Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε Τα κατάλαβες έτσι όπως ακριβώς πρέπει να γίνουν! Δεν κάνει τίποτα και ό,τι άλλο χρειαστείς γράψε εδώ. Και ένα τελευταίο...επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη....χαχα. Αν χρειαστεί και την αχρησιμοποιήτη μέχρι τώρα τηλεφωνική πρίζα, θα χρησιμοποιήσω το τρίτο ζευγάρι καλωδίων, βραχυκυκλώνοντας το με το δεύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Έτσι ακριβώς... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η διπλή πρίζα υπάρχει, το σπλίτερ το ίδιο. Αλλά εδώ τι γίνεται; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Μέσα στη κεντρική πρίζα βρήκα 3 ζευγάρια μπλε-κόκκινο καλώδια. Βρήκα αυτό που έρχεται από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας και το απομόνωσα από τα άλλα με τα οποία το είχε βραχυκυκλωμένο ο προηγούμενος. Το συνέδεσα κατευθείαν στο ρούτερ και η ταχύτητα συγχρονισμού αυξήθηκε κατακόρυφα. Μέχρι τώρα είχα 9,5 mbps στον κατανεμητή της πολυκατοικίας, και έπαιρνα 2,7 mbps στο wifi ( 3ος όροφος ). Τώρα έχω 9,5 mbps στον κατανεμητή, 8,2 mbps στο ρούτερ και 7,0 mbps στο wifi. Από τα 2,7 στα 7,0 δεν το λες και λίγο! Το ερώτημα είναι: Γιατί η Wind από 24mbps Adsl που πληρώνω, μου στέλνει 9,5 στον κατανεμητή;;;; Τα άλλα δύο ζευγάρια, που υποτίθεται ότι πάνε τηλεφωνικό σήμα στα υπνοδωμάτια, τα συνέδεσα στην άλλη πλευρά της πρίζας, αλλά με κανένα τρόπο δεν κατάφερα να έχω σήμα στις άλλες πρίζες. Έτσι προσωρινά βολεύομαι με ένα ασύρματο φορητό που το έχω στο ρούτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 δεν παιρνεις 24 λογω αποστασης απο το κεντρο, αυτο ισχυει παντου. το καλωδιο απο τον κατανεμητη το συνδεεις στις δυο μεσαιες υποδοχες της μιας πλευρας της πριζας και τα καλωδια που πανε στις αλλες πριζες τα συνδεεις στις 2 μεσαιες υποδοχες της αλλης μεριας και εκει παει το καλωδιο που βγαινει απο την εξοδο phone του σπλιτερ. στο ρουτερ τι στατιστικα σου δειχνει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε δεν παιρνεις 24 λογω αποστασης απο το κεντρο, αυτο ισχυει παντου. το καλωδιο απο τον κατανεμητη το συνδεεις στις δυο μεσαιες υποδοχες της μιας πλευρας της πριζας και τα καλωδια που πανε στις αλλες πριζες τα συνδεεις στις 2 μεσαιες υποδοχες της αλλης μεριας και εκει παει το καλωδιο που βγαινει απο την εξοδο phone του σπλιτερ. στο ρουτερ τι στατιστικα σου δειχνει; Μέσα σε όλες τις δοκιμές που έκανα, το δοκίμασα και αυτό, αλλά δεν πήρα τηλεφωνικό σήμα στις άλλες πρίζες. Έτσι δεν είχα και πρίζα ενεργή για να συνδέσω την φορητή συσκευή. Κάτι κάνω λάθος προφανώς, αλλά η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Έτσι προτίμησα να κρατήσω την ενίσχυση στο internet που πέτυχα και την φορητή συσκευή την έβαλα δίπλα στο ρούτερ με ένα σπλίτερ. Επίσης η κυρία δεν είχε υπομονή στις διάφορες δοκιμές και με άγχωσε να τελειώνω γρήγορα. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι καλύτερα θα ήταν να μην έχω ασχοληθεί τόσο πολύ. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 αν εισαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα, αυτο μετραει. παει αρκετα καλυτερα τωρα να φανταστω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, geoavlonitis είπε αν εισαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα, αυτο μετραει. παει αρκετα καλυτερα τωρα να φανταστω. Είδα μεγάλη βελτίωση στο ρούτερ ( 8,2 μέτρησε η Wind από 3,2 που ήταν πριν και 7,0 εγώ στο wifi από 2,7 πριν ). Έχει το ασύρματο όπως το είχε και πρώτα. Αυτό που έχασε είναι μία συσκευή τηλεφώνου που είχε στο υπνοδωμάτιο και δεν χρησιμοποιούσε ποτέ, αλλά όπως μου είπε κουδούνιζε δυνατά, το άκουγε και έτσι απαντούσε στο ασύρματο...χαχαχα. Τώρα το ασύρματο κουδουνίζει πιο χαμηλά και της κακοφαίνεται. Άντε να βρεις άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα φίλε @geoavlonitis. Η πρίζα - όπως την βλέπεις - έχω συνδέσει στη μια μεριά το κεντρικό ζευγάρι, στις μεσαίες θέσεις. Στην άλλη πλευρά το ζευγάρι για το υπνοδωμάτιο, στις μεσαίες πάλι θέσεις. Χωρίς σπλίτερ, στέλνει τηλεφωνικό σήμα στο υπνοδωμάτιο, μόνο μέσα από το κύκλωμα που φαίνεται πάνω στην πλακετα της πρίζας; Αν όχι και θέλει οπωσδήποτε σπλίτερ, όπως μου έχεις πει, χρειάζεται φίλτρο πριν την τηλεφωνική συσκευή στο υπνοδωμάτιο; Μήπως γιαυτό δεν άκουγα σήμα στο δωμάτιο. Έχει βάση αυτό ή μπα;; Αν τελικά λειτουργεί με σπλίτερ στη κεντρική πρίζα και φίλτρο στη συσκευή του δωματίου, μπορώ να βάλω δεύτερο σπλίτερ πριν το ρούτερ για να πάρω άλλη μια τηλεφωνική γραμμή για το ασύρματο δίπλα στο ρούτερ; Συγγνώμη σε ζάλισα, το ξέρω, αλλά αφού φτιάχτηκε το μείζον πρόβλημα με το internet, είπα μήπως τακτοποιήσω και το δευτερεύον. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 ναι, το χρειαζεσαι το σπλιτερ, αλλιως πώς θα παει το τηλ. σημα στη γραμμη του υπνοδωματιου; αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις ενα διακλαδωτη πανω στην εξοδο του σπλιτερ για τηλεφωνο (αν εχεις εσυ ΟΤΕ και σου εχουν δωσει το speedport υπαρχει μεσα στη συσκευασια) και ετσι να εχεις δυο εξοδους. η μια θα συνδεθει στη γραμμη που παει στο δωματιο και η αλλη στο τηλ. διπλα στο ρουτερ. δεν χρειαζεσαι παραπανω φιλτρα γιατι το φιλτραρισμα το κανει το σπλιτερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geoavlonitis είπε ναι, το χρειαζεσαι το σπλιτερ, αλλιως πώς θα παει το τηλ. σημα στη γραμμη του υπνοδωματιου; αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις ενα διακλαδωτη πανω στην εξοδο του σπλιτερ για τηλεφωνο (αν εχεις εσυ ΟΤΕ και σου εχουν δωσει το speedport υπαρχει μεσα στη συσκευασια) και ετσι να εχεις δυο εξοδους. η μια θα συνδεθει στη γραμμη που παει στο δωματιο και η αλλη στο τηλ. διπλα στο ρουτερ. δεν χρειαζεσαι παραπανω φιλτρα γιατι το φιλτραρισμα το κανει το σπλιτερ. Εντάξει με το υπνοδωμάτιο. Το τελευταίο που μένει είναι να της βάλω ένα ασύρματο τηλέφωνο δίπλα στο router. Όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα. Αυτά είναι περίπου 4 μέτρα μακριά από την κεντρική πρίζα και ήδη έχω βάλει ένα splitter. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 το ιδανικοτερο θα ηταν να εβαζες ενα διακλαδωτη rj11 πανω στην εξοδο phone του σπλιτερ (ενα να πηγαινει το τηλ στα υπνοδωματια και ενα να πηγαινει στη συσκευη), αλλα ετσι θα ειχες δυο καλωδια να ειναι απλωμενα στο σαλονι και δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι επιθυμητο. το αμεσως επομενο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις και δευτερο σπλιτερ εκει που ειναι το ρουτερ και ετσι να εχεις ενα καλωδιο απλωμενο, οπως ειναι και τωρα, φανταζομαι οτι δεν θα δημιουργησει προβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Νομίζω η δεύτερη λύση είναι προτιμότερη. Επειδή το καλώδιο που προορίζεται για το ρούτερ, είναι καρφωμένο και τρέχει γύρω από την κάσα της πόρτας και μετά κάτω στο σοβατεπί, μέχρι το επιπλάκι που είναι πάνω το ρούτερ και η φορητή συσκευή. Δεν υπάρχει απλωμένο καλώδιο στη μέση, ευτυχώς. Νομίζεις ότι με δεύτερο σπλίτερ θα έχω μεγάλη απώλεια στο συγχρονισμό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 απιθανο το θεωρω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα