Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιλησε με την αστυνομια της περιοχης σου

σε περιπτωση δικη μου (παρομοια) αλλα πιο εγκληματικη ενεργεια σε γειτονικη οδο ηρθαν και ειδαν τις καμερες τις περιοχης μου με αμαξι της ασφαλειας μαζι και του σπιτιου μου και ποτε δεν ελεχθηκε τιποτα περι αδειοδοτησης..

συνεπως, ο σκοπος αγιαζει τα μεσα

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα για μεγάλο διάστημα . Είναι δυο διαφορετικές παρέες χουλιγκανων. Την μια παρέα την έχω σε βίντεο από νόμιμη κάμερα, να περνάνε από μια περιοχή . Από την άλλη παρέα , έχω πιάσει επί το έργο έναν.  Για κακή του τύχη , ξέρω που μένει καθώς έχει κάνει τα ίδια γκράφιτι στην πολυκατοικία του. Επίσης η μητέρα του έχει μαγαζί στην γειτονιά. Δεν έχω όμως κάποιο βίντεο από κάμερα να πάω να της το δείξω. 

Τι θα λέγατε να κάνω και για τις δύο περιπτώσεις ?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, revolver1990 είπε

Στο σπίτι τις προάλλες κάποιοι ζωγράφισαν πολιτικά συνθήματα στην πρόσοψη. Αμέσως έβαλα κάμερες και χθες το ξαναέκαναν. Τους έχω βρει και έχω κρατήσει το στιγμιότυπο. Τα πρόσωπα τους φαίνονται ολοκάθαρα.

Τι μπορώ να κάνω? Από ότι έχω δει είναι παράνομο να τραβάει η κάμερα το πεζοδρόμιο κάτι το οποίο συμβαίνει στην περίπτωση μου.

Τα πολιτικά συνθήματα δεν είναι graffiti..

3 ώρες πριν, theoritikos είπε

Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα για μεγάλο διάστημα . Είναι δυο διαφορετικές παρέες χουλιγκανων. Την μια παρέα την έχω σε βίντεο από νόμιμη κάμερα, να περνάνε από μια περιοχή . Από την άλλη παρέα , έχω πιάσει επί το έργο έναν.  Για κακή του τύχη , ξέρω που μένει καθώς έχει κάνει τα ίδια γκράφιτι στην πολυκατοικία του. Επίσης η μητέρα του έχει μαγαζί στην γειτονιά. Δεν έχω όμως κάποιο βίντεο από κάμερα να πάω να της το δείξω. 

Τι θα λέγατε να κάνω και για τις δύο περιπτώσεις ?

To graffiti δεν το κάνουν οι "χουλιγκάνοι"..

• Sad 1
Δημοσ.

κοίτα, αν στην κάμερα φαίνονται χωρίς μάσκα μπορεί να ασχοληθούν να τους κόψουν κανένα πρόστιμο. 😛

Γιατί σοβαρή αντιμετώπιση μη περιμένεις.

Πάντως είναι τέρμα παράλογο να κάνει κάποιος μια παρανομία, να τον τσακώνεις και βρεις το μπελά σου επειδή τον τσάκωσες με "μη νόμιμο τρόπο".

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Tο graffiti δεν το κάνουν οι "χουλιγκάνοι"..

Και όμως , αυτός που έχω  πιάσει είναι κάποιου συνδέσμου ...

2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Ανάλογα τι ομάδα είναι!🤣

Εμένα μου φαίνονται όλοι το ίδιο. Δεν με ενδιαφέρει η μπάλα από όταν τελείωσα το σχολείο 😄

Δημοσ.

Δεν αποκλείει το ένα το άλλο.

Ούτε δικαιολογώ το βανδαλισμό στο σπίτι για να μην παρεξηγηθώ.

Αυτό που είπα εγώ είναι ότι το graffiti δεν είναι χουλιγκανοσμός και επίσης ότι τα πολιτικά μηνύματα δεν είναι graffiti.

Tον Stam επίσης αδυνατώ να καταλάβω τι ακριβώς τον έχει στενοχωρήσει Προσπαθώ αλλά δεν..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

τα πολιτικά μηνύματα δεν είναι graffiti.

Γι' αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο του μηνύματος τί είναι; Μπριζόλες;

• Like 7
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Γι' αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο του μηνύματος τί είναι; Μπριζόλες;

Βανδαλισμός.

Αλλά για σένα μπορεί να ναι και πατάτες τηγανιτές. Όπως τη βρίσκει κανείς.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SakafliaC είπε

To graffiti δεν το κάνουν οι "χουλιγκάνοι"..

Δεν έχει την παραμικρή σημασία, ούτε ο όρος, ούτε το ποιοι κάνουν το κάθε τι.

Από τη στιγμή που γράφεις/βάφεις/ζωγραφίζεις σε χώρο ο οποίος δε σού ανήκει - είτε το θέμα σου είναι πολιτικά/ ποδοσφαιρικά συνθήματα, είτε τέχνη, είτε «τέχνη» - σού αξίζει  αυτό και μετά βλέπουμε αν το κάνεις ξανά.  

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπορείς να πας το βίντεο αλλά από την στιγμή που φαίνονται πεντακάθαρα μπορείς να πας στην αστυνομία και να τους περιγράψεις με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια. Μπορείς να πεις ότι τους έπιασες στα πράσα την ώρα του συμβάντος, δεν χρειάζεται να εξηγήσεις με ποιο τρόπο τους έπιασες, θα μπορούσες να πεις ότι εκείνη την ώρα ήσουν απέξω ή κοίταγες από το παράθυρο και τους είδες ο ίδιος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Δεν μπορείς να πας το βίντεο αλλά από την στιγμή που φαίνονται πεντακάθαρα μπορείς να πας στην αστυνομία και να τους περιγράψεις με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια. Μπορείς να πεις ότι τους έπιασες στα πράσα την ώρα του συμβάντος, δεν χρειάζεται να εξηγήσεις με ποιο τρόπο τους έπιασες, θα μπορούσες να πεις ότι εκείνη την ώρα ήσουν απέξω ή κοίταγες από το παράθυρο και τους είδες ο ίδιος.

Και από την στιγμή που δεν ξέρει τα ονόματά τους τι ακριβώς θα πει ώστε να ταυτοποιηθούν?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SakafliaC είπε

"Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως, συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους (για παράδειγμα σε τοίχους)." Wikipedia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...