Προς το περιεχόμενο

eSIM Cosmote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, LordNodens είπε

Nice, δεν το ήξερα. Thanks για την συμβουλή!

Οπότε είσαι απ΄ αυτές τις περιπτώσεις που έμειναν χωρίς κινητό?

Για δύο μέρες, ευτυχώς όμως δεν ήταν η βασική μου γραμμή και είχα εναλλακτική. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν πάρει eSIM. Αλλαγή pin γίνεται κανονικά όπως και στη physical? Ή μένεις με το pin της eSIM? Ή δεν έχει καν pin? Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Έκανα αλλαγή σε eSIM σε δευτερεύον καρτοκινητό της Cosmote τις τελευταίες μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Και φυσικά κανένας δεν μου πρότεινε να αποφύγω την αλλαγή. Περισσότερο σαν δικαιολογία του καταστήματος μου ακούγεται παρά για πραγματικό τεχνικό πρόβλημα.

Δημοσ.

έχω σύνδεση cosmote με κανονική sim σε iphone και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ενεργοποιήσει esim σε apple watch ultra με τον ίδιο αριθμό όπως του iphone. Έχει κάνει κάποιος τη διαδικασία για να βοηθήσει?

Ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχουμε

Δημοσ.
23 hours ago, leandrosml said:

έχω σύνδεση cosmote με κανονική sim σε iphone και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ενεργοποιήσει esim σε apple watch ultra με τον ίδιο αριθμό όπως του iphone. Έχει κάνει κάποιος τη διαδικασία για να βοηθήσει?

Ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχουμε

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 4/2/2023 στις 5:16 ΜΜ, ramarg είπε

Να και ένα ''καλό'' νέο θα έλεγα ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κόστος αρχικής έκδοσης eSIM αλλά η παράλογη χρέωση επανέκδοσης. Από τη στιγμή που δεν μεσολαβεί απώλεια (από δική σου υπαιτιότητα), από τη στιγμή που ο ίδιος ο πάροχος δεν υποστηρίζει την μεταφορά της και σε αναγκάζει να εκδόσεις νέα, δεν δικαιολογείται ούτε η χρέωση των 5€. Κατανοούμε ότι κάποια πράγματα γίνονται για λόγους ασφαλείας ωστόσο όλα οδηγούν σε δική μας ταλαιπωρία & οικονομική επιβάρυνση.. Η Vodafone προς τιμήν της ακολούθησε μία υποδειγματική διαδικασία έκδοσης eSIM με εφάπαξ κόστος (σε ένα και μοναδικό καρτελάκι που περιέχει τα στοιχεία σύνδεσης και το οποίο σου επιτρέπει να εγκαθιστάς/μεταφέρεις το eSIΜ Profile σε όποια συσκευή θέλεις - ακριβώς όπως θα έκανες με μία φυσική SIM χωρίς να είσαι αναγκασμένος να αχρηστεύεις μία ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ SIM).

Γνωρίζεις αν αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα στην Vodafone; Δηλαδή, σε περίπτωση που καταλάθος σβηστεί η e-sim και έχω σε φωτογραφία το qr code μπορώ να περάσω εκ νέου την ίδια esim χωρίς κανένα πρόβλημα; Ευχαριστώ 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, LUCKX2 είπε

Γνωρίζεις αν αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα στην Vodafone; Δηλαδή, σε περίπτωση που καταλάθος σβηστεί η e-sim και έχω σε φωτογραφία το qr code μπορώ να περάσω εκ νέου την ίδια esim χωρίς κανένα πρόβλημα; Ευχαριστώ 

99%  ναι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

99%  ναι.

Σε ευχαριστώ! Ωστόσο θα ήθελα και μια απάντηση από τοn Ramarg να είμαι 100% σίγουρος 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LUCKX2 είπε

Σε ευχαριστώ! Ωστόσο θα ήθελα και μια απάντηση από τοn Ramarg να είμαι 100% σίγουρος 

Πριν 10 μέρες έκανα sim cu σε esim .Σε κάρτα μου έδωσαν τον qrcode

Αλλά στο https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/esim/ti-einai-auto-to-email-energopoiisis-esim-pou-elava

λεει:

Με κάθε δημιουργία eSIM προφίλ, αποστέλλεται αυτόματα email ώστε να έχεις πρόσβαση και ηλεκτρονικά στον QR κωδικό ενεργοποίησης. Αν έχεις ήδη λάβει τον QR κωδικό ενεργοποίησης σε κάρτα ή εγκατέστησες το eSIM προφίλ σου μέσω της εφαρμογής My Vodafone, τότε μπορείς να αγνοήσεις το email.

TIP: Το link που θα βρεις στο email παραμένει ενεργό για 48 ώρες από την πρώτη επιτυχή εγκατάσταση του eSIM προφίλ σου. Θα σε συμβουλεύαμε να αποθηκεύσεις κάπου τον QR κωδικό για μελλοντική χρήση (π.χ. αν θελήσεις να μεταφέρεις τον αριθμό σου σε άλλη eSIM συμβατή συσκευή).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, LUCKX2 είπε

Ναι μπορείς να το περάσεις τον Vodafone αριθμό σου, όσες φορές σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει eSIM έχοντας απλά το καρτελάκι με το QR Code (με φωτογραφία δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα το πιάνει). Αρκεί πρώτα να έχεις σβήσει το eSIM profile από την προηγούμενη συσκευή πριν το μεταφέρεις στην επόμενη. 

7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πριν 10 μέρες έκανα sim cu σε esim .Σε κάρτα μου έδωσαν τον qrcode

Αλλά στο https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/esim/ti-einai-auto-to-email-energopoiisis-esim-pou-elava

λεει:

Με κάθε δημιουργία eSIM προφίλ, αποστέλλεται αυτόματα email ώστε να έχεις πρόσβαση και ηλεκτρονικά στον QR κωδικό ενεργοποίησης. Αν έχεις ήδη λάβει τον QR κωδικό ενεργοποίησης σε κάρτα ή εγκατέστησες το eSIM προφίλ σου μέσω της εφαρμογής My Vodafone, τότε μπορείς να αγνοήσεις το email.

TIP: Το link που θα βρεις στο email παραμένει ενεργό για 48 ώρες από την πρώτη επιτυχή εγκατάσταση του eSIM προφίλ σου. Θα σε συμβουλεύαμε να αποθηκεύσεις κάπου τον QR κωδικό για μελλοντική χρήση (π.χ. αν θελήσεις να μεταφέρεις τον αριθμό σου σε άλλη eSIM συμβατή συσκευή).

Αν άρχισαν και αυτοί να μοιράζουν τα eSIM QR code με email σαν την cosmote καήκαμε (μάλλον σχεδιάζουν να σταματήσουν τα πλαστικά καρτελάκια)... Δεν θέλω να αναφερθώ σε κακές εμπειρίες με τα σχετικά email που στέλνει η Cosmote αλλά μονίμως κάτι πάει στραβά (σε πρόσφατη αντικατάσταση πλήρωσα διαδοχικά 3 φορές το αντίτιμο για eSIM και κανένα από τα 3 email που έστειλαν δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να πληρώσω ΞΑΝΑ για να πάρω τον αριθμό μου σε φυσική SIM γιατί ήμουν υπερβολικός που δεν μπορούσα να μείνω χωρίς κινητό 10-15 μέρες μέχρι να το δουν οι τεχνικοί).Για να μη θίξω και το θέμα των QR μιας χρήσης που δίνουν ώστε να πληρώνεις ξανά και ξανά για το αυτονόητο (το να μεταφέρεις τον αριθμό σου από μία συσκευή σε άλλη είναι αναφαίρετο δικαίωμα αλλά στην περίπτωση της cosmote πληρώνεις για ένα email που δεν τους κοστίζει κάτι).  Για τέτοια αθλιότητα μιλάμε...

Επεξ/σία από ramarg
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ramarg είπε

Ναι μπορείς να το περάσεις τον Vodafone αριθμό σου, όσες φορές σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει eSIM έχοντας απλά το καρτελάκι με το QR Code (με φωτογραφία δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα το πιάνει). Αρκεί πρώτα να έχεις σβήσει το eSIM profile από την προηγούμενη συσκευή πριν το μεταφέρεις στην επόμενη. 

Αν άρχισαν και αυτοί να μοιράζουν τα eSIM QR code με email σαν την cosmote καήκαμε (μάλλον σχεδιάζουν να σταματήσουν τα πλαστικά καρτελάκια)... Δεν θέλω να αναφερθώ σε κακές εμπειρίες με τα σχετικά email που στέλνει η Cosmote αλλά μονίμως κάτι πάει στραβά (σε πρόσφατη αντικατάσταση πλήρωσα διαδοχικά 3 φορές το αντίτιμο για eSIM και κανένα από τα 3 email που έστειλαν δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να πληρώσω ΞΑΝΑ για να πάρω τον αριθμό μου σε φυσική SIM γιατί ήμουν υπερβολικός που δεν μπορούσα να μείνω χωρίς κινητό 10-15 μέρες να το δουν οι τεχνικοί). Για τέτοια αθλιότητα μιλάμε...

H cosmote  ,πριν 10 μέρες και αυτή,μου έστειλε email αλλά μου έδωσαν και φάκελο με τον qr,αχρηστο φυσικά καθως είναι για μια φορά.Τουλάχιστον το εχουν πλέον €5 αντί για €10 που το είχαν πριν 3 χρόνια.

Δημοσ.

Έγιναν όλα άψογα στην έκδοση της esim για vodafone CU πάντως, ήρθε το email πάτησα ενεργοποίηση e-sim με έβγαλε σε άλλη σελίδα και απευθείας έγινε η προσθήκη με qr code, είχα τηλέφωνο σε 5 λεπτά περίπου, χρειάστηκε μια επανεκκίνηση γιατί κολλάει στην αρχή μέχρι να βρει δίκτυο να ενεργοποιηθεί το πακέτο κλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...