velociraptoras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Στις 9/1/2021 στις 1:26 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Προσωπικά δεν έχω δει και δεν εχω ακούσει να διαγραφουν καποιον επειδή ξεπέρασε τα 6 χρόνια. Ειλικρινά μιλάω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι του παίρνουν το πάσο και γενικά τα φοιτητικά προνόμια Ναι, μετα από ορισμένο χρόνο χάνεις τα προνόμια του φοιτητη. εμενα στην εστία και στο 7ο εξάμηνο εφυγα γιατι θα έπρεπε να κάνω πρακτική για να έχω δικαίωμα να μείνω και το 8ο. Το πάσο τότε το ανανεωναμε κάθε χρόνο μεχρι ν+2 αλλά αν είχες κονε σε συγκεκριμένη παράταξη εβγαζες για παραπανω, τωρα εχει εξ αρχης ημ/νια λήξης για φοιτητικό εισιτήριο. στο μεταπτυχιακό πχ ακριβως στα 2 χρόνια εληγε. Στις 8/1/2021 στις 11:47 ΜΜ, Mhlogiatros είπε Μπορει στα 40 να εισαι ακομα γραμμενος καπου που εχεις να πατησεις χρονια . Θεωρητικα μπορει να παω και να πω μου κ@λωσε να παρακολουθω στα μεγαλα αμφιθεατρα για δευτερο πτυχιο - δε πειραζω κανενα ούτε τρώω χώρο . Μπορει να κακοφαινεται σε ελαχιστους κακοβουλους καθηγητες - αλλοι θεωρουν τιμη να εχουν και αποφοιτους στο μαθημα τους μια συμφοιτητρια μου εφυγε από τη σχολή το 2005 ενώ ηδη ειχε περάσει τοα 4 ετη και είχε μόνο ενα μάθημα για το πτυχίο, και πήγε πέρυσι και το πήρε. εκανε 200 χλμ για να παρακολουθεί για το εργαστηριο, ειχε υπορεωτική παρακολούθηση κι επειδή ειχε αλλάξει η υλη επρεπε να το ξαναπαρακολουθήσει. τα είχε παρατησει επειδη δεν είχε χρόνο λογω εργασίας και άλλων υποχρεωσεων. Αλλη φιλη μου σε άλλο τμημα και με σοβαρό σύνδρομο για το οποίο δεν της εδωσαν το δικαίωμα προφορικής εξετασης επειδη δε είχε διάγνωση πριν τα 18, χρωσταει μονο 3 μαθηματα συγκεκριμένης καθηγητριας που δεν την περνούσε με τιποτα παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατεβαλε λόγω της περίπτωσης της. επειδή μενει στην άλλη ακρη της Ελλάδας πλέον δε θέλει να δωσει εξετάσεις, φοβάται οτι πάλι θα χρειαστει να πληρωσει δυο μισθους για να ερθει 3 μέρες και θα κοπεί όπως έγινε αρκετες φορές
filipN Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/1/2021 στις 1:28 ΜΜ, Hellsing είπε Μια δεν χρειαζονται τα βιβλια, μια τα προπτυχιακα εινα πανευκολα στην Ελλαδα. Που ζεις ρε μαγκα δηλαδη για να τελειωσεις μηχανολογος μηχανικος ειναι ευκολο ??? [....] Ναι είναι πολύ εύκολο, ειδικά στην Τεχνολογική Εκπαίδευση. Οι ίδιοι καθηγητές που εργάζονται είτε στα πρώην ΤΕΙ είτε σε Πολυτεχνικές Σχολές και έχουν φήμη "σκληρού" καθηγητή και δύσκολου στη βαθμολογία εκεί, είναι "αρνάκια" στο ΕΑΠ όπου οι φοιτητές πληρώνουν για τις σπουδές τους. Μας έλεγε χαρακτηριστικά καθηγήτρια επαρχιακού Πανεπιστημίου (Κρήτη) πως τα γραπτά του 90% των φοιτητών εκεί, στην πρώτη εξεταστική δεν μπορούν να βαθμολογηθούν με βαθμό πάνω από 4! Η ίδια καθηγήτρια στο ΕΑΠ, δεν είχε βάλει ποτέ βαθμό κάτω από 5 (με άριστα το 10 πάντα)... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από filipN 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Στις 10/1/2021 στις 3:58 ΜΜ, velociraptoras είπε Ναι, μετα από ορισμένο χρόνο χάνεις τα προνόμια του φοιτητη. εμενα στην εστία και στο 7ο εξάμηνο εφυγα γιατι θα έπρεπε να κάνω πρακτική για να έχω δικαίωμα να μείνω και το 8ο. Το πάσο τότε το ανανεωναμε κάθε χρόνο μεχρι ν+2 αλλά αν είχες κονε σε συγκεκριμένη παράταξη εβγαζες για παραπανω, τωρα εχει εξ αρχης ημ/νια λήξης για φοιτητικό εισιτήριο. στο μεταπτυχιακό πχ ακριβως στα 2 χρόνια εληγε. μια συμφοιτητρια μου εφυγε από τη σχολή το 2005 ενώ ηδη ειχε περάσει τοα 4 ετη και είχε μόνο ενα μάθημα για το πτυχίο, και πήγε πέρυσι και το πήρε. εκανε 200 χλμ για να παρακολουθεί για το εργαστηριο, ειχε υπορεωτική παρακολούθηση κι επειδή ειχε αλλάξει η υλη επρεπε να το ξαναπαρακολουθήσει. τα είχε παρατησει επειδη δεν είχε χρόνο λογω εργασίας και άλλων υποχρεωσεων. Αλλη φιλη μου σε άλλο τμημα και με σοβαρό σύνδρομο για το οποίο δεν της εδωσαν το δικαίωμα προφορικής εξετασης επειδη δε είχε διάγνωση πριν τα 18, χρωσταει μονο 3 μαθηματα συγκεκριμένης καθηγητριας που δεν την περνούσε με τιποτα παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατεβαλε λόγω της περίπτωσης της. επειδή μενει στην άλλη ακρη της Ελλάδας πλέον δε θέλει να δωσει εξετάσεις, φοβάται οτι πάλι θα χρειαστει να πληρωσει δυο μισθους για να ερθει 3 μέρες και θα κοπεί όπως έγινε αρκετες φορές Αν αφήσω πέρα τα sob stories σου, που καταλήγεις; Ότι φταίνε τα πανεπιστήμια που αλλάζουν την ύλη τους και απαιτούν επαναπαρακολούθηση; Ή ότι τα πανεπιστήμια φταίνε που είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και αναγκάζεται η φίλη σου να πάει εκεί αντί το αντίστροφο; Έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ ντόρο κάνεις παρά λογική με αυτά που λες.
brontosauros Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Το ψωμι σου τρωμε ρε Πατρικ αντεναδουμε 1
velociraptoras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Στις 11/1/2021 στις 5:24 ΜΜ, JohnGTA είπε Αν αφήσω πέρα τα sob stories σου, που καταλήγεις; Ότι φταίνε τα πανεπιστήμια που αλλάζουν την ύλη τους και απαιτούν επαναπαρακολούθηση; Ή ότι τα πανεπιστήμια φταίνε που είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και αναγκάζεται η φίλη σου να πάει εκεί αντί το αντίστροφο; Έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ ντόρο κάνεις παρά λογική με αυτά που λες. πάμε πάλι. για τον εαυτό μου σου λέω οτιέχασα τα προνόμια της στεγασης στο τελευταιο εξάμηνο. για τη φίλη μου που πηρε τελικά το πτυχίο. γι αυτα τα δυο δε λέω οτι φταίει καποιος, ειναι απλά γεγονότα που δεν επιβαρυναν σε κάτι τη σχολή. τέλος για την αλλη φίλη μου οτι λεω εχει διαγνωσμένο σοβαρό συνδρομο και η καθηγητρια της δεν δέχτηκε να την εξετάσει με αλλο τρόπο όπως οι υπόλοιποι καθηγητές, και ενω εχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια τη χάνει εντελώς, επειδή μια καθηγήτρια θεωρεί τη σχολή τσιφλίκι της. αυτοι οι καθηγητές σαν την τελευταία δε θα έπρεπε να παρουν πόδι από τις σχολές?
p07apo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά, τι θα ισχύει με νο νέο νομοσχεδιο για τους αιώνιους; Ξέρουμε κάτι στα σίγουρα; Τι θα συμβεί με τους επί πτυχίω που έχουν ξεπεράσει το ν+ν/2 και από πότε; Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από p07apo
filipN Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 10 ώρες πριν, velociraptoras είπε [...] τέλος για την αλλη φίλη μου οτι λεω εχει διαγνωσμένο σοβαρό συνδρομο και η καθηγητρια της δεν δέχτηκε να την εξετάσει με αλλο τρόπο όπως οι υπόλοιποι καθηγητές, και ενω εχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια τη χάνει εντελώς, επειδή μια καθηγήτρια θεωρεί τη σχολή τσιφλίκι της. αυτοι οι καθηγητές σαν την τελευταία δε θα έπρεπε να παρουν πόδι από τις σχολές? Ποια χρονιά έγινε αυτό, μπορείς να θυμηθείς;
velociraptoras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, filipN είπε Ποια χρονιά έγινε αυτό, μπορείς να θυμηθείς; τελευταια φορα που εδωσε ηταν το 2012-13. ετος εισαγωγης 2003
filipN Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, velociraptoras είπε τελευταια φορα που εδωσε ηταν το 2012-13. ετος εισαγωγης 2003 - Το Υπουργείο Παιδείας, πριν 4-5 χρόνια έλυσε το πρόβλημα. Όχι με δική του πρωτοβουλία αλλά μετά από πίεση "της κοινωνίας των πολιτών", καθώς δεν ήταν αίτημα κανενός πολιτικού κόμματος. - Πλέον υπάρχουν δύο ειδικευμένοι Ψυχολόγοι, ένας στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη που εργάζονται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ασχολούνται και με τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών σε ενήλικες. - Τα Πανεπιστήμια είναι υποχρεωμένα να αποδεχτούν τη βεβαίωση που δίνουν αυτοί οι Ψυχολόγοι. Ο φοιτητής πρέπει να εξετάζεται όχι μόνο προφορικά αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και για τη συμπεριφορά των καθηγητών. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2021 από filipN 1
velociraptoras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 13 ώρες πριν, filipN είπε - Το Υπουργείο Παιδείας, πριν 4-5 χρόνια έλυσε το πρόβλημα. Όχι με δική του πρωτοβουλία αλλά μετά από πίεση "της κοινωνίας των πολιτών", καθώς δεν ήταν αίτημα κανενός πολιτικού κόμματος. - Πλέον υπάρχουν δύο ειδικευμένοι Ψυχολόγοι, ένας στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη που εργάζονται σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ασχολούνται και με τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών σε ενήλικες. - Τα Πανεπιστήμια είναι υποχρεωμένα να αποδεχτούν τη βεβαίωση που δίνουν αυτοί οι Ψυχολόγοι. Ο φοιτητής πρέπει να εξετάζεται όχι μόνο προφορικά αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και για τη συμπεριφορά των καθηγητών. Θα της πω να το κάνει αυτό για να τα δώσει εστω τον Ιούνιο. ετσι κι αλλιως το πτυχίο θέλει να το χρησιμοποιήσει στον πρακτικό τομέα του και οχι για ακαδημαική καριέρα. και είναι κρίμα σημερα που δεκάδες ατομα παίρνουν πτυχία και μεταπτυχιακά, ακόμα και PhD με αγορασμένες εργασίες να ταλαιπωρείται έτσι ενα ατομο που προσπαθησε τοσο πολύ μόνο του.
p07apo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα. Με συγχωρείτε που θέτω πάλι το ίδιο ερώτημα απλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ισχύει με τους φοιτητές που έχουν ήδη ξεπεράσει το ν+ ν /2. Από πότε θα ξεκινήσουν οι διαγραφές; Ισχύει αυτό που λέει εδώ πέρα; https://www.esos.gr/arthra/71142/esos-deka-erotiseis-apantiseis-gia-toys-aionioys-foitites-kai-anotato-orio-foitisis-gia Ότι ένας εγγεγραμμένος φοιτητής εδώ και δέκα χρόνια θα έχει άλλα 6 για να ολοκληρώσει τις σπουδές του; Μήπως γνωρίζει κάποιος να με κατατοπίσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από p07apo
velociraptoras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, p07apo είπε Καλησπέρα στην παρέα. Με συγχωρείτε που θέτω πάλι το ίδιο ερώτημα απλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ισχύει με τους φοιτητές που έχουν ήδη ξεπεράσει το ν+ ν /2. Από πότε θα ξεκινήσουν οι διαγραφές; Ισχύει αυτό που λέει εδώ πέρα; https://www.esos.gr/arthra/71142/esos-deka-erotiseis-apantiseis-gia-toys-aionioys-foitites-kai-anotato-orio-foitisis-gia Ότι ένας εγγεγραμμένος φοιτητής εδώ και δέκα χρόνια θα έχει άλλα 6 για να ολοκληρώσει τις σπουδές του; Μήπως γνωρίζει κάποιος να με κατατοπίσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα ισχύουν άλλες διαταξεις για όσους είμαστε ήδη σε κάποια σχολή, σε καμία περίπτωση δε θα είναι 6 χρόνια αλλά λιγότερο από την κανονική φοίτηση. μην ξεχνάμε ότι οσοι βρισκονται τυπικά μετα το τελευταίο εξάμηνο εχουν δικαίωμα να δηλώνουν περισσότερα μαθήματα . Εμένα με αγχώνει αυτή η περίοδος, φοβάμαι ότι στην εξεταστική πάλι δε θα καταφέρω να περάσω εστω τα περισσότερα μαθήματα, εχουμε μεινει ολοι σχεδον ένα χρόνο πίσω με τις τηλεεξετασεις. ελπίζω τον Ιούνιο να ανοίξουν τις σχολές
becoming_I Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Στις 7/1/2021 στις 11:44 ΜΜ, JohnGTA είπε Το κράτος δίνει σε έναν τέτοιο φοιτητή την δυνατότητα μερικής φοίτησης, που διπλασιάζει τα χρόνια σπουδών αν αποδείξεις ότι εργάζεσαι Επειδή και εγώ δεν τέλειωσα νταν στα χρόνια μου (εποχές ΠΑΣΟΚ βέβαια) μπορώ να σου πω οτι αν πας σαν φοιτητής να εργαστείς θα σε τρέχουν όσο δε φαντάζεσαι (για την εμπειρία) ή αν είσαι σε επάγγελμα άσχετο θα σε έχουν ημιαπασχόληση ή όπου μπορούν μαύρα. Άντε απέδειξε στην εκάστοτε γραμματεία ή στον κάθε στραβό Πρόεδρο σχολής (τώρα τους λέτε κοσμήτορες;) ότι και σε πηδ**ε και δε φαίνεται ότι δουλεύεις. Επίσης επειδή τελείωσα ΕΜΠ και το μακρινο 2007 χάσαμε 3 εξεταστικές με τον τότε νομο πλαίσιο. Δηλαδή μια χρονιά χαμένη. Το όριο φοίτησης είναι μια καραμέλα για τους πουριτανούς. Αν πας στα bachelor του εξωτερικού περνάς μαθήματα μόνο με τις εργασίες εξαμήνου. Εδώ ιδρώνει ο λόκως σου για μια εργασία εξαμήνου (όσοι ξέρουν από Τρέζο και Γιαννόπουλο στο ΕΜΠ ξέρουν τι λέεω) και αν κοπείς στο μάθημα πρέπει να την ξανακάνεις του χρόνου. Ας διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πανεπιστημίου και μετά να το δούμε το όριο φοίτησης. 2
p07apo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, velociraptoras είπε Θα ισχύουν άλλες διαταξεις για όσους είμαστε ήδη σε κάποια σχολή, σε καμία περίπτωση δε θα είναι 6 χρόνια αλλά λιγότερο από την κανονική φοίτηση. μην ξεχνάμε ότι οσοι βρισκονται τυπικά μετα το τελευταίο εξάμηνο εχουν δικαίωμα να δηλώνουν περισσότερα μαθήματα . Εμένα με αγχώνει αυτή η περίοδος, φοβάμαι ότι στην εξεταστική πάλι δε θα καταφέρω να περάσω εστω τα περισσότερα μαθήματα, εχουμε μεινει ολοι σχεδον ένα χρόνο πίσω με τις τηλεεξετασεις. ελπίζω τον Ιούνιο να ανοίξουν τις σχολές Ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά στο esos ισχυρίζονται οτι επικοινώνησαν με το υπουργείο και τους είπαν για 6 χρόνια.
becoming_I Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, p07apo είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά στο esos ισχυρίζονται οτι επικοινώνησαν με το υπουργείο και τους είπαν για 6 χρόνια. Κάθε σχολή λόγω αυτοδιοίκητου θα το χειριστεί διαφορετικά. Αν μιλάμε για ΤΕΙ στην Ανω Ρεματιά με κάτι 100άδες φαντάσματα ναι μπορεί να γίνει μια ενημέρωση και να γίνει μια σκούπα, αλλά σε οποιαδήποτε σχολή κόπιασε κάποιος έστω και λίγο για να εισαχθεί εκτιμώ ότι δε θα πεταχτεί ο κόπος ετών έτσι απλά. Επίσης να θυμίσω ότι και εξέχων υπουργός της κυβέρνησης υπήρξε αιώνιος φοιτητής. Δε θα πω ποιος είναι αλλά αρχίζει από Άδων..... και τελειώνει σε ....άδης. Στις 8/1/2021 στις 5:39 ΜΜ, JohnGTA είπε Συν ότι σε πολλά μαθήματα τους βάζουν έξτρα εργασίες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν την βάση χωρίς καν να το δώσουν το μάθημα και να πηγαίνουν να εξετάζονται στοχεύοντας για το 10 Όσοι απόφοιτοι ερχόντουσαν από σχολές μηχανικών για την αναγνώριση ΔΙΚΑΤΣΑ (νυν ΔΟΑΤΑΠ) τους ανάγκαζαν να δώσουν γραπτές εξετάσεις. Μερικοί εξ αυτών δεν παίρνανε ποτέ την εξίσωση γιατί δεν μπορούσαν να τα περάσουν. Να βλέπουμε τη συνολική εικόνα και όχι μεμονωμένα τους κακούς φοιτητές. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών που πήγαν να σπουδάσουν σε σχολές του εξωτερικού δεν μπόρεσαν να περάσουν στις αντίστοιχες ελληνικές. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από becoming_I 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα