tronas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, μετά από αναβάθμιση από 50mbps σε 100mbps με το ζόρι πιάνω 40. Παρακαλώ δείτε τα στατιστικά μου.
nikos_k1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, tronas είπε Καλησπέρα σας, μετά από αναβάθμιση από 50mbps σε 100mbps με το ζόρι πιάνω 40. Παρακαλώ δείτε τα στατιστικά μου. Καλησπέρα φίλε μου, η γραμμή σου αυτή τη στιγμή λειτουργεί στα 95,3 Mbps. Η μέτρηση να φανταστώ γίνεται από Wifi σωστά? Αν ναι άλλαξε κανάλι για να δεις αν θα έχει καλύτερη απόδοση. Απλά νομίζω ότι θα έπρεπε πιο πολύ να σε απασχολεί ότι έχει αρκετά CRC Errors η γραμμή σου. Το ρούτερ είναι στην κεντρική πρίζα του σπιτιού και χωρίς Splitter?
tronas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντηση σου. Ναι με wifi το έκανα αλλά στην αρχή της αλλαγής από 50 σε 100 είχα 70 με 80 και ήμουν οκ. Το έχω στην κεντρική πρίζα και απευθείας στο φούτερ χωρίς σπλιτερ.
nikos_k1 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, tronas είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντηση σου. Ναι με wifi το έκανα αλλά στην αρχή της αλλαγής από 50 σε 100 είχα 70 με 80 και ήμουν οκ. Το έχω στην κεντρική πρίζα και απευθείας στο φούτερ χωρίς σπλιτερ. Όπως σου ανέφερα για το Wifi καλό είναι αρχικά να αλλάξεις κανάλι στο ρούτερ για καλύτερη απόδοση. Αναφορικά με τα Errors ίσως το πρόβλημα οφείλεται στην καλωδίωση της οικίας.
tronas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Έπαιξα με τα κανάλια μεταξύ 1,6,11. Το 11 είχε καλύτερη επιδοση μέχρι τα 40.. Με την 50αρα δεν είχα θέμα, τώρα τι να αλλαξε ξαφνικά;
Aggelos_INSM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, tronas είπε . Ναι με wifi το έκανα Συνδέεσαι στο 5ghz ή 2.4ghz?
tronas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 8 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε Συνδέεσαι στο 5ghz ή 2.4ghz? Με 2,4ghz.
thetiesthatbind Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, tronas είπε Με 2,4ghz. Πρέπει να συνδεθείς στην 5GHz μπάντα για να πάρεις στο WiFi το μέγιστο της ταχύτητας σου. Μετρήσεις καλό είναι να γίνονται με καλώδιο. Πάντως τη γραμμή την τερματίζεις, σχετικά. Θα μπορουσε και καλυτερα αλλα αυτο ειναι στην κριση σου αν θες να το ψαξεις παραπανω ή οχι 1
tronas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Θα το δοκιμαζω το 5αρι με το που πάω σπίτι. Για τα errors δεν είναι πολλά;
tronas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Καλησπερα και πάλι έπειτα από πολλά τεστ με λαν καλώδιο και κλειστό wifi, πιάνω 84 με 85 ! Οποτε τι να κάνω παιδιά τώρα;! Μίλησα με νοβα και μου είπε αφού δεν έχω κολλήματα, το αφήνω έτσι. Τους είπα και άλλαγη για ρουτερ και έκαναν πως δεν τον άκουσαν. Μου είπαν να το παρακολουθήσω.. για τα errors μου είπαν ότι δεν είναι κάτι που να θέλει προσοχή γιατί με τις μετρήσεις λαν ήταν εντάξει.
geoavlonitis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 το 2.4ghz φταιει, στις περισσοτερες κινητες συσκευες πανω απο 50-60 αντε 70mbps δεν παει, με τα 5ghz και με το ethernet βλεπεις ολη την ταχυτητα που εχεις.
tronas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Οποτε προτείνεις αλλαγη ρουτερ ; Στην αρχή όταν έκανα την μετάβαση από 50 σε 100 γιατί στο wifi έπιανε 70 με 80 και τώρα το πολύ 40 ; να μπουκώνει από το wifi ή λέω μπούρδες;
Valantis_sigma Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η φορητότητα από ΟΤΕ σε νόβα 100αρα Πήρα το ρούτερ το σύνδεσα κανονικά έκανε συγχρονισμό όλα καλά Πάμε στην ταχύτητα που είναι το μόνο θέμα...στην αρχή έπιανα 20 download 5 upload Τώρα πιάνω 43/10 τι μπορεί να φταίει;
mphxths Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Valantis_sigma είπε Τώρα πιάνω 43/10 τι μπορεί να φταίει; Συχρονιζεις στα 47.99mbps. Δεδομενου αυτου , το 45mbps που δειχνει το speedtest ειναι λογικο και αναμενομενο. Το θεμα ειναι γιατι σε 100αρα γραμμη συγχρονιζεις τοσο. Το 12.7 στο line attenuation ισως να δειχνει μεγαλη αποσταση απο την καμπινα. Πριν απο ολα ομως θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν υπαρχει θεμα στην εσωτερικη σου καλωδιωση. Αυτο θα φανει αν γινει μετρηση στον κατανεμητη του κτιριου. Αν εκει ερχεται λογικη ταχυτητα , κοντα στα 100 , τοτε οντως υπαρχει προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση. Αν και στον καταμετρητη ερχεται χαμηλη ταχυτητα , παρομοια με αυτην που συγχρονιζεις , τοτε υπαρχει θεμα εκτος σπιτιου και το δηλωνεις βλαβη στην nova. Kαλο θα ηταν να συνδεσεις το μοντεμ στην κεντρικη πριζα , χωρις σπλιτερς , φιλτρα και λοιπες συσκευες. Βγαλε επισης τυχον powerlines αν εχεις. Βγαλε και τις τηλεφωνικες συσκευες απο τις πριζες αν και δεν ξερω αν ειναι voip η τηλεφωνια σου ή οχι , αλλα οπως και να χει ξηλωσε τα παντα Επισης αν εχεις πολλες τηλεφωνικες πριζες , καλο θα ηταν να αποσυνδεθουν απο την κεντρικη γιατι δημιουργειται προβλημα... αν πιανουν τα χερια σου το κανεις μονος σου αλλιως καλεις ηλεκτρολογο. Αν δεν μπορεις να κανεις τιποτα απο ολα αυτα , απλα δηλωνεις οπως εισαι βλαβη στην nova. Θα στειλουν τεχνικο και θα μετρησει την ταχυτητα στον κατανεμητη. Αν την βρουν σωστη σε χρεωνουν 20 ευρω εκτος και αν δεχτεις να στειλουν δικο τους ηλεκτρολογο (εξωτερικο συνεργατη) για να σου φτιαξει την εσωτερικη σου καλωδιωση , που προφανως θα εχει προβλημα αν η μετρηση στον κατανεμητη ειναι σωστη. Ο ηλεκτρολογος θα πληρωθει το ελαχιστο 30 ευρω... Αυτα τα ολιγα ΥΓ : Στις 100αρες γραμμες την μετρηση της ταχυτητας την κανουμε ειτε με καλωδιο ethernet , ειτε σε 5ghz wifi δικτυο. Οτιδηποτε αλλο δεν μπορει να καλυψει την ταχυτητα της γραμμης. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από mphxths
Valantis_sigma Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, mphxths είπε Συχρονιζεις στα 47.99mbps. Δεδομενου αυτου , το 45mbps που δειχνει το speedtest ειναι λογικο και αναμενομενο. Το θεμα ειναι γιατι σε 100αρα γραμμη συγχρονιζεις τοσο. Το 12.7 στο line attenuation ισως να δειχνει μεγαλη αποσταση απο την καμπινα. Πριν απο ολα ομως θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν υπαρχει θεμα στην εσωτερικη σου καλωδιωση. Αυτο θα φανει αν γινει μετρηση στον κατανεμητη του κτιριου. Αν εκει ερχεται λογικη ταχυτητα , κοντα στα 100 , τοτε οντως υπαρχει προβλημα στην εσωτερικη καλωδιωση. Αν και στον καταμετρητη ερχεται χαμηλη ταχυτητα , παρομοια με αυτην που συγχρονιζεις , τοτε υπαρχει θεμα εκτος σπιτιου και το δηλωνεις βλαβη στην nova. Kαλο θα ηταν να συνδεσεις το μοντεμ στην κεντρικη πριζα , χωρις σπλιτερς , φιλτρα και λοιπες συσκευες. Βγαλε επισης τυχον powerlines αν εχεις. Βγαλε και τις τηλεφωνικες συσκευες απο τις πριζες αν και δεν ξερω αν ειναι voip η τηλεφωνια σου ή οχι , αλλα οπως και να χει ξηλωσε τα παντα Επισης αν εχεις πολλες τηλεφωνικες πριζες , καλο θα ηταν να αποσυνδεθουν απο την κεντρικη γιατι δημιουργειται προβλημα... αν πιανουν τα χερια σου το κανεις μονος σου αλλιως καλεις ηλεκτρολογο. Αν δεν μπορεις να κανεις τιποτα απο ολα αυτα , απλα δηλωνεις οπως εισαι βλαβη στην nova. Θα στειλουν τεχνικο και θα μετρησει την ταχυτητα στον κατανεμητη. Αν την βρουν σωστη σε χρεωνουν 20 ευρω εκτος και αν δεχτεις να στειλουν δικο τους ηλεκτρολογο (εξωτερικο συνεργατη) για να σου φτιαξει την εσωτερικη σου καλωδιωση , που προφανως θα εχει προβλημα αν η μετρηση στον κατανεμητη ειναι σωστη. Ο ηλεκτρολογος θα πληρωθει το ελαχιστο 30 ευρω... Αυτα τα ολιγα ΥΓ : Στις 100αρες γραμμες την μετρηση της ταχυτητας την κανουμε ειτε με καλωδιο ethernet , ειτε σε 5ghz wifi δικτυο. Οτιδηποτε αλλο δεν μπορει να καλυψει την ταχυτητα της γραμμης. Ειχε έρθει τελευταία τεχνικός από ΟΤΕ μου μέτρησε την γραμμή του σπιτιού και δεν εχει θέμα όποτε λογικά είναι η εξωτερική πήρα και τηλέφωνο στην νόβα μου είπαν το ίδιο..Θα δοκιμάσω να βγάλω όλες τις πρίζες και να δοκιμάσω Επίσης την μέτρηση την έκανα με ethernet και με 5ghz wifi που πάνω κάτω είναι το ίδιο Αν δεν βγάλω άκρη θα τους πω να μου στείλουν τεχνικό μου είπαν ότι το πρώτο ραντεβού για έλεγχο γραμμής και συνδεσμολογίας είναι δωρεάν Ευχαριστώ για την βοήθεια 😃😃
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα