mike.hatz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Μετά τα Χριστούγεννα μάζεψα κάποια χρήματα και σκεφτόμουνα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στην οθόνη. Μέχρι τώρα έχω μια 22' 1080p 60hz Dell. Το budget μου είναι 200-250€ άντε και λίγο παραπάνω αλλά θα προτιμούσα στο κάτω όριο. Το σύστημα μου είναι r5 3600 + rx 5600 xt. Η χρήση θα είναι αρκετό διάβασμα, γράψιμο κώδικα σε φοιτητικό επίπεδο, και μέτριο gaming(δε με νοιάζει να μην έχω υψηλά refresh rate, αλλά δε θα με χάλαγε κιόλας) Γενικά σε οθόνες είμαι λίγο άσχετος από μάρκες και τι να κοιτάω. Ξέρω ότι με την γραφικών μου σε 4k πολύ σκούρα τα πράγματα οπότε μάλλον κάτι σε 1440p 75hz(144hz δε βρήκα σε καλές τιμές) Το μεγαλύτερο μου δίλημμα είναι μεταξύ 24' και 27'. Η 22' που έχω, μου φαίνεται ήδη κομπλέ προς μεγάλο. Είδα πως στα 200-250€ παίζουν και τα 2 μεγέθη. Νομίζω πως 27' θα είναι λίγο τεράστια, ειδικά για gaming, αλλά μετά προκύπτει η ερώτηση αν σε 24' θα νιώθω όντως πιο άνετα στο διάβασμα/κώδικα με την καινούργια οθόνη παρά με αυτήν που έχω ήδη. Φαντάζομαι πως ναι επειδή έχει μεγαλύτερο PPI, αλλά αξίζει αυτή η αναβάθμιση? Απ' την στιγμή που έχω AMD κάρτα σκεφτόμουν και freesync. Βρήκα αυτές: Lenovo 2k 24' 75hz, freesync, IPS panel ~ 230€ Dell 2k 24' 60hz, IPS panel ~ 230€ Philips b-line 24' 2k 75hz, IPS panel ~ 225€ Aoc 28' 4k 60hz, freesync, ΝΤ panel ~ 250€ Samsung 28' 4k 60hz, freesync, ΝΤ panel ~ 250€ Viewsonic 27' 2k 75 hz, IPS panel ~ 230€ Philips e-line 27' 2k 75hz freesync, IPS panel ~ 220€ edit: LG 27UL500-W 27' 4k 60hz, freesync, IPS panel ~ 290€ Υπάρχουν και άλλες με πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά. Νομίζω για την περίπτωση μου η lenovo με καλύπτει περισσότερο, αλλά δε ξέρω πως είναι η ποιότητα, τα χρώματα κτλ. Επίσης βλέπω ρε φίλε τις 4k 60hz στα ίδια λευτα σχεδόν και δε ξέρω τι να κάνω..... Αλλά είναι 28' κοντά τηλεόραση ... Αλλά είναι 4k ...αλλά είναι κοντά τηλεόραση... Αλλά έχει και freesync.... αλλά είναι κοντά τηλεόραση ... Αλλά έχει μεγαλύτερο PPI... Τηλεόραση... Αααα Ααα ααα!!! (too much quarantine) Αν τελικά βάλω κάποια 4k θα είναι χάλια αν ρίχνω ανάλυση για να κρατήσω 60fps σε games? Μήπως αυτές οι 4k είναι μάπα και για αυτό είναι τόσο φθηνές? Γενικά επειδή είμαι άσχετος, μπορεί όλες να εχουν κακά panel, οπότε όποιαδηποτε πληροφορία ή και άλλη πρόταση και συμβουλή είναι σίγουρα ευπρόσδεκη 😊 Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από mike.hatz
Vassilis_24 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Dell S2721DS 2K 75hz, freesync, IPS panel ~ 270€ Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από Vassilis_24
dompred Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Πρόσφατα πήρα την Dell που έχεις στο #2. Μέχρι τώρα είχα την οθόνη του λάπτοπ μου οπότε στην ουσία είναι η πρώτη μου οθόνη. Τέρμα ευχαριστημένος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καλή βάση, το πάνελ χωρίς κάποιο πρόβλημα, πολύ χρήσιμο το hub που έχει. ήμουν κι εγώ στο ίδιο δίλημμα μεταξύ 24" και 27", πήγα στις 24" επειδή γενικά δεν έχω πολύ χώρο στο γραφείο και πιστεύω οι 27" θα ήταν υπερβολικές. Κάνω χαλαρό gaming αλλά το 80-90% της χρήσης μου είναι browsing, διάβασμα, επεξεργασία φωτογραφίας, η 1440 ανάλυση κάνει σίγουρα τη διαφορά. Θα ήθελα να πάω σε 4Κ αλλά προτίμησα να πάρω κάτι καλό σε 2Κ παρά κάτι μέτριο σε 4Κ με το budget που είχα.
Mesqal Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) AOC Q3279VWF 31.5 VA panel, 75 hz, κορυφαιο μαυρο και ultra low blue filter για το διαβασμα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από Mesqal
mike.hatz Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Καλημερα παιδια και ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. 18 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε Dell S2721DS 2K 75hz, freesync, IPS panel ~ 270€ Ευχαριστω για την προταση. Αυτην απ οσο ειδα δεν την εχει κανενα μαγαζι και ειναι 30 μερες +. Αλλα και παλι, στα λευτα που κανει, δεν ειναι καλυτερο να παρω την LG που ειναι 4k με hdr? 18 ώρες πριν, dompred είπε Πρόσφατα πήρα την Dell που έχεις στο #2. Μέχρι τώρα είχα την οθόνη του λάπτοπ μου οπότε στην ουσία είναι η πρώτη μου οθόνη. Τέρμα ευχαριστημένος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καλή βάση, το πάνελ χωρίς κάποιο πρόβλημα, πολύ χρήσιμο το hub που έχει. ήμουν κι εγώ στο ίδιο δίλημμα μεταξύ 24" και 27", πήγα στις 24" επειδή γενικά δεν έχω πολύ χώρο στο γραφείο και πιστεύω οι 27" θα ήταν υπερβολικές. Κάνω χαλαρό gaming αλλά το 80-90% της χρήσης μου είναι browsing, διάβασμα, επεξεργασία φωτογραφίας, η 1440 ανάλυση κάνει σίγουρα τη διαφορά. Θα ήθελα να πάω σε 4Κ αλλά προτίμησα να πάρω κάτι καλό σε 2Κ παρά κάτι μέτριο σε 4Κ με το budget που είχα. Ναι και γω γενικα ακουω για τις Dell οτι ειναι πολυ καλη ποιοτητα σε εικονα, χρωματα, γωνιες θεασης κτλ.Η δικη μου η dell μεχρι τωρα μου αρεσει αρκετα. Η αληθεια ειναι πως μετα που βρηκα και την LG μου εχει μπει αρκετα στο ματι. Αυτο που λες περι μετριας και καλης, πως ξεχωριζεις αν μια ειναι καλη και μια αλλη οχι? Δηλάδη η LG, ειναι IPS, ειναι 60htz, εχει και freesync και ειναι και 4k αρα μεγαλυτερο PPI, και ειναι LG οχι Telefunken ξερω γω. H dell βεβαια ειναι λιγο πιο ωραια, με μικρα bezels γυρω γυρω, ωραιο stand κτλ. και νομιζω πληρωνεις λιγο αυτα(και το αυτοκολλητο 😛). Ευχαριστω παντως για την απαντηση και σιγουρα θα την σκευτω. 18 ώρες πριν, Mesqal είπε AOC Q3279VWF 31.5 VA panel, 75 hz, κορυφαιο μαυρο και ultra low blue filter για το διαβασμα. Ευχαριστω για την προταση. Νομιζω ομως πως 32' ειναι too much. Τοση ειναι η μαπα τηλεοραση που εχω στο σαλονι, και για γραφειο μου φαίνεται τεραστια. Δε νομιζω πως θα με βολεψει κατι πανω απο 27'-28'.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα