Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό πήρα καινούργιο pc και του έβαλα windows 10. Στο προηγούμενο pc (με windows 10 και αυτό), στην γραμμή εργαλείων του κάθε φακέλου υπήρχε και η ζωγραφική. Πλέον δεν την βλέπω, υπάρχει τρόπος να την εισάγω? (Αν θυμάμαι καλά το εικονίδιο ήταν ένα μολυβάκι πάνω σε ένα χαρτί)

image.png.c161a69e97c821923d4088883d64bd52.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

type paint in search

there is also paint3d from store

and there is also paint .NET

[edit]

λαθος καταλαβα (ειναι και περασμενη η ωρα), και παλι μπορει να καταλαβα λαθος αλλα δε βαριεσαι :P :P

Go to File>>Save As>>[desired file format]>>Right-click>>Select "Add to Quick Access Toolbar"

image.png.0c3568be4fc1b8f0fe2a9457014990ad.png

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν λέω αυτό. Τυχαίνει πολλές φορές να κόβω φωτογραφίες μέσω της ζωγραφικής. Μέχρι τώρα πατούσα την εικόνα που ήθελα και μετά πατούσα το εικονίδιο ζωγραφικής που πλέον δεν υπάρχει (αυτό το εικονίδιο υπήρχε μέσα στην μπάρα του καθε φακέλου των windows). Έκανα αυτό που ήθελα όταν έμπαινα στην ζωγραφική και πατούσα αποθήκευση στο ίδιο το αρχείο που είχα ανοίξει (δεν πατούσα δηλαδή "αποθήκευση ως..."). Τώρα για να το κανω αυτό θα πρέπει πάνω σε κάθε φωτογραφία να πατάω αριστερό κλικ > άνοιγμα με > ζωγραφική, ουτώς ώστε όταν πατάω αποθήκευση να αποθηκεύεται στο υπάρχον αρχείο. Για αυτό με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο εικονίδιο, καθώς γλιτώνω όλα αυτά τα κλικ, που αν και δεν φαίνονται πολλά, αν έχω να κόψω 10-20 φωτογραφίες αρχίζει και κουράζει (άσε που δεν πετυχαίνω με την μία το "άνοιγμα με"). Γενικά είναι πιο αργός αυτός το τρόπος. Βέβαια μπορώ να το επιλέξω να ανοίγει σε ζωγραφική η κάθε φωτογραφία μέσα από τις ιδιότητες των jpeg, αλλά τώρα κάθε φορά να πειράζω τις ιδιότητες για να το αλλάζω σε ζωγραφική και μετά να το επαναφέρω να ανοίγουν με την εφαρμογή των φωτογραφιών δεν πολύ λέει. Με άλλα λόγια εκείνο το εικονίδιο ήταν η καλύτερη λύση. Αλλά εντάξει, αν δεν υπάρχει απλά θα κάνω κάτι από αυτά που ανάφερα.

image.png.f377603464870d216f1d1e3f14c9e6b6.png

Μόλις βρήκα και φώτο με το εικονίδιο που λέω

image.png.5bced2c4bfe84f4be301e5bbf62a40fa.png

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GeorgeR1_700 Βρηκα πως περιπου μπορει να γινει , αλλα οχι επιλεγοντας εναν φακελο , αλλα επιλεγοντας μια φωτογραφια. Και γινεται ως εξης. Επιλεγεις μια φωτογραφια , και πας στο ΤΑΒ [ΗΟΜΕ] / [ΑΡΧΙΚΗ] , και καπου προ τα δεξια εχει ενα drop down menu που το λεει "Open"/ "Ανοιγμα". Εκει μεσα εχει οσα προγραμματα ειναι σχετικα με φωτογραφιες και μπορουν να ανοιξουν το ειδος της φωτογραφιας που εχεις επιλεξει. Στην λιστα με τα προγραμματα αυτα , αν κανεις δεξι κλικ σε καποιο απο ολα , π.χ. το paint , μπορεις να το προσθεσεις στην quick access bar.

Kαι απο ο,τι βλεπω σε αυτη την quick access bar , μπορεις να βαλεις εντολες που εχουν σχεση με το επιλεγμενο στοιχειο καθε φορα. Αν επιλεξεις καποιο αλλο ειδος στοιχειου π.χ. folder , αλλαζει και ο τυπος των εντολων που μπορεις να βαλεις εκει. Δεν ξερω δηλ αν μπορει η ζωγραφικη να εμφανιστει στην quick access bar οταν εχεις επιλεξει καποιον φακελο. Δεν βγαινει νοημα δηλ. Δεν γινεται να ανοιξει ο φακελος με την... ζωγραφικη.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mphxths είπε

@GeorgeR1_700 Βρηκα πως περιπου μπορει να γινει , αλλα οχι επιλεγοντας εναν φακελο , αλλα επιλεγοντας μια φωτογραφια. Και γινεται ως εξης. Επιλεγεις μια φωτογραφια , και πας στο ΤΑΒ [ΗΟΜΕ] / [ΑΡΧΙΚΗ] , και καπου προ τα δεξια εχει ενα drop down menu που το λεει "Open"/ "Ανοιγμα". Εκει μεσα εχει οσα προγραμματα ειναι σχετικα με φωτογραφιες και μπορουν να ανοιξουν το ειδος της φωτογραφιας που εχεις επιλεξει. Στην λιστα με τα προγραμματα αυτα , αν κανεις δεξι κλικ σε καποιο απο ολα , π.χ. το paint , μπορεις να το προσθεσεις στην quick access bar.

Kαι απο ο,τι βλεπω σε αυτη την quick access bar , μπορεις να βαλεις εντολες που εχουν σχεση με το επιλεγμενο στοιχειο καθε φορα. Αν επιλεξεις καποιο αλλο ειδος στοιχειου π.χ. folder , αλλαζει και ο τυπος των εντολων που μπορεις να βαλεις εκει. Δεν ξερω δηλ αν μπορει η ζωγραφικη να εμφανιστει στην quick access bar οταν εχεις επιλεξει καποιον φακελο. Δεν βγαινει νοημα δηλ. Δεν γινεται να ανοιξει ο φακελος με την... ζωγραφικη.

1000 ευχαριστώ, το αστείο είναι πως έτσι το είχα κάνει παλιότερα αλλά δεν το θυμόμουν καθόλου (φταίει και το γεγονός που δεν παρατήρησα την καρτέλα που αναφέρεις). Σε ευχαριστώ πολύ :) 

Δημοσ.

Συγνώμη δηλαδή. Κάθεσαι και κάνεις δουλειά με την ζωγραφική των windows; Και δεν άρχισες ακόμα τα υπογλώσσια;

Βάλε κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. faststone image viewer ή irfan view. Ιδίως το faststone (στο προτείνω γιατί θα σου κάτσει καλύτερα για αυτό που θέλεις) αν το συσχετίσεις με τα αρχεία εικόνας, όταν κάνεις διπλό κλικ σε μια εικόνα σου ανοίγει σε πλήρη οθόνη και αν πας το ποντίκι αριστερά ή κάτω στην οθόνη, σου βγάζει ένα σκασμό εργαλεία για crop, resize, draw correction, effects, frames, watermark save, save as κτλ. Αν το πας πάνω στην οθόνη μπορείς να επεξεργαστείς κάποιο άλλο αρχείο εικόνας στον φάκελο που βρίσκεσαι (με thumbnail) και στα δεξιά της οθόνης έχεις όσες πληροφορίες χρειάζεσαι για την εικόνα που επεξεργάζεσαι. Επιπλέον έχει και βολικά εργαλεία για batch resize, rename, jpeg losseless rotation, slideshow, contact sheet creation κτλ.

Και όλα αυτά δωρεάν και έχει και portable έκδοση αν θέλεις να το δοκιμάσεις πριν το εγκαταστήσεις και ξεχάσεις για πάντα την ζωγραφική και το εντελώς εκνευριστικό σύστημα croping που έχει.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Συγνώμη δηλαδή. Κάθεσαι και κάνεις δουλειά με την ζωγραφική των windows; Και δεν άρχισες ακόμα τα υπογλώσσια;

Βάλε κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. faststone image viewer ή irfan view. Ιδίως το faststone (στο προτείνω γιατί θα σου κάτσει καλύτερα για αυτό που θέλεις) αν το συσχετίσεις με τα αρχεία εικόνας, όταν κάνεις διπλό κλικ σε μια εικόνα σου ανοίγει σε πλήρη οθόνη και αν πας το ποντίκι αριστερά ή κάτω στην οθόνη, σου βγάζει ένα σκασμό εργαλεία για crop, resize, draw correction, effects, frames, watermark save, save as κτλ. Αν το πας πάνω στην οθόνη μπορείς να επεξεργαστείς κάποιο άλλο αρχείο εικόνας στον φάκελο που βρίσκεσαι (με thumbnail) και στα δεξιά της οθόνης έχεις όσες πληροφορίες χρειάζεσαι για την εικόνα που επεξεργάζεσαι. Επιπλέον έχει και βολικά εργαλεία για batch resize, rename, jpeg losseless rotation, slideshow, contact sheet creation κτλ.

Και όλα αυτά δωρεάν και έχει και portable έκδοση αν θέλεις να το δοκιμάσεις πριν το εγκαταστήσεις και ξεχάσεις για πάντα την ζωγραφική και το εντελώς εκνευριστικό σύστημα croping που έχει.

Ευχαριστώ πολύ. Βασικά κάτι έγγραφα για τον πατέρα τυχαίνει να βγάζω κάθε τόσο φωτογραφίες και να τα στέλνουμε. Για ένα διάστημα το έκανα με app για scanner ούτως ώστε να το κόβει αυτόματα το κινητό, αλλά όταν πήγαινα να τα περάσω στο pc καμιά φορά το ftp δεν τα έδειχνε (ftp μεταφορά από κινητό σε pc). Ούτως ή άλλως και με την ζωγραφική 5 δευτερόλεπτα κάνω. Θα τα έχω πάντως κατα νου τα προγράμματα αυτά που είπες για το μέλλον. Σύντομα θα πάω στον στρατό οπότε μέχρι τότε δε νομίζω να μου χρειαστούνε.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Σύντομα θα πάω στον στρατό οπότε μέχρι τότε δε νομίζω να μου χρειαστούνε.

Μην το λες. Αν τους κάνεις κανένα μαζικό resize και rename ή κανένα contact sheet θα σε βάλουν μάλλον σε γραφείο και θα γλυτώσεις πολλές χαζομάρες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μην το λες. Αν τους κάνεις κανένα μαζικό resize και rename ή κανένα contact sheet θα σε βάλουν μάλλον σε γραφείο και θα γλυτώσεις πολλές χαζομάρες.

Θα τα τσεκαρα αν είχα χρόνο. Σε 12 μέρες φεύγω. Σε 5 μέρες τελειώνω το βιβλίο της πτυχιακής μου.  Θα χρειαστώ 1 μέρα για μερικές βελτιώσεις στο πρότζεκτ που θα παρουσιάσω. Άλλες 1-2 μέρες για να φτιάξω ένα power point. Άλλες 3 μέρες για τρεχάματα περί στρατού. Μια μέρα θα κάτσω αν όλα πάνε όπως τα λέω και μετά έφυγα. Μου αρέσει που ήμουν σίγουρος πως ο τελευταίος μήνας πριν φύγω θα ήταν άνετος 😂

Παρουσίαση πτυχιακής θα γίνει από το κινητό, και στην Λήμνο από τι μου είπαν η Vodafone έχει πολύ κακό σήμα στα mb. Όσο πάει και καλύτερα 😂

Στην περίπτωση που με φωνάξουν να τους κάνω αυτά που αναφέρεις δεν θα μου πάρει πάνω από 2 λεπτά να καταλάβω πως λειτουργούν πιστεύω 😉

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...