cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Άστον έξω απλά στείρωσέ τον για να μην απομακρύνεται πολύ. Και μπορείς να τον βάζεις μέσα τις κρύες μέρες ή κάποιες ώρες την μέρα. Καλό και το μέσα αλλά ο μικρός χώρος είναι και αυτός περιοριστικός 1
ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Άστον έξω απλά στείρωσέ τον για να μην απομακρύνεται πολύ. Και μπορείς να τον βάζεις μέσα τις κρύες μέρες ή κάποιες ώρες την μέρα. Καλό και το μέσα αλλά ο μικρός χώρος είναι και αυτός περιοριστικός Έτσι τον έχω @christakos07 είναι στενό με μέτρια προς χαμηλή κίνηση, οι άλλοι δρόμοι είναι εκτός βεληνεκούς του και γύρω-γύρω έχει μόνο ακάλυπτους, άδειο οικόπεδο, πάρκο και πεζόδρομους. Το διαμέρισμα είναι στον 5ο
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, ksessalonikios είπε Έτσι τον έχω @christakos07 είναι στενό με μέτρια προς χαμηλή κίνηση, οι άλλοι δρόμοι είναι εκτός βεληνεκούς του και γύρω-γύρω έχει μόνο ακάλυπτους, άδειο οικόπεδο, πάρκο και πεζόδρομους. Το διαμέρισμα είναι στον 5ο Φίλε μαζεψε το γατί και θα προσαρμοστεί.Χίλιες φορες στο σπίτι σου παρά έξω με τοσους κινδύνους.Φόλες/αμαξια/σκυλιά . 3
christakos07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Έτσι τον έχω @christakos07 είναι στενό με μέτρια προς χαμηλή κίνηση, οι άλλοι δρόμοι είναι εκτός βεληνεκούς του και γύρω-γύρω έχει μόνο ακάλυπτους, άδειο οικόπεδο, πάρκο και πεζόδρομους. Το διαμέρισμα είναι στον 5ο Πφφφ. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ύψος. Αν τον πάρεις μέσα, πρέπει κάπως να διασφαλίσεις ότι δε θα βγαίνει ούτε λεπτό χωρίς επίβλεψη.. Έχει στειρωθεί; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από christakos07
snik Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δυστυχώς, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι άνετη η ζωή του όπως και η δική σου. Έχω έναν γάτο τα τελευταία 2 χρόνια περίπου και εγώ σε μικρό σπίτι αλλα ευτυχώς είμαι στο ισόγειο οπότε περίφραξα την αυλή και ο δικός μου το έχει μισό μέσα μισό έξω. Κάποια βράδια που βρέχει η έχει κρύο τον παίρνω μέσα αλλά έχει άλλο πρόγραμμα, συνήθως έρχεται και κοιμάται ανάμεσα στα πόδια μου αλλά κάθε φορά σα να έχει ρολόι ξυπνάει 5.30-6 ώρα και θέλει να βγει στην αυλή. Σίγουρα είναι ρίσκο η ζωή έξω για μια γάτα, μπορείς να κάνεις μια δοκιμή για μερικούς μήνες και να δεις πως θα πάει. Εμένα πάντως είναι αρκετά δραστήριος όπως ο δικός σου και πολλές φορές πηγαίνει στην πόρτα και νιαουρίζει όταν είναι μέσα γιατί βαριέται και θέλει να βγει έξω (βέβαια μετά απο 1 λεπτό νιαουρίζει γιατι θέλει να ξαναέρθει μέσα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 18 λεπτά πριν, christakos07 είπε Έχει στειρωθεί; Ναι 14 λεπτά πριν, snik είπε μπορείς να κάνεις μια δοκιμή για μερικούς μήνες και να δεις πως θα πάει. Αυτό μου το πρότεινε κι άλλος γατογονιος αλλά μου ακούγεται κάπως. Εδώ για μια βδομάδα τον παίρνω μέσα και από την μια έχω τύψεις που τον αφήνω έξω ξανά κι από την άλλη άγχος μην έχει ξεχάσει τα μέρη του και χαθεί. Πόσο μάλλον να έχει να δει το μέρος του για τόσο μεγάλο διάστημα.
christakos07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Κοίτα η μόνη λύση είναι να μην βγαίνει ποτέ από το δωμάτιο σου. Το ύψος είναι πολύ μεγάλο και αν το παίξει κυνηγός, θα βρεθεί στο κενό. Αν θέλετε να βγαίνετε στο μπαλκόνι μόνο με λουράκι και επίβλεψη πάντα. Αλλιώς δεν γίνεται. Ζύγισε τα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ksessalonikios είπε Εχω ενα δίλημμα που με "βασανίζει" αρκετό καιρό και είπα να πάρω μια γνώμη από άτομα με εμπειρία στις γάτες. Εχω εναν γάτο αδεσποτακο που φροντίζω από τότε που γεννήθηκε πριν 1,5 χρόνο. Του παρέχω τα πάντα εκτός από το σπιτι. Ζει στην περιφραγμένη πιλοτή μου και μπαινοβγαίνει από ένα πορτάκι που του έχω φτιάξει για τις βόλτες του. Θα ήθελα να τον πάρω μέσα αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα μικρό δωμάτιο (σκεφτείτε κατι σαν δωματιο ξενοδοχείου) στην ταράτσα πολυκατοικίας. Αυτό σημαίνει οτι μεσα ο χώρος ειναι πολύ περιορισμενος για να κινηθεί και στην ταρατσα επικίνδυνα για ατύχημα. Τον έχω ανεβασει καποιες φορες επανω για λίγες μερες (μόνο μεσα) αλλά νιώθω ότι βαριέται οσο κι αν προσπαθω να τον απασχολήσω. Το αποτελεσμα να ειναι σχεδον συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβατι και να κοιμάται. Σκεφτόμουν σε περίπτωση που τον πάρω επάνω να τον αφήνω στην ταράτσα με ενα μακρύ λουρί δεμένο ωστε να μην ειναι ανεξέλεγκτος και να τον βγαζω εξω στην γειτονιά για καμιά βόλτα. Επίσης κοινός χώρος σημαίνει οτι ο γατος δεν θα μπορει να παει καπου αλλού να κρυφτεί σε περιπτωση που κατι τον ενοχλεί, οπως πχ θα μπορουσε να ειναι μια ταινία που παιζει στην τηλεόραση ή η ηλεκτρική σκουπα (για το 2ο εχω σκεφτεί να τον κλεινω στην τουαλέτα ή εξω στην ταρατσα μεχρι να τελειώνει το καθάρισμα). Να σημειώσω για τον χαρακτήρα του οτι ειναι αρκετά παιχνδιάρης, του αρέσει να κυνηγάει ό,τι πετάει, απο κουνούπι μεχρι περιστέρι, να φανταστείτε οτι συχνα τον βρίσκω πανω σε δεντρα για να πιασει καποιο πουλί. Τι πιστεύετε, θα μπορούσε να ζήσει ευτυχισμένος χωρίς να νιώθει φυλακισμένος και πεσει σε μελαγχολία υπό αυτές τις συνθηκες; Ειμαι της άποψης για τις γάτες και τους γάτους ότι είτε θα μένουν ολοκληρωτικά μέσα είτε εντελώς έξω να τους ταΐζεις και να τους περιθαλπτεις οπότε θες/μπορείς αλλά με ημερομηνία λήξης, διότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να έρχεται είτε επειδή πέθανε είτε επειδή βρήκε άλλον άνθρωπο η ιδιοκτήτη να κρατήσει το ζωο στο σπίτι του. Η περίπτωση να πέσει το ζώο από μπαλκόνι ή ταράτσα είναι υπαρκτή και όχι μικρή. Γνωρίζω άτομα που έχουν υιοθέτησε γάτες και γάτους σε διαμερίσματα 40 και 50τμ. Μια χαρά είναι, αν δεν τους αρέσει ο χώρος και θέλουν να φύγουν το βλέπεις από την συμπεριφορά τους. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από Βασίλης_29
christakos07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ειμαι της άποψης για τις γάτες και τους γάτους ότι είτε θα μένουν ολοκληρωτικά μέσα είτε εντελώς έξω να τους ταΐζεις και να τους περιθαλπτεις οπότε θες/μπορείς αλλά με ημερομηνία λήξης, διότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να έρχεται είτε επειδή πέθανε είτε επειδή βρήκε άλλον άνθρωπο η ιδιοκτήτη να κρατήσει το ζωο στο σπίτι του. Η περίπτωση να πέσει το ζώο από μπαλκόνι ή ταράτσα είναι υπαρκτή και όχι μικρή. Γνωρίζω άτομα που έχουν υιοθέτησε γάτες και γάτους σε διαμερίσματα 40 και 50τμ. Μια χαρά είναι, αν δεν τους αρέσει ο χώρος και θέλουν να φύγουν το βλέπεις από την συμπεριφορά τους. Με τον δικό μου ζούμε σε 33 τμ. Γενικά και λιγότερα τετραγωνικά είναι επαρκή. Το θέμα δεν είναι τα τετραγωνικά, αλλά ο κίνδυνος να ξεφύγει κάποια στιγμή. Οπότε στο σπίτι και δεν τον ξαναβγαζει έξω, χωρίς επίβλεψη.
ksessalonikios Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, christakos07 είπε Με τον δικό μου ζούμε σε 33 τμ Μου δίνεις σημαντικούς πόντους στο να τον βάλω μέσα 🙂
scullyist Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με δωμάτιο ξενοδοχειου το παρομοιασες...υπάρχουν δωματια και δωματια, εμενα το μυαλο μου με αυτη την ατακα πηγε σε 10τμ ...πόσα τετραγωνικά είσαι μεσα για να ξερουμε για τι μιλαμε ακριβως; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από scullyist
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Με τον δικό μου ζούμε σε 33 τμ. Γενικά και λιγότερα τετραγωνικά είναι επαρκή. Το θέμα δεν είναι τα τετραγωνικά, αλλά ο κίνδυνος να ξεφύγει κάποια στιγμή. Οπότε στο σπίτι και δεν τον ξαναβγαζει έξω, χωρίς επίβλεψη. Και σε 33 μπορεί, απλά θέλω να πω οκ πες και σε 25 αλλά όσο πιο κάτω πας τόσο εντείνεται το ερώτημα στο αν αντέχει το ζώο σε τόσα και δεν βασανίζεται. Για επίβλεψη και μέτρα προστασίας δεν το συζητάμε, στο διαμέρισμα της θείας μου γάτος προσπάθησε να ανέβει σε ανοιχτό τζάμι από το δωμάτιο υπηρεσίας, το τζάμι ήταν ένα μικρό άνοιγμα σε ύψος 2 μέτρα, και δεν ήταν ανοιχτό όπως ένα κλασσικό παράθυρο, άνοιγε μόνο από το επάνω μερος με μικρη χαραμαδα και στερεωνοταν με 2 πιαστράκια από την κάσα, ο γάτος ανέβηκε με κάποιον τρόπο σε μια ντουλάπα και από εκεί πηδηξε στο πεζούλι που ήταν το τζάμι και ήταν έτοιμος να περάσει από μια χαραμαδα περίπου 10 εκ, αν πηδουσε από εκεί θα έπεφτε στο κενό από τον φωταγωγο.
christakos07 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, ksessalonikios είπε Μου δίνεις σημαντικούς πόντους στο να τον βάλω μέσα 🙂 Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι;
ksessalonikios Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) συνολο ειναι γύρω στα 18 τμ αλλά καθαρός περίπου στα 15. Να σημειώσω οτι στο μελλον (ποσο μακρινο ή κοντινό δεν ξερω) ισως να τον παω στο κεντρικό διαμερισμα αλλά στην αρχή θα ειναι σιγουρα σε αυτο το μικρό βοηθητικό. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από ksessalonikios
christakos07 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε συνολο ειναι γύρω στα 18 τμ αλλά καθαρός περίπου στα 15. Να σημειώσω οτι στο μελλον (ποσο μακρινο ή κοντινό δεν ξερω) ισως να τον παω στο κεντρικό διαμερισμα αλλά στην αρχή θα ειναι σιγουρα σε αυτο το μικρό βοηθητικό. Πάρτον. Αλλά μην έχεις στο νου σου ότι θα τον βγάζεις στην ταράτσα δίχως επιτήρηση. Επίσης να θεωρείς δεδομένη, οποιαδήποτε στιγμή είναι σε ακάλυπτο χώρο, την τρελή συμπεριφορά που παρουσιάζει το βράδυ και να μην εφησυχάζεσαι. Εφόσον υπάρχει και το πλάνο στα επόμενα 1-2 χρόνια, πάρτον άφοβα. Εξάλλου, δεν έχει πολλές πιθανότητες στο δρόμο. ΥΓ. Βάλε μας και καμιά φωτογραφία 😇😇 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από christakos07
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα