αν είναι σχετικά δυνατός για να γεμίσει γευστικά ένα freddo; Υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές σε ποικιλίες, κυρίως για κρύο καφέ;
fredd0 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 προσωπικα θα προτιμουσα τη brera (gaggia) απο τις delonghi ... θαυματα μη περιμενεις, ακομα κι αν δωσεις τα πενταπλασια, αλλα αξιοπρεπη καφε θα πιεις. Τωρα για κοκκους, η hausbrandt εχει διαφορες ποικιλιες, γενικα παντως αν θελεις φρεντο εσπρεσσο δε θα συνηστουσα hausbrandt, για τη δικια μου παλετα τους θεωρω ολους προς το ελαφρυ χαρμανι. Για ζεστο/καπουτσινο ειναι μια χαρα. Αν θες ντε και καλα να τους δοκιμασεις θα προτινα μαλλον τον γκρι για φρεντο, γιατι εχει και λιγο ρομπουστα και "κραταει" 1
trelaras22 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, fredd0 είπε προσωπικα θα προτιμουσα τη brera (gaggia) απο τις delonghi ... θαυματα μη περιμενεις, ακομα κι αν δωσεις τα πενταπλασια, αλλα αξιοπρεπη καφε θα πιεις. Τωρα για κοκκους, η hausbrandt εχει διαφορες ποικιλιες, γενικα παντως αν θελεις φρεντο εσπρεσσο δε θα συνηστουσα hausbrandt, για τη δικια μου παλετα τους θεωρω ολους προς το ελαφρυ χαρμανι. Για ζεστο/καπουτσινο ειναι μια χαρα. Αν θες ντε και καλα να τους δοκιμασεις θα προτινα μαλλον τον γκρι για φρεντο, γιατι εχει και λιγο ρομπουστα και "κραταει" Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει κάτι στις gaggia που είναι διαφορετικό και τις προτείνεις αντί της magnifica, ή θεωρείς ποιό καλή την εταιρεία γενικότερα; Επίσης, έχεις να προτείνεις κάποια καλή ποικιλία για freddo, σχετικά δυνατή; Εγώ της hausbrant και της ili ξέρω ονομαστικά μόνο, οπότε και τις έβαλα στη λίστα μου, κάθε πρόταση σε δυνατό χαρμάνι για κρύο καφέ είναι ευπρόσδεκτη.
master1992g Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άσε τις αυτόματες και κοιτα για μυλο και μηχανη. Με αυτές που κοιτάς δεν θα πιείς καφε. Στο μπατζετ σου χωράς eureka mignon manuale και μεταχειρισμενη gaggia classic ή pl41 από amazon, με τα οποια θα πίνεις εξαιρετικούς καφέδες για αρχή τουλαχιστον, και για καφεδες κοίτα specialty (kudu,cup10,roundcup,taresso,taf κτλ) δεν θα ξαναπιεις commercial μετα. https://www.espressissimo.de/eureka-mignon-manuale-kaffeemuehle-in-schwarz--espressissimo.de https://www.amazon.de/-/en/lelit-PL41EM-Espresso-Cappucino-Machine/dp/B004QXJVJI Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2021 από master1992g
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα