Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, infini είπε

Του έκανες τεστ για λευχαιμία και βγήκε αρνητικό;

Ναι, τώρα για το άλλο που ανέφερα ως 4πλο γράφει για fpv,fcv,fvr,chlam

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο έχει ανοσοενισχυτικά. Δες εδώ https://www.hpra.ie/img/uploaded/swedocuments/LicenseSPC_10438-054-001_23072015155936.pdf
Την επόμενη φορά να του ζητήσεις εμβόλιο χωρίς ανοσοενισχυτικά (non adjuvanted). Τα ανοσοενισχυτικά έχουν κατηγορηθεί οτι συμβάλλουν στη δημιουργία μετεμβολιακού σαρκώματος. Για το σάρκωμα μπορείς να διαβάσεις εδώ http://www.abcdcatsvets.org/feline-injection-site-sarcoma-2/

Στο επόμενο εμβόλιο να του ζητήσεις να το κάνει στο μπούτι, όχι στη ράχη ή το σβέρκο. Δεν είναι δική μου άποψη. Είναι οδηγία του AAFP (American Association of Feline Practitioners). Εδώ στη σελίδα 825 https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/1098612X20941784

• Thanks 2
Δημοσ.

Υποψην πως λευχαιμιας οι περισσοτεροι κτηνιατροι το θεωρουν περιττο εκτος αν υπαρχει κρουσμα εκει που βρισκεσαι. Αν τον εχεις μαζι σου στην ταρατσα δεν βλεπω τον λογο να το ξανακανεις.

Δημοσ.

Για το σάρκωμα είχα διαβάσει για το εμβόλιο κατά της λευχαιμίας το οποίο το έκανε στο μπούτι του. Για το άλλο δεν το ήξερα. Και ναι, αν ανεβεί μόνιμα πάνω του χρόνου δεν θα του το κάνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατσε βιαζεσαι :) , μια γνωμη ζήτησα να ξερω τις επιλογες που εχω. Θελει σκεψη, δεν θελω να κανω κατι απο παρορμηση. Σε λιγο καιρό που θα αρχίσουν τα δυνατά κρύα θα τον παρω μεσα για αρκετες μερες και  βλεποντας πώς περνάνε οι μερες να εχω μια καθαρή αποψη. 

Επεξ/σία από ksessalonikios
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

κατσε βιαζεσαι :) , μια γνωμη ζήτησα να ξερω τις επιλογες που εχω. Θελει σκεψη, δεν θελω να κανω κατι απο παρορμηση. Σε λιγο καιρό που θα αρχίσουν τα δυνατά κρύα θα τον παρω μεσα για αρκετες μερες και  βλεποντας πώς περνάνε οι μερες να εχω μια καθαρή αποψη. 

Βάλε τον γάτο μέσα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

Οκ, από Δευτέρα-Τρίτη θα αρχίσει η συμβίωση :P

Άντε περαστικά να ευχηθώ 😇🥰

Δημοσ.

Πάντως τον χάζευα σήμερα που του πήγα το φαγητό του, κυνήγησε τα εντομακια του, είχε πάει την βόλτα του, έπαιξε... γενικά ένας δραστήριος γάτος. Όταν είναι μέσα είναι σαν φλοκάτη, κινείται το 40λεπτο της υπερενεργητικοτητας του και όλη την υπόλοιπη μέρα ξυπνάει μόνο για τουαλέτα και φαγητό (άντε και καμία ώρα ακόμη που χαζεύει έξω  από τα παράθυρα). Με αυτή την ζωή θα έχει γίνει μπόγος μετά από λίγο καιρό όσο και να προσέχω τα γραμμάρια της τροφής του. 

Δημοσ.

Οι γάτες,απο την εμπειρία μου, έχουν 3 βασικά ένστικτα:

1. το ένστικτο της επιβίωσης - Φαϊ, νερό κλπ

2. Το ένστικτο της "τουαλέτας" - Θέλουν την άμμο τους, καθαρισμένη κλπ

3. Το ένστικτο του κυνηγού

Ο γάτος μου, σε τριάρι διαμέρισμα, όλη μέρα τρέχει. Το κυνήγι για αυτόν είναι κάτι μεταξύ παιχνιδιού και ενστίκτου. Οι γάτες, ΠΡΕΠΕΙ να κυνηγήσουν. Για αυτό παίζω μαζί του όσο μπορώ, με το καλάμι.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω πάντα χρόνο ή όρεξη, οπότε αν ΔΕΝ του ικανοποιώ την ανάγκη του για παιχνίδι-κυνήγι, γίνεται επιθετικός! Μου επιτίθεται , και δεν μιλάμε για χαζοεπίθεση παιχνιδιάρικη, μιλάμε ότι έχω σημάδια στα πόδια και τα χέρια μου απο δαγκωματιές ή χαρακιές.

Τα δύο πρώτα, φαντάζομαι ότι θα τα ικανοποιείς στο γατάκι. Σκέψου όμως πολύ καλά το τρίτο.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Ο γάτος μου, σε τριάρι διαμέρισμα, όλη μέρα τρέχει. Το κυνήγι για αυτόν είναι κάτι μεταξύ παιχνιδιού και ενστίκτου. Οι γάτες, ΠΡΕΠΕΙ να κυνηγήσουν. Για αυτό παίζω μαζί του όσο μπορώ, με το καλάμι.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω πάντα χρόνο ή όρεξη, οπότε αν ΔΕΝ του ικανοποιώ την ανάγκη του για παιχνίδι-κυνήγι, γίνεται επιθετικός! Μου επιτίθεται , και δεν μιλάμε για χαζοεπίθεση παιχνιδιάρικη, μιλάμε ότι έχω σημάδια στα πόδια και τα χέρια μου απο δαγκωματιές ή χαρακιές.

Τα δύο πρώτα, φαντάζομαι ότι θα τα ικανοποιείς στο γατάκι. Σκέψου όμως πολύ καλά το τρίτο.

δεν εχουν ολα τα γατιά τις συμπεριφορά του δικου σου πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Toν έχεις στειρώσει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...