mrvaggos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω την μητρική που γράφω στον τίτλο. Όταν κλείνω το pc πίσω στην υποδοχή του καλωδίου Lan όταν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο, ανάβουν τα λαμπάκια σαν να δίνει ακόμα ρεύμα. Στο manual της μητρικής λέει πως με αυτές τις ενδείξεις δίνει 100mbs connection. Αν βγάλω το καλώδιο σβήνουν τα λαμπάκια στο Lan. Επίσης από μέσα φαίνεται πάλι ένα πορτοκαλί λαμπάκι να έρχεται από την μητρική στις υποδοχές αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι είναι (δοκίμασα να βάλω σε όλες τις θύρες το πληκτρολόγιο που είναι rgb μήπως κάποια θύρα δίνει ρεύμα αλλά δεν δούλεψε). Το συγκεκριμένο φως αναβοσβήνει σε αργό ρυθμό. Να θυμίσω όλα αυτά γίνονται ενώ είναι κλειστός ο υπολογιστής. Είναι κάτι φυσιολογικό αυτό που γίνεται; Σας ευχαριστώ
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι είναι φυσιολογικό. Για να το κλείσεις δες τις οδηγίες στο λινκ. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking-winpc/solved-windows-10-wake-on-lan-problem-after/89ea895f-592f-4a29-be05-ac5f3badcd3c This issue occurs if the Net BIOS under TCP/IP is enabled. Let's try to disable it by following these steps: 1. Go to Control Panel, then click Network and Sharing Center (or simply right click on the Connection icon on your task bar, and click Open Network and sharing Center) 2. On the right pane, click Change adapter settings. 3. Right click your network adapter and select Properties. 4. Highlight Internet Protocol Version 4 (TCP/IP) and choose Properties, 5. Click Advanced... button on the lower part of the window. 6. Next, go to the WINS tab, and in NetBIOS Settings section select Disable NetBIOS over TCP/IP. 7. Click OK and restart the PC (Important). Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από BlueBlood7
mrvaggos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 @BlueBlood7 καλημέρα και καλή χρονιά. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ακολούθησα τα βήματα αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν τα λαμπάκια στο Lan. Έπειτα από βίντεο που είδα, άλλαξα στο bios το erp ready σε enable s4 + s5. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σβήσει το δεύτερο λαμπάκι που προερχόταν από την μητρική αλλά όχι το Lan.
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Στην δικιά μου την asus μια χαρά άλλαξε. Τι παίζει ακριβως δεν ξέρω. Δοκίμασε και αυτό μπας και Device Manager>Network Adapters > Double Clicked on motherboard network adapter > Advanced tab "Energy Efficient Ethernet" και "Green Ethernet" σε OFF
mrvaggos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Βρήκα κι αλλού αυτές τις οδηγίες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες επιλογές στις ρυθμίσεις μου.
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μην ασχολείσαι ρε συ. Δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα.
mrvaggos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 41 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Μην ασχολείσαι ρε συ. Δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα. Οκκ έγινε!
noble Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Αυτό αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αφορά την λειτουργία Wake On Lan (WoL), η οποία είναι χρήσιμη πολλές φορές σε εταιρικά περιβάλλοντα, όταν έχει σβήσει κάποιος υπολογιστής, εφόσον "ακούει" η κάρτα δικτύου γίνεται μέσα από άλλη δικτυακή συσκευή στο ίδιο δίκτυο να ανάψει ο Η/Υ. Οπότε ίσως η απενεργοποίηση στο BIOS του WoL να βοηθήσει. Πάντως σε κάθε περίπτωση ναι η κατανάλωση ρεύματος πρέπει να είναι μηδαμινή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα