The_player Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Nomizo oti ton Odyssea ton epaize aneta o Pavlos Kontogiannidis... Thn Elenh - h Ioanna Lillh Kai ton Axillea - aytos poy epaize sto (eisai to tairi moy o oraios) oso gia patroklo ...o Gavalas tha egrafe....an kai ego tha ton evaza ston rolo toy theoy PANA..... Asxeto alla tairiazei...
vastravoud Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Κατ' αρχήν, μια λεπτομέρεια που επισημάνθηκε και πιο πριν: Η ταινία λέγεται "Τροία". Ο σκηνοθέτης θέλει να αφηγηθεί μια ιστορία, και μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες πηγές για να τη βασίσει: παλιότερους θρύλους, την Ιλιάδα, την Οδύσσεια, κατοπινά έργα, κλπ καθώς επίσης και τη φαντασία του. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να τον κατακρίνει επειδή κακομεταχειρίζεται το Ομηρικό έπος, διοτί πολύ απλά ΔΕΝ επιχειρεί να κάνει μεταφορά του. Ένας φαν του Τόλκιν που κρίνει ότι η ταινία δεν ανταποκρίνεται στο βιβλίο έχει καθε δίκιο να ασκήσει κριτική, διοτί το LOTR είναι μεταφορά βιβλίου, σε αντίθεση με το TROY. Γενικά πάντως σαν ταινία δεν είναι κάτι ξεχωριστό.
HaPagan Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Ανακρίβειες υπήρχαν πολλές . Πάντως άν την δούμε απλά σαν ταινία τότε ήταν καλογυρισμένη . Επίσης , είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλές εκδοχές για τον πόλεμο της Τροίας και τι ακριβώς έγινε . Έχω την εντύπωση ότι ο Όμηρος ήταν τυφλός έτσι η ιστορία μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα και κατά συνέπεια είχαμε μια διαδικασία χαλασμένου τηλεφώνου . Το βασικό που πρέπει να κρατήσει κάποιος είναι πέρα από τον μύθο της ωραίας Ελένης : δηλαδή να καταλάβουμε ότι είμασταν στην εποχή των κατακτήσεων (age of empires ) , και ο πραγματικός λόγος ήταν να κατακτθεί από τους Αχαιούς η σημαντική γεωγραφική θέση της Τροίας . ΥΓ. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που ήμουν με τον Έκτορα στην μάχη με τον Αχιλλέα . ΥΓ1.Πιο πολύ θα με πείραζει να είχαν αλλάξει μια ταινία πχ σαν το "Ζήτα" παρά την Τροία . Που στην τελική η ταινία λεγόταν Τροία και όχι Ιλιάδα .
epote Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Έχω την εντύπωση ότι ο Όμηρος ήταν τυφλός έτσι η ιστορία μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα και κατά συνέπεια είχαμε μια διαδικασία χαλασμένου τηλεφώνου δυο Points πρωτον ΑΝ υπηρχε ο Ομηρος, δευτερον, καλα και να εβλεπε δηλαδη πως αλλιος θα πηγαινε η ιστορια? Η ιλιαδα γραφτικε το 800 δηλαδη 500 χρονια μετα τον τροικο πολεμο, λες να ηταν εκει ο ομοιρος Το βασικό που πρέπει να κρατήσει κάποιος είναι πέρα από τον μύθο της ωραίας Ελένης : δηλαδή να καταλάβουμε ότι είμασταν στην εποχή των κατακτήσεων (age of empires ) ε ναι η ελλενη ηταν προφαση, δεν ηταν σαν να λεμε πχ "σας βομβαρδιζουμε για να σας ελευθεροσουμε":P:P
KaizerSoze Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Κατ' αρχήν' date=' μια λεπτομέρεια που επισημάνθηκε και πιο πριν: Η ταινία λέγεται "Τροία". Ο σκηνοθέτης θέλει να αφηγηθεί μια ιστορία, και μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες πηγές για να τη βασίσει: παλιότερους θρύλους, την Ιλιάδα, την Οδύσσεια, κατοπινά έργα, κλπ καθώς επίσης και τη φαντασία του. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να τον κατακρίνει επειδή κακομεταχειρίζεται το Ομηρικό έπος, διοτί πολύ απλά ΔΕΝ επιχειρεί να κάνει μεταφορά του. Ένας φαν του Τόλκιν που κρίνει ότι η ταινία δεν ανταποκρίνεται στο βιβλίο έχει καθε δίκιο να ασκήσει κριτική, διοτί το LOTR είναι μεταφορά βιβλίου, σε αντίθεση με το TROY. Γενικά πάντως σαν ταινία δεν είναι κάτι ξεχωριστό.[/quote'] Sthn Iliada pouthena den anaferetai o Axilleas na zei kai na mpainei mesa stin Troia me to alogo.Se metagenestera eph ginetai anafora.Afou auta ta eph akolouthoun omiomorfa tin iliada den vriskw kanena logo na ypothesei o Petersen oti o Axilleas zouse...EKTOS an thewroume oti exei dikaiwma na vazei kai dika tou.Etsi goustarei NAI ALLA TOTEEEEE KAI TO LOTR file DEN htan metafora.Ston titlo an prosexeis den leei J.R.R.Tolkien's The Lord of the Rings,einai LOTR based on J.R.....Einai ena poly omorfo kolpaki pou kanoun oi skhnothetes wste px ta elves na skane myth sto Helm's Deep . Antitheta yparxoun metafores vivliwn blepe Braam Stoker's Dracula pou PREPEI na sevastoun to vivlio
KaizerSoze Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 ΥΓ. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που ήμουν με τον Έκτορα στην μάχη με τον Αχιλλέα . Δηλαδή περιμενες να νικήσει ο έκτορας??
Nemo Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 A}}Ανακρίβειες υπήρχαν πολλές . Πάντως άν την δούμε απλά σαν ταινία τότε ήταν καλογυρισμένη . Επίσης ' date=' είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλές εκδοχές για τον πόλεμο της Τροίας και τι ακριβώς έγινε . b}}Έχω την εντύπωση ότι ο Όμηρος ήταν τυφλός έτσι η ιστορία μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα και κατά συνέπεια είχαμε μια διαδικασία χαλασμένου τηλεφώνου . c}}Το βασικό που πρέπει να κρατήσει κάποιος είναι πέρα από τον μύθο της ωραίας Ελένης : δηλαδή να καταλάβουμε ότι είμασταν στην εποχή των κατακτήσεων (age of empires ) , και ο πραγματικός λόγος ήταν να κατακτθεί από τους Αχαιούς η σημαντική γεωγραφική θέση της Τροίας . d}}ΥΓ. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που ήμουν με τον Έκτορα στην μάχη με τον Αχιλλέα . e}}ΥΓ1.Πιο πολύ θα με πείραζει να είχαν αλλάξει μια ταινία πχ σαν το "Ζήτα" παρά την Τροία . Που στην τελική η ταινία λεγόταν Τροία και όχι Ιλιάδα .[/quote'] A}}alles ekdoxes... apo alles piges opos ???? B}} Ομηρος = Ο μη ορων-ωρω-θωρω-τερω(ποντιακα)βλεπω Ειπωθηκε σαν εκδοχη αλλα εγκαταλειγθηκε γρηγορα σαν ανοησια απο τις περιγραφες του που ειναι πολυ ζωντανες ,θεωρειτε αδυνατο να γεννηθηκε τυφλος τουλαχιστον οποτε αν συμβαινει ετσι και τυφλωθηκε πολυ μετα δεν ειναι καν ομηρος το ονομα του αλλα το παρατσουκλι του opote spasmeno tilefono einai aytoi poy anaparagoyn tetoies anoisies sta sxoleia .... c}} poioi axaioi kai trixes katsares o polemos itan emfylios ,giayto kai oi mis theoi einai me toys troes ,gi ayto kai o omhros einai me toys troes ,mpla mpla (ksana ta idia tha leme ???) d}} esy ...kai o omiros ( o ektoras itan mythiko prosopo BTW ) E}}kathenas exei ta <<my precious>> toy , alloi to zita ,alloi ton kiubrick , alloi ton olympiako , pragmata poy theoroyme iera ,adiapragmateyta kai den diannoymaste kaneis na ta spilosei vevaia otan aforoyn alloys kai oxi emas , mporoyme na ta apokaloume me diathesh <<apokathilotikoy asteismoy >> , προσωπικα tabboo .......... ..........................
Japan Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Μόλις γύρισα από το σινεμά... Μην περιμένετε μια πιστή μεταφορά της Ιλιάδας στην μεγάλη οθόνη. Δείτε αυτό που ξέρει να προσφέρει το Hollywood και αυτή την φορά το κάναν αρκετά καλά. Ο Eric Bana και ο Brad Pitt πάρα πολύ καλοι (κοριτσάκι είμαι κι εγώ... κάτι μου έκαναν οι πανοπλίες :wink: ) Τρομερές hand-to-hand combat σκηνές, χωρίς stuntmen, digital effects και αηδίες από μακριά. Thumbs up!!! Θα ξαναπήγαινα να το δω ευχαρίστως! Χρύσα
HaPagan Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 KaizerSoze, προς Θεού δεν περίμενα να νικήσει ο Έκτορας (ξέρουμε ιστόρια ) αλλά στο πρόσωπο του Αγαμέμνονα έβλεπα κάτι σαν την σημερινή Αμερική , οπότε πήγα με το μέρος του αδυνάτου . :) Nemo, οι διαφορετικές εκδοχές οφείλονται στο ότι ακόμα και ο Όμηρος (όπως αναφέρει και ο epote) έγραψε την Ιλιάδα "το 800 δηλαδη 500 χρονια μετα τον τροικο πολεμο" οπότε πολλά στοιχεία έχουν τροποποιηθεί και έχουν μετατραπεί έτσι ώστε να ικανοποιούν την φαντασία του ακροατή αλλά και ... τα αυτιά του .
KaizerSoze Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Egw pantws to dhlwsa:Afou ton esyre o Axilleas san skoupidi,eimai super.Tha paw na thn dw sthn prwth eukairia!!H tainia einai apsogh!
mindtrapper Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Den eixe digital effect to "Troy"... xaxa, as gelaso. pou eixan ekei 3 baporia kai ta ekanan na fainontai oute ego xero posa. dystyxos den tin brika sta ellinika kai bariomouna na tin antigrapso apo to biblio tou gymnasiou opote opoios xereis agglika kai endiaferetai na dei ti ginetai stin Iliada kai pou teleionei kai pou arxizei as paei edo: http://www.gutenberg.net/etext04/iliad10a.txt
BLISS Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 afou o idios o skhno8eths paradexetai oti mpastardepse to story, poios o logos na to psirizoume kiallo? An kapoioi niw8oun 8igmenoi, as to ekfrasoun se die8nh fora opws to imdb kai oxi edw meta3u mas. Emeis 3eroume, (estw sto peripou orismenoi) ti egine. Oi 3enoi pou den 3eroun to story, prepei ma8oun oti auto pou eidan einai parapoihmeno apospasma ths Iliadas. An tous arese auto pou eidan, an eixe wraia efe, an eixe wraia opis8ia o pit einai allh upo8esh... Telika gia th mousikh ths tainias pou rwthsa pio panw den 3ereis kaneis etsi?
georgeadams Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 dystyxos den tin brika sta ellinika kai bariomouna na tin antigrapso apo to biblio tou gymnasiou opote opoios xereis agglika kai endiaferetai na dei ti ginetai stin Iliada kai pou teleionei kai pou arxizei as paei edo: [url']http://www.gutenberg.net/etext04/iliad10a.txt[/url] Δεν έψαξες πολύ καλά Να η Ηλιάδα στα Ελληνικά (σε μετάφραση Ν. Καζαντζάκη - Ι. Κακριδή): http://www.kat.gr/kat/P/km/Txt/Iliad/Kaz/Default.htm (και μιας και το βρήκα στο ίδιο site) να και η Οδύσσεια (μεταφρασμένη από τους ίδιους): http://www.kat.gr/kat/P/km/Txt/Od/Kaz/Odys1.htm
mindtrapper Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 tote den yparxei kammia dikaiologia pleon :twisted: an kai mou arese pio poly sta agglika... blasfhmos e?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.