Προς το περιεχόμενο

Troy. How is it?

Zitoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας μη μιλήσω... ας κρατηθώ, να μη δώσουμε συνέχεια.........

Αν συνεχίσεις, όμως... δε θα φταίω εγώ.........

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
kirileman' date=' ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

και δωρο ενα μπαν επειδη μου αρεσε η τοποθετιση σου, τον επομενο που θα σου σπασει τα νευρα πες μου να τον μπαναρω[/quote']

Dhladh na arxisw na ta mazeuw apo twra...? :D :D

Tespa,giauto [pou leei o kirile:Re file,sthn telikh to pio pithano na mhn ypirxe oute Ektoras,oute Axilleas oute tipota,natan polla diaforetika proswpa,mythologika h na skotwthikan kai na ypirxan polloi Ektores kai polloi Axillees.Opws kai na yprxan diaforetikoi Omhroi.To point einai:Afou o Omhros,as dextoume oti htan enas, egrapse tin Iliada kai malista 100ades xronia meta-opote paizei kai autos na htan "xalasmeno thlefwno"-kai meta kaneis den anaferei ton Axillea mesa sto alogo,kai erxetai o Virgilios kai leei alogo mplampla kai stin Ainiada mathainoume gia ton thanato tou Axillea(thx for the info epote) exoume auto pou ston kosmo tou comic leme continuity.Kai afou exoume ena ergo pou graftike poly meta kai alla pou vasismena se auto,to sevontai sxedon apolyta kai patane se auto kai den yparxei kapoios pou na vazei ton Axillea sthn Troia nomizw oti einai safe na dextoume oti pethane prin.Giati na dextw dhladh ton Omhro-pou sto finale xesthke,pote den anefere gia to meta- kai oxi ton Virgilio ?Me thn idia logikh oloi autoi den yprxan pote

Δημοσ.

Κοίτα, ότι είναι να πω, τα λέω δημόσια. Δεν έχω να κρύψω τίποτε... Ούτε είναι "απειλητικό" το ύφος. Τι απειλή σου απευθύνω, άλλως τε; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εκτός της ομιλίας;

Απλά, έχω βαρεθεί να ακούω διάφορους να προσπαθούν να μειώσουν την Ελλάδα και τα επιτεύγματά της, βάζοντας στην ιστορία ανακρίβειες και ψέμματα όπως αυτά που προανέφερα. Για παράδειγμα λες πως "και καλά" οι Έλληνες δεν είχαν είτε μεθόδους επεξεργασίας σιδήρου είτε κοιτάσματα (δεν κατάλαβα ακριβώς ποιό από τα δύο), ενώ υπάρχει, επί παραδείγματι, αποδεδειγμένα κοίτασμα μεταλλεύματος σιδήρου στην Ερμιονίδα, όπου έχουν βρεθεί υπολείμματα κατεργασίας σιδήρου τουλάχιστον από το 2000 π.Χ. Ποιός, λοιπόν, δεν ήξερε και δεν είχε τι;

Και ειδικά, ενώ ερευνητές της Αγγλικής ιστορίας και μυθολογίας δέχονται ως πιθανότερη επιρροή για το μύθο του Excalibur, την επαφή των Κελτών με Έλληνες, και τα, τεχνολογικά, ανώτερα όπλα που διέθεταν!

Δημοσ.

Πω πω ρε γμτ τι καθόμαστε και λεμε. Μια χαρά ήξεραν να κατεργάζονται το σίδηρο οι Έλληνες. Εγώ απλά ανέφερα μια από τις θεωρίες για την ανωτερότητα των όπλων ορισμένων ηρώων, τις οποίες δεν συμμερίζομαι, απλά τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες. Σιγά μην προσπαθώ να μειώσω την Ελλάδα (άλλη δουλειά δεν έχουμε). Κοιτάσματα πάντως δεν έχουμε και αν είχαμε (εννοώ ότι δεν έχουμε τόσα πολλά και τόσο επιφανειακά), τι έγιναν? Τα ξοδέψαμε όλα στον Τρωικό και λοιπούς πολέμους? Και εν τέλει, η μία άποψη δεν αναιρεί απαραίτητα την άλλη. Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες γνώριζαν μια χαρά να χειρίζονται το σίδηρο, ο οποίος όμως ήταν απλά δυσεύρετος (προφανώς οι Άγγλοι τον είχαν μπόλικο αλλά δεν ήξεραν τι να τον κάνουν). Αυτά, το κλείνω εδώ.

Λοιπόν, θα πείτε τίποτα για την ταινία ή να μην ξανακοιτάξω αυτό το θέμα??? :) Έχει κόψει στην Ελλάδα τις 3 πρώτες μέρες πιο πολλά εισιτήρια και από το ROTK. Τς τς τς, δε με ακούνε γμτ... :D

Δημοσ.

Προφανώς, η ταινία έλεγε τόσα, που καλύφθηκαν σε 3-4 σελίδες...

Τι άλλο να πουμε; Ο πόλεμος διήρκεσε καναδυό 'βδομάδες (και πολύ λέω) από την αρπαγή της Ελένης έως την πτώση της Τροίας, η Ελένη δεν αρπάχθηκε, αλλά, κατά βάθος, ήταν ένα κακομαθημένο τσουλάκι που γούσταρε φλωράκια στυλ Πάρη, ο Μενέλαος δεν πήρε πρέφα το κέρατο λόγω του ότι, ενώ είχε στην κρεβατοκάμαρα την ωραιότερη γυναίκα της υφηλίου, γούσταρε να χουφτώνει τις σερβιτόρες, ο Έκτορας αντί να τη στείλει πίσω, κάθεται κι ακούει τις ηλιθιότητες του -αποδεδειγμένα- άχρηστου αδερφού του, ο Πρίαμος πάντα ακούει τον ιερέα και όχι τον Έκτορα που, ξαφνικά, αρχίζει να δίνει τις καλύτερες συμβουλές, ο Αγαμέμνονας είναι ένας παρανοϊκός μεγαλομανής, που δε διστάζει να θυσιάσει την κόρη του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βασιλιάδες φέρονται σαν τον Blaire όταν μιλάει στον Bush, και βέβαια, κανένας στο στρατόπεδο των Ελλήνων δεν έχει ιδέα από στρατηγική, εκτός του Αχιλλέα!

Έχει κι άλλο;

Δημοσ.

Παιδιά παρόλο που ομολογουμένως είναι διασκεδαστική η εξέλιξη του post, μήπως να κάναμε ένα ξεχωριστό να τα πείτε και να αφήσουμε αυτό εδώ για την ταινία? :) :D

Δημοσ.

Pantos pali kala pou oloi eseis den eidate tin tainia mazemenoi... Tha vlepate 1 lepto kai tha sxoliazate 10!!!

Ego akoma den tin eida, alla fantazomai mes ti vdomada tha to kano.

Kai ego den simfono me polla pragmata (simfona me afta pou eipate oti edeiksan stin tainia ennoo) alla aptin alli einai toso megali istoria pou ek ton pragmaton den ginotan na einai 100 akrivis.

Alla aptin alli milate les kai i iliada egine pragmati opos tin egrapse o omiros. Les kai katevainan oi Theoi na doun ti paizei stin Iliada kai voithousan ta leventopaida na polemisoun!!!

Apti stigmi pou ta atoma eipane apo prin oti theloun na einai oso pio alithofaneis ginetai, afto egine gia kapoio logo, kai o logos itan oti an katseis na analiseis ton kathe theo pou anamixthike stin Iliada mono kai mono gia na katalavei KATHE mi ellinas to rolo tou, tha kratage 10 ores i tainia.

Px. Pos eksigeis tin panoplia? Tin eftiakse poios? Kai aftos ti itan? 5 lepta ekei..

Meta i fterna tou Axilea. Mono an xtupithei ekei pethainei kai GIATI? POS egine imi-athanatos?

Tha kataligame me mia vareti tainia, proton giati o xazoamerikanos siga min ton niazei na mathei muthologia, mia tainia thelei na dei kai meta na paei na methusei sta panepistimiaka party, kai defteron giati emeis oi ellines tha variomastan na mas eksigisei ti itan i Athina kai ti rolo varage...

To an eprepe na tin kanoun tainia i oxi einai teleios diaforetiko, kai PISTEVO oti tetoia istoria i tin kaneis tainia opos ti leei o Omiros (me tous theous na pairnoun energa meros) i den tin kaneis katholou.

Δημοσ.

Egw aporw giati den egine se panw apo mia tainies gia na ginei swsta

Nai nai xerw den einai LOTR.E loipon kai o Tolkien se 1 vivlio ithele na ta grapsei,gia logous publishing to kanane 3 kai malista petyxe.Giati na mhn petyxaine kiedw

Δημοσ.

@epote:

Φίλε μου, αν και δεν κατάλαβα σε ποιό ακριβώς σημείο αναφέρεσαι, ξέρω οτί ΗΤΑΝ ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ έτσι επ'ειδή, είτε σου αρέσει είτε όχι, υπάρχει σημείο αναφοράς, δηλαδή κείμενο.

Αν μιλάγαμε πχ, για το μύθο του Excalibur και των Knights of the round table και του Arthur, τότε, ναι, σηκώνει κουβέντα το θέμα, διότι η παράδοση είναι προφορική, υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές και κανείς δε γνωρίζει από που ξεκίνησε.

Η Ιλιάδα, όμως, έχει βάση. Υπάρχει κείμενο, υπάρχουν αρχαιολογικές αποδείξεις, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Μπορεί τα στοιχεία τα ίδια να έχουν περάσει πολλές γενιές, αλλά έχουν παγιωθεί εδώ και πολλούς αιώνες, και αυτή είναι η βάση μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...