Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

To topic είναι αυστηρά για το "τεχνικό" κομμάτι του Mining, για trading υπάρχουν τα Clubs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Χαζή" ερώτηση:

Αφού οι rx 6000 series δεν είναι καλές για mining γιατί δεν βρίσκουμε διαθέσιμες?

Ξέρω ότι η amd φτιάχνει τσιπακια κ για τις κονσόλες αλλά ούτε κονσόλες υπάρχουν...κ ούτε αυτές χρησιμοποιούνται για mining....

Αυτό που ήθελε να ρωτήσει το παιδί από πάνω νομίζω ότι είναι σε τι χρησιμεύει το mining.πχ εμείς βγάζουμε κρυπτονομισματα-χρηματα...

Αυτοί που χρησιμοποιούν αυτό που τους δίνουμε τι φτιάχνουν?πυρηνικές βόμβες? :P

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Εσύ στέλνεις bitcoin κάπου και οι miners επιβεβαιώνουν-διεκπεραιώνουν την συναλλαγή, με μια μικρή προμήθεια για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.

Οι miners βγαζουμε τα λεφτα μας κυριως απο το block-reward, οχι απο τα transaction fees.

https://www.investopedia.com/terms/b/block-reward.asp

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε

Ναι, ουσιαστικά το ρεύμα και η επεξεργαστική ισχύ χρησιμοποιούνται ως η βάση του συστήματος. Αντίστοιχα για να διεκπεραιωθούν οι συναλλαγές σου με ευρώ υπάρχει η κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι εμπορικές τράπεζες κλπ με χιλιάδες εργαζόμενους, σέρβερς κλπ. 

Εσύ στέλνεις bitcoin κάπου και οι miners επιβεβαιώνουν-διεκπεραιώνουν την συναλλαγή, με μια μικρή προμήθεια για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.

Άρα απλά αέρας στην ουσία; Διότι και η τράπεζα συναλλάσσεται αερατο χρήμα. Διότι, και διορθώστε με αν κάνω λάθος,  ΔΕΝ υπαρχει τυπωμένο χρήμα, τόσο όσο ο συνολικός πλούτος όλου του πληθυσμού της γης ( το γράφω χοντρά χοντρά). 

Άρα δηλαδή, αν αύριο πω εγώ,  φτιάχνω νόμισμα με "μέσον εξόρυξης" την αυτόματη λειτουργία οργάνων ποδηλασίας στο σπίτι πχ, θα είναι το ίδιο.

Δηλαδή, τρέξτε, αγοράστε στατικά ποδήλατα (GPUs), συνδέστε τα σε ηλεκτρικά μοτέρς να γυρνάνε αυτόματα, βάλτε και έναν μετρητή ρεύματος που θα είναι και συνδεδεμένος online σε έναν server. Και εσύ ο x miner ποδηλατο-νομίσματος, θα έχεις ψ Ρόδες ποδηλάτων στο σπίτι να περιστρέφονται, θα καταναλώνεις κάποιο ρεύμα, θα το βλέπει ο σέρβερ, και θα αμοίβεσαι με A€/day για αυτές τις περιστροφές. Αυτή η κινητική ενέργεια που προκύπτει από την κίνηση όμως ΔΕΝ διοχετεύεται πουθενά. Απλά δημιουργείται μια θερμότητα που χάνεται μέσα στο σπίτι.

Άρα και η υπολογιστική ισχύ της χρήσης των GPUs δεν καταλήγουν κάπου; σωστά; (Δεν αναφέρομαι στο "ταίριασμα" των blocks που είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα της ισχύς της κάρτας.)

Δηλαδή εν κατακλείδι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η ισχύς σε κάτι σαν το folding@ home ας πούμε, όπου η ισχύς των CPUs χρησιμοποιείται για τον Α, Β σκοπό.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, snips είπε

Άρα απλά αέρας στην ουσία; Διότι και η τράπεζα συναλλάσσεται αερατο χρήμα. Διότι, και διορθώστε με αν κάνω λάθος,  ΔΕΝ υπαρχει τυπωμένο χρήμα, τόσο όσο ο συνολικός πλούτος όλου του πληθυσμού της γης ( το γράφω χοντρά χοντρά). 

Άρα δηλαδή, αν αύριο πω εγώ,  φτιάχνω νόμισμα με "μέσον εξόρυξης" την αυτόματη λειτουργία οργάνων ποδηλασίας στο σπίτι πχ, θα είναι το ίδιο.

Δηλαδή, τρέξτε, αγοράστε στατικά ποδήλατα (GPUs), συνδέστε τα σε ηλεκτρικά μοτέρς να γυρνάνε αυτόματα, βάλτε και έναν μετρητή ρεύματος που θα είναι και συνδεδεμένος online σε έναν server. Και εσύ ο x miner ποδηλατο-νομίσματος, θα έχεις ψ Ρόδες ποδηλάτων στο σπίτι να περιστρέφονται, θα καταναλώνεις κάποιο ρεύμα, θα το βλέπει ο σέρβερ, και θα αμοίβεσαι με A€/day για αυτές τις περιστροφές. Αυτή η κινητική ενέργεια που προκύπτει από την κίνηση όμως ΔΕΝ διοχετεύεται πουθενά. Απλά δημιουργείται μια θερμότητα που χάνεται μέσα στο σπίτι.

Άρα και η υπολογιστική ισχύ της χρήσης των GPUs δεν καταλήγουν κάπου; σωστά; (Δεν αναφέρομαι στο "ταίριασμα" των blocks που είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα της ισχύς της κάρτας.)

Δηλαδή εν κατακλείδι δεν θα χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η ισχύς σε κάτι σαν το folding@ home ας πούμε, όπου η ισχύς των CPUs χρησιμοποιείται για τον Α, Β σκοπό.

Το χαρτι και τα μεταλλα  που σπαταλώνται για να τυπωθει χρημα χρησημοποιουνται καπου ; Ε λιγο πολυ το ιδιο πραγμα ειναι . 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Ρε γαμωτο χθες σε ένα trade στο nicehash ενώ έβαλα sell order σε τάδε τιμη να πουληθεί δηλαδή όταν πάει τόσο με το που πάτησα sell κατευθείαν με ήρθαν btc στην τιμή εκείνη. Σήμερα βλέπω ανέβηκε αρκετα ένα 50αρικο χασούρα σε μια στιγμή από λάθος μου η bug του nicehash. Προσοχή δηλαδή έχω κάνει αρκετά trade δεν ξέρω τι έγινε και πουλήθηκαν στην τιμή εκείνης της στιγμής. Τουλάχιστον τα χρήματα μπήκαν σήμερα στο nicehash 20 ώρες εκανε 214 ευρώ 3 κράτησε παλι η εθνική. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, snips είπε

Πωωωωωωω φίλε....με βραχυκύκλωσες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, snips είπε

Η αξία του χρήματος (νομισμάτων) οποιουδήποτε είδους, συναρτάται με την εμπιστοσύνη και τίποτε άλλο.

Έχεις εμπιστοσύνη στο ευρώ, επειδή είναι το επίσημο νόμισμα και νομικά πρέπει όλοι να συναλλάσσονται σε ευρώ, οπότε δεν θα χάσεις τα λεφτά σου ούτε αν πληρωθείς, ούτε αν πληρώνεις σε ευρώ. Έχει αξία.
Τα δινάρια Λιβύης (ξέρω 'γω) δεν έχουν την ίδια αξία γιατί με την πολιτική αστάθεια εκεί πέρα, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Ακόμα και οι Λίβυοι, σε δολλάρια κάνουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.
Τα virtual coins έχουν αξία όσο υπάρχουν χρήστες που εμπιστεύονται να τα ανταλλάξουν σε πραγματικά νομίσματα. Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα bug, ότι γίνονται κλεψιές, βγει ένα νέο σούπερ μέσο κλπ και μετακινηθεί η εμπιστοσύνη των χρηστών, πάπαλα η αξία των coins.

Όλα αέρας κοπανιστός είναι, όπως και η εμπιστοσύνη άλλωστε, μια ιδέα...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Arkin είπε

214 ευρώ 3 κράτησε παλι η εθνική

Σε πόσες μέρες 214 ? Εάν θυμάμαι καλά μια κάρτα έχεις 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

εγώ πάντως παίζοντας λιγάκι με ρολόγια τάσεις στην 5700, έβαλα και τελευταίους drivers είδα αύξηση στη δύναμή της. 

από 49-50MH παίζω πλέον στα 53-54 και με 30watts λιγότερη κατανάλωση (από 140 στα 110). Θέλει απλά το sweet spot να μη θροτλάρει από θερμοκρασίες και να έχει σωστό συνδυασμό ρολόγια τάσεις και να μην ανεβοκατεβαίνει με μεγάλα βήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια ερώτηση. 

Στο nicehash λέει ότι πήρα το τάδε 4ωρο τα τάδε bitcoin  τα οποία και τα βλέπω σε ευρω .

Σε 1 μέρα το bitvoin  παίρνει 5% επάνω . 

Δεν θα έπρεπε να βλέπω αντίστοιχα και αλλαγή στα ευρώ που δείχνει? 

Μπακαλιστικα μιλάω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, omitziz είπε

Σε πόσες μέρες 214 ? Εάν θυμάμαι καλά μια κάρτα έχεις 

Σε 37 μερες μαζι με αρκετες ωρες gaming ομως απο 10 Ιανουαριου μεχρι 4 Φλεβαρη πηρα 78 ευρω. Ηταν αρκετα low το profit πουλησα στα 31.500. Απο τις 4 μεχρι χθες πηρα ακομα 70 ευρω μιας και ανεβηκε στα 5+ ευρω τη μερα το profit. Τα υπολοιπα 150 τα πηρα απο το sell του dash ειχα 0.69 και για αυτο εβαλα sell order οταν παει 250 που πηγε σημερα θα τσιμπουσα ακομα 40 ευρω αλλα εφυγαν αμεσως για καποιο λογο οποτε τα εστειλα και στην τραπεζα. Γενικα η κανεις hold και οτι γινει η τα βγαζεις και δεν σκεφτεσαι μετα τι θα γινοταν αν. Το raven βλεπω παει καλα εχω μπολικα απο αυτο μακαρι να παει κανα ευρω verge εχω αρκετα NIMIQ το οποιο εξαργυρωσα τα μισα προχθες και πηρα dash mona εχω gulden sia και καποια ακομα. Καποια οπως zoin το οποιο ειχε κανει x20000 μεσα σε λιγους μηνες για καποιο λογο εξαφανιστηκαν ενω φαινοταν να εχει προοπτικη.

2 λεπτά πριν, amakrypat είπε

Παιδια ερώτηση. 

Στο nicehash λέει ότι πήρα το τάδε 4ωρο τα τάδε bitcoin  τα οποία και τα βλέπω σε ευρω .

Σε 1 μέρα το bitvoin  παίρνει 5% επάνω . 

Δεν θα έπρεπε να βλέπω αντίστοιχα και αλλαγή στα ευρώ που δείχνει? 

Μπακαλιστικα μιλάω. 

Ναι θα πρεπει να βλεπεις. Αν εχεις 10 ευρω δηλαδη σε 2 μερες και ανεβει το btc 10% θα εχεις 11 ευρω. Αν εχεις 1000 και ανεβει 10% θα εχεις 1100. 

41 λεπτά πριν, greekfragma είπε

εγώ πάντως παίζοντας λιγάκι με ρολόγια τάσεις στην 5700, έβαλα και τελευταίους drivers είδα αύξηση στη δύναμή της. 

από 49-50MH παίζω πλέον στα 53-54 και με 30watts λιγότερη κατανάλωση (από 140 στα 110). Θέλει απλά το sweet spot να μη θροτλάρει από θερμοκρασίες και να έχει σωστό συνδυασμό ρολόγια τάσεις και να μην ανεβοκατεβαίνει με μεγάλα βήματα.

Ναι ρε συ σε ειπα οτι μπορεις να παιξεις αρκετα με τα ρευματα και να ριξεις καταναλωση θα γλιτωνεις ενα ποσο σε ρευμα θα εχεις καλυτερες θερμοκρασιες και γενικα η καρτα θα δουλευει πολυ καλυτερα.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Σε 37 μερες μαζι με αρκετες ωρες gaming ομως απο 10 Ιανουαριου μεχρι 4 Φλεβαρη πηρα 78 ευρω. Ηταν αρκετα low το profit πουλησα στα 31.500. Απο τις 4 μεχρι χθες πηρα ακομα 70 ευρω μιας και ανεβηκε στα 5+ ευρω τη μερα το profit. Τα υπολοιπα 150 τα πηρα απο το sell του dash ειχα 0.69 και για αυτο εβαλα sell order οταν παει 250 που πηγε σημερα θα τσιμπουσα ακομα 40 ευρω αλλα εφυγαν αμεσως για καποιο λογο οποτε τα εστειλα και στην τραπεζα. Γενικα η κανεις hold και οτι γινει η τα βγαζεις και δεν σκεφτεσαι μετα τι θα γινοταν αν. Το raven βλεπω παει καλα εχω μπολικα απο αυτο μακαρι να παει κανα ευρω verge εχω αρκετα NIMIQ το οποιο εξαργυρωσα προχθες και πηρα dash mona εχω gulden sia και καποια ακομα. Καποια οπως zoin το οποιο ειχε κανει x20000 μεσα σε λιγους μηνες για καποιο λογο εξαφανιστηκαν ενω φαινοταν να εχει προοπτικη.

Ναι θα πρεπει να βλεπεις. Αν εχεις 10 ευρω δηλαδη σε 2 μερες και ανεβει το btc 10% θα εχεις 11 ευρω. Αν εχεις 1000 και ανεβει 10% θα εχεις 1100. 

Ναι οκ μόλις το είδα πιο καλά :). Το δείχνει στο συνολικό. 

επηδη έκανα ένα trade εχθές σε eth το είδα καλύτερα  γιατί με bit επηδη προστίθενται κάθε 4ωρο δεν το εβλεπα ευχαριστώ.

Κατά τα άλλα αέρας ξεαερας είχα 24 υπολογιστές την η.ερα που κάθονταν και τώρα βγάζουν σχεδόν 85 ευρώ την ημέρα μείον 15 το πολύ που είναι ρεύμα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, amakrypat είπε

Ναι οκ μόλις το είδα πιο καλά :). Το δείχνει στο συνολικό. 

επηδη έκανα ένα trade εχθές σε eth το είδα καλύτερα  γιατί με bit επηδη προστίθενται κάθε 4ωρο δεν το εβλεπα ευχαριστώ.

Κατά τα άλλα αέρας ξεαερας είχα 24 υπολογιστές την η.ερα που κάθονταν και τώρα βγάζουν σχεδόν 85 ευρώ την ημέρα μείον 15 το πολύ που είναι ρεύμα. 

Μην το ψαχνεις εκανες εξαιρετικη κινηση 2000 στην τσεπη το μηνα απο το πουθενα.

Δημοσ.

Τι άερας και φούσκες λέτε ρε παιδιά. Απο την στιγμή που ανα πάσα στιγμή μπορείς να τα κάνεις Ευρώ και μάλιστα στην τράπεζα ο αέρας γίνεται ζεστό χρήμα. ΤΕΛΟΣ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να ειμαι και offtopic, αλλα μπορει να μου εξηγησει κανεις γιατι με drivers whql/recommended απο την amd,  εχω bugs και crashes στο ring που εχω στησει?

Δεν πειραζω fun curves, δεν τρεχει τιποτα απολυτως παραλληλα/background, εχω κανει clean install τα windows, σε safe mode unistall με DDU οτι υπηρχε πριν απο drivers, update τους wqhl recommended drivers, τους οποιους τους "πα"ω απο το device manager και οχι να τρεξει to adrenaline απο μονο του και παλι μ πεταει μηνυμα bug "a drive timeout has occured", στα καλα καθουμενα...

Ακομα και χωρις να κανω mining....και παραθυρο των win να παω να ανοιξω...

2 Sapphire 5600xt ολοκαινουργιες, με 760 watt τροφοδοτικο, risers κλπ κλπ

Η αλλη λυση ειναι να βαλω στο ring φωτια και να παω για ψαρεμα...το χω γραψει και αλλου αυτο

Να παω σε nvidia?...και που θα βρω?...

Επισης μπορω να προσθεσω στο ring (αν ποτε δουλεψει δλδ) και nvidia καρτα ή θα χαθει εντελως το συμπαν?

Αυτα...

Επεξ/σία από GKat76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...