Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παλευω εδω και μερες να ελεγξω τα φανακια της καρτας γραφικων μου(msi gtx980) αλλα δεν βγαζω ακρη.Η καρτα μου υποστηριζει απο την msi το frozr οπου απενεργοποιει τα φανς μεχρι να φτασουν σε μια θερμοκρασια για να μην κανει θορυβο η καρτα.Το θεμα ειναι οτι με αυτην την λειτουργια τα φανακια της καρτα δουλευουν γυρω στο 60% και η θερμοκρασια in game φτανει τους 78 βαθμους(δεν ειναι πολυ αλλα δεν ειναι και λιγο). Προσπαθησα με προγραμματα οπως msi afterburner,argus monitor κλπ αλλα ελεγχουν μονο το ενα φανακι και το αλλο μενει σβηστο.

Υπαρχει καποιος τροπος να μπορω να ελεγχω και τα 2 φανακια της καρτας.Προτιμω in game να δουλευουν στο 80% πχ και να κανουν περισσοτερο θορυβο αλλα τουλαχιστον η καρτα να ειναι πιο κρυα και να αποδιδει καλυτερα.Οτι μπορουσα να δοκιμασω το δοκιμασα αν καποιος γνωριζει και μπορει ας με βοηθησει 

Δημοσ.

Όταν παίρνουμε κάρτες με παθητική / ενεργή ψύξη,  ανοίγουμε τρύπα και βάζουμε πλαϊνό ανεμιστήρα στο κουτί.

Εαν ξεγελάστηκες και πήρες μικρο κουτί,  άνοιξε το πορτοφόλι για να πάρεις αυτό που πρέπει.

Για τώρα το μόνο που έχει σημασία είναι να δούμε μια φωτογραφία από το δικό σου κουτί με το πλαϊνό καπάκι ανοιχτό. 

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε

Όταν παίρνουμε κάρτες με παθητική / ενεργή ψύξη,  ανοίγουμε τρύπα και βάζουμε πλαϊνό ανεμιστήρα στο κουτί.

Εαν ξεγελάστηκες και πήρες μικρο κουτί,  άνοιξε το πορτοφόλι για να πάρεις αυτό που πρέπει.

Για τώρα το μόνο που έχει σημασία είναι να δούμε μια φωτογραφία από το δικό σου κουτί με το πλαϊνό καπάκι ανοιχτό. 

η φωτογραφια ειναι παλια, εχω  τωρα 1 φαν πισω 1 πανω  2 μπροστα αλλα δεν νομιζω που κολλανε ο ολα αυτα με το αν μπορω να χειριστω τα φανς απο την καρτα 

127109016_413080783063356_3829846544746917604_n.jpg

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το κουτί και οι ανεμιστήρες του με το θέμα του παιδιού? Απολύτως καμία. 

On topic, έχεις δοκιμάσει την τελυεταία beta του afterburner? Γνωρίζω ότι παρόμοια προβήματα είχαν οι EVGA και θα περνούσαν τις αλλαγές στο stable. Για τις MSI δεν ξέρω κάτι αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ppkstat είπε

Τι σχέση έχει το κουτί και οι ανεμιστήρες του με το θέμα του παιδιού? Απολύτως καμία. 

On topic, έχεις δοκιμάσει την τελυεταία beta του afterburner? Γνωρίζω ότι παρόμοια προβήματα είχαν οι EVGA και θα περνούσαν τις αλλαγές στο stable. Για τις MSI δεν ξέρω κάτι αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις. 

θα κατεβασω τωρα την beta να δοκιμασω  και επανερχομαι

MSI Afterburner 4.6.3 Beta 4 κατεβασα αυτην την εκδοση , με το που παω στο Fan speed βαζω manual πχ 60% αλλα δουλευει μονο το ενα , το πρωτο φαν

Δημοσ.

Σορρυ άκυρο τώρα είδα ότι είναι 980, νόμιζα ότι είναι καινούρια η κάρτα. Δεν έχει νόημα αυτό με την beta.

To κοίταξα λίγο και εδώ διάβασα οτι το AB ελέγχει μόνο τον ένα ανεμιστήρα γιατί ή κάρτα έχει 2 controllers. Πολύ περίεργο. 

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/211810/msi-afterburner-only-operates-one-fan-on-msi-gtx-9/ 

Δημοσ.

ετσι ειναι , εκτος αν το αφησω με το frozr on που ανοιγει τα fans οταν φτανει η καρτα στους 60 βαθμους αλλα και παλι δουλευουν μαξ μεχρι 60% και η καρτα φτανει 78 βαθμους in game

136715730_1749428255264129_1888092608134154200_n.jpg

εντωμεταξυ  λενε  για το msi gaming app το οποιο δεν μπορεις να ελεγξεις τα φανς απλα ανοιγεις και κλεινεις το frozr.Δεν με νοιαζει να το κανω μονο με το afterburner  οποιοδηποτε προγραμμα μπορει να βοηθησει ειναι καλοδεχουμενο

Δημοσ.

Οι περισσότεροι δουλεύουν απ ότι βλέπω το ένα fan στο auto και το άλλο με καμπύλη στο AB. Γιατί δεν δοκιμάζεις αυτό? 

Σπάσιμο το ξέρω, εγώ θα είχα σιφιλιαστεί. 

Δημοσ.

Δηλαδή σε full load με θερμοκρασία πάνω 60-70 και με καμπύλη στο Ab ο ένας ανεμιστήρας ακολουθεί και την καμπύλη και ο άλλος δεν γυρνάει καν? Τι είναι ακριβώς αυτό που δεν γίνεται?  

• Thanks 1
Δημοσ.

λοιπον με τα απο μια βδομαδα καιρο ψαξιμο ,ειχα κανει ηδη αυτο που μ ειπες και δεν ειχε πιασει τωρα το ξανα εκανα και δουλεψε 

εβαλα στο Msi afterburner  την καμπυλη οπως την θελω εγω ,πχ στους 40 βαθμους να γυρναει το φαν το πρωτο  στο 40% και παει λεγοντας 

μετα απο το msi gaming app απενεργοποιησα την λειτουργια frozr  και εκανα αν τσεκ την λειτουργια gaming app will overwrite vga fan control function. Οποτε το ενα φανακι ξεκιναει να δουλευει εκει που το εχω βαλει στην καμπυλη και το αλλο ξεκιναει μολις η καρτα in game ξεπερασει τους 62 βαθμους (το δευτερο φαν δουλευει σε μαμα ταχυτητα αυτο δεν το εφτιαξα αλλα μου φτανει που εφτιαξε εστω καπως) με 2 benchmark που εκανα εφτασε βαρια 71 βαθμους  στα extreme γυρω στους 8-9 βαθμους κατω, καλα ειμαστε . Το παν ειναι να βγαλεις το gaming app will overwrite vga fan control function αυτο δεν σε αφηνει και μπλοκαρει το fan το δευτερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...