Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γειά σας παιδιά, καλή χρονιά! Πήγα προχθές - σαν διαχειριστής της πολυκατοικίας - στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης κυρίας, που μου παραπονέθηκε για πολύ αργό internet. Όχι ότι ξέρω πολλά και εγώ, περισσότερο για να βοηθήσω πήγα. Adsl μέχρι 24mbps στη Wind. Πληρώνει συμβόλαιο 25 ευρώ/μήνα. Βλέπω μια τρύπα δίπλα από την είσοδο του διαμερίσματος- ούτε πρίζα τηλεφώνου, ούτε τίποτα - μία σύνδεση στον αέρα σχεδόν με ένα καλώδιο 4-5 μέτρα, που πάει τοίχο- τοίχο στην απέναντι γωνία, όπου έχει το ρούτερ. Το ρούτερ συγχρονίζει στα 2mbps. Το ίδιο και το κινητό μου, δείχνει 2mbps. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να βγάλω μια άκρη. Πήρα την τεχνική υποστήριξη της Wind και ήρθε τεχνικός, που μέτρησε στην είσοδο της πολυκατοικίας και βρήκε 9,5mbps. Του είπα να ρίξει μια ματιά στο διαμέρισμα, να μου δώσει μια γνώμη, αλλά αρνήθηκε. Απαγορεύεται λέει. Τέλος πάντων. Τι νομίζετε ότι πρέπει να κάνω για να τα βάλω σε μια σειρά και να μην χρεωθεί και υπερβολικά; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) να ελεγξεις τη συνδεση στον αερα καταρχας, να δεις μηπως εχει γινει εκει η βλακεια (δηλαδη αν και μεχρι εκεινο το σημειο ερχονται τα 9,5mbps), και θα προτεινα εκει που γινεται η συνδεση να μπει εξωτερικο rj11 πριζακι. το καλωδιο ενδιαμεσα να αλλαχτει και αυτο σε rj11-to-rj11. και στο δικο μου σπιτι ετσι περιπου ειναι η συνδεση (δηλαδη βγαινουν τα καλωδια απο μια τρυπα, μετα εχω ενα rj11 πριζακι εξωτερικο και μετα 6μ καλωδιο μεχρι το ρουτερ). η συνδεση μου απροβληματιστη, μονο που εχω καπως χαμηλη ταχυτητα αλλα αυτο ειναι της περιοχης. και εγω wind 24mbps. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από geoavlonitis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, geoavlonitis είπε να ελεγξεις τη συνδεση στον αερα καταρχας, να δεις μηπως εχει γινει εκει η βλακεια (δηλαδη αν και μεχρι εκεινο το σημειο ερχονται τα 9,5mbps), και θα προτεινα εκει που γινεται η συνδεση να μπει εξωτερικο rj11 πριζακι. το καλωδιο ενδιαμεσα να αλλαχτει και αυτο σε rj11-to-rj11. Σε ευχαριστώ κατ' αρχήν για το ενδιαφέρον. Εξωτερικό rj11 πρίζακι. Υπάρχει κάποιο link για αξιόπιστο. Και καλώδιο rj11-to-rj11, εννοείς αυτό το 4μετρο που πάει στο ρούτερ; Ωραία, και πως μπορώ να τσεκάρω τι φθάνει στο διαμέρισμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 https://www.skroutz.gr/s/24269216/Central-01-04-55M-Λευκό.html αυτο, ολα πανω κατω στην ιδια τιμη κινουνται και ολα περιπου ιδιας ποιοτητας. ναι, το καλωδιο που εννοω ειναι αυτο που παει στο ρουτερ. να τσεκαρεις μπορεις σε εκεινο το σημειο μονο αν συνδεσεις πριζα τηλεφωνου στο καλωδιο που βγαινει απο τον τοιχο και με ενα κοντο καλωδιο για τη συνδεση πριζα-ρουτερ, ισα-ισα για να δεις τι παιζει. προσοχη ομως, να το συνδεσεις στις σωστες υποδοχες της πριζας, αλλιως ή δεν θα παιξει τιποτα ή θα υπαρχουν προβληματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορώ να πάρω και μια χωνευτή central μονή. Μπορώ επίσης να συνδέσω στην πριζα μια φορητή συσκευή τηλεφώνου και να δοκιμάσω, μέχρι να πάρω τηλεφωνικό σήμα. Σωστά; Κάτι άλλο επίσης. Στον τοίχο βλέπω 2 κόκκινα καλώδια βραχυκυκλωμένα μεταξύ τους και 2 μπλε το ίδιο. Το κάθε ζευγάρι είναι συνδεδεμένο με το αντίστοιχο του καλωδίου που πάει στο ρούτερ. Αυτό τι δείχνει; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) δειχνει οτι υπαρχει και αλλη πριζα τηλ. στο σπιτι πιθανοτατα ή οτι ερχεται και δευτερο ζευγος απο τον κατανεμητη. αν δεν εχει αλλη πριζα το σπιτι, μαλλον ειναι το δευτερο ζευγος και αυτα δεν πρεπει να ειναι βραχυκυκλωμενα μεταξυ τους. παντα το ζευγος ειναι κοκκινο-μπλε. σε σπιτι που νοικιαζω, μονοχωρο, βγαινουν δυο ζευγαρια κοκκινο-μπλε απο τον τοιχο, αλλα δεν εχω αλλη τηλ. πριζα, οποτε εχω υποθεσει οτι ειναι ζευγος εφεδρικο απο τον κατανεμητη. το τηλεφωνο θα το εχεις επανω μεχρι να δεις οτι ερχεται καθαρος ο τονος της γραμμης, σημαινει οτι η πριζα εχει συνδεθει σωστα. μετα βαζεις το ρουτερ και βλεπεις αν συνεχιζει το προβλημα. υπαρχει μεγαλη τρυπα στον τοιχο ωστε να χωραει τη χωνευτη; αν ναι, ειναι εγκλημα που δεν υπαρχει πριζα και ειναι στον αερα τα καλωδια. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από geoavlonitis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι υπάρχει και άλλη πρίζα και γιαυτό μάλλον τα έχει βραχυκυκλωμένα. Οπότε δεν τα πειράζω και τα συνδέω με τον ίδιο τρόπο. Εκτός κι αν αυτό το βραχυκύκλωμα ευθύνεται για τον χαμηλό συγχρονισμό. Λες;;; Η τρύπα στον τοίχο παίρνει άνετα μια χωνευτή. Με τις δαγκάνες, θα έρθει "κουτί" και θα είναι πολύ σταθερή. Αύριο θα ανεβάσω μια φωτογραφία του τοίχου, γιατί είδα άλλο ένα ζευγάρι κόκκινο-μπλε, αλλά δεν του έδωσα προσοχή. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Ανεβασε, θα βοηθησει πολυ. Αν δεν χρησιμοποιειται η αλλη πριζα, δεν χρειαζεται να ειναι βραχυκυκλωμενα τα καλωδια. Μια χαρα τοτε με τη χωνευτη, δε θα φαινεται και ασχημο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, geoavlonitis είπε Ανεβασε, θα βοηθησει πολυ. Αν δεν χρησιμοποιειται η αλλη πριζα, δεν χρειαζεται να ειναι βραχυκυκλωμενα τα καλωδια. Μια χαρα τοτε με τη χωνευτη, δε θα φαινεται και ασχημο. Χρησιμοποιείται η άλλη πρίζα για άλλο δωμάτιο. Ξέρεις τι σκέφτομαι; Μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω το ένα ζευγάρι κόκκινο-μπλέ για να πάει στο ρούτερ. Και τα άλλα 2 ζευγάρια με κάποιο τρόπο να δίνουν τηλεφωνικό σήμα στο άλλο δωμάτιο. Δεν ξέρω αν γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Γινεται αυτο που λες, με μια διπλη πριζα, αλλα θα πρέπει το splitter να ειναι κοντα στην πριζα, καθως εκεινο θα στειλει την τηλεφωνια στις αλλες πριζες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Θα ανεβάσω φωτογραφία αύριο και βλέπουμε. Σε ευχαριστώ και πάλι! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στη φωτογραφία φαίνονται βραχυκυκλωμένα 2 μπλε και 2 κόκκινα καλώδια, που συνδέονται με το καλώδιο που πάει στο ρούτερ (πάνω δεξιά). Με αυτή τη συνδεσμολογία έχω χάλια internet ( 2mbps ) και μία τηλεφωνική γραμμή σε ένα υπνοδωμάτιο. Υπάρχει και ένα άλλο ζευγάρι χύμα, που δεν ξέρω τι ρόλο παίζει. Μπορεί κάποιος να καταλάβει τι ακριβώς δείχνει αυτή η συνδεσμολογία; Υπάρχει κάποια πρόταση για άλλη διάταξη που μπορεί να μου δίνει καλύτερο internet; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από Green Dragon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δείχνει αυτό που σου έλεγα χτες, συν ότι πιθανόν υπάρχει και άλλη πρίζα τηλ στο σπίτι η οποία με την παρούσα συνδεσμολογία δεν δουλεύει. Οι προτάσεις μου είναι πιο πάνω (εκεί που λέω για διπλή πρίζα). Για να συμπληρώσω, στο ένα σκέλος της διπλής θα συνδεθεί το ζεύγος που φέρνει το σήμα στο σπίτι, μετά θα πάει η γραμμή στο σπλίτερ και μετά η έξοδος του σπλίτερ για τηλέφωνο θα συνδεθεί στο άλλο σκέλος της διπλής, μαζί με τα περισσευούμενα καλώδια κόκκινο-μπλε, και η έξοδος για το Ίντερνετ θα συνδεθεί στο ρούτερ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε Δείχνει αυτό που σου έλεγα χτες, συν ότι πιθανόν υπάρχει και άλλη πρίζα τηλ στο σπίτι η οποία με την παρούσα συνδεσμολογία δεν δουλεύει. Για να τα βάλω σε μία σειρά, επειδή είμαι λίγο άσχετος. 1). Με το τρίτο ζευγάρι δεν ασχολούμαι καθόλου, αφού δεν χρειάζεται άλλη τηλεφωνική συσκευή, ούτε άλλη ενεργή τηλεφωνική πρίζα. 2). Από τα βραχυκυκλωμένα, το ένα ζευγάρι μπλε-κόκκινο είναι αυτό που φέρνει το σήμα από τον κεντρικό κατανεμητή της πολυκατοικίας, ενώ το δεύτερο ζευγάρι μπλε-κόκκινο είναι που πάει τηλεφωνικό σήμα στο υπνοδωμάτιο. 44 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε Οι προτάσεις μου είναι πιο πάνω (εκεί που λέω για διπλή πρίζα). Για να συμπληρώσω, στο ένα σκέλος της διπλής θα συνδεθεί το ζεύγος που φέρνει το σήμα στο σπίτι, μετά θα πάει η γραμμή στο σπλίτερ και μετά η έξοδος του σπλίτερ για τηλέφωνο θα συνδεθεί στο άλλο σκέλος της διπλής, μαζί με τα περισσευούμενα καλώδια κόκκινο-μπλε, και η έξοδος για το Ίντερνετ θα συνδεθεί στο ρούτερ. 3). Άρα "υποχρεωτικά" διπλή τηλεφωνική πρίζα. Στη μία συνδέω το ζευγάρι του τηλεφωνικού σήματος και στη δεύτερη το ζευγάρι που πάει στο υπνοδωμάτιο. 4). Στο τηλεφωνικό σήμα κρεμάω το σπλίτερ. 5). Από το σπλίτερ, η έξοδος για το Ίντερνετ θα συνδεθεί στο ρούτερ. 6). Από το σπλίτερ, η έξοδος για τηλέφωνο θα γυρίσει πίσω στη διπλή. Τα έγραψα έτσι κωδικοποιημένα, γιατί νομίζω μόλις τώρα έχω καταλάβει τι χρειάζεται να κάνω. Αν κάπου έχω λάθος, μου λες. Είσαι σπουδαίος! Σε ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Τα κατάλαβες έτσι όπως ακριβώς πρέπει να γίνουν! Δεν κάνει τίποτα και ό,τι άλλο χρειαστείς γράψε εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα