ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω ενα δίλημμα που με "βασανίζει" αρκετό καιρό και είπα να πάρω μια γνώμη από άτομα με εμπειρία στις γάτες. Εχω εναν γάτο αδεσποτακο που φροντίζω από τότε που γεννήθηκε πριν 1,5 χρόνο. Του παρέχω τα πάντα εκτός από το σπιτι. Ζει στην περιφραγμένη πιλοτή μου και μπαινοβγαίνει από ένα πορτάκι που του έχω φτιάξει για τις βόλτες του. Θα ήθελα να τον πάρω μέσα αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα μικρό δωμάτιο (σκεφτείτε κατι σαν δωματιο ξενοδοχείου) στην ταράτσα πολυκατοικίας. Αυτό σημαίνει οτι μεσα ο χώρος ειναι πολύ περιορισμενος για να κινηθεί και στην ταρατσα επικίνδυνα για ατύχημα. Τον έχω ανεβασει καποιες φορες επανω για λίγες μερες (μόνο μεσα) αλλά νιώθω ότι βαριέται οσο κι αν προσπαθω να τον απασχολήσω. Το αποτελεσμα να ειναι σχεδον συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβατι και να κοιμάται. Σκεφτόμουν σε περίπτωση που τον πάρω επάνω να τον αφήνω στην ταράτσα με ενα μακρύ λουρί δεμένο ωστε να μην ειναι ανεξέλεγκτος και να τον βγαζω εξω στην γειτονιά για καμιά βόλτα. Επίσης κοινός χώρος σημαίνει οτι ο γατος δεν θα μπορει να παει καπου αλλού να κρυφτεί σε περιπτωση που κατι τον ενοχλεί, οπως πχ θα μπορουσε να ειναι μια ταινία που παιζει στην τηλεόραση ή η ηλεκτρική σκουπα (για το 2ο εχω σκεφτεί να τον κλεινω στην τουαλέτα ή εξω στην ταρατσα μεχρι να τελειώνει το καθάρισμα). Να σημειώσω για τον χαρακτήρα του οτι ειναι αρκετά παιχνδιάρης, του αρέσει να κυνηγάει ό,τι πετάει, απο κουνούπι μεχρι περιστέρι, να φανταστείτε οτι συχνα τον βρίσκω πανω σε δεντρα για να πιασει καποιο πουλί. Τι πιστεύετε, θα μπορούσε να ζήσει ευτυχισμένος χωρίς να νιώθει φυλακισμένος και πεσει σε μελαγχολία υπό αυτές τις συνθηκες; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από ksessalonikios
GiannisPap_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Έχω κι εγώ έναν συνομήλικο, παιχνιδιάρη γάτο. Αφού κυνηγάει, σκαρφαλώνει κτλ, μην τον βγάλεις στην ταράτσα αν δεν υπάρχει καλή περίφραξη. Θα δει κάνα πουλί ή οτιδήποτε και θα πέσει. Είναι πολύ συνηθισμένο δυστυχώς οι γάτες να πέφτουν από μπαλκόνια. Κάποιες γάτες κουτσά-στραβά δέχονται το κολλάρο, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να μην ενοχλείται / αγχώνεται κάθε φορά που τεντώνει το λουρί. Επίσης, δεν μπορείς να τον κρατήσεις μέσα, πόσο μάλλον σε ένα τόσο μικρό χώρο. Με κρύα, χιόνια, βροχές, τα δικά μου θέλουν κάθε μέρα να βγαίνουν έστω για λίγο στο μπαλκόνι. Τα καλοκαίρια γίνεται μάχη για να μπουν μέσα το βράδυ ενώ όλη μέρα είναι έξω. Πέρα των παραπάνω, σε χώρο σαν δωμάτιο ξενοδοχείου, είσαι σίγουρος ότι μπορείς εσύ να ανταπεξέλθεις; Πού θα χωρέσει η άμμος του; Δεν θα σε ενοχλούν οι μυρωδιές από την άμμο; Τον γάτο σου πιθανότατα θα τον ενοχλεί η ηλεκτρική σκούπα και η έλλειψη λίγου χώρου για τρέξιμο / παιχνίδι.
DimosthenisG Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Θα πήγαινα να τον αφήσω σε κάνα χωριό εκτός πόλης...θα περάσει πολύ καλύτερα εκεί μέσα στην φυση
ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, GiannisPap_ είπε Πέρα των παραπάνω, σε χώρο σαν δωμάτιο ξενοδοχείου, είσαι σίγουρος ότι μπορείς εσύ να ανταπεξέλθεις; Πού θα χωρέσει η άμμος του; Δεν θα σε ενοχλούν οι μυρωδιές από την άμμο; Τον γάτο σου πιθανότατα θα τον ενοχλεί η ηλεκτρική σκούπα και η έλλειψη λίγου χώρου για τρέξιμο / παιχνίδι. Εγώ πιστευω θα την παλεψω, όσο για την αμμο του θα μπει στο μπανιο ( μυρωδιες δεν με ενοχλησαν, με καλή αμμο και τον εξαερισμο απο το παραθυράκι του μπανιου δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα). Σκεφτομαι να του εχω κι ενα γατόδεντρο σε μια γωνιά να χαζοσκαρφαλώνει. Τωρα το τρεξιμο θα ειναι καπως περιορισμενο, απο τον διαδρομο της πορτας μεχρι την ακρη του δωματίου. 9 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Θα πήγαινα να τον αφήσω σε κάνα χωριό εκτός πόλης...θα περάσει πολύ καλύτερα εκεί μέσα στην φυση Αυτο και προφανως δεν παιζει, ή θα ζήσει στην πιλοτή ελευθερος αλλα με τους κινδύνους του εξω ή με την ασφάλεια ενος περιορισμενου χώρου 1
DimosthenisG Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Εγώ πιστευω θα την παλεψω, όσο για την αμμο του θα μπει στο μπανιο ( μυρωδιες δεν με ενοχλησαν, με καλή αμμο και τον εξαερισμο απο το παραθυράκι του μπανιου δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα). Σκεφτομαι να του εχω κι ενα γατόδεντρο σε μια γωνιά να χαζοσκαρφαλώνει. Τωρα το τρεξιμο θα ειναι καπως περιορισμενο, απο τον διαδρομο της πορτας μεχρι την ακρη του δωματίου. Αυτο και προφανως δεν παιζει, ή θα ζήσει στην πιλοτή ελευθερος αλλα με τους κινδύνους του εξω ή με την ασφάλεια ενος περιορισμενου χώρου Να ξερεις οτι οι γατες του δρομου εχουν ενα στανταρ μεσο ορο ζωης, 2 με 3 χρονια. Η ζωη τους ειναι πολυ μικρη σε σχεση με γατα που μενει σε σπιτι ή σε κήπο.
G.bar Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Φίλε, οι γάτες αν μπορούσαν να κοιμούνται όλο μέρα και να ξυπνάνε μόνο για φαγητό και τουαλέτα, αυτό θα έκαναν. Μην νομίζεις ότι πλήττει όταν είναι μέσα και τη βλέπεις να κοιμάται, μάλλον το απολαμβάνει. Ίσα Ίσα που αν θέλει να φύγει θα το καταλάβεις.. θα φύγει με την πρώτη ευκαιρία. Αν αποφασίσεις να την βάλεις μέσα, κτηνίατρο για εμβόλια και στείρωση η πρώτη κίνηση. 10 1
Salvation81 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Ειμαι με γατες σχεδον απο την μερα που γεννηθηκα (λογο γιαγιας) και εχω γατες εδω και 9 χρονια κοντα. 4 πραγματα χρειαζονται αυτα τα απιθανα κατεμε πλασματα: 1) Καλο φαγητο. 2) Καπου να κανουν την αναγκη τους (μια καλη κλειστη τουαλετα πχ κοστιζει 30ε και μπορεις να την γεμιζεις πε ΠΕΛΛΕΤ, οχι Αμμο - 15 κιλα πελλετ θα σου παει 4-5ε πχ). 3) Εμβολιασμο 1 φορα τον χρονο 4) Αγαπη Αν τα εχεις ολα αυτα μην αγχωνεσαι για τιποτα αλλο. Δεν θα πεσει απο την ταρατσα και εξω αν τον εχεις εκτος αν τον φοβησει κατι και τρεξει να κρυφτει πχ. Απο τα μπαλκονια οι γατες πεφτουν γιατι ανεβαινουν στην ακρη και οκ δεν ειναι spiderman λογικο να γλυστρανε πανω σε μεταλο. 16 λεπτά πριν, G.bar είπε Φίλε, οι γάτες αν μπορούσαν να κοιμούνται όλο μέρα και να ξυπνάνε μόνο για φαγητό και τουαλέτα, αυτό θα έκαναν. Μην νομίζεις ότι πλήττει όταν είναι μέσα και τη βλέπεις να κοιμάται, μάλλον το απολαμβάνει. Ίσα Ίσα που αν θέλει να φύγει θα το καταλάβεις.. θα φύγει με την πρώτη ευκαιρία. Αν αποφασίσεις να την βάλεις μέσα, κτηνίατρο για εμβόλια και στείρωση η πρώτη κίνηση. Ενα πολυ βασικο ειναι πως αν εισαι μαζι με την γατα θα κοιμαται αβερτα, αν εσυ λειπεις ομως θα θελει και αυτη να βγει εξω. 2
ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Εμβόλια, στειρώσεις, αμπούλες κι όλα αυτά τα έχω κάνει από τον πρώτο καιρό και τα κάνω. Όταν τον βάζω μέσα εκτός του γεγονότος ότι κοιμάται πολύ σε στάσεις που δείχνουν άνεση με τον χώρο (κι όχι κουλουριασμένος σε μια γωνία) γίνεται και πολύ πιο χαδιάρης, με το που πάω να τον αγγίξω γυρνάει ανάσκελα να απολαύσει τα χάδια (για να μην αναφέρω τις κουτουλιές που μου ρίχνει) ενώ έξω με ψιλογράφει. Αυτό μου δίνει μια εντύπωση ότι ίσως και να του αρέσει μέσα. Βέβαια όταν πάω να βγω από το διαμέρισμα ή να μπω, κατευθείαν θα τρέξει στην εξώπορτα. Δεν θα αρχίσει να τρέχει έξω, απλά θα εξερευνήσει τι υπάρχει μέχρι να τον σπρώξω ξανά μέσα.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε Θα πήγαινα να τον αφήσω σε κάνα χωριό εκτός πόλης...θα περάσει πολύ καλύτερα εκεί μέσα στην φυση 30000€ πρόστιμο δεν είναι αυτό; 6 2
christakos07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Εμβόλια, στειρώσεις, αμπούλες κι όλα αυτά τα έχω κάνει από τον πρώτο καιρό και τα κάνω. Όταν τον βάζω μέσα εκτός του γεγονότος ότι κοιμάται πολύ σε στάσεις που δείχνουν άνεση με τον χώρο (κι όχι κουλουριασμένος σε μια γωνία) γίνεται και πολύ πιο χαδιάρης, με το που πάω να τον αγγίξω γυρνάει ανάσκελα να απολαύσει τα χάδια (για να μην αναφέρω τις κουτουλιές που μου ρίχνει) ενώ έξω με ψιλογράφει. Αυτό μου δίνει μια εντύπωση ότι ίσως και να του αρέσει μέσα. Βέβαια όταν πάω να βγω από το διαμέρισμα ή να μπω, κατευθείαν θα τρέξει στην εξώπορτα. Δεν θα αρχίσει να τρέχει έξω, απλά θα εξερευνήσει τι υπάρχει μέχρι να τον σπρώξω ξανά μέσα. Δεν υπάρχει τρόπος να βάλεις καλαμωτές κατά μήκος του μπαλκονιού;
czarjuly Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 εγω θα τον εβαζα μεσα να γλυτωσει τις κακουχιες
ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, christakos07 είπε Δεν υπάρχει τρόπος να βάλεις καλαμωτές κατά μήκος του μπαλκονιού; Και να βάλω καλαμωτή στο μπαλκόνι υπάρχει και σκάλα που οδηγεί σε ανώτερη ταράτσα που εκεί δεν υπάρχει καν μπαλκόνι, είναι γκρεμός και το ακόμα χειρότερο είναι ότι και την πρόσβαση στην σκάλα να κλείσω μπορεί αν θέλει να πηδήξει από ένα παλιό μεγάλο ντεπόζιτο στον καυστήρα του αερίου κι από εκεί στην άνω ταράτσα. Γι αυτό ανέφερα μόνο με λουρί έξω. Παντος από το μικρό δείγμα εδώ κι από άλλες συζητήσεις η πλειοψηφία γέρνει ελαφρώς στο να τον παρω μέσα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από ksessalonikios
christakos07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Και να βάλω καλαμωτή στο μπαλκόνι υπάρχει και σκάλα που οδηγεί σε ανώτερη ταράτσα που εκεί δεν υπάρχει καν μπαλκόνι, είναι γκρεμός και το ακόμα χειρότερο είναι ότι και την πρόσβαση στην σκάλα να κλείσω μπορεί αν θέλει να πηδήξει από ένα παλιό μεγάλο ντεπόζιτο στον καυστήρα του αερίου κι από εκεί στην άνω ταράτσα. Γι αυτό ανέφερα μόνο με λουρί έξω. Παντος από το μικρό δείγμα εδώ κι από άλλες συζητήσεις η πλειοψηφία γέρνει ελαφρώς στο να τον παρω μέσα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι. Στον δρόμο υπάρχουν αντίστοιχα κίνδυνοι, αλλά αν πέσει από μεγάλο ύψος ίσως να μην επιβιώσει. Δεν ξέρω. Επίσης όσο και να τον αγαπάς, ο μικρός χώρος είναι απαγορευτικός κάποιες φορές. Έχω τους τελευταίους 4 μήνες έναν μπεμπάκο(6.5 μηνών πλέον) και πολλές φορές αναγκάζομαι να τον βγάλω εκτός δωματίου(στο σαλόνι) για να δουλέψω. Θέλει πχ να ανεβαίνει στον υπολογιστή, να κάθεται πάνω του και τα σχετικά. Έχε το υπόψη σου, αν και ο δικός σου είναι αρκετά μεγάλος. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από christakos07
ksessalonikios Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Θέμα με το γραφείο δεν έχω, μπορεί να έρθει να χαζέψει για λίγο και να κυνηγήσει το βελάκι του ποντικιού 🙂 αλλά γρήγορα θα φύγει και θα πάει να ξαπλώσει. Το κρεβάτι ειναι το μέρος του όλη την μέρα εκτός από τις 22:00 περίπου που τότε τον πιάνει μια υπέρ ενεργητικότητα και για κανα 45λεπτο τρέχει πάνω κάτω
christakos07 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Θέμα με το γραφείο δεν έχω, μπορεί να έρθει να χαζέψει για λίγο και να κυνηγήσει το βελάκι του ποντικιού 🙂 αλλά γρήγορα θα φύγει και θα πάει να ξαπλώσει. Το κρεβάτι ειναι το μέρος του όλη την μέρα εκτός από τις 22:00 περίπου που τότε τον πιάνει μια υπέρ ενεργητικότητα και για κανα 45λεπτο τρέχει πάνω κάτω Μάλλον ο τοπικός dealer τον προμηθεύει κόκα εκείνη την ώρα Προχώρα το, αλλά πάρε όσα μέτρα μπορείς. Καλαμωτές και οτιδήποτε μπορεί να προστατέψει την σκάλα. @ksessalonikios το γατί είναι δίπλα σε δρόμο; Αν ναι, είναι κάποιος που έχει μεγάλη κίνηση; Σε ρωτάω γιατί με τον δικό μου κάθε φορά που τον έχω στο μπαλκόνι, παρότι έχω καλαμωτές, τρέμω λίγο. Δεν μπορώ να το περιφράξω μέχρι πάνω, οπότε το θεωρώ ημίμετρο προστασίας, με αποτρεπτικό κυρίως χαρακτήρα. Επίσης, σε τι όροφο είναι το δωμάτιο σου; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από christakos07
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα