BlizardBill Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Ο δουρειος ιππος δεν υπαρχει πουθενα στην ιλιαδα.... ο παρις φευγει με την ελενη Συγνώμη γιατί έχω χάσει τον μπούσουλα... -Είναι δυνατόν να φεύγει ο Πάρις με την Ελένη και να έχουμε hapy end? Ήταν μαακία ο πόλεμος αυτός από την αρχή, αλλά αν είναι να φύγουν κιόλας μαζί, άστα να πάνε. -Και πείτε μου τι γίνεται με το δούρειο άλογο... τι δουλειά έχει μέσα ο Αχιλλέας... Τουλάχιστον πεθαίνει με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο ? η πορεία και ο θάνατος του Αχιλλέα ήταν το πιο συναρπαστικό σημείο για εμένα. Επειδή έχω ευαίσθητα νεύρα, αν έχουν καταστρέψει αυτά τα 3 σημεία , δεν με βλέπω να περνάω ευχάριστο βράδυ .
KaizerSoze Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 O Zorbas den eixe Ellhnikh katagwgh,nomizw Skopia...? Asxeto,re epote,plaka mou kaneis?Ton Axillea ton karfwnei stin pterna o Parhs epeidh ton roufianepse o Apollwn,nomizw.Ara pote den vgainei apo to gamoalogo. Napw de gia to Braveheart oti as afhsoume to Braveheart opou o pragmatikos Wallace htan konta 2 metra kai thirio kai valane ton nano na paixei enw kai o rolos tou Robert the Bruce den htan autos akrivws.Kala,gia to poso perhfanh einai oi Skotsezoi asto,oi typoi einai gia sfaliares,exoun mhnmeia vlakeias.Astous autous omws Re epote,opws poly swsta sou leei o LL,esy sixtirizes ton Jackson gia ton Arxonta pou sto katw-katw den einai kai TO epos,me TIS politistikes kai koinwnikes proseggyseis kai mou les Ok,mwre,tin allaxane ligo??Na ypothesw oti eisai OK pou o Kommodos sto Gladiator pethane sthn arena i pou i Rwmh egine dhmokratia? Kai asta auta:GIATI na mhn thn krathsoun opws htan...?Den htan arketa endiaferousa mhpws?Egw to lew,apo to Batman ews to Troy?GIATI na allaxeis kati an den exei "spasei"?? Diladh an ston M.Alexandro o Alexandro gam... me ton Ptolemaio kai ton Seleuki kai pernei mati o Dareios -autos den htan tote o Pershs mourhs?- tha eisai ok?
KaizerSoze Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 A,kai gia na mhn griniazw mono:Apo 12 xronwn pou diavasa tin Iliada PROSEYXOMAI gia na einai i skhnh ths monomaxias Ektora -Axillea opws prepei.Pesmou,at least, did they give me this?Einai AUTH h skhnh auto pou perimenoume?An einai xalali ola,egw tha paw na to dw-etsi kariolh Ektora,na se kanei skoupidi,na se sernei me to arma
epote Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Epote tha ksereis oti oloi oi Skotsezoi aisthanontai yperhfanoi otan vlepoun authn thn tainia. Ego san Ellinas pote tha mporeso na aisthantho yperhfanos vlepontas mia tainia? Mhpos me ton Alex Zorba pou ontos einai cool typos alla to ypoloipo elliniko ethnos parousiazetai san na einai tritokosmiko, h vlepontas thn Santorini sthn arxh ths Laras Croft? Giati panta oloi oi skhnothetes kai paragogoi ga....ntai otan prokeitai na parousiasoun kati Elliniko? Touklaxiston as deiksoun ligo sevasmo ston Omiro kai sto ergo tou mias pou autoi to kseroun kalutera apo mas. Filika ola auta επειδη το κοιτουσα λιγα μολις λεπτα πριν, οι περισοτεροι σκοτσεζοι λενε "ωραια ταινια, αλλα δεν εχει ιδιετερη σχεση με την ιστορια" εγω θεωρω οτι το να μεταφερεις την ιλιαδα ειναι ηλιθιο και ανουσιο. Δεν γινετε, την ηλιαδα ας την αφησουν στην ησυχια της. Αν θες να νοιωσεις υπεριφανος ελληνας δες τα κανονια του ναβαρονε, η ελληνικη ιστορια ειναι γεματη προδοσια και μπινιες, τι να κανουμε τωρα? σε καθε περιπτοση, ας περιοριστουμε στην αισθιτικη αξια της ταινιας και οχι στο τι μας χρωστανε κινιματογραφικα οι αμερικανοι, στο κατω κατω αν θεμε ταινια που να μεταφερει σωστα τον ομοιρο ας τη κανουμε μονοι μας. Ναι αλλα είδαμε τους μισούς insomniacs (μέσα και γω) να πρίζουν τα @@ στους άλλους μισούς για την συνέπεια στο LOTR. Και επειδή στην τελική εμένα και πολύ στον ...... για τον Τόλκιν, έχω σπαστεί πάρα πολύ με τις μαλακίες που μας πέταξαν. και ξαναλεω οτι ο τολκιν ειναι τρια ενδιαφεροντα βιβλια δεν ειναι η ιστορια πανω στην οποια ολη η συγχρωνη κουλτουρα αναπτυχθικε. Αυτη θελει σεβασμο, τοσο σεβασμο που να μην την αγγιζει κανενας. Ειναι σαν μουμια, μολις την αγγιξεις καταστρεφεται Και πείτε μου τι γίνεται με το δούρειο άλογο... τι δουλειά έχει μέσα ο Αχιλλέας... Τουλάχιστον πεθαίνει με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο ? η πορεία και ο θάνατος του Αχιλλέα ήταν το πιο συναρπαστικό σημείο για εμένα. το πιο συναρπαστικο σημειο τινος πραγματος?
KaizerSoze Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 As symfwnhsw se ena me ton epote:o thanatos tou axillea den einai synarpastikos.Syginitikos isws,alla me poustia kai apo pisw tin efage
BLISS Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Den eida akomh thn tainia kai mallon 8a thn parw se dvd argotera epeidh de 8elw na tsatistw autes tis meres (perissotero). Gia autous pou thn eidan exw mia erwthsh: H mousikh pou akougetai sto trailer uparxei mesa sthn tainia? An 3erete kai to onoma tou track 8a boh8ouse. thanks.
BlizardBill Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Οκ, σε γενικές γραμμές , αν καταπιώ το τέλος που ίσως πρέπει να είναι έτσι για εμπορικούς λόγους... ο δούρειος ίππος , και ο θάνατος του Έκτορα όπως είπε ο kaiz , είναι τουλάχιστον δυνατά σημεία? Από τους υπόλοιπους χαρακτήρες , ποιοι είναι οι "πρωταγωνιστές" ? και πόσο "φαίνονται" οι Πάρις-Ελένη και Οδυσσέας (μην μου πείτε πολύ...) Γενικά δεν είμαι απαιτητικός, η ζήνα μου άρεσε , αλλά μερικά χοντρά πράγματα μπορεί να με νευριάσουν και το σκέφτομαι αν αξίζει να κάνω τον κόπο... Ευχαριστώ.
konnak Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Ισχύουν αυτά που λέει ο Κάιζερ, η Ιλιάδα τελειώνει με το θάνατο του Αχιλλέα. Οπότε δεν μπορεί να βγαίνει από το άλογο. Όπως δεν μπορεί να πεθαίνουν Μενέλαος-Αγαμέμνων(να μην αρχίσω να λέω για Βρισηίδες-Χρυσυίδες-Αίαντες-κτλ κτλ). Μετά το θάνατο του Έκτορα απ' ότι θυμάμαι ο Αχιλεύς -που τα χει πάρει μετά την ιστορία με τον Πάτροκλο- αρχίζει και σφαγιάζει τους Τρώες οι οποίοι χεσμένοι κρύβονται πίσω από τα τείχη τους. Εκεί που κόβει βόλτες απ'έξω ο αχιλεύς τρώει το βέλος στην πτέρνα (το μόνο σημείο που δεν είναι άτρωτος) από τον Πάρη ενώ έχει γυρίσει την πλάτη, που όντως του τον ρουφιάνεψε ο Απόλλων. Γούσταρα πολύ το σημείο που βγαίνει ο Πάτροκλος με την πανοπλία του Αχιλλέα (είπα "πάλι καλά που δεν το γ@μησε και αυτό..."), και την μάχη Αχιλλέα-Έκτορα (η οποία ωστόσο καμία σχέση με την περιγραφή του Ομήρου, αν και -πάλι καλά-το μοιραίο χτύπημα ήρθε από δόρυ). Επέτρεψέ μου epote να ψιλοδιαφωνήσω: όταν ο Πέτερσεν βασίζει μια ταινία του σε κάποιο σύγραμμα (δεν είναι ότι πήρε την ιδέα από την Ιλιάδα, γιατί αν δεν υπήρχε Ιλιάδα δεν θα υπήρχε ταινία Troy) έχει χρέος να δείξει συνέπεια σε αυτό. Ο ίδιος είπε σε συνέντευξη "Πιστεύω αν ο Όμηρος ζούσε θα μου έδινε συγχαρητήρια για την επιλογή μου για τον θάνατο του Αγαμέμνωνα". Τα ίδια πιστεύω και για τον Jackson ο οποίος ωστόσο δεν έκανε και τίποτα τεράστιες αλλαγές...Την Ιλιάδα την κατακρεουργήσουνε. Σαν να γίνει ταινία σε 50 χρόνια για τον Jordan και να τον έχουνε να παίζει center και στους Lakers....
konnak Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 ο δούρειος ίππος , και ο θάνατος του Έκτορα όπως είπε ο kaiz , είναι τουλάχιστον δυνατά σημεία? Πόσο δυνατό σημείο να ναι ο Δούρειος Ίππος, όταν ο Αχιλλέας (που υποτίθεται έχει πεθάνει και οι Έλληνες είναι ψιλοαπελπισμένοι) βγαίνει πρώτος-πρώτος από μέσα; Πολύ ξενέρα...
epote Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 η Ιλιάδα τελειώνει με το θάνατο του Αχιλλέα πολυ καλο γουσταρω...προφανως στο γυμνασιο εκανες πολλες κοπανες ε? η ιλιαδα τελειωνει οταν ο πριαμος παιρνει το πτωμα του εκτορα....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 anyway o ka8enas krinei oti mporei kai oti 8elei...ta panta einia upokeimenika...so epote egw nomizw pws h tainia htan gia ta mpaza (kai o tolkien den einai mono 3 books )
privateer Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 η Ιλιάδα τελειώνει με το θάνατο του Αχιλλέα πολυ καλο γουσταρω...προφανως στο γυμνασιο εκανες πολλες κοπανες ε? η ιλιαδα τελειωνει οταν ο πριαμος παιρνει το πτωμα του εκτορα.... Xaxaxa Kai meta kritikaroume tous amerikanous Pantws h tainia legetai troia kai oxi iliada.Ayto leei kati etsi? Osoi perimenoun ma8hma istorias apo thn tainia kalytera na pane na doune kanena ntokimanter. P.S.:Eprepe pantws na thn gyrizame emeis thn Iliada.Ti 8a legate gia ton Gkletso Axillea?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 aneta... ton patroklo ton piswglenth omws poios 8a ton ekane?
LL_NEO Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 ο Λάκης Γαβαλάς. Ενιγούει Γιάνναρε έχουμε διαφορετική άποψη. Εσύ το βλέπεις σαν ταινία και γω θέλω να ψοφολογήσει όλο το σόι των συντελεστών για τις μαλακίες που έκαναν
epote Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 ο Λάκης Γαβαλάς. AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA Ενιγούει Γιάνναρε έχουμε διαφορετική άποψη. Εσύ το βλέπεις σαν ταινία και γω θέλω να ψοφολογήσει όλο το σόι των συντελεστών για τις μαλακίες που έκαναν se banara vromop$%^#sta:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.